Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 hours ago, korakios said:

ναι , αυτές που αναφέρθηκαν σε προηγούμενες σελίδες (απλά δε θυμόμουν πως λεγόταν και το τσουβάλιασα στα "test modes" )

Οκ, έλεγα μήπως βγήκε τπτ καινούργιο🤔

Προς Midea all easy pro κατόχους μόνο: έχει καταφέρει κάποιος να ρυθμίσει το CH12 μέσω engineering mode?

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Έχω φτιάξει αυτοματισμό στο homeassistant όπου όταν υπάρχει μεγάλη διακύμανση της κατανάλωσης πάνω από μια τιμή σε σύντομο χρόνο και το κλιματιστικό είναι σε θέρμανση να του βάζει 0.5C πάνω τη ζήτηση οπότε ισορροπεί πάλι σε τόσο οριακές καταστάσεις χαμηλών φορτίων ακόμα και για ένα asyg24kmta.. Μου στέλνει και μήνυμα στο telegram 

IMG_20241209_023806.jpg.2abf87549046d17096b61dc66084d7e3.jpg

Πες στον φίλο σου να μην πειράξει τίποτα. Κανένα offset. Αυτό θα το πειράξει αν θέλει Χ και παίρνει Ψ σε θερμοκρασία χώρου. Η λύση σε τόσο οριακές συνθήκες είναι είτε να το βάλει σε περισσότερη ζήτηση είτε να το κλείσει είτε να το αφήσει όπως είναι. 

10 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τα on off ( το ξέρουμε ότι είναι προσωρινά λόγο ζέστης, κανονικά θέλει κλείσιμο το μηχάνημα αλλά το αφήνουμε ανοικτό να δούμε συμπεριφορά) , απλά το έγραψα σαν παρατήρηση ότι παρόλο που ζέστανε αρκετά ο καιρός και ξεκίνησε τα on off έκαψε ελαφρώς παραπάνω από ότι με πιο κρύο καιρο και πιο κρύο σπίτι τις πρώτες μέρες αλλά χωρίς on off. Διαπίστωσα δηλαδή ότι η σταθερη λειτουργία σε ένα κλιματιστικό αποφέρει οικονομία. 

Και εγώ έτσι κάνω μέχρι στιγμής στο KG το βάζω 24 για να μην κάνει On/off αλλά το θέμα είναι ότι πιάνει και χώρος 24.... ακόμα και με 100-120w. Επίσης όταν κάποιος δεν βλέπει διάγραμμα/watt δεν καταλαβαίνει ότι κάνει on/off αφού δεν έχει κρύα ρεύματα / θορύβους.

Πιστεύω ότι με καλιμπράρισμα του αισθητήριου με βάση ένα θερμόμετρο στην είσοδο του αέρα σε cold start ότι θα βοηθήσει, μόλις βρω χρόνο θα το δοκιμάσω.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Klausx είπε

Και εγώ έτσι κάνω μέχρι στιγμής στο KG το βάζω 24 για να μην κάνει On/off αλλά το θέμα είναι ότι πιάνει και χώρος 24.... ακόμα και με 100-120w. Επίσης όταν κάποιος δεν βλέπει διάγραμμα/watt δεν καταλαβαίνει ότι κάνει on/off αφού δεν έχει κρύα ρεύματα / θορύβους.

Πιστεύω ότι με καλιμπράρισμα του αισθητήριου με βάση ένα θερμόμετρο στην είσοδο του αέρα σε cold start ότι θα βοηθήσει, μόλις βρω χρόνο θα το δοκιμάσω.

Αυτοί οι "διάολοι" πρέπει στα 100-140W να έχουν COP απίστευτο νούμερο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατήσουν σταθερή κατανάλωση χωρίς να φτάσεις στους 27+.

Δημοσ.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της 24/7 θέρμανσης. Τα δομικά, τα έπιπλα κτλ έχουν αποκτήσει θερμοκρασία , οπότε ακόμα και αν αερίσεις όλο το πρωινό, η θερμοκρασία θα πέσει ελάχιστα και όταν ξανακλείσεις η θερμοκρασία ανεβαίνει πάλι εκεί που ήταν πριν ανοίξεις!

image.png.53bb3ba8e7bf2d846397406e70958577.png

φυσικά η υγρασία εξαφανίστηκε

image.png.8926ea6ae838f71248da6fd5e9777b53.png

• Like 4
Δημοσ.

Μιας και έγινε παραλαβή του Toshiba Edge 24J2AVSG ήρθε η στιγμή να πάρουμε μια άποψη για το που θα μπει. Έχω σημειώσει με μαύρο το σημείο που πιστεύω για να καλύπτει τον χώρο που θέλω (όλο το τμήμα που είναι στην ευθεία από την μονάδα). Σε εκείν το σημείο είναι και πιο προστατευμένη η εξωτερική μονάδα από βροχή και αέρα. Οποιαδήποτε άλλη υπόδειξη θα ήταν μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ.
ΥΓ: Το κλιματιστικό αναφέρει Carrier κατασκευαστή.

IMG20241128154051_00.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγκατέστησα σήμερα ένα Toshiba Edge RAS-B10G3KVSG-E. Η απεγκατάσταση του παλιού, ώστε να είναι έτοιμο προς πώληση και η εγκατάσταση του καινούριου έγιναν από δικό μου συνεργείο με προβλεπόμενο τρόπο. Κόστος 150 ευρώ, διάρκεια εργασιών 3 ώρες. Το ενδιαφέρον είναι ότι το μοντέλο αυτό έχει οριζόντια μετακίνηση περσίδων από το χειριστήριο, παρόλο που έχω διαβάσει πριν λίγες μέρες εδώ, ότι αυτή η δυνατότητα δίνεται μόνο σε μεγαλύτερα μοντέλα.

Ταυτόχρονα ήρθαν από την Inventor για ένα Supreme που παρουσίαζε αρκετά αλλόκοτη συμπεριφορά και μου αντικατέστησαν τόσο τον ίδιο τον αισθητήρα θερμοκρασίας, όσο και την θέση του. Είναι νωρίς να βγάλω συμπεράσματα (και να ανεβάσω συγκριτικά γραφήματα), μιας και οι σημερινές καιρικές συνθήκες δεν το ευνοούν (υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες), αλλά δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση.

Επίσης δοκίμασα σε test mode ένα Toyotomi Hiro eco (P4, 174 watt περίπου), αλλά δεν κατάφερα να ελαττώσω την παροχή αέρα με το FAN + 2 x LIGHT. Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να δοκιμάσω;

2 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

ΥΓ: Το κλιματιστικό αναφέρει Carrier κατασκευαστή.

Σχετικά με το Carrier, μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ (WTF?). Το γράφει στην ετικέτα, αν δει κανείς προσεκτικά. viber_image_2024-12-09_18-06-11-405.jpg.1a171378a18998f0d1bab5388be56e3a.jpg

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Pan_K είπε

παροχή αέρα με το FAN + 2 x LIGHT. Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να δοκιμάσω;

Επέλεξε ξανά την λειτουργία ανεμιστήρα και πατά ξανά χ2 το light μπορεί να κάνει και 10-15 δεύτερα να πάρει την εντολή 

• Like 1
Δημοσ.
35 minutes ago, Pan_K said:

Εγκατέστησα σήμερα ένα Toshiba Edge RAS-B10J2KVSG-E. Η απεγκατάσταση του παλιού, ώστε να είναι έτοιμο προς πώληση και η εγκατάσταση του καινούριου έγιναν από δικό μου συνεργείο με προβλεπόμενο τρόπο. Κόστος 150 ευρώ, διάρκεια εργασιών 3 ώρες. Το ενδιαφέρον είναι ότι το μοντέλο αυτό έχει οριζόντια μετακίνηση περσίδων από το χειριστήριο, παρόλο που έχω διαβάσει πριν λίγες μέρες εδώ, ότι αυτή η δυνατότητα δίνεται σε μεγαλύτερα μοντέλα.

Ταυτόχρονα ήρθαν από την Inventor για ένα Supreme που παρουσίαζε αρκετά αλλόκοτη συμπεριφορά και μου αντικατέστησαν τόσο τον ίδιο τον αισθητήρα θερμοκρασίας, όσο και την θέση του. Είναι νωρίς να βγάλω συμπεράσματα (και να ανεβάσω συγκριτικά γραφήματα), μιας και οι σημερινές καιρικές συνθήκες δεν το ευνοούν (υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες), αλλά δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση.

Επίσης δοκίμασα σε test mode ένα Toyotomi Hiro eco (P4, 174 watt περίπου), αλλά δεν κατάφερα να ελαττώσω την παροχή αέρα με το FAN + 2 x LIGHT. Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να δοκιμάσω;

Σχετικά με το Carrier, μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ (WTF?). Το γράφει στην ετικέτα, αν δει κανείς προσεκτικά. viber_image_2024-12-09_18-06-11-405.jpg.1a171378a18998f0d1bab5388be56e3a.jpg

Σαν επιχείρηση στον κλιματισμό υπάρχει κοινοπραξία Carrier-Toshiba.

Δημοσ.

Ερώτηση για λογαριασμό φίλης …

θέλει να βάλει κλιματιστικό σε υπνοδωμάτιο 11τ και άλλο ένα σε σαλοκουζινα 24τ.

περιοχη Άνω γλυφάδα ,διαμέρισμα 1ου όροφο . Δεν ξέρω άλλα στοιχεία. Επειδή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για επώνυμα Ιαπωνικά προσανατολίζεται για κινέζικο ή φασόν .

θελει για ψύξη ΚΑΙ θέρμανση . Κάποια πρόταση οι γνωστες ? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, simos1974 είπε

Ερώτηση για λογαριασμό φίλης …

θέλει να βάλει κλιματιστικό σε υπνοδωμάτιο 11τ και άλλο ένα σε σαλοκουζινα 24τ.

περιοχη Άνω γλυφάδα ,διαμέρισμα 1ου όροφο . Δεν ξέρω άλλα στοιχεία. Επειδή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για επώνυμα Ιαπωνικά προσανατολίζεται για κινέζικο ή φασόν .

θελει για ψύξη ΚΑΙ θέρμανση . Κάποια πρόταση οι γνωστες ? 

Έχει η φίλη δωρεάν ή φθηνό ρεύμα;

• Haha 3
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Σαν επιχείρηση στον κλιματισμό υπάρχει κοινοπραξία Carrier-Toshiba.

Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει πλέον η Toshiba. Το κάνουν drop το όνομα όπου μπορούν.

Όλα carrier είναι και οι συμπιεστές φτιάχνονται στην GMCC (Guangdong Midea Toshiba Compressor Corporation)

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, cmaniac said:

Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει πλέον η Toshiba. Το κάνουν drop το όνομα όπου μπορούν.

Όλα carrier είναι και οι συμπιεστές φτιάχνονται στην GMCC (Guangdong Midea Toshiba Compressor Corporation)

Απορροφήθηκε πλήρως δηλαδη η Toshiba; Και με τη midea τα ίδια ή εκεί είναι κοινοπραξία;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει η φίλη δωρεάν ή φθηνό ρεύμα;

Ποιος έχει δωρεάν ρεύμα ? Για αυτό ψάχνουμε την πιο αποδοτική λύση …

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...