Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, moglis13 είπε

Γεια σας, είμαι σε αναζήτηση αγοράς κλιματιστικού 24αρι...Μιλάμε για ενιαία σαλόνι τραπεζαρία περίπου 55 τετραγωνικά...Έχω κατάληξη σε αυτά τα τέσσερα και δεν ξέρω ποιο να επιλέξω...

1. https://www.skroutz.gr/s/52873522/Toyotomi-Izuru-All-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html

2. https://www.skroutz.gr/s/35600160/Midea-All-Easy-Pro-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html

3.https://www.skroutz.gr/s/41190151/Toshiba-Edge-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-WiFi-White.html

4. https://www.skroutz.gr/s/23733657/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-HR71VF-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Pan_K είπε

Εγώ που είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός με αυτά, θα πρόσεχα τις εξωτερικές συνθήκες γιατί δεν είναι πάντα καλύτερες από τις εσωτερικές. Με εξωτερική υγρασία 80% τα πρωινά, που επικρατούν αυτές τις μέρες θα απέφευγα την εισαγωγή νωπού αέρα, όπως και τις νύχτες που ανάβουν τζάκια, οπότε τα μικροσωματίδια PM2,5 ανεβαίνουν στις τάξεις των εκατοντάδων µg/m3 και δεν θα ήθελα να αχρηστέψω τόσο γρήγορα το εξαιρετικό φίλτρο HEPA αυτού του αριστουργήματος που έχεις στην κατοχή σου.

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει θέμα ή όχι, αλλά δεν είναι κάτι που το λειτουργείς συνεχώς.

Μπορείς συγκεκριμένες ώρες τη μέρα να το ενεργοποιείς (την εισαγωγή).

15 ώρες πριν, liakjim είπε

Αρρώστια το μηχάνημα.

Ήθελε πιο μεγάλες βάσεις ώστε να φύγει από τον τοίχο ενώ εκεί πάνω που φιλάει το πάνω μπαλκόνι κάνει δύσκολο την επίλυση βλάβης. Γενικά είναι πνιγμένη θεωρώ η εξωτερική. Δεν μπορώ να δω πόσο μήκος σωλήνων έχει μπει. 

3μ, ήμουν κατηγορηματικός. Είναι από πίσω κουλούρα.

Να μην έχω θέμα με την εγγύηση.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Εξηγείς λίγο αν μπορείς τα φτηνά υλικά; Εννοείς τη βάση και τις σωληνώσεις;

5 ώρες πριν, Sebu είπε

Τετοια ταξη, τετοια αλφαδια...σιγα μην δουμε ποτε εγκατασταση με αυτο τον τροπο, προσοχη και λεπτομερεια απο ελληνικο συνεργειο.

Εδω κοιτανε μεσα στη μερα να χωσουν οσο περισσοτερα ραντεβου μπορουν, οχι να βαλουν τοσα ωστε να εξασφαλιστει τετοιου επιπεδου ποιοτητα σε ολα.

Βεβαια θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε ποσο χρεωνεται αυτη η λεπτομερης εγκατασταση στην Ιαπωνια και να συγκριθει με βαση το μεσο ιαπωνικο μισθο και μετα να αντιπαραβαλουμε με Ελλαδα.

Γιατι αν το κοστος αυτης της υπηρεσιας ειναι λχ ισοδυναμο των 300+ ευρω, αμφιβαλω αν ο μεσος Ελληνας θα τα εδινε. Ουτε εγω δεν θα τα εδινα προφανως.

Εδώ τα υλικά που βλέπεις κοστίζουν 100+- ευρώ και ακόμα δεν έχω βάλει την ενισχυμένη αποχέτευση που κάνει 1,20 ευρώ το μέτρο.

Τα 3μ και το κενό είναι γνωστό στο φόρουμ πλέον αλλά υπάρχει ένα πολύ βασικό θέμα όταν βάζεις 3 μέτρα..... η μόνωση. Οι απώλειες είναι υπολογίσιμες και ειδικά με την άσπρη μόνωση που γίνεται σαν τσίχλα μετά από λίγο καιρό...

Με μία θερμοκάμερα ή ακόμα και με το χέρι μία δοκιμή και θα καταλάβετε.

Δημοσ.

Προς τα παιδιά που ασχολούνται και με τα third party χειριστηρια ir/wifi remotes ( broad link , nedis ). Θα ηθελα να ''μαθω'' στο μαραφετι το 3d-auto. Ξερουμε αν υπαρχει τροπος ?! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Εδώ τα υλικά που βλέπεις κοστίζουν 100+- ευρώ και ακόμα δεν έχω βάλει την ενισχυμένη αποχέτευση που κάνει 1,20 ευρώ το μέτρο.

Τα 3μ και το κενό είναι γνωστό στο φόρουμ πλέον αλλά υπάρχει ένα πολύ βασικό θέμα όταν βάζεις 3 μέτρα..... η μόνωση. Οι απώλειες είναι υπολογίσιμες και ειδικά με την άσπρη μόνωση που γίνεται σαν τσίχλα μετά από λίγο καιρό...

Με μία θερμοκάμερα ή ακόμα και με το χέρι μία δοκιμή και θα καταλάβετε.

Με θερμοκαμερα από το καλοκαίρι. Διαπερνάει τη λευκη μόνωση εύκολα η θερμοκρασία των σωληνώσεων. 

Screenshot_20241212-161850.jpg

Screenshot_20241212-161855.jpg

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mdkamael είπε

ρος τα παιδιά που ασχολούνται και με τα third party χειριστηρια ir/wifi remotes ( broad link , nedis ). Θα ηθελα να ''μαθω'' στο μαραφετι το 3d-auto. Ξερουμε αν υπαρχει τροπος ?! 

Θα σου πω για τα Broadlink Hub. Σε πολλά προεγκατεστημένα τηλεχειριστήρια που διαθέτει μπορείς να προσθέσεις κάποιες λειτουργίες που τις έχει ανενεργές. Τα ανενεργά κουμπιά τα έχει με γκρι χρώμα και σου δίνει την επιλογή να τις αντιγράψεις από το κανονικό χειριστήριο. Αυτό όμως δεν γίνεται στα χειριστήρια των κλιματιστικών για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Θα πρέπει λοιπόν να φτιάξεις ένα δεύτερο εικονικό χειριστήριο το οποίο θα διαμορφώσεις όπως θέλεις και σε αυτό θα προσθέσεις τις λειτουργίες που θες, τις οποίες θα "διαβάσει" από το χειριστήριο του κλιματιστικού. Αυτό το χειριστήριο το βρίσκεις στην λίστα με το όνομα User Define και θα καταλήξεις να χειρίζεσαι το κλιματιστικό από δύο εικονικά χειριστήρια. Αλλά τουλάχιστον θα μπορείς να εκτελείς κάποιους αυτοματισμούς, ειδικά αν συνδέσεις και το ειδικό καλώδιο - αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Θα σου πω για τα Broadlink Hub. Σε πολλά προεγκατεστημένα τηλεχειριστήρια που διαθέτει μπορείς να προσθέσεις κάποιες λειτουργίες που τις έχει ανενεργές. Τα ανενεργά κουμπιά τα έχει με γκρι χρώμα και σου δίνει την επιλογή να τις αντιγράψεις από το κανονικό χειριστήριο. Αυτό όμως δεν γίνεται στα χειριστήρια των κλιματιστικών για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Θα πρέπει λοιπόν να φτιάξεις ένα δεύτερο εικονικό χειριστήριο το οποίο θα διαμορφώσεις όπως θέλεις και σε αυτό θα προσθέσεις τις λειτουργίες που θες, τις οποίες θα "διαβάσει" από το χειριστήριο του κλιματιστικού. Αυτό το χειριστήριο το βρίσκεις στην λίστα με το όνομα User Define και θα καταλήξεις να χειρίζεσαι το κλιματιστικό από δύο εικονικά χειριστήρια. Αλλά τουλάχιστον θα μπορείς να εκτελείς κάποιους αυτοματισμούς, ειδικά αν συνδέσεις και το ειδικό καλώδιο - αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας.

Κατλαβα... αρα πρεπει να παιξω λογικα με το DIY κ custom type ... good to know - σε μια φαση πιστευα οτι κατι λαθος εκανα στην επιλογη του IR/wifi remote... thank you Παναγή!

Screenshot_20241212_173512_Nedis SmartLife.jpg

Screenshot_20241212_173531_Nedis SmartLife.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Κατλαβα... αρα πρεπει να παιξω λογικα με το DIY κ custom type ... good to know - σε μια φαση πιστευα οτι κατι λαθος εκανα στην επιλογη του IR/wifi remote..

Βλέπω πάντως ότι η συσκευή που έχεις στην κατοχή σου δεν έχει στην λίστα χειριστήριο κλιματιστικού. Αυτό θα σε δυσκολέψει λίγο, γιατί δεν θα είναι εύκολο να γνωρίζεις πχ σε τι θερμοκρασία το ρύθμισες, ούτε θα είσαι σίγουρος ότι το έθεσες σε μία συγκεκριμένη ταχύτητα ανεμιστήρα (πλην των ακραίων τιμών) ή λειτουργία (σε περίπτωση που η λειτουργία θέρμανσης/ψύξης/αφύγρανσης/auto ρυθμίζεται από ένα κουμπί "mode"). Αλλά το καλό είναι ότι θα έχεις μόνο ένα χειριστήριο να δουλεύεις, το custom.

• Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Βλέπω πάντως ότι η συσκευή που έχεις στην κατοχή σου δεν έχει στην λίστα χειριστήριο κλιματιστικού. Αυτό θα σε δυσκολέψει λίγο, γιατί δεν θα είναι εύκολο να γνωρίζεις πχ σε τι θερμοκρασία το ρύθμισες, ούτε θα είσαι σίγουρος ότι το έθεσες σε μία συγκεκριμένη ταχύτητα ανεμιστήρα (πλην των ακραίων τιμών) ή λειτουργία (σε περίπτωση που η λειτουργία θέρμανσης/ψύξης/αφύγρανσης/auto ρυθμίζεται από ένα κουμπί "mode"). Αλλά το καλό είναι ότι θα έχεις μόνο ένα χειριστήριο να δουλεύεις, το custom.

Bummer... αρα ειμαι stuck με τα πιο basic functions .... 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Bummer... αρα ειμαι stuck με τα πιο basic functions .... 

Θα κάνεις εκμάθηση σε όσα πλήκτρα θέλεις. Δεν είναι θέμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, stelikov είπε

Κοιτάξτε τι COP πρέπει να πιάνει μια καλοστημένη A2W αντλια θερμότητας. COP 8 με εξωτερική 8 βαθμούς. Και στην Ελλάδα ζήτημα να έχουν COP 3 το 20% των αντλιών και λιγότερο οι υπόλοιπες. Γιατί όλες είναι με κακή εγκατάσταση και κακό σετάρισμα. Αν γίνει σωστή εγκατάσταση, για μια χώρα σαν την Ελλάδα, απλά οι αντλίες θερμόττηας και τα AC είναι ασυναγώνιστα. 

καλά εντάξει ... ο Γερμαναρας σε ένα reel δείχνει την απόδοση στο 100% της λειτουργίας της αντλίας και έχει με 3,3kwh καταναλωση 22.3kwh παραγομενη θερμοτητα ... μιλαμε για αναλογια 1 προς 7. Και μενει και σε σχετικα κρυα περιοχη της Γερμανιας .... εννοειται ομως εκανε ( ορθως )  πρωτα μελετη απωλειων. 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sap00 είπε

Μπορείς να βάλεις tapo? Πιθανώς η εφαρμογή onecta να δείχνει μεγαλύτερη κατανάλωση από την πραγματική.. Αν ισορροπήσει ο χώρος θα πρέπει να είσαι κοντά στις 3kw την ημέρα. 

μιλάμε για 9άρι, ε?

Στο δικό μου Perfera 12αρι η onecta λέει 1.2kWh ενώ το Shelly 1PM 0.94 kWh.

Πάντως σε μένα με ζήτηση 20 ισορροπεί το χώρο μου στους 22 βαθμούς.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexdeskas είπε

Στο δικό μου Perfera 12αρι η onecta λέει 1.2kWh ενώ το Shelly 1PM 0.94 kWh.

Πάντως σε μένα με ζήτηση 20 ισορροπεί το χώρο μου στους 22 βαθμούς.

και εγώ σε δύο 9άρια perfera τα έχω στους 18 για να έχω σταθερά στο χώρο 20 βαθμούς (24/7).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

καλά εντάξει ... ο Γερμαναρας σε ένα reel δείχνει την απόδοση στο 100% της λειτουργίας της αντλίας και έχει με 3,3kwh καταναλωση 22.3kwh παραγομενη θερμοτητα ... μιλαμε για αναλογια 1 προς 7. Και μενει και σε σχετικα κρυα περιοχη της Γερμανιας .... εννοειται ομως εκανε ( ορθως )  πρωτα μελετη απωλειων. 

Νομίζω καταφέρνει τέτοιο πολύ υψηλό COP επειδή έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία νερού, μόνο 26 ℃. Και επίσης έχει ζητούμενη θερμοκρασία χώρου 18. Με μία πολύ καλή αντλία με τεράστιο εξωτερικό heat exchanger ένα COP 7 για 10 βαθμούς uplift είναι δυνατόν ακόμα και σε υψηλό load.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...