liakjim Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εικάζω ότι το Premium κατέβασε την υγρασία και στο δωμάτιο που βρισκόταν το Corona, οπότε το δεύτερο ήταν αδύνατο να αφαιρέσει τόση υγρασία όπως το πρώτο. Ίσως γι΄ αυτό αυτό δεν είδες νερά από το Corona. Μπορεί, επίσης, η κατανάλωση να ήταν πιο χαμηλή στο Corona για τον λόγο ότι δεν χρειαζόταν να παράγει ιδιαίτερο έργο. Ωστόσο δεν είμαι εντελώς σίγουρος ότι τα κλιματιστικά (αυτά τουλάχιστον) έχουν αισθητήρα υγρασίας, ώστε να ρυθμίζουν την συχνότητα του συμπιεστή ανάλογα με την υγρασία του χώρου, όταν δουλεύουν στην αφύγρανση. Μπορεί, δηλαδή, η διαφορά στην κατανάλωση να οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι το Cοrona έχει πιθανώς την ικανότητα να κατεβαίνει στην ψύξη/αφύγρανση πιο χαμηλά σε watt από το Premium. Στην πραγματικότητα θέλεις υψηλά watts (και χαμηλή ροή αέρα) ώστε να πέσει η θερμοκρασία του εσωτερικού στοιχείου κάτω από το σημείο δρόσου. Αυτό που πιστεύω ότι έγινε είναι ότι το πρώτο κλιματιστικό έριξε τη θερμοκρασία στον χώρο οπότε έπεσε το σημείο δρόσου οπότε το δεύτερο κλιματιστικό βρισκοντας το σημείο δρόσου πιο χαμηλά δεν κατάφερε να κάνει αφυγρανση μιας και το στοιχείο του δεν έπεσε πιο χαμηλά από το πλέον μικρότερο σημείο δρόσου. Και όχι δεν μετράνε υγρασία. 5 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Έχω εδώ και κάποιες ημέρες το Daikin Ururu Sarara, Made in Japan. Πραγματικά εξαιρετικό μηχάνημα. Δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό. Σε σχέση με το Toyotomi Made in China που αντικατέστησε απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Σκοτώνει. Στη ζέστη δεν κάθεσαι από κάτω. Έχει και σύστημα νωπού αέρα, πολύ σημαντικό για το χώρο που μπήκε. Η εξωτερική μονάδα 57KG (το Toyotomi 26). Αγόρασα και εγγύηση 10 στη από την Daikin. Αρρώστια το μηχάνημα. Ήθελε πιο μεγάλες βάσεις ώστε να φύγει από τον τοίχο ενώ εκεί πάνω που φιλάει το πάνω μπαλκόνι κάνει δύσκολο την επίλυση βλάβης. Γενικά είναι πνιγμένη θεωρώ η εξωτερική. Δεν μπορώ να δω πόσο μήκος σωλήνων έχει μπει. 1
nimik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εικάζω ότι το Premium κατέβασε την υγρασία και στο δωμάτιο που βρισκόταν το Corona, οπότε το δεύτερο ήταν αδύνατο να αφαιρέσει τόση υγρασία όπως το πρώτο. Ίσως γι΄ αυτό αυτό δεν είδες νερά από το Corona. Μπορεί, επίσης, η κατανάλωση να ήταν πιο χαμηλή στο Corona για τον λόγο ότι δεν χρειαζόταν να παράγει ιδιαίτερο έργο. Ωστόσο δεν είμαι εντελώς σίγουρος ότι τα κλιματιστικά (αυτά τουλάχιστον) έχουν αισθητήρα υγρασίας, ώστε να ρυθμίζουν την συχνότητα του συμπιεστή ανάλογα με την υγρασία του χώρου, όταν δουλεύουν στην αφύγρανση. Μπορεί, δηλαδή, η διαφορά στην κατανάλωση να οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι το Cοrona έχει πιθανώς την ικανότητα να κατεβαίνει στην ψύξη/αφύγρανση πιο χαμηλά σε watt από το Premium. Ναι το σκέφτηκα κι εγώ στην αρχή ότι μάλλον είχε αφαιρεθεί ήδη η πολλή υγρασία και για αυτό η χαμηλότερη κατανάλωση αλλά δοκίμασα κι αργότερα χωρίς να αλλάξει κάτι ,θα το δω κι αύριο Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Pan_K Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Έχει και σύστημα νωπού αέρα, πολύ σημαντικό για το χώρο που μπήκε. Εγώ που είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός με αυτά, θα πρόσεχα τις εξωτερικές συνθήκες γιατί δεν είναι πάντα καλύτερες από τις εσωτερικές. Με εξωτερική υγρασία 80% τα πρωινά, που επικρατούν αυτές τις μέρες θα απέφευγα την εισαγωγή νωπού αέρα, όπως και τις νύχτες που ανάβουν τζάκια, οπότε τα μικροσωματίδια PM2,5 ανεβαίνουν στις τάξεις των εκατοντάδων µg/m3 και δεν θα ήθελα να αχρηστέψω τόσο γρήγορα το εξαιρετικό φίλτρο HEPA αυτού του αριστουργήματος που έχεις στην κατοχή σου.
nimik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Στην πραγματικότητα θέλεις υψηλά watts (και χαμηλή ροή αέρα) ώστε να πέσει η θερμοκρασία του εσωτερικού στοιχείου κάτω από το σημείο δρόσου. Αυτό που πιστεύω ότι έγινε είναι ότι το πρώτο κλιματιστικό έριξε τη θερμοκρασία στον χώρο οπότε έπεσε το σημείο δρόσου οπότε το δεύτερο κλιματιστικό βρισκοντας το σημείο δρόσου πιο χαμηλά δεν κατάφερε να κάνει αφυγρανση μιας και το στοιχείο του δεν έπεσε πιο χαμηλά από το πλέον μικρότερο σημείο δρόσου. Και όχι δεν μετράνε υγρασία. Ναι αυτό είναι το πιο πιθανό να συνέβη
liakjim Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εγώ που είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός με αυτά, θα πρόσεχα τις εξωτερικές συνθήκες γιατί δεν είναι πάντα καλύτερες από τις εσωτερικές. Με εξωτερική υγρασία 80% τα πρωινά, που επικρατούν αυτές τις μέρες θα απέφευγα την εισαγωγή νωπού αέρα, όπως και τις νύχτες που ανάβουν τζάκια, οπότε τα μικροσωματίδια PM2,5 ανεβαίνουν στις τάξεις των εκατοντάδων µg/m3 και δεν θα ήθελα να αχρηστέψω τόσο γρήγορα το εξαιρετικό φίλτρο HEPA αυτού του αριστουργήματος που έχεις στην κατοχή σου. Μπορεί να έχεις δίκιο για τα σωματίδια, δεν έχω ιδέα, αλλά για την υγρασία του αέρα υποτίθεται ότι τη ρυθμίζει εσωτερικά. 5 λεπτά πριν, nimik είπε Ναι το σκέφτηκα κι εγώ στην αρχή ότι μάλλον είχε αφαιρεθεί ήδη η πολλή υγρασία και για αυτό η χαμηλότερη κατανάλωση αλλά δοκίμασα κι αργότερα χωρίς να αλλάξει κάτι ,θα το δω κι αύριο Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις Δεν ξέρουν πόση υγρασία έχει ο χώρος οπότε απλά είναι διαφορετικά τα μοντέλα και συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο.
Pan_K Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, liakjim είπε Αυτό που πιστεύω ότι έγινε είναι ότι το πρώτο κλιματιστικό έριξε τη θερμοκρασία στον χώρο οπότε έπεσε το σημείο δρόσου οπότε το δεύτερο κλιματιστικό βρισκοντας το σημείο δρόσου πιο χαμηλά δεν κατάφερε να κάνει αφυγρανση μιας και το στοιχείο του δεν έπεσε πιο χαμηλά από το πλέον μικρότερο σημείο δρόσου. Δεν θα έπρεπε τότε το Corona να ανεβάσει τα watts για να κάνει αφύγρανση σε πιο χαμηλή θερμοκρασία;
liakjim Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Pan_K είπε Δεν θα έπρεπε τότε το Corona να ανεβάσει τα watts για να κάνει αφύγρανση σε πιο χαμηλή θερμοκρασία; Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ανάδραση, δεν δουλεύει έτσι το πράγμα. Δεν ξέρω αν παίρνει ρύθμιση θερμοκρασίας και αν παίρνει τι ρύθμιση είχε δώσει ο φίλος.
Sebu Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, IsiR said: το πρμ ΙΙ δεν υπαρχει εχει το ΙΙΙ. Αν δεν σε ενδιαφερει το wifi πηγαινε στο tcl cd στα 319 ευρω και αν θες αργοτερα με 20 ε βαζεις ενα wifi module. Παραξενο που λες οτι δεν υπαρχει το 9αρι Prem II γιατι λχ το βλεπω διαθεσιμο και στο λινκ του σκρουτζ σε αρκετους και στα μαγαζια τους https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/elite-premium-ii-09chsd-xac1i-white-me-doro-ensomatomeno-wi-fi-kit-se-06-atokes-doseis Ομοιως εχουν και το ΙΙΙ με μικρη διαφορα τιμης και οπως λες και wifi (που δεν με ενδιαφερει). https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/elite-premium-iii-09chsd-xac1i-white-me-ensomatomeno-wi-fi-se-06-atokes-doseis Απλα θυμαμαι παλιοτερα εδω οτι ειχε αναφερθει πως τα 12αρια Prem III η εξωτερικη μοναδα εχει μονο στοιχειο αντι διπλου του Prem II με αποτελεσμα χειροτερες αποδοσεις και υψηλοτερη καταναλωση. Ξερουμε τι παιζει με το στοιχειο στο 9αρι μεταξυ Prem II και ΙΙΙ?
nimik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ανάδραση, δεν δουλεύει έτσι το πράγμα. Δεν ξέρω αν παίρνει ρύθμιση θερμοκρασίας και αν παίρνει τι ρύθμιση είχε δώσει ο φίλος. Παίρνει ,27 είχα βάλει και στα 2 ,18 έδειχνε στο Corona & 17 το Premium εν ώρα λειτουργίας
Pan_K Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ανάδραση, δεν δουλεύει έτσι το πράγμα. Δεν ξέρω αν παίρνει ρύθμιση θερμοκρασίας και αν παίρνει τι ρύθμιση είχε δώσει ο φίλος. Εγώ που έχω κάποια εμπειρία από Inventor (έχω 6 στην κατοχή μου, μεταξύ άλλων και ένα Premium), στην αφύγρανση δεν χαμπαριάζουν από την θερμοκρασία που τους βάζεις. Δουλεύουν τυφλοσούρτη ψύξη 18 βαθμούς σε χαμηλή ροή αέρα μέχρι να τα κλείσεις.
liakjim Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, nimik είπε Παίρνει ,27 είχα βάλει και στα 2 ,18 έδειχνε στο Corona & 17 το Premium εν ώρα λειτουργίας Οκ τότε πιθανολογω ότι και τα δύο έριξαν watts μέχρι εκεί που μπορούσαν. 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Εγώ που έχω κάποια εμπειρία από Inventor (έχω 6 στην κατοχή μου, μεταξύ άλλων και ένα Premium), στην αφύγρανση δεν χαμπαριάζουν από την θερμοκρασία που τους βάζεις. Δουλεύουν τυφλοσούρτη ψύξη 18 βαθμούς σε χαμηλή ροή αέρα μέχρι να τα κλείσεις. Ναι έτσι κάνει και το δικό μου φασόν midea ( carrier).
nimik Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Εγώ που έχω κάποια εμπειρία από Inventor (έχω 6 στην κατοχή μου, μεταξύ άλλων και ένα Premium), στην αφύγρανση δεν χαμπαριάζουν από την θερμοκρασία που τους βάζεις. Δουλεύουν τυφλοσούρτη ψύξη 18 βαθμούς σε χαμηλή ροή αέρα μέχρι να τα κλείσεις. Έτσι ακριβώς ,δεν αλλάζει κάτι ότι θερμοκρασία και να του δώσεις νομίζω
Pan_K Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, nimik είπε Παίρνει ,27 είχα βάλει και στα 2 ,18 έδειχνε στο Corona & 17 το Premium εν ώρα λειτουργίας Ταιριάζει με αυτό που έγραψα παραπάνω 1
Klausx Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 29 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Έχω εδώ και κάποιες ημέρες το Daikin Ururu Sarara, Made in Japan. Πραγματικά εξαιρετικό μηχάνημα. Δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό. Σε σχέση με το Toyotomi Made in China που αντικατέστησε απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Σκοτώνει. Στη ζέστη δεν κάθεσαι από κάτω. Έχει και σύστημα νωπού αέρα, πολύ σημαντικό για το χώρο που μπήκε. Η εξωτερική μονάδα 57KG (το Toyotomi 26). Αγόρασα και εγγύηση 10 στη από την Daikin. Κρίμα για την εγκατάσταση, ότι πιο φτηνό υπάρχει σε υλικά και προχειρότητες σε τέτοιο μηχάνημα. 1
cmaniac Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Πολύ στρίμωγμα ρε παιδί μου. Σίγουρα τηρούνται οι αποστάσεις του οδηγού εγκατάστασης; Θα σκεφτόμουν ότι θέλει λίγο παραπάνω αέρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα