zeys13 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 55 minutes ago, sap00 said: και εγώ σε δύο 9άρια perfera τα έχω στους 18 για να έχω σταθερά στο χώρο 20 βαθμούς (24/7). Και σε εμενα λεει οτι ειναι 2 βαθμους επάνω, θα πρέπει να το τσεκαρω με αλλο θερμόμετρο.
Klausx Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Εδώ σε ένα σπλιτ και υπάρχουν τόσα θέματα... Οι αντλίες στο μεγαλύτερο ποσοστό έχουν λάθος μελέτη / εγκατάσταση και τρομερές απώλειες. Περιμένετε να φτάσει αυτά τα νούμερα με χύμα υδραυλικές σωληνώσεις στην ταράτσα; Με λάθος προσανατολισμό και χίλια δύο που παρακάμπτουν είτε από άγνοια είτε κόστους.... 2
liakjim Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ακολουθεί ένας οδηγός που αφορά τους χρήστες homeassistant. Έχει ως σκοπό τον έλεγχο του κλιματιστικού όταν αυτό μπαίνει σε λούμπα onoff (συμβαίνει όταν το ΔΤ του αισθητήρα εσωτερικής θερμοκρασίας που διαβάζει το κλιματιστικό και συνήθως είναι στη δεξιά πλευρά της εσωτερικής μονάδας και της ζήτησης από το τηλεκοντρόλ, είναι μικρότερη από μια καθορισμένη από τον κατασκευαστή τιμή) και έχει ως συνέπεια να κάνει σύντομους κύκλους on-off με περιοδικότητα που συνήθως είναι 3' on, 3' off κοκ. Στο διάγραμμα κατανάλωσης φαίνεται έτσι: Απαιτείται η ύπαρξη αισθητήρα θερμοκρασίας χώρου και μετρητή κατανάλωσης κλιματιστικού. Για να εντοπίσουμε την απότομη απόκλιση των watts , δημιουργούμε τον εξής Template αισθητήρα : asyg24kmta watts deviation — Codefile Αυτός ο αισθητήρας θα δείχνει μηδέν όταν η κατανάλωση είναι σταθερή και θα αυξάνεται όσο η κατανάλωση έχει διακύμανση στον χρόνο. Μετά δημιουργούμε έναν counting helper που θα μετράει πόσες φορές κάνει διακύμανση Spoiler έναν αυτοματισμό που θα μετράει το πλήθος τους όταν το deviation περάσει κάποια τιμή watts που θέλουμε Count asyg24kmta deviations — Codefile και ακόμη έναν που θα τους κάνει reset αν περάσει χρόνος σταθερής λειτουργίας ή αν περάσει ένα πλήθος διακυμάνσεων Reset asyg24kmta Counter After Timeout - Codefile Τέλος χρειαζόμαστε έναν template αισθητήρα για να συγκρίνουμε το ΔΤ της θερμοκρασίας του χώρου με την εντολή θερμοκρασίας του κλιματιστικού Asyg24kmta_living_room_dT - Codefile Πλέον είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τον αυτοματισμό μας . Αυτός έχει ως trigger ένα πλήθος από on-off που συμβαίνουν (εδώ 4) , με condition αυτά να συμβούν εντός κάποιων δευτερολέπτων ( εδώ 1200 άρα 20 λεπτά) και μετά για κάθε λειτουργία του κλιματιστικού δηλαδή θέρμανση ή ψύξη έχει δύο επιλογές όπου ανάλογα με το ΔΤ θα δει αν η θερμοκρασία του χώρου είναι κοντά στη ζήτηση οπότε να το σβήσει ή δεν είναι οπότε να αλλάξει κατά 0.5C τη θερμοκρασία. Alter asyg24kmta when deviating - Codefile Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από liakjim 13 4
mdkamael Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Λοιπον... εξωτερικη θερμοκρασια/υγρασια μετρημενη με tapo: 7.3°/78% ... Το srk80 με ζητηση 23 βαθμους απο της 22.30 εως τωρα (22.58) και εσωτερικη θερμοκρασια 22.1 σταθερη. Το μηχανημα για 1η φορα παιζει συνεχομενα τοση ωρα διχως να ανεβαζει περσιδες και να ξαναξεκιναει σε κυκλους των 6/3 λεπτων... fan speed:auto, 3d-auto enabled. Edit: Still going on and on and on (23.26). Guys... I dont't want to brag, but... i think i just popped srk80's inverter-cherry 😛 oops... :-)))))))) ( παιζει να ειναι οντως η 1η φορα που δεν μπαινει σε κυκλο on/off απο τη μερα της εγκαταστασης του ) Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από mdkamael 2
cmaniac Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mdkamael είπε Λοιπον... εξωτερικη θερμοκρασια/υγρασια μετρημενη με tapo: 7.3°/78% ... Το srk80 με ζητηση 23 βαθμους απο της 22.30 εως τωρα (22.58) και εσωτερικη θερμοκρασια 22.1 σταθερη. Το μηχανημα για 1η φορα παιζει συνεχομενα τοση ωρα διχως να ανεβαζει περσιδες και να ξαναξεκιναει σε κυκλους των 6/3 λεπτων... fan speed:auto, 3d-auto enabled. Edit: Still going on and on and on (23.26). Guys... I dont't want to brag, but... i think i just popped srk80's inverter-cherry 😛 oops... :-)))))))) ( παιζει να ειναι οντως η 1η φορα που δεν μπαινει σε κυκλο on/off απο τη μερα της εγκαταστασης του ) Έχω μια υποψία ότι το 3D auto αλλάζει το offset κατά έναν βαθμό. Που σημαίνει ότι αυξάνει τις πιθανότητες να κρατήσει χαμηλά watt, παράλληλα με τις χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή σου. 1
mdkamael Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, cmaniac είπε Έχω μια υποψία ότι το 3D auto αλλάζει το offset κατά έναν βαθμό. Που σημαίνει ότι αυξάνει τις πιθανότητες να κρατήσει χαμηλά watt, παράλληλα με τις χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή σου. Χμμμμ... θα το βαλω στη λιστα των δοκιμων.
liakjim Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, cmaniac είπε Έχω μια υποψία ότι το 3D auto αλλάζει το offset κατά έναν βαθμό. Δεν βλέπω να λέει κάτι τέτοιο στο service manual: Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από liakjim 1
liakjim Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ο αυτοματισμός παίζει άψογα. Το asyg έπαιζε σταθερά στα 172-173Watts με 22C ζήτηση αλλά ακόμα και έτσι, η εξωτερική που αυξανόταν και τα ηλιακά κέρδη λόγω ηλιοφάνειας, προκάλεσαν αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας πάνω από το offset ( 0.5C έχει το asyg24kmta ) και έτσι ξεκίνησε τα onoff -> Spoiler με κίτρινο τα watts και με μπλε η διακύμανση (η οποία είναι 0-1Watts πριν τα on-off λόγω της σταθερής κατάστασης) Στο 3ο πριόνι ( 4η διακύμανση μαζί με το off ), έγινε trigger ο αυτοματισμός , ο οποίος είδε ότι το σπίτι είναι ζεστό ( το ΔΤ θερμοκρασίας χώρου - ζήτηση < 0.5C ) , οπότε επέλεξε να το σβήσει αντί να το ανεβάσει κατά 0.5C ( ευτυχώς γιατι την 22.5C ζήτηση τη θεωρώ προσωπικά υπερβολική μιας και ζεσταίνομαι). Spoiler και μου έστειλε κ το μηνυματάκι μέσω telegram Spoiler Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από liakjim 3
Lofarek Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δώσε μετρήσεις - διαγραμματα κατανάλωσης αν μπορείς
Pan_K Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Γεια στην ομάδα. Περισσότερο για ψυχαγωγικούς λόγους έστειλα σήμερα στην Inventor το ακόλουθο μήνυμα: Χαίρετε. Είμαι κάτοχος ενός Inventor Supreme SUVI-09WFI και απ' ότι βλέπω στις προδιαγραφές του η κατανάλωση ρεύματος στην θέρμανση είναι 0.73 (0.12-1.20) kW. Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε υπό ποιες συνθήκες (πχ εσωτερική/εξωτερική θερμοκρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ) προκύπτει η ελάχιστη κατανάλωση, δηλαδή τα 0,12 KW, καθώς δεν έχω καταφέρει να δω κατανάλωση χαμηλότερη από 450 watt περίπου, με αποτέλεσμα το κλιματιστικό να συμπεριφέρεται σαν να είναι παλιάς τεχνολογίας, on-off. Θα ήθελα να γνωρίζω τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτυγχάνεται η ελάχιστη κατανάλωση σε σταθερή λειτουργία του συμπιεστή, για να μπορέσω να εκτιμήσω αν υπάρχει βλάβη είτε του συμπιεστή είτε της πλακέτας ή οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου της παραπληροφόρησης για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Αν έχετε κάποιο επιπλέον τεχνικό έντυπο που να τεκμηριώνει την απάντησή σας θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ. Τι πιστεύετε; Θα πάρω απάντηση; Ήρθαν τις προάλλες να το ελέγξουν και βρήκαν την εγκατάσταση σωστή. Μου άλλαξαν τον αισθητήρα θερμοκρασίας, γιατί η μετρημένη με θερμόμετρο ακριβείας θερμοκρασία επάνω στο κλιματιστικό δεν ανταποκρινόταν στην θερμοκρασία που έδινε η μονάδα από την εφαρμογή και υπήρχαν μάλιστα 2 βαθμοί απόκλιση! Αλλά νομίζω τελικά ότι και αυτός ο καινούριος αισθητήρας έχει παρόμοια προβλήματα και εικάζω ότι όλοι γενικά οι αισθητήρες της inventor/midea έχουν μειωμένη ευαισθησία ή καθυστερημένη ανταπόκριση στις αλλαγές θερμοκρασίας (πήρε περίπου 5 λεπτά να συγχρονιστούν οι θερμοκρασίες του αισθητήρα και του θερμόμετρου του τεχνικού!). Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 2
turbat0s Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε υπό ποιες συνθήκες (πχ εσωτερική/εξωτερική θερμοκρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ) προκύπτει η ελάχιστη κατανάλωση, δηλαδή τα 0,12 KW, καθώς δεν έχω καταφέρει να δω κατανάλωση χαμηλότερη από 450 watt περίπου Λογικά είναι και οι απώλειες του χώρου σου μέσα στις, προς εξέταση, παραμέτρους.
Klausx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Γεια στην ομάδα. Περισσότερο για ψυχαγωγικούς λόγους έστειλα σήμερα στην Inventor το ακόλουθο μήνυμα: Χαίρετε. Είμαι κάτοχος ενός Inventor Supreme SUVI-09WFI και απ' ότι βλέπω στις προδιαγραφές του η κατανάλωση ρεύματος στην θέρμανση είναι 0.73 (0.12-1.20) kW. Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε υπό ποιες συνθήκες (πχ εσωτερική/εξωτερική θερμοκρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ) προκύπτει η ελάχιστη κατανάλωση, δηλαδή τα 0,12 KW, καθώς δεν έχω καταφέρει να δω κατανάλωση χαμηλότερη από 450 watt περίπου, με αποτέλεσμα το κλιματιστικό να συμπεριφέρεται σαν να είναι παλιάς τεχνολογίας, on-off. Θα ήθελα να γνωρίζω τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτυγχάνεται η ελάχιστη κατανάλωση σε σταθερή λειτουργία του συμπιεστή, για να μπορέσω να εκτιμήσω αν υπάρχει βλάβη είτε του συμπιεστή είτε της πλακέτας ή οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου της παραπληροφόρησης για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Αν έχετε κάποιο επιπλέον τεχνικό έντυπο που να τεκμηριώνει την απάντησή σας θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ. Τι πιστεύετε; Θα πάρω απάντηση; Ήρθαν τις προάλλες να το ελέγξουν και βρήκαν την εγκατάσταση σωστή. Μου άλλαξαν τον αισθητήρα θερμοκρασίας, γιατί η μετρημένη με θερμόμετρο ακριβείας θερμοκρασία επάνω στο κλιματιστικό δεν ανταποκρινόταν στην θερμοκρασία που έδινε η μονάδα από την εφαρμογή και υπήρχαν μάλιστα 2 βαθμοί απόκλιση! Αλλά νομίζω τελικά ότι και αυτός ο καινούριος αισθητήρας έχει παρόμοια προβλήματα και εικάζω ότι όλοι γενικά οι αισθητήρες της inventor/midea έχουν μειωμένη ευαισθησία ή καθυστερημένη ανταπόκριση στις αλλαγές θερμοκρασίας (πήρε περίπου 5 λεπτά να συγχρονιστούν οι θερμοκρασίες του αισθητήρα και του θερμόμετρου του τεχνικού!). Νομίζω μέχρι 250w το είχα δει σε Midea Prime, μήπως έχεις απώλειες για 450w ή κάνει on/off μετά από αυτό; Γενικά τα φασόν Midea έχουν διαφορετική ποιότητα εξαρτημάτων και προγραμματισμού.
liakjim Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 53 λεπτά πριν, Lofarek είπε Δώσε μετρήσεις - διαγραμματα κατανάλωσης αν μπορείς Τι θέλεις ακριβώς; 40 λεπτά πριν, Pan_K είπε Γεια στην ομάδα. Περισσότερο για ψυχαγωγικούς λόγους έστειλα σήμερα στην Inventor το ακόλουθο μήνυμα: Χαίρετε. Είμαι κάτοχος ενός Inventor Supreme SUVI-09WFI και απ' ότι βλέπω στις προδιαγραφές του η κατανάλωση ρεύματος στην θέρμανση είναι 0.73 (0.12-1.20) kW. Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε υπό ποιες συνθήκες (πχ εσωτερική/εξωτερική θερμοκρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ) προκύπτει η ελάχιστη κατανάλωση, δηλαδή τα 0,12 KW, καθώς δεν έχω καταφέρει να δω κατανάλωση χαμηλότερη από 450 watt περίπου, με αποτέλεσμα το κλιματιστικό να συμπεριφέρεται σαν να είναι παλιάς τεχνολογίας, on-off. Θα ήθελα να γνωρίζω τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτυγχάνεται η ελάχιστη κατανάλωση σε σταθερή λειτουργία του συμπιεστή, για να μπορέσω να εκτιμήσω αν υπάρχει βλάβη είτε του συμπιεστή είτε της πλακέτας ή οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου της παραπληροφόρησης για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Αν έχετε κάποιο επιπλέον τεχνικό έντυπο που να τεκμηριώνει την απάντησή σας θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ. Τι πιστεύετε; Θα πάρω απάντηση; Ήρθαν τις προάλλες να το ελέγξουν και βρήκαν την εγκατάσταση σωστή. Μου άλλαξαν τον αισθητήρα θερμοκρασίας, γιατί η μετρημένη με θερμόμετρο ακριβείας θερμοκρασία επάνω στο κλιματιστικό δεν ανταποκρινόταν στην θερμοκρασία που έδινε η μονάδα από την εφαρμογή και υπήρχαν μάλιστα 2 βαθμοί απόκλιση! Αλλά νομίζω τελικά ότι και αυτός ο καινούριος αισθητήρας έχει παρόμοια προβλήματα και εικάζω ότι όλοι γενικά οι αισθητήρες της inventor/midea έχουν μειωμένη ευαισθησία ή καθυστερημένη ανταπόκριση στις αλλαγές θερμοκρασίας (πήρε περίπου 5 λεπτά να συγχρονιστούν οι θερμοκρασίες του αισθητήρα και του θερμόμετρου του τεχνικού!). Δεν έχει follow me; Αν ναι παίξε με αυτό, δεν πρόκειται να δεις προκοπή αλλιώς.
Pan_K Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για όσους ρωτάνε για τις απώλειες (και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον) να αναφέρω ότι σβήνει εντελώς και δεν κατεβαίνω πιο κάτω. Άλλοτε μου κάνει πριονοκορδέλα με κορυφή στα 650 watt και άλλοτε στα 450, όπως στο διάγραμμα που παραθέτω. Και για να προλάβω τον liakjim που θα με προτρέψει να βρω το κατάλληλο σημείο για το follow me, πέραν του ότι νιώθω σαν να έχω παλιά τηλεόραση και κάνω ακροβατικά με την κεραία για να δείξει αξιοπρεπή εικόνα, η συμπεριφορά του είναι ακόμα χειρότερη όπου και να το βάλω (ψήνει το δωμάτιο για 40 λεπτά σταθερά στα 600 watt περίπου και μετά κάνει ένα παρατεταμένο off για καμιά ώρα. edit: δεν τον πρόλαβα τον liakjim Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 1
Klausx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Midea prime 9k σε δύσκολο μικρό υπνοδωμάτιο(8-10τ.μ.) με απώλειες από τζαμαρία, το σπίτι έχει θερμοκρασία 20 βαθμούς και αυτό το δωμάτιο 16-17. Το θέμα είναι ότι πέφτει μεγάλο μαζί με την λογική του Κινέζου που δίνει 1200w για άμεση ψύξη/θέρμανση σε αντίθεση με του fujitsu που το πάει 500-600w χαλαρά και πέφτει. Στην ψύξη δουλεύει οκ, θα κάνω βελτιώσεις στο εσωτερικό μηχάνημα μήπως στρώσει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα