Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Εξήγησε μου το λίγο αν θες να καταλάβω τι είναι αυτό. 

Εννοεί ότι μπορεί να θέλει διόρθωση στο offset σε σχέση με την πραγματική θερμοκρασία του χώρου. Έχει παράγραφο συγκεκριμένη στις οδηγίες.

• Like 1
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εννοεί ότι μπορεί να θέλει διόρθωση στο offset σε σχέση με την πραγματική θερμοκρασία του χώρου. Έχει παράγραφο συγκεκριμένη στις οδηγίες.

Στο user manual το έχει ή πρέπει να βρω το service manual ; Λογικά πρέπει να του κάνω -1 βαθμό ακόμη offset . 

Θα κοιτάξω και αυτό με τη λειτουργία eco που είπες αν υπάρχει , τουλάχιστον όσο είναι τόσο μαλακος ο καιρός να κάνει εκκινήσεις με λιγότερα watt .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Στο user manual το έχει ή πρέπει να βρω το service manual ; Λογικά πρέπει να του κάνω -1 βαθμό ακόμη offset . 

Θα κοιτάξω και αυτό με τη λειτουργία eco που είπες αν υπάρχει , τουλάχιστον όσο είναι τόσο μαλακος ο καιρός να κάνει εκκινήσεις με λιγότερα watt .

Έχω φτιάξει αυτοματισμό στο homeassistant όπου όταν υπάρχει μεγάλη διακύμανση της κατανάλωσης πάνω από μια τιμή σε σύντομο χρόνο και το κλιματιστικό είναι σε θέρμανση να του βάζει 0.5C πάνω τη ζήτηση οπότε ισορροπεί πάλι σε τόσο οριακές καταστάσεις χαμηλών φορτίων ακόμα και για ένα asyg24kmta.. Μου στέλνει και μήνυμα στο telegram 

IMG_20241209_023806.jpg.2abf87549046d17096b61dc66084d7e3.jpg

Πες στον φίλο σου να μην πειράξει τίποτα. Κανένα offset. Αυτό θα το πειράξει αν θέλει Χ και παίρνει Ψ σε θερμοκρασία χώρου. Η λύση σε τόσο οριακές συνθήκες είναι είτε να το βάλει σε περισσότερη ζήτηση είτε να το κλείσει είτε να το αφήσει όπως είναι. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

κάπου είχα διαβάσει για silent mode (ή LOW NOISE ) της εξωτερικής μονάδας , δε θυμάμαι μοντέλο , αλλά έκοβε τα γκάζια

μήπως να δώσει μισό βαθμό παραπάνω το μικρό (22) και μισό παρακάτω (21) το μεγάλο μπας και τα βρούνε ? 😛

αλλά με >15 εξωτερική , πόσο χαμηλά να πέσουν ? Λογικό είναι να κάνουν on/off

Α, αν δουλεύει μόνο το μεγάλο , έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, korakios είπε

κάπου είχα διαβάσει για silent mode (ή LOW NOISE ) της εξωτερικής μονάδας , δε θυμάμαι μοντέλο , αλλά έκοβε τα γκάζια

μήπως να δώσει μισό βαθμό παραπάνω το μικρό (22) και μισό παρακάτω (21) το μεγάλο μπας και τα βρούνε ? 😛

αλλά με >15 εξωτερική , πόσο χαμηλά να πέσουν ? Λογικό είναι να κάνουν on/off

Δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τα on off ( το ξέρουμε ότι είναι προσωρινά λόγο ζέστης, κανονικά θέλει κλείσιμο το μηχάνημα αλλά το αφήνουμε ανοικτό να δούμε συμπεριφορά) , απλά το έγραψα σαν παρατήρηση ότι παρόλο που ζέστανε αρκετά ο καιρός και ξεκίνησε τα on off έκαψε ελαφρώς παραπάνω από ότι με πιο κρύο καιρο και πιο κρύο σπίτι τις πρώτες μέρες αλλά χωρίς on off. Διαπίστωσα δηλαδή ότι η σταθερη λειτουργία σε ένα κλιματιστικό αποφέρει οικονομία. 

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε

Δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τα on off , απλά το έγραψα σαν παρατήρηση ότι παρόλο που ζέστανε αρκετά ο καιρός και ξεκίνησε τα on off έκαψε ελαφρώς παραπάνω από ότι με πιο κρύο καιρο και πιο κρύο σπίτι τις πρώτες μέρες αλλά χωρίς on off

κοίτα , αν μπορούν να κοπούν τα spikes με απλό πάτημα κουμπιού (αν έχει ρύθμιση της εξωτερικής) , γιατί όχι ? καλό κάνει :)

επίσης , με ζεστό καιρό μπορεί να δουλεύει μόνο το μεγάλο αν δεν έχει αισθητή διαφορά θερμοκρασίας στο χώρο που είναι το μικρό

όλα καλά γενικά , ψιλολεπτομέρειες είναι αυτά , όχι κάποια δυσλειτουργία :)

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

η σταθερη λειτουργία σε ένα κλιματιστικό αποφέρει οικονομία. 

Αυτό ξαναπες το

Screenshot_2024-12-09-02-49-12-125_io.homeassistant.companion.android.jpg.6b10a04b8f08c12c25650430499fa18a.jpg

Τα on off μπορεί να έχουν δραματική αύξηση στην κατανάλωση. Είχα μετρήσει μια φορά στο heavy 80 που παρακολουθώ και έβγαλε 80% περισσότερη κατανάλωση...

• Like 2
Δημοσ.
Στις 7/12/2024 στις 4:13 ΜΜ, dimostr είπε

Για όποιον έχει gree ή φασόν αυτών και θέλει να μην έχει on off ειδικά όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12 μπορεί να δοκιμάσει ένα από αυτά τα test modes στα watt που τον καλύπτουν για τις απώλειες των χωρων του , ο πίνακας είναι του @amotida εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει τα πρώτα τέσσερα και δουλεύουν με μικρές αποκλίσεις στα αναγραφόμενα watt 

IMG_0379.png

Μια σκέψη που έκανα με αυτά τα test modes είναι η εξής , μήπως επιβαρυνεται ο συμπιεστης δουλεύοντας το κλιματιστικό έτσι ; Ιδιαίτερα με άνω των 11 εξωτερικών βαθμών και επιλέγοντας mode χαμηλών watt. Μήπως ακυρώνουμε το λόγο που δεν επιτρέπουν να δουλεύει εκεί χαμηλά σε νορμάλ mode; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Μήπως ακυρώνουμε το λόγο που δεν επιτρέπουν να δουλεύει εκεί χαμηλά σε νορμάλ mode; 

Το Shorai 18 αρι που έχω μια χαρά δουλεύει και 21-22 να έχει έξω πάει στα 115-120 watt οπότε για τα συγκεκριμένα μηχανήματα gree Midea και συναφη κινεζοειδη απλά είναι θέμα αδυναμίας 

Δημοσ.
1 hour ago, dimostr said:

Το Shorai 18 αρι που έχω μια χαρά δουλεύει και 21-22 να έχει έξω πάει στα 115-120 watt οπότε για τα συγκεκριμένα μηχανήματα gree Midea και συναφη κινεζοειδη απλά είναι θέμα αδυναμίας 

Με 21-22 έξω γιατί δεν κάνει off; Εχεις υψηλή ζητούμενη;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BigBlack είπε

Με 21-22 έξω γιατί δεν κάνει off; Εχεις υψηλή ζητούμενη;

Όχι 22 ζητούμενη και απλά καλύπτει τις απώλειες όλου του σπιτιού και μπορεί να δουλέψει χαμηλά 

Υο πρόβλημα εμφανίζεται όταν το μηχάνημα δε μπορεί να κατέβει χαμηλά σε συνδυασμό με υψηλή εξωτερική και όλα αυτά συνδυαστικά με την αναντιστοιχία των απωλειών που καλείτε να καλύψει το κλιματιστικό 

Δημοσ.
1 minute ago, dimostr said:

Όχι 22 ζητούμενη και απλά καλύπτει τις απώλειες όλου του σπιτιού και μπορεί να δουλέψει χαμηλά 

Υο πρόβλημα εμφανίζεται όταν το μηχάνημα δε μπορεί να κατέβει χαμηλά σε συνδυασμό με υψηλή εξωτερική και όλα αυτά συνδυαστικά με την αναντιστοιχία των απωλειών που καλείτε να καλύψει το κλιματιστικό 

Το βλέπω σε Midea - Inventor - Haier(Aux) που έχω. Αναγκαστικά τα κλείνω τελείως σε τέτοιες συνθήκες γιατί καίνε τζάμπα ρεύμα και παιδεύονται, άσε που ενοχλούν τα on-off.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Το βλέπω σε Midea - Inventor - Haier(Aux) που έχω. Αναγκαστικά τα κλείνω τελείως σε τέτοιες συνθήκες γιατί καίνε τζάμπα ρεύμα και παιδεύονται, άσε που ενοχλούν τα on-off.

Δυστυχώς όσα κλιματιστικά έχουν στο ενεργειακό ταμπελάκι μεγαλύτερο φορτίο στο θερμό τότε παρουσιάζουν αυτή την αδυναμία 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα έβαλα ένα Toshiba Edge 10άρι στο παιδικό δωμάτιο. το συνεργείο που το εγκατέστησε μου είπε στη θέρμανση να το ρυθμίζω στους 21-22 βαθμούς και ότι δεν έχει νόημα να το βάζω σε θερμοκρασίες όπως 27 π.χ. και στην ψύξη όχι κάτω από 25-26.

Έχει κάποια λογική βάση αυτό;

Επεξ/σία από Vigilantius
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Vigilantius είπε

Σήμερα έβαλα ένα Toshiba Edge 10άρι στο παιδικό δωμάτιο. το συνεργείο που το εγκατέστησε μου είπε στη θέρμανση να το ρυθμίζω στους 21-22 βαθμούς και όχι δεν έχει νόημα να το βάζω σε θερμοκρασίες όπως 27 π.χ. και στην ψύξη όχι κάτω από 25-26.

Έχει κάποια λογική βάση αυτό;

Σωστά στα είπαν.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...