korakios Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, dimostr είπε Για όποιον έχει gree ή φασόν αυτών και θέλει να μην έχει on off ειδικά όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12 μπορεί να δοκιμάσει ένα από αυτά τα test modes θύμισέ μου τι παίζει κάτω απο 12 ? Βγαίνει εκτός mode ? Ρωτάω μήπως παίξει κανα vfm αργότερα (με προϋπόθεση οτι μπαίνει σε test mode όπως και midea) . Με την ευκαιρία ,έχει μετρήσει κανείς απόδοση gree/midea σε χαμηλότερα watt μετά απο πείραγμα ?
dimostr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, GiannisSol είπε Έχω το gree airy , έχω ξανά ακούσει για αυτά τα test modes που καρφώνουν τα watt σε μια στάθμη . Δεν καταλαβαίνω τι είναι το gr . Επίσης άπαξ και σεταρω το mode , πως επιστρέφω στην κανονική κατάσταση ; Τίποτα το gr μη του δίνεις σημασία εάν το,σβήσεις επανέρχεται στην κανονική λειτουργία 4 ώρες πριν, korakios είπε θύμισέ μου τι παίζει κάτω απο 12 ? Βγαίνει εκτός mode ? Ρωτάω μήπως παίξει κανα vfm αργότερα (με προϋπόθεση οτι μπαίνει σε test mode όπως και midea) . Με την ευκαιρία ,έχει μετρήσει κανείς απόδοση gree/midea σε χαμηλότερα watt μετά απο πείραγμα ? Κάτω από 12 μπορούν να δουλέψουν στρωτά καιμχωρις τα test modes εάν το βάλεις σε αυτή τη λειτουργία των test modes δουλεύουν με αυτά στα test modes βγαινε8 εκτός όπως λες όταν η εξωτερική περνάει τους 19 εξωτερική εγώ το χρησιμοποιώ με τα τεστ γιατί μεταξύ 12 και 19 εξωτερική που είναι και η πλειοψηφία των ημερών που δουλεύει το κλιματιστικό , αποφεύγω τα ον οφφ από υψηλά βατ και έχω στρωτή λειτουργία με σωστή θερμική άνεση Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από dimostr 1
liakjim Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, BigBlack είπε Αυτό σκέφτηκα κι εγώ για αγορά νεου, αν και δεν πιστεύω πως θα έχω μελλοντική διαρροή. Προτιμώ τη σκληρή κόλληση από τα ρακορ εξάλλου, αν την κάνει καλος μάστορας είναι σούπερ αξιόπιστη. Στο οικονομικό κολλάμε. 😎 Υπόψη ότι οι κολλήσεις θα πρέπει να γίνουν ενώ από μέσα ρέει αδρανές αέριο για να μην δημιουργηθούν οξείδια τα οποία θα ταξιδέψουν προς την εξωτερική μονάδα.
BigBlack Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, liakjim said: Υπόψη ότι οι κολλήσεις θα πρέπει να γίνουν ενώ από μέσα ρέει αδρανές αέριο για να μην δημιουργηθούν οξείδια τα οποία θα ταξιδέψουν προς την εξωτερική μονάδα. Όλο δύσκολα μου βάζεις!😂
cmaniac Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, BigBlack είπε Όλο δύσκολα μου βάζεις!😂 Και πάλι παίζεται. Γι' αυτό παντού συζητάμε για σωστές εκχειλώσεις. 2
GiannisSol Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, dimostr είπε Τίποτα το gr μη του δίνεις σημασία εάν το,σβήσεις επανέρχεται στην κανονική λειτουργία Κάτω από 12 μπορούν να δουλέψουν στρωτά καιμχωρις τα test modes εάν το βάλεις σε αυτή τη λειτουργία των test modes δουλεύουν με αυτά στα test modes βγαινε8 εκτός όπως λες όταν η εξωτερική περνάει τους 19 εξωτερική εγώ το χρησιμοποιώ με τα τεστ γιατί μεταξύ 12 και 19 εξωτερική που είναι και η πλειοψηφία των ημερών που δουλεύει το κλιματιστικό , αποφεύγω τα ον οφφ από υψηλά βατ και έχω στρωτή λειτουργία με σωστή θερμική άνεση Θα το δοκιμάσω μόλις βρεθώ στην Αθήνα που έχω το gree γιατί λείπω αυτές τις μέρες. Πατάω τα πλήκτρα που πρέπει ταυτόχρονα ή ένα προς ένα αφήνοντας το προηγούμενο; Έχω κάποια ένδειξη ότι μπήκε το mode; Αυτό αν καταλαβαίνω καλά είναι απλά μια δοκιμαστική λειτουργία για το σέρβις και εμείς την εκμεταλλεύομαστε για να δουλεύει πιο στρωτά αντί on off ; Όταν λειτουργεί σε αυτό το mode κάνει κοντρόλ τη θερμοκρασία ή δουλεύει απλά καρφωτα σε αυτη την ισχυ ότι και αν γίνει;
dimostr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Θα το δοκιμάσω μόλις βρεθώ στην Αθήνα που έχω το gree γιατί λείπω αυτές τις μέρες. Πατάω τα πλήκτρα που πρέπει ταυτόχρονα ή ένα προς ένα αφήνοντας το προηγούμενο; Έχω κάποια ένδειξη ότι μπήκε το mode; Αυτό αν καταλαβαίνω καλά είναι απλά μια δοκιμαστική λειτουργία για το σέρβις και εμείς την εκμεταλλεύομαστε για να δουλεύει πιο στρωτά αντί on off ; Όταν λειτουργεί σε αυτό το mode κάνει κοντρόλ τη θερμοκρασία ή δουλεύει απλά καρφωτα σε αυτη την ισχυ ότι και αν γίνει; Επιλέγεις τη θερμοκρασία και μετά πατας 5 φορές το κουμπί με το φως θα ανάψει στη ένδειξη στην πρόσοψη του κλιματιστικου σε ποιο τεστ έχει μπει , δουλεύει σταθερά στα watt με μικρή απόκλιση ανάλογα την θερμοκρασία του αέρα που τραβάει , πχ εάν ανοίξεις και αερίσεις και μπει κρύος αέρας τα watt πέφτουν λίγο εάν κλείσεις το δωματιο και,αρχίσει και ζεσταίνεται ο αέρας ανεβαίνουν λίγο Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από dimostr 1
nikos16717 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Κάποια ροταση για 18αρι κλιματιστικο γύρω με τιμή από 600€ μέχρι 800€?
GiannisSol Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 48 λεπτά πριν, dimostr είπε Επιλέγεις τη θερμοκρασία και μετά πατας 5 φορές το κουμπί με το φως θα ανάψει στη ένδειξη στην πρόσοψη του κλιματιστικου σε ποιο τεστ έχει μπει , δουλεύει σταθερά στα watt με μικρή απόκλιση ανάλογα την θερμοκρασία του αέρα που τραβάει , πχ εάν ανοίξεις και αερίσεις και μπει κρύος αέρας τα watt πέφτουν λίγο εάν κλείσεις το δωματιο και,αρχίσει και ζεσταίνεται ο αέρας ανεβαίνουν λίγο Ωραίος , κατάλαβα. Πάντως και από μόνο του έχει πετύχει σταθερά 250 watt κάποιες φορές , το ειχα ποσταρει εδώ. Δεν ξέρω τι συνθήκες θέλει , δεν το κάνει εύκολα . 2 ή 3 φορές το έχω δει με θερμοκρασίες εξωτερικές και κάτω και άνω των 11 βαθμών
BigBlack Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 54 minutes ago, cmaniac said: Και πάλι παίζεται. Γι' αυτό παντού συζητάμε για σωστές εκχειλώσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν παίζει η τοποθέτηση ρακόρ, πχ τσάκισμα σωλήνας πολύ κοντά στο σημείο που βγαίνει από την εσωτερική. Δε μπορούσε καν να γίνει επιτόπου η επισκευή, πήρανε την εσωτερική στο εργαστήριο και το έκαναν με κόλληση. Μου είπαν πως καθάρισαν επιμελώς αλλά πού να ξέρω; Σε άλλη περίπτωση τα εργοστασιακά ρακόρ ενός arata κλωτσούσαν παρόλο που η εκχείλωση της προέκτασης είχε γίνει σωστά και μάλιστα με το ηλεκτρικό μηχάνημα εκχείλωσης. Κόψανε τα ρακορ και κολλήσανε τη σωλήνα, με επιμονή δική μου (και πολύ πολύ απρόθυμα) καθαρίσανε με άζωτο πριν να κάνουν κενό. Φώναξαν το αφεντικό να έρθει να το κάνει, ούτε ρακόρ είχε μαζί του το συνεργείο ούτε ο αφεντικός που ήταν στο δρόμο. Καλά τα λέτε βέβαια και τεχνικά είναι το ορθό αλλά δεν θα τα κάνουν τα συνεργεία των 10 εγκαταστάσεων τη μέρα κι αν τα ζητήσεις από πιό μερακλήδες τεχνικούς θα το πληρώσεις ακριβά, σε σημείο να πεις δε γ. ας χαλάσει, πιό πολύ με συμφέρει να πάρω άλλο όταν και άμα.... Κοινώς είναι το σημείο που συγκρούεται μετωπικά το τεχνικά ορθό με το οικονομικά αποδεκτό, δε γίνεται για ένα μηχάνημα των 400 ευρώ να δώσεις 300 για εγκατάσταση εκτός αν σου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια. 🤑
dimostr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, BigBlack είπε δε γίνεται για ένα μηχάνημα των 400 ευρώ να δώσεις 300 για εγκατάσταση Γίνεται εάν σκεφτείς ότι αυτό το μηχάνημα το έχεις πχ για αποκλειστική θέρμανση με χρήση 24/7 και θα το κρατήσεις τουλάχιστον μια 10ετια 2
cmaniac Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, BigBlack είπε Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν παίζει η τοποθέτηση ρακόρ, πχ τσάκισμα σωλήνας πολύ κοντά στο σημείο που βγαίνει από την εσωτερική. Δε μπορούσε καν να γίνει επιτόπου η επισκευή, πήρανε την εσωτερική στο εργαστήριο και το έκαναν με κόλληση. Μου είπαν πως καθάρισαν επιμελώς αλλά πού να ξέρω; Σε άλλη περίπτωση τα εργοστασιακά ρακόρ ενός arata κλωτσούσαν παρόλο που η εκχείλωση της προέκτασης είχε γίνει σωστά και μάλιστα με το ηλεκτρικό μηχάνημα εκχείλωσης. Κόψανε τα ρακορ και κολλήσανε τη σωλήνα, με επιμονή δική μου (και πολύ πολύ απρόθυμα) καθαρίσανε με άζωτο πριν να κάνουν κενό. Φώναξαν το αφεντικό να έρθει να το κάνει, ούτε ρακόρ είχε μαζί του το συνεργείο ούτε ο αφεντικός που ήταν στο δρόμο. Καλά τα λέτε βέβαια και τεχνικά είναι το ορθό αλλά δεν θα τα κάνουν τα συνεργεία των 10 εγκαταστάσεων τη μέρα κι αν τα ζητήσεις από πιό μερακλήδες τεχνικούς θα το πληρώσεις ακριβά, σε σημείο να πεις δε γ. ας χαλάσει, πιό πολύ με συμφέρει να πάρω άλλο όταν και άμα.... Κοινώς είναι το σημείο που συγκρούεται μετωπικά το τεχνικά ορθό με το οικονομικά αποδεκτό, δε γίνεται για ένα μηχάνημα των 400 ευρώ να δώσεις 300 για εγκατάσταση εκτός αν σου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια. 🤑 Αυτά είναι παρανοϊκά, ένδειξη της προχειρότητας που διέπει τον κλάδο. Εδώ κάνανε συμβούλιο σε μένα στα τηλέφωνα 3 τεχνικοί και ο μαγαζάτορας για να κάνουν μια διάγνωση ότι λείπει ψυκτικό. Γνωστός ζήτησε πιστοποίηση FGas πρόσφατα για να βεβαιωθεί ότι τα παλληκάρια που θα έρθουν, θα ξέρουν τι κάνουν και η απάντηση ήταν "δεν έχουμε γιατί δεν χρειάζεται". Στην ερώτηση για πιστοποιητικό καλης εγκατάστασης, η απάντηση ήταν "άμα θέλετε σας δίνουμε". ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑΟΥΜ. Ποιός φταίει τώρα; 2
BigBlack Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, dimostr said: Γίνεται εάν σκεφτείς ότι αυτό το μηχάνημα το έχεις πχ για αποκλειστική θέρμανση με χρήση 24/7 και θα το κρατήσεις τουλάχιστον μια 10ετια Δεν το ξέρω αυτό με σιγουριά αν η εγγύηση είναι 5 ή 7 χρόνια πχ. Υπολογίζω τα πάντα με βάση την εγγύηση του μηχανήματος. Κανονικά θα έπρεπε να παίρνω υπόψη μου και την αξιοπιστία της αντιπροσωπείας, κόστη μεταφορικών και επανεγκατάστασης αν γίνει αντικατάσταση σε περίπτωση σοβαρής βλάβης κλπ. Αν πάρεις τα παντα υπόψη σου με κάποιους συντελεστές πιθανότητας το σπορ προκύπτει ακριβότερο απ'όσο φαίνεται αρχικά. Παίρνω λοιπόν τις προφυλάξεις που είναι οικονομικά εφικτές για μένα και υπολογίζω τα πάντα συντηρητικά και όχι αισιόδοξα για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων.
Klausx Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Ο ψυκτικός που πάει by the book ζητάει περισσότερα είναι αυτονόητο. Όπως και ο μηχανικός, τα ίδια θα πάρει ο αεροκλειδος τα ίδια αυτός που κοιτάει το manual και βάζει δυναμοκλειδο παντού με κόλλα σπειρωμάτων όπου χρειάζεται; 2
liakjim Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, nikos16717 είπε Κάποια ροταση για 18αρι κλιματιστικο γύρω με τιμή από 600€ μέχρι 800€?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα