Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Για όσους ρωτάνε για τις απώλειες (και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον) να αναφέρω ότι σβήνει εντελώς και δεν κατεβαίνω πιο κάτω. Άλλοτε μου κάνει πριονοκορδέλα με κορυφή στα 650 watt και άλλοτε στα 450, όπως στο διάγραμμα που παραθέτω. Και για να προλάβω τον liakjim που θα με προτρέψει να βρω το κατάλληλο σημείο για το follow me, πέραν του ότι νιώθω σαν να έχω παλιά τηλεόραση και κάνω ακροβατικά με την κεραία για να δείξει αξιοπρεπή εικόνα, η συμπεριφορά του είναι ακόμα χειρότερη όπου και να το βάλω (ψήνει το δωμάτιο για 40 λεπτά σταθερά στα 600 watt περίπου και μετά κάνει ένα παρατεταμένο off για καμιά ώρα.

edit: δεν τον πρόλαβα τον liakjim

διάγραμμα.jpg

Μπορείς να δείξεις λίγο καλύτερα το διάγραμμα από το app; Πάτα κουμπάκι πάνω δεξιά που απλώνει το διάγραμμα στον οριζόντιο προσανατολισμό και μετά κάνε λίγο ζουμ με τα δάχτυλά σου.

• Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να δείξεις λίγο καλύτερα το διάγραμμα από το app; Πάτα κουμπάκι πάνω δεξιά που απλώνει το διάγραμμα στον οριζόντιο προσανατολισμό και μετά κάνε λίγο ζουμ με τα δάχτυλά σου.

έκανα edit και ανέβασα πιο κατατοπιστική φωτο. Είναι απόσπασμα από την οριζόντια διάταξη πάντως.

Τελικά επιβεβαιώθηκα περισσότερο από όσο πίστευα, στο ότι αυτή η επικοινωνία με την Inventor θα είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Με πήραν τηλέφωνο πριν λίγο και με ενημέρωσαν με τον πιο επίσημο τόνο ότι η ελάχιστη κατανάλωση είναι όταν έχει κλείσει ο συμπιεστής και δουλεύει ο ανεμιστήρας και οι αισθητήρες, τα οποία καταναλώνουν 120 watts. Καλό;

Μετά του είπα ότι η ελάχιστη κατανάλωση σε αυτήν την περίπτωση είναι maximum 25 watt και τον προέτρεψα να μου απαντήσει γραπτώς, όπως είχα ζητήσει. Αυτός μου απάντησε ότι δεν θα μου απαντήσει γραπτώς (αναμενόμενο φυσικά) γιατί όλα τα στοιχεία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Inventor, στην περιγραφή του προϊόντος (δεν τα βρίσκεις εκεί τα στοιχεία αυτά, γιατί τα έχουν αποσύρει).

Ύστερα του είπα ότι ποτέ και υπό καμία συνθήκη δεν είδα κάτω από 450 watt και αν βρει να μου στείλει τουλάχιστον το έντυπο βάσει του οποίου επιτυγχάνονται αυτές οι καταναλώσεις, έστω υπό εργαστηριακές συνθήκες. Μου είπε ότι θα ψάξει να το βρει και θα μου το στείλει, αλλιώς θα με πάρει και πάλι τηλέφωνο να με ενημερώσει. Αυτά παίδες....

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Pan_K είπε

έκανα edit και ανέβασα πιο κατατοπιστική φωτο. Είναι απόσπασμα από την οριζόντια διάταξη πάντως.

Τελικά επιβεβαιώθηκα περισσότερο από όσο πίστευα, στο ότι αυτή η επικοινωνία με την Inventor θα είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Με πήραν τηλέφωνο πριν λίγο και με ενημέρωσαν με τον πιο επίσημο τόνο ότι η ελάχιστη κατανάλωση είναι όταν έχει κλείσει ο συμπιεστής και δουλεύει ο ανεμιστήρας και οι αισθητήρες, τα οποία καταναλώνουν 120 watts. Καλό;

Μετά του είπα ότι η ελάχιστη κατανάλωση σε αυτήν την περίπτωση είναι maximum 25 watt και τον προέτρεψα να μου απαντήσει γραπτώς, όπως είχα ζητήσει. Αυτός μου απάντησε ότι δεν θα μου απαντήσει γραπτώς (αναμενόμενο φυσικά) γιατί όλα τα στοιχεία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Inventor, στην περιγραφή του προϊόντος (δεν τα βρίσκεις εκεί τα στοιχεία αυτά, γιατί τα έχουν αποσύρει).

Ύστερα του είπα ότι ποτέ και υπό καμία συνθήκη δεν είδα κάτω από 450 watt και αν βρει να μου στείλει τουλάχιστον το έντυπο βάσει του οποίου επιτυγχάνονται αυτές οι καταναλώσεις, έστω υπό εργαστηριακές συνθήκες. Μου είπε ότι θα ψάξει να το βρει και θα μου το στείλει, αλλιώς θα με πάρει και πάλι τηλέφωνο να με ενημερώσει. Αυτά παίδες....

Λες να μη ξέρουν τι προϊόν πουλάνε ; Δεν θα βγάλεις άκρη.

Όσον αφορά το κλιματιστικό, αν έχει καθαρά φίλτρα και αν έχει εγκατασταθεί σωστά (κενά, φρέον, αποστάσεις κτλ), δεν έχει κάποιον λόγο να ΜΗ συμπεριφερθεί σωστά με follow me.

Καταλαβαίνω τη δυσφορία σου, αλλά από τόσες αναφορές από εδώ μέσα καθώς και από προσωπική δική μου εμπειρία και αν θέλεις να το κρατήσεις και να μη το σουτάρεις, η λύση σου είναι μία. Βασικά δύο. Το follow me και εσύ. Εσύ όπου θα πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου να πειραματιστεί με τη θέση του τηλεκοντρόλ. Να έχει καλές μπαταρίες, να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα και να μπει σε τέτοια θέση ώστε να πετύχεις αποτέλεσμα τύπου καλοριφέρ όπως το παρακάτω από το δικό μου δωμάτιο δλδ μια ταλάντωση ας πούμε +/- 0.3 με +/- 0.5C γύρω από το σημείο που θέλεις (εδώ σε εμένα το θερμόμετρο χώρου δείχνει μέση 20.5C με μέγιστο κάπου 20.8-20.9 και ελάχιστο κάπου 20.3 με 20.4 που στο δικό μου το μυαλό είναι αποδεκτό ) :

image.png.28fb745d92dfa16ccdd90ae26fcbd944.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 minutes ago, liakjim said:

Λες να μη ξέρουν τι προϊόν πουλάνε ; Δεν θα βγάλεις άκρη.

Όσον αφορά το κλιματιστικό, αν έχει καθαρά φίλτρα και αν έχει εγκατασταθεί σωστά (κενά, φρέον, αποστάσεις κτλ), δεν έχει κάποιον λόγο να ΜΗ συμπεριφερθεί σωστά με follow me.

Καταλαβαίνω τη δυσφορία σου, αλλά από τόσες αναφορές από εδώ μέσα καθώς και από προσωπική δική μου εμπειρία και αν θέλεις να το κρατήσεις και να μη το σουτάρεις, η λύση σου είναι μία. Βασικά δύο. Το follow me και εσύ. Εσύ όπου θα πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου να πειραματιστεί με τη θέση του τηλεκοντρόλ. Να έχει καλές μπαταρίες, να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα και να μπει σε τέτοια θέση ώστε να πετύχεις αποτέλεσμα τύπου καλοριφέρ όπως το παρακάτω από το δικό μου δωμάτιο δλδ μια ταλάντωση ας πούμε +/- 0.3 με +/- 0.5C γύρω από το σημείο που θέλεις (εδώ σε εμένα το θερμόμετρο χώρου δείχνει μέση 20.5C με μέγιστο κάπου 20.8-20.9 και ελάχιστο κάπου 20.3 με 20.4 που στο δικό μου το μυαλό είναι αποδεκτό ) :

image.png.28fb745d92dfa16ccdd90ae26fcbd944.png

Ως κάτοχος τόσο midea όσο και inventor επιβεβαιώνω τα παραπάνω. Χωρίς αυτά η συμπεριφορά τους είναι απολίτιστη στη θέρμανση και ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία, απρόβλεπτη και αντιοικονομική.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

δεν έχει κάποιον λόγο να ΜΗ συμπεριφερθεί σωστά με follow me.

Δεν πέφτει κάτω από 450 watt με τίποτε στο συγκεκριμένο. Δεν πα να του δίνω follow me μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Αυτό είναι το θέμα μου και όχι τόσο η στρωτή λειτουργία σε τόσο ψηλά watt. Φαντάζεσαι να μην δούλευε στα 300 watt το δικό σου το Carrier , αλλά στα 450, που είναι 50% μεγαλύτερη ισχύς; Θα είχες τα ίδια διαγράμματα σε συνθήκες συντήρησης σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας; Ίσως να φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο, γιατί άλλα μοντέλα inventor που έχω, κατεβαίνουν μέχρι και τα 250. Μόνο αυτό συμπεριφέρεται έτσι.

Και για να γελάσουμε λιγάκι, είπα στον τεχνικό που ήρθε την Δευτέρα ότι στο Follow me, όταν ρυθμίζω την επιθυμητή θερμοκρασία στους 21, η θερμοκρασία που δίνει το χειριστήριο ανεβαίνει μέχρι τους 23 βαθμούς πριν σταματήσει τελείως ο συμπιεστής. Μου είπε ότι είναι φυσιολογική μία απόκλιση 2 βαθμών κελσίου. Οπότε είναι φυσιολογικό το δωμάτιο να έχει πραγματικές θερμοκρασίες μεταξύ 20,5 και 23,5 βαθμούς. Να αδικήσω τώρα εγώ τους συνεργάτες μου, που χρησιμοποιούν τον χώρο αυτόν, όταν το κλείνουν τελείως γιατί σκάνε από την ζέστη και το ανάβουν ξανά όταν νιώθουν πως κρυώνουν;

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δεν πέφτει κάτω από 450 watt με τίποτε στο συγκεκριμένο. Δεν πα να του δίνω follow me μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Αυτό είναι το θέμα μου και όχι τόσο η στρωτή λειτουργία σε τόσο ψηλά watt. Φαντάζεσαι να μην δούλευε στα 300 watt το δικό σου το Carrier , αλλά στα 450, που είναι 50% μεγαλύτερη ισχύς; Θα είχες τα ίδια διαγράμματα σε συνθήκες συντήρησης σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας; Ίσως να φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο, γιατί άλλα μοντέλα inventor που έχω, κατεβαίνουν μέχρι και τα 250. Μόνο αυτό συμπεριφέρεται έτσι.

Και για να γελάσουμε λιγάκι, είπα στον τεχνικό που ήρθε την Δευτέρα ότι στο Follow me, όταν ρυθμίζω την επιθυμητή θερμοκρασία στους 21, η θερμοκρασία που δίνει το χειριστήριο ανεβαίνει μέχρι τους 23 βαθμούς πριν σταματήσει τελείως ο συμπιεστής. Μου είπε ότι είναι φυσιολογική μία απόκλιση 2 βαθμών κελσίου. Οπότε είναι φυσιολογικό το δωμάτιο να έχει θερμοκρασίες μεταξύ 20,5 και 23,5 βαθμούς. Να αδικήσω τώρα εγώ τους συνεργάτες μου, που χρησιμοποιούν τον χώρο αυτόν, όταν το κλείνουν τελείως γιατί σκάνε από την ζέστη και το ανάβουν ξανά όταν νιώθουν πως κρυώνουν;

Αγγελία να φεύγει το μηχάνημα. Κατά προτίμηση το καλοκαίρι , έχει μεγάλη ζήτηση. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δεν πέφτει κάτω από 450 watt με τίποτε στο συγκεκριμένο.

Τι ταχύτητα ανεμιστήρα έχεις;

ΥΓ Όντως μπορεί να δείξει στιγμιαία παραπάνω θερμοκρασία το τηλεκοντρόλ. Εξαρτάται και που το έχεις.

Εμένα πχ βλέπω ότι με 20C target έδειξε μέχρι και 23C . Οπότε αυτό είναι φυσιολογικό.

image.png.8821a9e9545db223ec47d8c0bfb30d55.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Αγγελία να φεύγει το μηχάνημα. Κατά προτίμηση το καλοκαίρι , έχει μεγάλη ζήτηση. 

Στο μυαλό μου είσαι. Ευχαριστώ. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω όταν βάζω αγγελία; Πχ καλύτερο το Marketplace ή το Car.gr; Λογικά το δίνω απεγκατεστημένο, αλλά πειράζει να το βάλω στην συσκευασία του καινούριου που θα έχω εγκαταστήσει;

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι ταχύτητα ανεμιστήρα έχεις;

Ότι και να βάλω δεν πέφτει κάτω από 450. Έχω δοκιμάσει κυρίως medium (366 m3/h), high(430m3.h) και auto. Στο low γίνεται ακόμα χειρότερο.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ότι και να βάλω δεν πέφτει κάτω από 450. Έχω δοκιμάσει κυρίως medium (366 m3/h), high(430m3.h) και auto. Στο low γίνεται ακόμα χειρότερο.

Χμμμ. Θα έπρεπε με high να το δεις να αρχίζει να ισορροπεί κάπου στα 220-250W. Τα φίλτρα σου είναι καθαρά έτσι; Μας έχεις δείξει φωτογραφίες από την εγκατάσταση; Αυτή έγινε σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μας έχεις δείξει φωτογραφίες από την εγκατάσταση; Αυτή έγινε σωστά;

Δεν έχω δείξει φωτογραφίες. Θα μπορώ από Δευτέρα. Αλλά οι τεχνικοί που ήρθαν την έλεγξαν και μου είπαν ότι είναι σωστή. Έχω και την σφραγίδα του συνεργείου που το τοποθέτησε. Οι σωληνώσεις είναι περίπου 3 μέτρα και η εσωτερική μονάδα (την τσέκαραν φυσικά και αυτήν) ήταν καθαρή.

Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά έχω ένα βιντεάκι screen recording πριν αλλάξω αισθητήρα, με την θερμοκρασία της μονάδας να δείχνει 29 βαθμούς, μετά από 1 λεπτό να πέφτει στους 28 και ύστερα από 2 λεπτά να κατακρημνίζεται στους 22 βαθμούς. Αλλά είναι μεγαλύτερο από 2mb το αρχείο και δεν μπορώ να το ανεβάσω.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά έχω ένα βιντεάκι screen recording πριν αλλάξω αισθητήρα, με την θερμοκρασία της μονάδας να δείχνει 29 βαθμούς, μετά από 1 λεπτό να πέφτει στους 28 και ύστερα από 2 λεπτά να κατακρημνίζεται στους 22 βαθμούς. Αλλά είναι μεγαλύτερο από 2mb το αρχείο και δεν μπορώ να το ανεβάσω.

Και αυτό είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί. Δεν έφταιγε ο αισθητήρας, τσάμπα στον άλλαξαν.

Δες εδώ ->

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Στο μυαλό μου είσαι. Ευχαριστώ. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω όταν βάζω αγγελία; Πχ καλύτερο το Marketplace ή το Car.gr; Λογικά το δίνω απεγκατεστημένο, αλλά πειράζει να το βάλω στην συσκευασία του καινούριου που θα έχω εγκαταστήσει;

Εγώ ότι έχω πουλήσει το έκανα μέσω vendora με μια μικρή προώθηση της αγγελίας επί πληρωμή(μικρό κόστος) για να έχει υψηλή θέαση. 

Καλές φωτογραφίες θέλει , μια καλή εξήγηση για το μοντέλο της συσκευής , καθαρισμένη η έξω μονάδα μην είναι λερωμενη . 

Η απεγκατασταση να γίνει από ψυκτικό να μαζέψει το φρέον μέσα στην εξωτερική μονάδα , και κάτι άλλο που βοήθησε εμένα ήταν ότι θέλαν και τους χαλκοσωλήνες. Οπότε μη τους πετάξεις. 

Το καλοκαίρι στον πρώτο καύσωνα θα σε τρελάνουν στα μηνύματα . 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και αυτό είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί. Δεν έφταιγε ο αισθητήρας, τσάμπα στον άλλαξαν.

Το έχω δει το συγκεκριμένο topic. Νομίζω ότι άλλαξαν τον αισθητήρα, όχι επειδή είδαν το βιντεάκι, αλλά επειδή είδαν ότι δεν ανταποκρινόταν με την πραγματική θερμοκρασία και είχε απόκλιση 2 βαθμούς. Άλλαξαν και την θέση του (το έβαλαν λίγο πιο αριστερά). Ίσως να το έκαναν και για ...ψυχολογικούς λόγους, μιας και δεν φάνηκε να πιστεύουν πράγματι ότι τώρα θα βελτιωθεί η κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι άλλαξε κάπως η συμπεριφορά της μονάδας, με την έννοια ότι δεν κάνει τόσο συχνά αιχμές στα 650 watt, ενώ βελτιώθηκε η συχνότητα του rapid cycling (διατηρεί για λίγο παραπάνω τα 450 watt και μετά παραμένει στο off επίσης για λίγα λεπτά παραπάνω).

Και κάτι ακόμα που έχω δει με το follow me: Η θερμοκρασία του χειριστηρίου ανεβαίνει κάποιες φορές όταν ο συμπιεστής σταματά, αντί να πέσει, οπότε από τους 23 μπορεί να δείξει για λίγα λεπτά 24 βαθμούς με επιθυμητή τους 21. Αυτό εικάζω ότι οφείλεται στο ότι οριζοντιώνεται η περσίδα, οπότε ο στροβιλισμός που προκύπτει ψηλά στο ταβάνι σπρώχνει τον ζεστό αέρα που βρίσκεται εκεί, με αποτέλεσμα να πηγαίνει πιο χαμηλά και πιο κοντά στο χειριστήριο. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τα παρατεταμένα διαστήματα που ο συμπιεστής παραμένει ανενεργός όταν βάζω το follow me στην περίπτωσή μου.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για την προσπάθεια να βρεθεί μια λύση ή να κρατήσω το κλιματιστικό. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πράγματι υψηλή κατανάλωση. Δείτε για παράδειγμα την αξιολόγηση ενός χρήστη στο Skroutz για την ίδια σειρά, αλλά το μοντέλο των 18.000 BTU. Είναι χαρούμενος που η κατανάλωσή του είναι μόνο... 1150 watt την ώρα:

image.png.308a5e6df3a8c0e95f9093870ddfe862.png

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως το Leon 18 που έχω καίει αρκετά περισσότερο με follow me ~1kw με ζητούμενη 23 και 18+ στον χώρο ,χωρίς follow me στα ~580w

Eπίσης δεν ξέρω αν τα χαμηλά νούμερα κατανάλωσης για να επιτευχθούν προυποθέτουν 24/7 λειτουργία γιατί με 3-4 ώρες που τα ανάβω εγώ ίσως να μην είναι εφικτό να πέσουν ακόμη πιο χαμηλά ..

Επεξ/σία από nimik
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

Δοκίμασε ανεμιστήρα στο αθόρυβο.

Τα Midea έχουν άλλο προγραμματισμό στον πρώτο κύκλο (Όταν δηλαδή το βάζεις σε λειτουργία) και άλλο αφού πιάσουν την πρώτη φορά τη θερμοκρασία και μπούνε σε stand by μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να ξαναρχίσουν.

Από το δεύτερο κύκλο και μετά θα δεις πως πραγματικά δουλεύει το κλιματιστικό.

Βάζοντας το σε αθόρυβο ανεμιστήρα θα ξεκινήσει από χαμηλά (και χωρίς peak ) .

Κανε μια δοκιμή...

Η πρώτη φωτό είναι στο αθόρυβο και η δεύτερη σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα.

Screenshot_2024-12-13-19-10-09-029.jpeg

Screenshot_2024-12-13-19-11-06-688.jpeg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...