Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dim_nik44 είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχουμε στο σπίτι των γονιών μου δυο παλιά 9000 BTU κλιματιστικά συνδεδεμένα σε μια εξωτερικη μονάδα split. 

Τι θα προτείνατε για την αντικατάσταση τους; Επειδή το διαμέρισμα είναι στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας και ανοιχτό από τρεις πλευρές κυρίως με ενδιαφέρει η θέρμανση και δευτερευόντως η ψύξη. 

Έχω δει Toshiba Edge, Midea Extreme, Inventor και TCL αλλά δεν ξέρω αν περιορίζομαι στις επιλογές λόγω της split εξωτερικής μονάδας (η επιλογή έγινε τότε λόγω χώρου). 

Δεν χρειάζεται να βάλεις multi πάλι. Συμπλήρωσε μια το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου να το δούμε. 

1 ώρα πριν, digitalarchive είπε

κλιματιστικο σε αφρυγαντηρα σε τι mode το βάζουμε και τι θερμοκρασια; (1 δωμάτιο)

επίσης σε κατανάλωση καιει πολυ;

Όσο χρειάζεται. 

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

δεν καταλαβα...

Θέρμανση, όση θερμοκρασία θέλεις και θα κάψει όσο χρειαστεί. Δεν ξέρω τι θέλεις να σου πούμε. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Θέρμανση, όση θερμοκρασία θέλεις και θα κάψει όσο χρειαστεί. Δεν ξέρω τι θέλεις να σου πούμε. 

α δεν το βαζουμε σε drymode ε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

Κοίτα, όπως το διατύπωσες καταλάβαμε ό,τι πιστεύαμε.

Τα κλιματιστικά κάνουν αφύγρανση ψύχοντας το στοιχείο κάτω από το σημείο δρόσου. Με λίγα λόγια θα ψοφήσεις στο κρύο. Μπορείς να συνδυάσεις αφυγραντήρα και κλιματιστικό για να ζεσταθείς και να αφυγράνεις τον χώρο, αλλά από μόνο του δεν μπορεί να κάνει αυτό που θες.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cmaniac είπε

Κοίτα, όπως το διατύπωσες καταλάβαμε ό,τι πιστεύαμε.

Τα κλιματιστικά κάνουν αφύγρανση ψύχοντας το στοιχείο κάτω από το σημείο δρόσου. Με λίγα λόγια θα ψοφήσεις στο κρύο. Μπορείς να συνδυάσεις αφυγραντήρα και κλιματιστικό για να ζεσταθείς, αλλά από μόνο του δεν μπορεί να κάνει αυτό που θες.

κατααλαβα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

Όχι γιατί το dry είναι σε κύκλο ψύξης οπότε θα παγώσεις. 

Δημοσ.
22 minutes ago, liakjim said:

Αν δεν έγινε με κενό τότε πλέον δεν θα έχεις μείγμα ψυκτικού υγρού με νερό και γενικά ατμοσφαιρικό αέρα; Όσο όγκο έχει ο κενός σωλήνας σε ποσότητα. 

Με την εκδίωξη που κάνανε τα σαίνια τότε ο αέρας έφυγε, μαζί με μια μικροποσότητα του ψυκτικού. Σίγουρα η υγρασία έμεινε αλλά αέρας;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BigBlack είπε

Με την εκδίωξη που κάνανε τα σαίνια τότε ο αέρας έφυγε, μαζί με μια μικροποσότητα του ψυκτικού. Σίγουρα η υγρασία έμεινε αλλά αέρας;

Που να ξέρω; Μέσα στους σωλήνες είμαι; 🥲

• Haha 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BigBlack είπε

Με μπακάλικους τρόπους παίρνεις μπακάλικα αποτελέσματα. Οπότε η απάντηση είναι ότι έγινε σχεδόν εκδίωξη. Μην το ψάχνεις, η εκδίωξη είναι πατέντα μη κατοχυρωμένη.

• Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, cmaniac είπε

Δοκίμασες να το βγάλεις απ'την πρίζα; Κάποιο error σου βγάζει; Μήπως ξεκινάει η μονάδα έξω, αλλά τα παρατάει γιατί πχ δεν έχει ψυκτικό;

Η κατηγορία τιμής του δεν είναι από αυτές που αξίζει συνήθως η επισκευή, αλλά εάν έχει εγγύηση ξεκινάς από αυτό.

Απ' την άλλη, είσαι σίγουρος ότι θες 12ρι; Τρέξε το ερωτηματολόγιο του liakjim για τον χώρο του μηχανήματος. Μπορεί να σου φτάνει κάποιο 9ρι, υπάρχουν κάποια αξιόλογα στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, και ο Κωτσόβολος βλέπω οτι κρατάει ακόμα κάποιες προσφορές με εγκατάσταση δώρο (Yukai/Arata, KMCG, ATXC-D).

Ναι έχει γίνει και το off/on από τον πίνακα, τίποτα. Ο κομπρέσορας δεν κομπλάρει καν, ούτε σε ψύξη, ούτε σε θέρμανση, ούτε σε auto.

Το έχω τρέξει και είμαι για 12άρι. Δυστχώς, αν και ο χώρος είναι μικρός, δεν υπάρχει μόνωση, τα παράθυρα είναι ξύλινα παλιά κτλ.

Οπότε, Midea Xtreme Εco AG2Eco (12NXD0-I /AG2Eco-12N8D0-O) αξίζει αν τελικά δεν βγάλω άκρη με εγγύηση ή να δω κάτι άλλο;

Δημοσ.
38 minutes ago, cmaniac said:

Με μπακάλικους τρόπους παίρνεις μπακάλικα αποτελέσματα. Οπότε η απάντηση είναι ότι έγινε σχεδόν εκδίωξη. Μην το ψάχνεις, η εκδίωξη είναι πατέντα μη κατοχυρωμένη.

Αν υπολογίσω λοιπόν πως θέλω κομπλέ επανεγκατάσταση μαζί με το πακέτο αντικατάστασης φρέον πάω για 300 ευρώ κόστος. Είναι πολλά που να πάρει, καλύτερα να αγοράσω καινούργιο μηχάνημα με δωρεάν εγκατάσταση και 600 άτοκες δόσεις...😂

Δημοσ.
16 hours ago, liakjim said:

Wifi στην τιμή, περισσότερα χαρακτηριστικά, καλύτερες επιδόσεις, γενικά μια σειρά πάνω. 

Ευχαριστω

Τα Arata δεν ηταν που μια εποχη, νομιζω 2023, ειχαν προβλημα οι εξωτερικες μοναδες με τη φτερωτη που εκανε θορυβο. Και τελικα παραδεχτηκε η Toshiba οτι ηταν κατασκευαστικο προβλημα?

Γνωριζουμε αν εχει λυθει και η παραγωγη λχ του 2024 ειναι οκ? Υπαρχει καποιος κωδικος σειρας ο οποιος να αφορουσε την προβληματικη σειρα εξωτερικης με φτερωτη και μετα απο εκεινη η νεα σειρα (αλλος κωδικος) ειναι οκ ωστε να μπορουμε να το ελεγξουμε?

Μηπως για αυτο αλλαξε το ονομα απο Arata σε Yukai?

Μου κανει εντυπωση γιατι και η Toshiba στο site της δεν εχει 16αρι Arata, απο το 13αρι παει στο 18αρι.

https://en.toshiba-aircon.gr/product/arata/

Ενω ο Κωτσοβολος τον οποιο η ιδια δηλωνει ως αποκλειστικο συνεργατη πουλαει 16αρι

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252396-a-c-in16-toshiba-ras16cavg-e-b16ckvg-e

Παραξενο

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ευχαριστω

Τα Arata δεν ηταν που μια εποχη, νομιζω 2023, ειχαν προβλημα οι εξωτερικες μοναδες με τη φτερωτη που εκανε θορυβο. Και τελικα παραδεχτηκε η Toshiba οτι ηταν κατασκευαστικο προβλημα?

Γνωριζουμε αν εχει λυθει και η παραγωγη λχ του 2024 ειναι οκ? Υπαρχει καποιος κωδικος σειρας ο οποιος να αφορουσε την προβληματικη σειρα εξωτερικης με φτερωτη και μετα απο εκεινη η νεα σειρα (αλλος κωδικος) ειναι οκ ωστε να μπορουμε να το ελεγξουμε?

Μηπως για αυτο αλλαξε το ονομα απο Arata σε Yukai?

Μου κανει εντυπωση γιατι και η Toshiba στο site της δεν εχει 16αρι Arata, απο το 13αρι παει στο 18αρι.

https://en.toshiba-aircon.gr/product/arata/

Ενω ο Κωτσοβολος τον οποιο η ιδια δηλωνει ως αποκλειστικο συνεργατη πουλαει 16αρι

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252396-a-c-in16-toshiba-ras16cavg-e-b16ckvg-e

Παραξενο

Το Yukai και το Arata είναι το αυτό.

Για τα διαθέσιμα μοντέλα κοιτάς εδώ: 

https://ecodesign.toshiba-airconditioning.eu/en/energy-efficiency-lot10/residential

Οι εμπορικές ονομασίες δεν έχουν ιδιαίτερη αξια στο τέλος της ημέρας.

Απ όσο θυμάμαι τα edge είχαν το θέμα.

2 ώρες πριν, icsd08063 είπε

Ναι έχει γίνει και το off/on από τον πίνακα, τίποτα. Ο κομπρέσορας δεν κομπλάρει καν, ούτε σε ψύξη, ούτε σε θέρμανση, ούτε σε auto.

Το έχω τρέξει και είμαι για 12άρι. Δυστχώς, αν και ο χώρος είναι μικρός, δεν υπάρχει μόνωση, τα παράθυρα είναι ξύλινα παλιά κτλ.

Οπότε, Midea Xtreme Εco AG2Eco (12NXD0-I /AG2Eco-12N8D0-O) αξίζει αν τελικά δεν βγάλω άκρη με εγγύηση ή να δω κάτι άλλο;

Δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον εδώ  που θα σου προτείνει κινέζικο για σενάριο θέρμανσης.

Το κύριο ζήτημα είναι πως με βάση τις παρατηρήσεις, καίνε αρκετά παραπάνω, πράγμα που σημαίνει πως ό,τι πας γλιτώσεις σε CAPEX θα το φας σε OPEX (λογαριασμοί ρεύματος). Ένα άλλο σημαντικό είναι το οτι δεν προσφέρουν ιδιαίτερα καλή θερμική άνεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...