Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα , θελω να βαλω κλιματιστικο σε δωματιο 15τμ , ελεγα να βαλω ενα 12000ρι με σκοπο να πηγαινει και στο διπλανο δωματιο 10τμ , αλλα μου ειπαν και μου φαινεται λογικο οτι το ενα δωματιο θα ειναι παγος και το αλλο σχετικα δροσερο οποτε θα δουλευει συνεχεια το μηχανημα και δεν θα ειναι inverder. σωστο τι λετε ;

οποτε αν ειναι παω σε 9000ρι θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για τις μαρκες που κοιταω και τι να αποφυγω.
κοιταω σε κατι σχετικα οικονομικο.

TESLA Classic στο public
 https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/tesla-classic-ta27ffll-0932ia-klimatistiko-inverter-9000btu-aa/1697773
Haier Tide Green Plus
https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/haier-tide-green-plus-as25thmhra-c-1u25yeffra-c-klimatistiko-9-000-btu-h_3795608
TCL ELITE PREMIUM IIΙ στο plaisio 
https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-elite-premium-iii-tcl-elite-prm-iii-09chsd-xac1i-klimatistiko-9-000-btu-h_4402715
Toyotomi Izuru Eco στο praktiker
https://www.praktiker.gr/p/toyotomi-izuru-eco-trn-trg-828zr-klimatistiko-inverter-9000btu-126104

aux
nobu

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

21 ώρες πριν, tu-luba είπε

Το follow me για να δουλεψει πρεπει να υπαρχει οπτικη επαφη χειρηστηριου με την μοναδα οποτε μαλλον δεν θα εκανες δουλεια ετσι και αλλιως.

Καλυτερα να εδινες καποια λεφτα και να επαιρνες καποιο 9αρι για το δωματιο παρα να τα δωσεις σε ρευμα προσπαθωντας να κρυωσεις ενα δωματιο απο το χωλ.

Στειλε μας και μια προχειρη κατοψη να δουμε πως ακριβως το εχεις βαλει και αν εχεις αλλα κλιματιστικα στο σπιτι.

13 ώρες πριν, energy52 είπε

Moνο με μεγαλη ταχυτητα ανεμιστηρα ισως καταφερεις να το βελτιωσεις..και παλι με την προυποθεση να μην υπαρχει εμποδιο κοντα ωστε να φευγει ο αερας χωρις να στροβιλιζεται γυρω απ τη μοναδα..παιξε και με τη θεση στις περσιδες! μια φωτο θα βοηθουσε παντως! Κι εγω που εχω ιδιορρυθμια στον χωρο παντα fun 2 το δουλευω.

Newproject(1).jpeg.63c873e4e3b60d055c472285f46ebed3.jpeg

Με 25 ζητούμενη 2η σκάλα κ eco, έχω 27 στη κρεβατοκάμαρα άρα νομίζω είμαι καλά κ στο καθιστικό. Καλοκαίρι το σαλόνι είναι κλειστό με την συρόμενη. Χειμώνα ανοίγει κ πάει κ θέρμανση συμπληρωματικά με τις μισές περσίδες δεξιά.

21 λεπτά πριν, stavrakas112 είπε

Newproject(1).jpeg.63c873e4e3b60d055c472285f46ebed3.jpeg

Με 25 ζητούμενη 2η σκάλα κ eco, έχω 27 στη κρεβατοκάμαρα άρα νομίζω είμαι καλά κ στο καθιστικό. Καλοκαίρι το σαλόνι είναι κλειστό με την συρόμενη. Χειμώνα ανοίγει κ πάει κ θέρμανση συμπληρωματικά με τις μισές περσίδες δεξιά.

καλα μιλαμε για super διαρυθμιση.

Να χαρω εγω μηχανικο που εκανε το σχεδιο.

Περα απο την πλακα εκει που ειναι το aircondition ειναι το πιο ακυρο σημειο.

Αν θυμαμαι καλα ειναι 18αρι οποτε ιδανικα πρεπει να το μεταφερεις στο σαλονι και να βαλεις και ενα 9αρι ή 12αρι στην κρεβατοκαμαρα οπως στο σχεδιο που σου δειχνω.

Χωρίς τίτλο.png

• Haha 1

Στις 14/7/2024 στις 7:54 ΜΜ, Klausx είπε

Αν στο carrier έκανες χρήση 3-4 ώρες την ημέρα είναι λογικό να έκαιγε λιγότερο, αυτό που έβαλες τώρα στην αρχή μπορεί να δώσει παραπάνω από 18,000  btu

Screenshot_415.png.3ae16294474f70f5991e7f28be93039b.png

Το κλιματιστικό είναι οκ, απλά δεν αντέχει η τσέπη (λογικό έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα) βάλε 12αρι να κάνεις την δουλειά σου, εξάλλου για λίγες ώρες το βάζεις και όχι θέρμανση.

Αν γινόταν σωστή συντήρηση έστω και στα δύο χρόνια δεν θα είχε θέμα. Χωρίς να πλυθεί ο ανεμιστήρας δεν είναι συντήρηση αλλά ξεμάτιασμα.

Το τελευταίο που πρότεινε είναι το πιο σωστό, ένας σωλήνας pvc που θα καταλήγουν όλες οι αποχετεύσεις.

Ειδικά ο ανεμιστήρας έξω πλένεται. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Οι κλίσεις δεν είναι σωστές. Και ερωτώ: Γιατί επιμένει στη νέα εγκατάσταση κλιματιστικού τα οριζόντια σωληνάκια συμπυκνωμάτων να γίνουν χωνευτά μέσα στον τοίχο (οριζόντια με κλίση); Θα έχουν καλύτερη ροή; Ποια είναι η διαφορά να τοποθετηθούν έξω στον τοίχο καρφωτά (με στηρίγματα εννοώ) πάλι οριζόντια με κλίση, αντί εντός του τοίχου;

2 ώρες πριν, stavrakas112 είπε

Οταν βαζεις eco ειναι σαν να ανεβαζει τη ζητουμενη απο 25 στο 26, μη νομιζεις πως κανει σωνει και καλα οικονομια..Τωρα για τη θεση του κλιματιστικου εννοειται πως ειναι σε ακυρο σημειο, ιδανικα οτι σου ειπε κι ο φιλος πιο πριν.. 

2 ώρες πριν, Kountouris είπε

Ειδικά ο ανεμιστήρας έξω πλένεται. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Οι κλίσεις δεν είναι σωστές. Και ερωτώ: Γιατί επιμένει στη νέα εγκατάσταση κλιματιστικού τα οριζόντια σωληνάκια συμπυκνωμάτων να γίνουν χωνευτά μέσα στον τοίχο (οριζόντια με κλίση); Θα έχουν καλύτερη ροή; Ποια είναι η διαφορά να τοποθετηθούν έξω στον τοίχο καρφωτά (με στηρίγματα εννοώ) πάλι οριζόντια με κλίση, αντί εντός του τοίχου;

Για το οπτικό αποτέλεσμα. Ανεμιστήρα του εσωτερικού όχι εξωτερικά.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, d_gkal είπε

Γνώμη για αυτό σε 24αρι;

https://www.fgeurope.gr/product/midea-klimatistiko-toichou-all-easy-pro-24kbtu-h/

Έλα μου ντε. Για θέρμανση όχι. Για ψύξη όμως; Στα χαρτιά είναι ότι καλύτερο, αλλά κάποια μέλη μας λένε ότι δεν πάει κάτω από 550-600W σε ψύξη...

3 ώρες πριν, dvlsakos είπε

Καλησπερα , θελω να βαλω κλιματιστικο σε δωματιο 15τμ , ελεγα να βαλω ενα 12000ρι με σκοπο να πηγαινει και στο διπλανο δωματιο 10τμ , αλλα μου ειπαν και μου φαινεται λογικο οτι το ενα δωματιο θα ειναι παγος και το αλλο σχετικα δροσερο οποτε θα δουλευει συνεχεια το μηχανημα και δεν θα ειναι inverder. σωστο τι λετε ;

οποτε αν ειναι παω σε 9000ρι θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για τις μαρκες που κοιταω και τι να αποφυγω.
κοιταω σε κατι σχετικα οικονομικο.

TESLA Classic στο public
 https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/tesla-classic-ta27ffll-0932ia-klimatistiko-inverter-9000btu-aa/1697773
Haier Tide Green Plus
https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/haier-tide-green-plus-as25thmhra-c-1u25yeffra-c-klimatistiko-9-000-btu-h_3795608
TCL ELITE PREMIUM IIΙ στο plaisio 
https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-elite-premium-iii-tcl-elite-prm-iii-09chsd-xac1i-klimatistiko-9-000-btu-h_4402715
Toyotomi Izuru Eco στο praktiker
https://www.praktiker.gr/p/toyotomi-izuru-eco-trn-trg-828zr-klimatistiko-inverter-9000btu-126104

aux
nobu

ευχαριστω

Αν είναι απέναντι ισως κάτι να γίνεται.

Δες το tcl miracle iii 12000.

Έχω βάλει πριν 1 χρόνο περίπου 2 κλιματιστικά 24.000  but (toyotomi erai και gree fairy) σε δυο διαμερίσματα,  τα οποία βρίσκονται πάνω και κάτω.  Παρατηρώ ότι ενώ το gree βγάζει αρκετό  νερό από την αποχέτευση , το tototomi βγάζει ελάχιστη έως καθόλου.  εξωτερικά δεν φαίνεται να είναι βουλωμένη η αποχέτευση. Είναι φυσιολογικό;  Πρόβλημα με την ψύξη δεν έχω.

6 ώρες πριν, Trusted είπε

Το κλιματιστικό έβγαλε βλάβη εξωτερική πλακέτα. ( Ο τεχνικός το είπε ........ )

Άσχετο, αλλά γενικά πώς κάνουν διάγνωση οι τεχνικοί στα κλιματιστικά?

Υπάρχουν "διαγνωστικά" και διαβάζουν κωδικούς σφάλματος (τύπου θύρας obd στα αμάξια), ή απλά όταν δεν ξέρουν λένε καμένη πλακέτα και... πάμε στον επόμενο?

Διαβάζω στα Daisekai της Toshiba:

Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε ύψος τουλάχιστον 2,5 m.

Εγώ απογοητευμένος από την απόδοση των κλιματιστικών σε όλα μου τα σπίτια, που τα κλιματιστικά ήταν υψηλά (βέβαια παλιά ήμουν δύσκολος και άνοιγα και παράθυρα), τοποθετώ πλέον όλα τα κλιματιστικά σε ύψος εσωτερικής μονάδας από το δάπεδο 1.88 έως 1.96 μ.   Από τότε που χαμήλωσα το ύψος δεν είχα πρόβλημα πλέον.

Τώρα που προσέχω όμως τα προσπέκτους στις νέες εγκαταστάσεις εξαιτίας σας (!), διαβάζω το 2.5μ και προβληματίζομαι. Θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με εγκατάσταση εσωτερικής στα 1,90μ, με παράβαση της οδηγίας;

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έλα μου ντε. Για θέρμανση όχι. Για ψύξη όμως; Στα χαρτιά είναι ότι καλύτερο, αλλά κάποια μέλη μας λένε ότι δεν πάει κάτω από 550-600W σε ψύξη...

Αν είναι απέναντι ισως κάτι να γίνεται.

Δες το tcl miracle iii 12000.

δεν ειναι απεναντι .

σχετικα με τις μαρκες που ειπα που να κοιταω ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον εχουμε update,ο τεχνικος της toyotomi βρηκε την τρυπα που παιρνουν τα καλωδια ανοιχτη μεσα εξω μη στοκαρισμενη,βεβαια ειμαι κ εγω στοκος που δεν το προσεξα καλα διοτι ειναι τοσα σφιχτα τα καλωδια που απο κατω φαινοταν κλειστη,επισης δεν εσφιξε καλα κατι στην εξωτερικη μοναδα κ τριζει καποιες φορες,ο τεχνικος μου ειπε οτι αυτος που κανει την εγκατασταση κλεινει  κ την τρυπα,αυτοι απο τον κωτσοβολο μου ειπαν οτι δεν ειναι δουλεια τους κ μου εκανε κ χαρη που μου συνδεσε το καλωδιο ρευματος στην μοναδα...

Πολυ ωραια τους λεω υπαναχωρηση κ αγορα κλιματιστικου απο αλλο καταστημα.

Στις 14/7/2024 στις 6:27 ΜΜ, nimik είπε

Κάνε αυτό που σου λέει ο  liakjim πιο πάνω ασε το 48 ώρες ανοικτό παίζε με τις ρυθμίσεις να δεις ..ίσως  θέλει τον χρόνο του ,εντάξει θα κάψεις κάποιες kw παραπάνω δεν χάλασε ο κόσμος για 2 μέρες

Επεξ/σία από akiskar123

@Specs

image.png.bc5dafa8aba470233896306a88ea94b3.png

Το πάνω νούμερο είναι όπως υπολόγιζα ως τώρα την ισχύ σε ψύξη. Αλλά δεν λάμβανα υπόψη την αφύγρανση.

Το κάτω είναι το σωστό με τη διαφορά των ενθαλπιών όπως λέγαμε εδώ

Μεγάλη διαφορά.

Ο κώδικας και ο εξοπλισμός έχουν μπει προσωρινά, θέλει λίγο δουλίτσα για να μπουν μόνιμα.

image.png.69285ee74afb99cbc36c4207a4cf985f.png

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...