Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όποιον έχει gree ή φασόν αυτών και θέλει να μην έχει on off ειδικά όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12 μπορεί να δοκιμάσει ένα από αυτά τα test modes στα watt που τον καλύπτουν για τις απώλειες των χωρων του , ο πίνακας είναι του @amotida εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει τα πρώτα τέσσερα και δουλεύουν με μικρές αποκλίσεις στα αναγραφόμενα watt 

IMG_0379.png

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, cmaniac said:

Το Yukai και το Arata είναι το αυτό.

Για τα διαθέσιμα μοντέλα κοιτάς εδώ: 

https://ecodesign.toshiba-airconditioning.eu/en/energy-efficiency-lot10/residential

Οι εμπορικές ονομασίες δεν έχουν ιδιαίτερη αξια στο τέλος της ημέρας.

Απ όσο θυμάμαι τα edge είχαν το θέμα.

Merci

Προβληματιστηκα γιατι στο σκρουζ ειχαν αρνητικα σχολια για τα Arata για φτερωτες και βλεπω κιολας οτι δεν ειναι πλεον διαθεσιμα

https://www.skroutz.gr/s/37065417/Toshiba-Arata-RAS-18CAVG-E-RAS-B18CKVG-E-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A-me-WiFi.html#reviews

Εκτος και αν εφοσον πλεον το Yukai=Arata, το παλιο Arata "σταματησε" να βγαινει και πλεον βγαινει το Yukai που δινεται σε ολους τους μεταπωλητες και το καρμπον αδερφακι του που δινεται σε αποκλειστικους εμπορους λχ Κωτσοβολος βαφτιστηκε Arata για να ισχυριζεται ο Χ Κωτσος οτι πουλαει κατι διαφορετικο, αλλιως θα πηγαιναν ολοι στα ανταγωνιστικα μαγαζια που μπορει να ειναι φθηνοτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, BigBlack είπε

Αν υπολογίσω λοιπόν πως θέλω κομπλέ επανεγκατάσταση μαζί με το πακέτο αντικατάστασης φρέον πάω για 300 ευρώ κόστος.

Εγώ πρόσφατα έκανα διόρθωση της εγκατάστασης δύο κλιματιστικών, που εκτός από την αντλία κενού μου κάνανε και επέκταση του χαλκοσωλήνα στα 3 μέτρα. Πλήρωσα 150 ευρώ και για τα δύο. Μετά από αυτό οι θόρυβοι εξαφανίστηκαν και η λειτουργία των κλιματιστικών έγινε πιο ομαλή.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Sebu είπε

Merci

Προβληματιστηκα γιατι στο σκρουζ ειχαν αρνητικα σχολια για τα Arata για φτερωτες και βλεπω κιολας οτι δεν ειναι πλεον διαθεσιμα

https://www.skroutz.gr/s/37065417/Toshiba-Arata-RAS-18CAVG-E-RAS-B18CKVG-E-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A-me-WiFi.html#reviews

Εκτος και αν εφοσον πλεον το Yukai=Arata, το παλιο Arata "σταματησε" να βγαινει και πλεον βγαινει το Yukai που δινεται σε ολους τους μεταπωλητες και το καρμπον αδερφακι του που δινεται σε αποκλειστικους εμπορους λχ Κωτσοβολος βαφτιστηκε Arata για να ισχυριζεται ο Χ Κωτσος οτι πουλαει κατι διαφορετικο, αλλιως θα πηγαιναν ολοι στα ανταγωνιστικα μαγαζια που μπορει να ειναι φθηνοτερα.

Το "Arata" είναι αποκλειστική διάθεση Κωτσόβολου. Για όλους τους υπόλοιπους λέγεται Yukai.

Επίσης θέλει προσοχή στις κριτικές, αν και δεν είναι απίθανο να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αφού στο skroutz τα κάνουν σαλάτα με τα μοντέλα. Εδώ τους παρακάλαγα πριν χρόνια να φτιάξουν το 12ρι Nocria που το έβγαζε μαζί με τα 9ρια  και τελικά διορθώσανε μόνο τα btu στη θέρμανση μετα από μήνες κάνοντας τα χειρότερα απ' οτι είναι (ή το ανάποδο, δε θυμάμαι). Τώρα που μιλάμε εμφανίζει το haier dawn μαζί με αλλα κλιματιστικά, άσχετα, συμπτύσσοντας τις κριτικές για άκυρα μοντέλα και ποιός ξέρει τι άλλο.

Για να μη πούμε για όσους δεν ξέρουν τι έχουν αγοράσει και αφήνουν μια κριτική "όπου κάτσει".

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, Pan_K said:

Εγώ πρόσφατα έκανα διόρθωση της εγκατάστασης δύο κλιματιστικών, που εκτός από την αντλία κενού μου κάνανε και επέκταση του χαλκοσωλήνα στα 3 μέτρα. Πλήρωσα 150 ευρώ και για τα δύο. Μετά από αυτό οι θόρυβοι εξαφανίστηκαν και η λειτουργία των κλιματιστικών έγινε πιο ομαλή.

Πολύ καλή τιμή. Το συνεργείο όμως που εμπιστεύομαι είναι πολύ πιο ακριβό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BigBlack είπε

Στην ουσία έγινε "μπάλωμα", σε καινούρια εγκατάσταση λογικό να είναι παραπάνω το κόστος ανά μηχάνημα.

Δημοσ.
13 minutes ago, Klausx said:

Στην ουσία έγινε "μπάλωμα", σε καινούρια εγκατάσταση λογικό να είναι παραπάνω το κόστος ανά μηχάνημα.

150 θελουν για την εγκατάσταση, ένα 40αρι για απεγκατασταση. Αν πάμε και για άδειασμα φρεον, αζωτα κλπ γίνεται ασύμφορο για 18αρι ινβεντορ 8ετίας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BigBlack είπε

150 θελουν για την εγκατάσταση, ένα 40αρι για απεγκατασταση. Αν πάμε και για άδειασμα φρεον, αζωτα κλπ γίνεται ασύμφορο για 18αρι ινβεντορ 8ετίας.

Καλά ναι δεν αξίζει για 8ετιας. Γενικά ανάκτηση - άζωτο κτλ δεν λέει κάτι αν υπάρχει κάποιο τσάκισμα στην εγκατάσταση. Το σωστό όταν υπάρχουν κακοτεχνίες είναι απεγκατάσταση - έλεγχος - εγκατάσταση  με καινούρια υλικά χωρίς ενώσεις και κολλήσεις ή ματίσεις στα καλώδια.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimostr είπε

Για όποιον έχει gree ή φασόν αυτών και θέλει να μην έχει on off ειδικά όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12 μπορεί να δοκιμάσει ένα από αυτά τα test modes στα watt που τον καλύπτουν για τις απώλειες των χωρων του , ο πίνακας είναι του @amotida εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει τα πρώτα τέσσερα και δουλεύουν με μικρές αποκλίσεις στα αναγραφόμενα watt 

IMG_0379.png

Έχω το gree airy , έχω ξανά ακούσει για αυτά τα test modes που καρφώνουν τα watt σε μια στάθμη . Δεν καταλαβαίνω τι είναι το gr .

Επίσης άπαξ και σεταρω το mode , πως επιστρέφω στην κανονική κατάσταση ;

Δημοσ.
36 minutes ago, GiannisSol said:

Δεν καταλαβαίνω τι είναι το gr .

Μου ξέφυγε όταν έκανα τη μετάφραση από το φόρουμ που είχα βρει τις πληροφορίες.
gr > βαθμοί (κελσίου)

36 minutes ago, GiannisSol said:

Επίσης άπαξ και σεταρω το mode , πως επιστρέφω στην κανονική κατάσταση ;

Απενεργοποιώντας το κλιματιστικό από το τηλεχειριστήριο, οποιαδήποτε ρύθμιση αυτού του τύπου εξαφανίζεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, BigBlack είπε

Αν μου επιτρέπεις, εφόσον το συνεργείο είναι πολύ αξιόπιστο, θα μπορούν να ελέγξουν αν οι υπάρχοντες χαλκοσωλήνες είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να τους διατηρήσουν και επίσης θα μπορούν να κάνουν σωστές και ασφαλείς συνδέσεις με τους νέους σωλήνες, ώστε να εξασφαλίσεις πως δεν θα υπάρχει διαρροή ψυκτικού υγρού στο μέλλον. Για ένα σχετικά παλιό κλιματιστικό μικρής, αλλά όχι και αμελητέας αξίας, ίσως είναι μία ρεαλιστική λύση, καθώς δεν χρειάζεται καν να μετακινηθούν οι μονάδες από την θέση τους.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, Pan_K said:

Αν μου επιτρέπεις, εφόσον το συνεργείο είναι πολύ αξιόπιστο, θα μπορούν να ελέγξουν αν οι υπάρχοντες χαλκοσωλήνες είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να τους διατηρήσουν και επίσης θα μπορούν να κάνουν αξιόπιστες συνδέσεις με τους νέους σωλήνες, ώστε να εξασφαλίσεις πως δεν θα υπάρχει διαρροή ψυκτικού υγρού στο μέλλον. Για ένα σχετικά παλιό κλιματιστικό μικρής, αλλά όχι και αμελητέας αξίας, ίσως είναι μία ρεαλιστική λύση, καθώς δεν χρειάζεται καν να μετακινηθούν οι μονάδες από την θέση τους.

Δεν υπήρξε διαρροή αλλα εγκατάσταση χωρίς κενό και με μικρό μήκος σωλήνων, η δε εξωτερική μονάδα δεν μπήκε σε σωστή θέση. Θα γίνει επανατοποθετηση λοιπον με φρέσκες σωληνώσεις και άλλη θέση στην εξωτερική, με προβλημάτισαν ωστόσο τα παλληκάρια για την πιθανότητα να θέλει και φρέσκο φρεον... Τον μάστορα τον εμπιστεύομαι πλήρως και θα κανει δουλεια λουλούδι αλλα τσιμπάει στις τιμες (και καλά κάνει βέβαια).

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Δεν υπήρξε διαρροή

Αναφερόμουν στο ενδεχόμενο να υπάρξει διαρροή στο μέλλον από τις νέες συνδέσεις των παλιών με τις νέες σωληνώσεις και όχι στο ενδεχόμενο να είχες διαρροή. Αλλά αν είναι να αλλάξεις ούτως ή άλλως την θέση της εξωτερικής μονάδας... δυσκολεύει το πράγμα. Μήπως σε συμφέρει τελικά να συμπληρώσεις με φρέον, εφόσον χρειάζεται, να το απεγκαταστήσεις σωστά και να το πουλήσεις, ώστε να πάρεις κάτι καινούριο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, Pan_K said:

Αναφερόμουν στο ενδεχόμενο να υπάρξει διαρροή στο μέλλον από τις νέες συνδέσεις των παλιών με τις νέες σωληνώσεις και όχι στο ενδεχόμενο να είχες διαρροή. Αλλά αν είναι να αλλάξεις ούτως ή άλλως την θέση της εξωτερικής μονάδας... δυσκολεύει το πράγμα. Μήπως σε συμφέρει τελικά να συμπληρώσεις με φρέον, εφόσον χρειάζεται, να το απεγκαταστήσεις σωστά και να το πουλήσεις, ώστε να πάρεις κάτι καινούριο;

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ για αγορά νεου, αν και δεν πιστεύω πως θα έχω μελλοντική διαρροή. Προτιμώ τη σκληρή κόλληση από τα ρακορ εξάλλου, αν την κάνει καλος μάστορας είναι σούπερ αξιόπιστη.

Στο οικονομικό κολλάμε. 😎

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...