Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λογικά ναι (σε εμένα που έσκασε ο τύπος με διβάθμια, έπιασε κενό σε 2-3 λεπτά σε 4μ σωλήνα)

στην δικη μου τοποθετηση πριν λιγς μερες την αφησε 7 λεπτα ,και οταν τον ρωτησα γιατι τοσο λιγο,μου ειπε οτι αυτη που ειχε φερει ειναι διβαθμια.

3μ σωληνα,με την inventor να ζηταει μινιμουμ 2,5 μετρα

Επεξ/σία από dimviii
  • Like 1
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με τόσο σφιχτό μπάτζετ μην περιμένεις θαύματα αλλά ας πας εκεί που λες .

Τεμπέληδες και τσαπατσούληδες. Δεν θα σου δημιουργήσει θέμα αν και κάτι είχε γράψει ο @Klausx πιο παλιά που δεν θυμάμαι.

Κοίτα και εγώ έτσι νόμιζα. Αλλά τελικά είναι πολύ ωραία λύση , την κάνουν και νοικοκύρηδες τεχνικοί. Λιγότεροι σωλήνες καλύτερη αισθητικη στο χώρο και τεχνικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην απορροή των νερών. 

Για να γίνει αυτο όμως απαιτεί εσωτερική μονάδα να είναι τοποθετημένη ψηλότερα από το κάτω μέρος της εξωτερικής. 

1 ώρα πριν, jimcoun είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Ήρθαν σήμερα και μου εγκατέστησαν ένα Midea AG2Pro-09NXD0-I/O (δωρεάν εγκατάσταση από Πλαίσιο) και έβαλαν την αποχέτευση του ψυχρού να πέφτει μέσα στο ταψάκι της εξωτερικής μονάδας και με σωλωνάκι σύνδεσαν την αποχέτευση του θερμού (εξωτερικής μονάδας).

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο, σας έχει τύχει; Είναι οκ ή να τους κάνω παράπονα;

Όχι μην ανησυχείς. Αν γίναν όλες οι υπόλοιπες κρίσιμες διαδικασίες σωστά , αυτό δεν είναι πρόβλημα. Εγώ το βρίσκω και αισθητικά καλύτερο   

Επεξ/σία από GiannisSol
Δημοσ.
5 minutes ago, GiannisSol said:

Κοίτα και εγώ έτσι νόμιζα. Αλλά τελικά είναι πολύ ωραία λύση , την κάνουν και νοικοκύρηδες τεχνικοί. Λιγότεροι σωλήνες καλύτερη αισθητικη στο χώρο και τεχνικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην απορροή των νερών. 

Για να γίνει αυτο όμως απαιτεί εσωτερική μονάδα να είναι τοποθετημένη ψηλότερα από το κάτω μέρος της εξωτερικής. 

Έτσι κι αλλιώς για να αποχετεύεται έξω, η εσωτερική πρέπει να είναι ψηλότερα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Sebu είπε

Και σε μενα το 2019 αυτο ειχαν πει.

Οτι απο τον πρωτο χρονο και μετα, δηλαδη μολις κλεισει 12μηνο, πρεπει να γινεται ετησια συντηρηση ωστε να ισχυει η 7 ετης εγγυηση.

Ισως το αλλαξαν καποια στιγμη αργοτερα και το εκαναν μετα το περας του 2ου ετους, που εχει περισσοτερο νοημα καθως προσφερουν +5 πανω στα υποχρεωτικα 2 ετη απο το νομο και η 2ετης υποχρεωτικη δεν εχει συνθηκες και προυποθεσεις.

Ισως καποιος ψαγμενος τους πιεσε και το αλλαξαν.

Κανονικα δηλαδη η 2ετης θα επρεπε να ειναι φρι ανευ υποχρεωτικης συντηρησης και αν θες τα +5 να υποχρεουσαι απο τον 3ο χρονο και μετα να κανεις ετησια συντηρηση.

Αναζήτηση

To TCL Elite Premium PRM II Κλιματιστικό Inverter 9000 ειναι καλο για να αντικαταστησει ενα παλιο 9αρι 15ετιας που χαλασε η εξωτερικη?

Με ενδιαφερει

- χαμηλη καταναλωση (προφανως θα ειναι χαμηλοτερη απο το 9αρι 15ετιας που δηλωνε τοτε Β κλασης),

- χαμηλος θορυβος/δονησεις,

- ικανοτητα ψυξης και θερμανσης χωρου 11-12 τμ ανετα και συντηρηση αυτης χωρις υπερβολικη καταναλωση (ζητουμενη 22 χειμωνα, 25-26 καλοκαιρι), οχι ομως 24/7 αλλα μονο οταν καποιος ειναι στο δωματιο.

- υποστηριξη/after sales/εγγυηση.

Τι εγγυηση εχει το συγκεκριμενο και εχει η TCL/Τουρνικιωτης απαιτηση για ετησια συντηρηση για να ισχυει?

Εχετε να προτεινετε κατι αλλο οικονομικοτερο με τιμη κατω απο τα 300 ευρω. Γιατι σιγουρα με την εγκατασταση θα παει και ενα +100 ευρω, εκτος και αν ειναι απο αλυσιδα με "δωρεαν" εγκατασταση.

Ευχαριστω

το πρμ ΙΙ δεν υπαρχει εχει το ΙΙΙ. Αν δεν σε ενδιαφερει το wifi πηγαινε στο tcl cd στα 319 ευρω και αν θες αργοτερα με 20 ε βαζεις ενα wifi module.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimostr είπε

Εύκολος καιρός για τα κλιματιστικά με θερμοκρασίες από 6 έως 15 βαθμούς 

IMG_0633.jpeg

IMG_0631.jpeg

IMG_0632.jpeg

Στο toyotomi με τα test modes τι θερμοκρασία αέρα βγάζει ; Αντέχεται ή φυσάει κρύο ; Επίσης έχω χειρισμό fan με τα test modes ; 

Ανυπομονώ όταν γυρίσω Αθήνα να το δοκιμάσω στο gree airy. 

2 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Έτσι κι αλλιώς για να αποχετεύεται έξω, η εσωτερική πρέπει να είναι ψηλότερα.

Για να αποχετευεται εντος της εξωτερικής πιο σωστά.

Το τονίζω για το ύψος γιατί αρκετός κόσμος που θέλει να το κάνει με αυτό το τροπο για λόγους αισθητικής δεν είναι πάντα εφικτό .

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Στο toyotomi με τα test modes τι θερμοκρασία αέρα βγάζει ; Αντέχεται ή φυσάει κρύο ; Επίσης έχω χειρισμό fan με τα test modes ; 

Είχα ανεβάσει πριν μέρες φωτό 28,7 

Ναι έχεις 

Δημοσ.
6 minutes ago, GiannisSol said:

Για να αποχετευεται εντος της εξωτερικής πιο σωστά.

Το τονίζω για το ύψος γιατί αρκετός κόσμος που θέλει να το κάνει με αυτό το τροπο για λόγους αισθητικής δεν είναι πάντα εφικτό .

Πρακτικά για να βγαίνει από την ίδια τρύπα πακέτο με τις χαλκοσωλήνες και τα καλώδια. Μετά αν θες παροχετεύεις στη εξωτερική ή ορθότερα κατ'εμέ βάζεις τον διακλαδωτήρα Y και κατεβάζεις και τις δύο αποχετεύσεις προς το έδαφος.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, nimik είπε

Αν κάποιος έχει λογική εξήγηση για το παρακάτω ας μου πεί..

Στο σπίτι 77μ2 ,σε 2 υπνοδωμάτια (11μ2 έκαστο) έχουν εγκατασταθεί 1 Inventor Premium στο ένα και 1 Inventor Corona στο άλλο και τα 2 12άρια ..

φεύγοντας το μεσημέρι και με εσωτερική υγρασία 70 άνοιξα στην αφύγρανση στο Premium και παρακολουθώντας την κατανάλωση από την εφαρμογή της Shelly έκαιγε 307w σταθερά ..γυρίζοντας σπίτι μετά από 2+ ώρες βλέπω την αποχέτευση να έχει βγάλει αρκετό νερό και η υγρασία στο σπίτι έχει πέσει στους 50 ..

οκ ,το κλείνω κι ανοίγω το Corona πάλι στην αφύγρανση ,η κατανάλωση δεν πέρασε τα 150w και δεν έβγαζε καθόλου νερό για καμιά ώρα περίπου ...

Καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτή η διαφορά μεταξύ των 2  ?

η μονάδα (Corona) δουλεύει κανονικά και στην θέρμανση που το γύρισα ανέβασε κατανάλωση κι απόδοση ..

Δεν βρήκες ψυχρό το σπίτι όταν γυρίσες;

Πέραν αυτού ,όταν δοκίμαζα και εγώ την αφυγρανση του κλιματιστικού ,που είναι μέσω ψύξης , κατόπιν το γύριζα στη θέρμανση και μου έβγαζε +30% υγρασία διότι το βρεγμένο από την ψύξη στοιχείο το θερμαινε και έβγαζε όλους τους υδρατμούς στο χώρο κάνοντας την ατμόσφαιρα αφόρητη. 

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είχα ανεβάσει πριν μέρες φωτό 28,7 

Ναι έχεις 

Έχω χειρισμό κανονικά , ή με συνδιασμό πλήκτρων ; 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Πέραν αυτού ,όταν δοκίμαζα και εγώ την αφυγρανση του κλιματιστικού ,που είναι μέσω ψύξης , κατόπιν το γύριζα στη θέρμανση και μου έβγαζε +30% υγρασία διότι το βρεγμένο από την ψύξη στοιχείο το θερμαινε και έβγαζε όλους τους υδρατμούς στο χώρο κάνοντας την ατμόσφαιρα αφόρητη. 

Επιλέγεις το επιθυμητό και πατάς 2χ φορες το πλήκτρο light 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nimik είπε

Κρήτη Ρέθυμνο είμαι γύρω στους 18-20C είχε σήμερα ,το έκανα φεύγοντας από το σπίτι για να δω την απόδοση σε σχέση με τον αφυγραντήρα ...θεωρείς ότι είναι λάθος ?

0-50C λένε και τα δύο οπότε τελικά δεν έχεις θέμα να τα βάλεις αφύγρανση, απλά θα πέσει η θερμοκρασία του χώρου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Ναι λίγο ψυχρό αλλά στεγνό αλλά δεν με πείραξε η σχετική ψυχρότητα γιατί μόλις είχα γυρίσει από έξω ,απλά με προβλημάτισε η διαφορά στην λειτουργία και κατανάλωση μεταξύ των 2 μοντέλων ..

Btw δεν βλέπω κάτι απαγορευτικό όσον αφορά τις σημερινές θερμοκρασίες στο εγχειρίδιο ,με πρόλαβε ο liakjim 👍

Screenshot 2024-12-11 at 23-11-06 user's manual (1).pdf.png

Επεξ/σία από nimik
Δημοσ.

@liakjim μην ανησυχεις, δεν επαθε καποιο κατι (αλλωστε κ να παθει, θα χαρουμε να δολιμασουμε την εγγυηση που πληρωνουμε!)(εχει αλλα δυο ο χωρος-εργαστηριο)!

Απλα μετρωντας κ καταγραφοντας , παραδοσιακα!, επειδη ειμαι σε αναμονη για ετησιο καθαρισμο κλπ, θελω να συγκρινω πριν-μετα τον καθαρισμο διαφορες στην αποδοση.

Και ηθελα το service manual για να δω τα γραφηματα η οπως τυχον διαφορετικα θα τα εχει , στις θερμοκρασιες στοιχειου που αλλαζει ταχυτητα ανεμιστηρα κλπ απο περιεργεια, οπως τα εχει η Τoshiba εδω κλπ

Επισης εψαχνα συχνοτητες τηλεχειρηστηριου κλπ γιατι πηρα το Broadlink RM4 mini και δεν το εχει μεν αλλα και δεν το μαθαινει με τιποτε το Sensira κυριως που με ενδιαφερει.

Παρηγγειλα κ ενα Moes αντιστοιχο ir blaster μηπως εχει καμμια τυχη εκεινο καλυτερη...

11122024111430_bmp.jpg.9102b526c5b4b0ab99bb0908356815f6.jpg

11122024111444_bmp.jpg.6fcac54b1a1008c3e6f83ef09d5fe9bc.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, nimik είπε

απλά με προβλημάτισε η διαφορά στην λειτουργία και κατανάλωση μεταξύ των 2 μοντέλων ..

Εικάζω ότι το Premium κατέβασε την υγρασία και στο δωμάτιο που βρισκόταν το Corona, οπότε το δεύτερο ήταν αδύνατο να αφαιρέσει τόση υγρασία όπως το πρώτο. Ίσως γι΄ αυτό αυτό δεν είδες νερά από το Corona. Μπορεί, επίσης, η κατανάλωση να ήταν πιο χαμηλή στο Corona για τον λόγο ότι δεν χρειαζόταν να παράγει ιδιαίτερο έργο. Ωστόσο δεν είμαι εντελώς σίγουρος ότι τα κλιματιστικά (αυτά τουλάχιστον) έχουν αισθητήρα υγρασίας, ώστε να ρυθμίζουν την συχνότητα του συμπιεστή ανάλογα με την υγρασία του χώρου, όταν δουλεύουν στην αφύγρανση. Μπορεί, δηλαδή, η διαφορά στην κατανάλωση να οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι το Cοrona έχει πιθανώς την ικανότητα να κατεβαίνει στην ψύξη/αφύγρανση πιο χαμηλά σε watt από το Premium.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Έχω εδώ και κάποιες ημέρες το Daikin Ururu Sarara, Made in Japan.

Πραγματικά εξαιρετικό μηχάνημα.

Δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό.

Σε σχέση με το Toyotomi Made in China που αντικατέστησε απλά δεν υπάρχει σύγκριση.

Σκοτώνει.

Στη ζέστη δεν κάθεσαι από κάτω.

Έχει και σύστημα νωπού αέρα, πολύ σημαντικό για το χώρο που μπήκε.

Η εξωτερική μονάδα 57KG (το Toyotomi 26).

Αγόρασα και εγγύηση 10 στη από την Daikin.

Screenshot_20241211_232813_Skroutz.jpg

Screenshot_20241211_232831_Skroutz.jpg

Screenshot_20241211_232823_Skroutz.jpg

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...