Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, cmaniac said:

Αυτά είναι παρανοϊκά, ένδειξη της προχειρότητας που διέπει τον κλάδο. Εδώ κάνανε συμβούλιο σε μένα στα τηλέφωνα 3 τεχνικοί και ο μαγαζάτορας για να κάνουν μια διάγνωση ότι λείπει ψυκτικό.

Γνωστός ζήτησε πιστοποίηση FGas πρόσφατα για να βεβαιωθεί ότι τα παλληκάρια που θα έρθουν, θα ξέρουν τι κάνουν και η απάντηση ήταν "δεν έχουμε γιατί δεν χρειάζεται".

Στην ερώτηση για πιστοποιητικό καλης εγκατάστασης, η απάντηση ήταν "άμα θέλετε σας δίνουμε". ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑΟΥΜ.

Ποιός φταίει τώρα;

Τα ίδια και σε μένα, πρώτη φορά μου έδωσε εγγύηση για την εγκατάσταση φέτος ο Voyias, όλα τα άλλα συνεργεία που έχουν περάσει μου αρνήθηκαν λόγω του ότι έχει εγγύηση το μηχάνημα και καλά. Αυτή είναι όμως η (παρανοική όπως σωστά λες) πραγματικότητα. Ένα από τα συνεργεία που είχε έρθει αποτελούνταν από έναν ηλεκτρολόγο κι έναν πιτσιρικά μηχανικό αυτοκινήτων, το έμαθα στην πορεία βέβαια. Πιστοποίηση Fgas; Ούτε καν ψυκτικού! Οι άνθρωποι βέβαια έκαναν σωστά τα τυπικά απ'όσο μπόρεσα να δω καθώς ήμουν συνέχεια από πάνω αλλά προσεγμένη σε όλα δουλειά δεν έκαναν.

Δεν περιμένω να εκλείψει η προχειρότητα ποτέ. Ούτε στον κλάδο των ηλεκτρολόγων που έχουν αντικειμενικά πολύ μεγαλύτερη ευθύνη δεν έχει εκλείψει, ποιό κίνητρο υπάρχει για να εκλείψει κι εδώ;

7 minutes ago, Klausx said:

Ο ψυκτικός που πάει by the book ζητάει περισσότερα είναι αυτονόητο. Όπως και ο μηχανικός, τα ίδια θα πάρει ο αεροκλειδος τα ίδια αυτός που κοιτάει το manual και βάζει δυναμοκλειδο παντού με κόλλα σπειρωμάτων όπου χρειάζεται;

Το δικαιολογώ απόλυτα, όταν τα έχω τα δίνω με ευχαρίστηση και χαίρομαι να βλέπω καλούς τεχνικούς να δουλεύουν. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν δεν τα έχω. Εκεί απλά ισχύει το "αν έχεις τύχη διάβαινε". Σ'αυτό βασίζεται και η πλειονότητα των συμπολιτών μας που δεν έχει καν τις γνώσεις να ελέγξει αν γίνονται καν τα απολύτως απαραίτητα.

• Like 2
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερώτηση:

Ποση πρέπει να ειναι είναι η πίεση σε psi στην χαμηλή και πόση στην υψηλή για το R32 σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας ? 🤔

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BigBlack είπε

Τα ίδια και σε μένα, πρώτη φορά μου έδωσε εγγύηση για την εγκατάσταση φέτος ο Voyias, όλα τα άλλα συνεργεία που έχουν περάσει μου αρνήθηκαν λόγω του ότι έχει εγγύηση το μηχάνημα και καλά. Αυτή είναι όμως η (παρανοική όπως σωστά λες) πραγματικότητα. Ένα από τα συνεργεία που είχε έρθει αποτελούνταν από έναν ηλεκτρολόγο κι έναν πιτσιρικά μηχανικό αυτοκινήτων, το έμαθα στην πορεία βέβαια. Πιστοποίηση Fgas; Ούτε καν ψυκτικού! Οι άνθρωποι βέβαια έκαναν σωστά τα τυπικά απ'όσο μπόρεσα να δω καθώς ήμουν συνέχεια από πάνω αλλά προσεγμένη σε όλα δουλειά δεν έκαναν.

Δεν περιμένω να εκλείψει η προχειρότητα ποτέ. Ούτε στον κλάδο των ηλεκτρολόγων που έχουν αντικειμενικά πολύ μεγαλύτερη ευθύνη δεν έχει εκλείψει, ποιό κίνητρο υπάρχει για να εκλείψει κι εδώ;

Το δικαιολογώ απόλυτα, όταν τα έχω τα δίνω με ευχαρίστηση και χαίρομαι να βλέπω καλούς τεχνικούς να δουλεύουν. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν δεν τα έχω. Εκεί απλά ισχύει το "αν έχεις τύχη διάβαινε". Σ'αυτό βασίζεται και η πλειονότητα των συμπολιτών μας που δεν έχει καν τις γνώσεις να ελέγξει αν γίνονται καν τα απολύτως απαραίτητα.

Αν θέλεις σωστή δουλειά σήμερα με νορμάλ κόστος, σε οποιοδήποτε τεχνικό τομέα  , πρέπει να ασχοληθείς , να διαβάσεις να γίνεις σχεδόν μάστορας για να αποκτήσεις την ικανότητα να ξεχωρίσεις το σωστό επαγγελματία και να τον επιλέξεις.. Δυστηχως. 

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, leonkoum είπε

Ερώτηση:

Ποση πρέπει να ειναι είναι η πίεση σε psi στην χαμηλή και πόση στην υψηλή για το R32 σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας ? 🤔

Από service manual:

0.8 - 1.3 Mpa Cooling

2.0 - 3.6 Mpa Heating

Ένα πολύ καλό τεχνικό booklet από Μαλαισία επίσης (κάποια πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά κανονιστικά στην Ευρώπη, αλλά δεν νομίζω να διαφέρουν πολύ):

https://www.mitsubishielectricmalaysia.com/wp-content/uploads/2022/09/R32-Booklet_ENG.pdf

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Από service manual:

0.8 - 1.3 Mpa Cooling

2.0 - 3.6 Mpa Heating

Ένα πολύ καλό τεχνικό booklet από Μαλαισία επίσης (κάποια πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά κανονιστικά στην Ευρώπη, αλλά δεν νομίζω να διαφέρουν πολύ):

https://www.mitsubishielectricmalaysia.com/wp-content/uploads/2022/09/R32-Booklet_ENG.pdf

Από τις πιέσεις φενεται αν λειτουργεί σωστά ένα μηχάνημα που δεν έχει γίνει κενό στην εγκατσταση ; Θέλω να κάνω συντήρηση σε δύο μηχανήματα 9 ετιας χωρίς πολύ χρηση που εγκαταστάθηκαν από κωτσοβολο δωρεάν φυσικά χωρίς κενό , και θέλω να δω αν είναι οκ .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε

Από τις πιέσεις φενεται αν λειτουργεί σωστά ένα μηχάνημα που δεν έχει γίνει κενό στην εγκατσταση ; Θέλω να κάνω συντήρηση σε δύο μηχανήματα 9 ετιας χωρίς πολύ χρηση που εγκαταστάθηκαν από κωτσοβολο δωρεάν φυσικά χωρίς κενό , και θέλω να δω αν είναι οκ .

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι από τις πιέσεις μπορείς να δεις οτι τα μηχανικά εξαρτήματα λειτουργούν σωστά κι ότι υπάρχει επαρκές ψυκτικό, αλλά όχι το μίγμα.

Δεν μπορείς να δεις εάν το σύστημα εκτός από R32 περιέχει κι άλλα αέρια τα οποία συμμετέχουν στον κύκλο. Νομίζω μόνο φασματοσκοπία μπορεί να το δείξει αυτό. Εάν βγάλει οξυγόνο, άζωτο η άλλα μόρια που παραπέμπουν σε οξείδωση, καταλαβαίνεις.

Δημοσ.
2 hours ago, cmaniac said:

Ποιός φταίει τώρα;

Εμεις αποκλειστικα και μονο ως αγοραστες και καταναλωτες. Μας λειπει η αγοραστικη παιδεια και συνειδηση. Να προστατευσουμε τα δικαιωματα μας. Να απαιτησουμε/διεκδικησουμε καταναλωτικες ενωσεις και ανεξαρτητες αρχες.

Οταν το Α και το Ω που μας νοιαζει ειναι το κοστος, να γλιτωσουμε χρηματα, το φθηνο και οχι η ποιοτητα, μονο η παρτη μας και οχι το συνολο, το πληρωνουμε ακριβα σε υπηρεσιες και εξυπηρετηση χαμηλοτατου επιπεδου, σε ειρωνικη αντιμετωπιση και ελλειψη προστασιας απο τις Αρχες.

Για αυτο μας κανουν γιογιο οι τραπεζες λχ στις χρεωσεις και τις προμηθειες ή στα επιτοκια καταθεσεων δαπεδο.

Για αυτο μας γλεντανε οι εγκατασταστες ή οι παροχοι σταθερης/κινητης.

Ας καναμε εμεις μπουκοταζ εκει που μπορουσαμε, ας καναμε συνεχεια καταγγελιες, ας τους ειχαμε στα καναλια και τα σοσιαλ στο κραξιμο.

Αλλα στα σοσιαλ ειμαστε καλοι στην επιδειξη ψευτικων πραγματων που δεν ειμαστε και δεν εχουμε. Δεν μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε ως οπλο υπερ μας.

Ειμαστε ομως καλοι στο να απαιτησουμε απο τους φουρνους και τα ζαχαροπλαστεια μελομακαρονα, κουραμπιεδες και τσουρεκι με σοκολατα Ντουμπαι που ειναι η νεα μοδα και επαθα σοκ. Ολοι λεει οσοι εχουν Τικ Τοκ ζητανε πλεον γλυκα "Ντουμπαι".

Εμεις φταιμε λοιπον και καλα κανουν και μας λιανιζουν εναν εναν σαν τρυγονια.

54 minutes ago, GiannisSol said:

Αν θέλεις σωστή δουλειά σήμερα με νορμάλ κόστος, σε οποιοδήποτε τεχνικό τομέα  , πρέπει να ασχοληθείς , να διαβάσεις να γίνεις σχεδόν μάστορας για να αποκτήσεις την ικανότητα να ξεχωρίσεις το σωστό επαγγελματία και να τον επιλέξεις.. Δυστηχως. 

Το οποιο απαιτει δικο σου προσωπικο κοστος σε χρονο και προσπαθεια. Αν βαλεις οτι ο χρονος ειναι πραγματικα χρημα, οτι γλιτωσες στον ακριβο κατευθειαν επαγγελματια, το πληρωνεις εμμεσα διαβαζοντας και ψαχνοντας μονος σου να δεις τι ισχυει ωστε να μην σε κοροιδεψουν.

Εκει εχουμε φτασει. Στην εποχη των λαμογιων και της αρπαχτης, που κοιτανε οι περισσοτεροι αεριτζιδικα να στα φανε ωστε στον ιδιο χρονο να κανουν περισσοτερες αρπακολλατζιδηκες δουλειες και να εισπραξουν περισσοτερα (και συνηθως καταμαυρα).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 hours ago, korakios said:

με προϋπόθεση οτι μπαίνει σε test mode όπως και midea

Σε ποια test modes για Midea αναφερεσαι? Στις ρυθμισεις μεσω Engineering Mode?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BrunoB είπε

Σε ποια test modes για Midea αναφερεσαι? Στις ρυθμισεις μεσω Engineering Mode?

ναι , αυτές που αναφέρθηκαν σε προηγούμενες σελίδες (απλά δε θυμόμουν πως λεγόταν και το τσουβάλιασα στα "test modes" )

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 κλιματιστικά Fujitsu τοποθετημενα λίγες μέρες τώρα . Ένα aseh09kgtg και ένα aseg24kmte. Λειτουργία 24/7 στους 21.5.

Φοβερή λειτουργία με χαμηλά watt όταν πιάνουν στόχο .140 το μεγάλο 94 το μικρό. 

Τώρα με την αύξηση της εξωτερικής θερμοκρασίας το μικρό έχασε την ισορροπία του και ξεκίνησε τα on off με αποτέλεσμα ενώ έχουμε θερμοτερο εξωτερικό περιβάλλον η ημερήσια κατανάλωση του αυξήθηκε κατά 0.3 kwh έναντι των ημερών με 10-11 βαθμούς έξω. 

Το μεγάλο καταφέρνει και διατηρεί τα ελάχιστα watt με ελάχιστα on off ακομη και σήμερα με θέρμη μέρα , και πετυχε ημερήσια καταλανωση πολύ χαμηλη. 

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, GiannisSol said:

ενώ έχουμε θερμοτερο εξωτερικό περιβάλλον η ημερήσια κατανάλωση του αυξήθηκε κατά 0.3 kwh έναντι των ημερών με 10-11 βαθμούς έξω

απο που παιρνεις εξωτερικη θερμοκρασια?

επισης μια τοσο μικρη διαφορα (βαλε τα πληρη νουμερα ανα μηχανημα κ ημερα κ θερμοκρασια αν θες) ειναι αποτελεσμα των ον-οφ που λογικα θα ξεκιναει με υψηλοτερη καθε φορα, αρα μην ανησυχεις, ειναι το ιδιο που συμβαινει με την διακοπτομενη/μερικη λειτουργια οσων δεν τα δουλευουν/χρειαζονται 24/7.

Κανα διαγραμμα παιζει?

επισης σε τοσο μικρες καταναλωσεις, ευκολα αλλαζει προς τα πανω η κατω, με την χρηση πχ ενος φουρνου, η με ηλιο που θα δει περιστασιακα το χωρο...ολα καλα λοιπον!

με γεια σου να τα χαρεις κ καλωδιωσε τα στον liakjim να βλεπεις κ τα COP να γουσταρεις! κι εμεις μαζι σου...

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Specs είπε

απο που παιρνεις εξωτερικη θερμοκρασια?

επισης μια τοσο μικρη διαφορα ειναι αποτελεσμα των ον-οφ που λογικα θα ξεκιναει με υψηλοτερη καθε φορα, αρα μην ανησυχεις, ειναι το ιδιο που συμβαινει με την διακοπτομενη/μερικη λειτουργια οσων δεν τα δουλευουν/χρειαζονται 24/7.

Κανα διαγραμμα παιζει?

επισης σε τοσο μικρες καταναλωσεις, ευκολα αλλαζει προς τα πανω η κατω, με την χρηση πχ ενος φουρνου, η με ηλιο που θα δει περιστασιακα το χωρο...ολα καλα λοιπον!

με γεια σου να τα χαρεις κ καλωδιωσε τα στον liakjim να βλεπεις κ τα COP να γουσταρεις! κι εμεις μαζι σου...

Παίρνω από θερμόμετρο tapo που έχω έξω στο μπαλκόνι σε σκιερό μέρος . Τα κλιματιστικά δεν είναι δικά μου , αλλά φίλου και τα παρακολουθούμε μαζί. 

Στα γραφήματα τα πολλά on off είναι από το μικρό. 

Και το μεγάλο έχει τις διακυμάνσεις του χωρίς πολλά on off. 

Γενικά το σπίτι μετά από 4 μέρες συνεχούς λειτουργίας θερμανθηκε από τους 14 και κάτι βαθμούς στους 20.5-21 με 37kwh σύνολο. 

Screenshot_20241209-011652.jpg

Screenshot_20241209-011731.jpg

Screenshot_20241209-013112.jpg

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, GiannisSol said:

Οπως βλεπεις ξεκιναει απο τα 348-522 καθε φορα που ξανανοιγει, εξ ου κ η επιβαρυνση.

Αν εχει κ κανενα περιοριστη ρευματος στην εκκινηση, eco η οπως αλλιως το λεει η fujitsu, βαλτε το και δεν θα ανεβαινει τοσο ψηλα και θα αραιωσει κ τα ον-οφ αφου δεν θα υπερθερμαινει τοσο το χωρο.

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Παίρνω από θερμόμετρο tapo που έχω έξω στο μπαλκόνι σε σκιερό μέρος . Τα κλιματιστικά δεν είναι δικά μου , αλλά φίλου και τα παρακολουθούμε μαζί. 

Και το μεγάλο έχει τις διακυμάνσεις του χωρίς πολλά on off. 

Γενικά το σπίτι μετά από 4 μέρες συνεχούς λειτουργίας θερμανθηκε από τους 14 και κάτι βαθμούς στους 20.5-21 με 37kwh σύνολο. 

Screenshot_20241209-011652.jpg

Screenshot_20241209-011731.jpg

Το μικρό θέλει ρύθμιση στο diff, δείτε το manual έχει οδηγίες.

Μόλις τώρα, Specs είπε

Οπως βλεπεις ξεκιναει απο τα 348-522 καθε φορα που ξανανοιγει, εξ ου κ η επιβαρυνση.

Αν εχει κ κανενα περιοριστη ρευματος στην εκκινηση, eco η οπως αλλιως το λεει η fujitsu, βαλτε το και δεν θα ανεβαινει τοσο ψηλα.

Φαντάσου στα midea ξεκινάνε από 1000+w σε κάθε On/off...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Το μικρό θέλει ρύθμιση στο diff, δείτε το manual έχει οδηγίες.

Εξήγησε μου το λίγο αν θες να καταλάβω τι είναι αυτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...