liakjim Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 44 λεπτά πριν, simos1974 είπε Ποιος έχει δωρεάν ρεύμα ? Για αυτό ψάχνουμε την πιο αποδοτική λύση … Η πιο αποδοτική λύση από τη στιγμή που θέλει και θέρμανση είναι να πάει σε ένα daikin atxc-d ή σε ένα toshiba yukai/arata ή σε ένα fujitsu asehXXkmcg. Επίσης κακώς δεν έπαιξε αγορά στο black friday, είχε καλές προσφορές. 8 λεπτά πριν, Vigilantius είπε Άρα είναι στο ίδιο επίπεδο με midea και carrier; Δεν ξέρω τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια, αλλά τα τωρινά μοντέλα απέχουν πολύ από αυτά (προς το καλύτερο). 1 1
cmaniac Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Vigilantius είπε Άρα είναι στο ίδιο επίπεδο με midea και carrier; Όχι. Θα δείξει η πορεία πώς θα πάνε σε σχέση με τα Carrier και πώς θα ενσωματωθούν στην γκάμα. Προς το παρόν, τα μοντέλα Carrier και Toshiba είναι τελείως διαφορετικά. Τα Carrier είναι Midea (φασόν, αν δεν κάνω λάθος). Τα Toshiba είναι Toshiba με συμπιεστή από την κοινοπραξία GMCC. Η Midea με την Carrier έχουν κάποιες κοινοπραξίες και η Carrier έχει κάτι ποσοστά στη Midea. Μύλος.. 3
liakjim Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, cmaniac είπε Αυτοί οι "διάολοι" πρέπει στα 100-140W να έχουν COP απίστευτο νούμερο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατήσουν σταθερή κατανάλωση χωρίς να φτάσεις στους 27+. Το asyg24kmta παίζει 9-10. Αναρωτιέμαι πόσο να παίζουν αυτά εκεί κάτω.
simos1974 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 37 λεπτά πριν, liakjim είπε Η πιο αποδοτική λύση από τη στιγμή που θέλει και θέρμανση είναι να πάει σε ένα daikin atxc-d ή σε ένα toshiba yukai/arata ή σε ένα fujitsu asehXXkmcg. Επίσης κακώς δεν έπαιξε αγορά στο black friday, είχε καλές προσφορές. Δεν ξέρω τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια, αλλά τα τωρινά μοντέλα απέχουν πολύ από αυτά (προς το καλύτερο). Kατανοητο για Daikin ,Toshiba κλπ. Αν δεν υπαρχει η δυμνατοτητα για αυτα λεμε και παμε προς Κινεζικα, υπαρχει καποια προτιμση η ολα τα ιδια ειναι? Ψαχωουμε γαι 9αρι και 16-18αρι
liakjim Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, simos1974 είπε Kατανοητο για Daikin ,Toshiba κλπ. Αν δεν υπαρχει η δυμνατοτητα για αυτα λεμε και παμε προς Κινεζικα, υπαρχει καποια προτιμση η ολα τα ιδια ειναι? Ψαχωουμε γαι 9αρι και 16-18αρι Στο 9άρι ας πάει σε ένα κινέζικο πχ καλής σειράς tcl όπως το miracle iii (προσοχή στις παραεισαγωγές βλέπε tclgreece.gr). Για το μεγάλο όμως όχι, εκτός και αν είναι περιστασιακή η χρήση αλλιώς ότι θα γλιτώσει σε αγορά, θα τα δώσει σύντομα στο ρεύμα. Να πάει σε επώνυμο. Βάλτε απώλειες εδώ για να δούμε αν χρειάζεται όντως τόσο μεγάλο μοντέλο. 2
BigBlack Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, simos1974 said: Kατανοητο για Daikin ,Toshiba κλπ. Αν δεν υπαρχει η δυμνατοτητα για αυτα λεμε και παμε προς Κινεζικα, υπαρχει καποια προτιμση η ολα τα ιδια ειναι? Ψαχωουμε γαι 9αρι και 16-18αρι Από προσωπική εμπειρία μιλώντας, το να πας σε καλή λύση στα κινέζικα είναι πολύ πολύ κοντά στο να πας στο μεσαίο ράφι των "ιαπωνικών", ιδίως αν ξέρεις τι θέλεις και το παραμονεύεις σε εκπτώσεις προσφορές κλπ. Όπως είπε κι ο liakjim έχασες τις 2-3 εβδομάδες της "black friday" 😋 και μάλλον θα περιμένεις για επόμενες προσφορές. Αν δεν μπορείς, θα σου βρουν τα παιδιά εδώ κατάλληλες λύσεις, εγώ δεν έχω ιδέα από τα κινέζικα. 1
Pan_K Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, simos1974 είπε Αν δεν υπαρχει η δυμνατοτητα για αυτα λεμε και παμε προς Κινεζικα, υπαρχει καποια προτιμση η ολα τα ιδια ειναι? Αν δεν με απατά η μνήμη μου, υπήρξαν κάποτε θετικά σχόλια για τα κλιματιστικά Nuvelle, τα οποία μπορούσαν να κατεβαίνουν στην θέρμανση κάτω από 200 watt σταθερά. Αλλά δεν έχω εντρυφήσει τόσο πολύ στο θέμα, ούτε έχω ένα τέτοιο στην κατοχή μου για να μπορώ να πω κάτι με σαφήνεια. Θα με ενδιέφερε πάντως κι εμένα η γνώμη κάποιου πιο έμπειρου για τα Nuvelle (έχουμε κάποιο πρόσφατο feedback;), μιας και σκέφτομαι να αντικαταστήσω ένα on-off στο χωριό. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
liakjim Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 54 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αν δεν με απατά η μνήμη μου, υπήρξαν κάποτε θετικά σχόλια για τα κλιματιστικά Nuvelle, τα οποία μπορούσαν να κατεβαίνουν στην θέρμανση κάτω από 200 watt σταθερά. Αλλά δεν έχω εντρυφήσει τόσο πολύ στο θέμα, ούτε έχω ένα τέτοιο στην κατοχή μου για να μπορώ να πω κάτι με σαφήνεια. Θα με ενδιέφερε πάντως κι εμένα η γνώμη κάποιου πιο έμπειρου για τα Nuvelle (έχουμε κάποιο πρόσφατο feedback;), μιας και σκέφτομαι να αντικαταστήσω ένα on-off στο χωριό. AUX + 2 χρόνια εγγύηση; Και όντως το σκέφτεσαι; 🤮 2
Pan_K Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, liakjim είπε AUX + 2 χρόνια εγγύηση; Και όντως το σκέφτεσαι; Νομίζω τότε ότι η καλύτερη value for money σειρά κλιματιστικών είναι η Daikin Siesta Sensira, που παίζει να βρει κανείς και με 500 ευρώ εγκατεστημένο το 9άρι. Τώρα το έχει το Praktiker με 609 εγκατεστημένο. Έχεις κάτι άλλο υπόψιν σου; ΥΓ.ευχαριστώ όλους εδώ μέσα για τις συμβουλές και τις πληροφορίες. Το Toshiba Edge που πήρα με την βοήθειά σας είναι πραγματικά καταπληκτικό. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 2
liakjim Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, Pan_K είπε Νομίζω τότε ότι η καλύτερη value for money σειρά κλιματιστικών είναι η Daikin Siesta Sensira, που παίζει να βρει κανείς και με 500 ευρώ εγκατεστημένο το 9άρι. Τώρα το έχει το Praktiker με 609 εγκατεστημένο. Έχεις κάτι άλλο υπόψιν σου; ΥΓ.ευχαριστώ όλους εδώ μέσα για τις συμβουλές και τις πληροφορίες. Το Toshiba Edge που πήρα με την βοήθειά σας είναι πραγματικά καταπληκτικό. Αν δεν κάνω λάθος το πράκτικερ έχει χιλιομετρική απόσταση για τη δωρεάν εγκατάσταση. Δεν ξέρω που είναι το χωριό αλλά μάλλον δεν θα σε πιάνει. Εις αναμονή για άλλες προσφορές (αν υπάρξουν) ή ανάλογα τη χρήση και πόσο περιστασιακή θα είναι το βλέπεις και για κάτι άλλο. 1
GiannisSol Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Τα fujitsu ποσο εγγυηση εχουν; 7 χρονια βλεπω για τα split. Ρωταω γιατι πηραν τηλ απο Κωτσο τον φιλο που αγορασε τα fujitsu και του ειπαν αν θελει εξτρα 7ετη εγγυηση με 200 ευρω στο καθε κλιματιστικο .... Τι ηταν αυτο τωρα; Εννοουσαν 14 ετη εγγυηση στο συνολο;
liakjim Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Τα fujitsu ποσο εγγυηση εχουν; 7 χρονια βλεπω για τα split. Ρωταω γιατι πηραν τηλ απο Κωτσο τον φιλο που αγορασε τα fujitsu και του ειπαν αν θελει εξτρα 7ετη εγγυηση με 200 ευρω στο καθε κλιματιστικο .... Τι ηταν αυτο τωρα; Εννοουσαν 14 ετη εγγυηση στο συνολο; Ναι 7. Κάποιος πετάει χαρταετό στον Κώτσο.
cmaniac Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχει κανείς εμπειρία / άποψη για τις σειρές KPCE / KNCA της Fujitsu, ως πιο οικονομικές; Η KNCA έχει και WiFi βλέπω. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac
mdkamael Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Συνεχιζω με το "μπακαλιστικο" update καταναλωσης απο 4/11-4/12 με το srk80 να παιζει με automatation απο της 9 το πρωι ως της 12 το βραδυ στους 20-21 βαθμους, και με αλλα 3 MHI 9αρια στα δωματια με κυριως τα 2 να παιζουν αν οχι 24ωρο, σιγουρα 18ωρο μεσα στην ημερα με ζητηση 19-20 εντος ημερας κ τ βραδυ κατα τον υπνο στους 18.... Περιοχη Ιωαννινα ( οποτε οποιος θελει μπορει να τσεκαρει METEO τις εξωτερικες συνθηκες αυτης της περιοδου ), σπιτι αμονωτο, 108τμ... Συνδιαστικα με ενα καλο προγραμμα παροχης ρευματος, η συγκεκρινενη καταναλωση με θερμανση ειναι αισιως κατω των 140 ευρω ( 138,40 για την ακριβεια ) για αυτον τον μηνα καταναλωσης. Η αποστολη του μετρητη απο amazon ακυρωθηκε λογω "απωλειας κατα την μεταφορα" (τρολολολολ). Οποτε παμε για νεα αναμονη με εκ νεου παραγγελια...σχωρατε με λοιπον που η μονη μετρηση π εχω ειναι η συνολικη απο τον ΔΕΔΔΗΕ μεχρι στιγμης.... Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από mdkamael 2
Sebu Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Τα 7 ετη εγγυηση της Toshiba ξερουμε αν εξακολουθουν να θελουν καθε χρονο συντηρηση/καθαρισμο απο ψυκτικο ωστε να ισχυουν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα