Kostas1345 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, liakjim είπε Ποιο μοντέλο; 3μ σωληνώσεις και γενικά ότι λέμε στις κατευθύνσεις στο link της υπογραφής μου καθώς και εδώ. Αν δεν έχει γίνει κενο μπορούμε να το καταλάβουμε με κάποιο τρόπο; για να ξανά γίνει από την αρχή το κενο αφου έχει τοποθετηθεί από άλλους τεχνικούς γίνεται; εχω την εντύπωση πως στο midea δεν μου έκαναν γιατί δεν είδα το όργανο ούτε τα οργανακια μετά. Βέβαια δεν ήμουν όλη την ώρα πάνω από το κεφάλι τους. Σε επικοινωνία που ειχα μαζι τους την επόμενη μέρα μου είπαν πως μου έκαναν. δεν ξέρω το φοβάμαι αρκετά, γιατί διαβασα πως σε βάθος χρόνου μπορεί να χαλάσει ο κομπρεσορας. Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν έκαναν κενο; Σε ζέστη που το μέτρησα βγάζει πάνω από 60 βαθμούς στη περσιδα
Specs Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Περι καταναλωσης...ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ υπενθυμισω οτι αφορα αποκλειστικα τον συγκεκριμενο χωρο μου, ο οποιος εν συντομια ειναι : κουζινα με καθιστικο σε μορφη Γ 57τμ , (επιτευξη σταθερα 22,00 βαθμων ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ) με επιπεδο μονωσης 70watt/m2 . OMΩΣ εχουμε ανοιχτα παντα προς αλλα δυο υπνοδωματικα κ διαδρομο κ χωλ περιπου 30τμ στα οποια εχουμε 18 βαθμους περιπου. Τωρα θα φτιαξω μαλλον εναν αυτοματισμο μεσω Home Ass! για να κλεινει το ενα κλιματιστικο τις γλυκες(πανω απο 12βαθμους) μερες του χειμωνα, οταν ο τοιχος ανεβει πανω απο 22,06 κ να επανερχεται οταν κατεβει στους 21,81, γιατι δεν αντεχεται η ζεστη στα υπνοδωματια ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ μιας και ειναι "αστειο" να καις αυτα που θα δειτε στο εξελ, για χρηση 24/7 . Εχω κανει οπως γνωριζουν οι παλιοτεροι εδω μεσα, απειρα πειραματα κ καταγραφες, ημουν δυσπιστος στην αρχη για το 24/7 αλλα τα μαθηματικα ειναι αμειλικτα! Οσο αμειλικτη ειναι η διαφορα στην καταναλωση μεταξυ Haier 9 κ Daikin 9 Perfera (η ακομη και Ηaier σε σχεση με το φτηνοτερο της σειρας των Daikin ,Sensira 12) Spoiler Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από Specs
liakjim Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Adrianiotis είπε 3 μέτρα δεν είναι σίγουρα. Κένο δεν ξέρω αν έκανε γιατι δεν ήμουν παρόν, αλλά θα τον ρωτήσω. Ουτε αντικραδισμικά έχει βάλει.. Θα τον πάρω τηλ αύριο Λογικά θα βελτιωθεί με μια σωστή εγκατάσταση. 53 λεπτά πριν, zeys13 είπε Οριστε και το ASYG071KLCA με ζητουμενη 22, ανεμιστηρας στο auto. Απλα δεν ανάβει ολη μερα για να εχω ολοκληρωμενη αποψη. Προχτες εγκατασταθηκε και το 12 daikin siesta atxd35a, αλλα μου εκανε νουμερα η onecta ενω βρισκει το κλιματιστικο που έχει παρει ip, βρισκει και μια αναβάθμιση που δεν την ολοκληρωσε, και τελικα δεν περασε στην εφαρμογη το κλιματιστικό. Περιμένω να πως και πως να δω καταναλωσεις στο συγκεκριμένο που θα ειναι και 24/7 Το έχουν βελτιώσει και αυτό λοιπόν. Δεν είχα δει πιο κάτω από 210watts στο asyg24klca. 50 λεπτά πριν, Sebu είπε Εχει καποιος εικονα αν αυτα τα δυο κλιματιστικα ειναι τα ιδια και απλα αλλαζει ο κωδικος? 1. https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b16e2kvg-e-ras-16e2avg-e-klimatistiko-inverter-16000btu-134460 2. https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252396-a-c-in16-toshiba-ras16cavg-e-b16ckvg-e Αν δεν ειναι τα ιδια, ποιο απο τα δυο ειναι προτιμοτερο για ενα χωρο 30-35τμ περιπου? Το 3ο της παρεας αν και 16αρι και αυτο της οικογενειας, που διαφερει εκτος της αυξημενης τιμης? 3. https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282144-a-c-in16-toshiba-16j2avsg-e1-b16g3kvsg-e Μαγαζια ενδεικτικα Yukai = Arata Προτιμάμε edge εννοείται 14 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε Αν δεν έχει γίνει κενο μπορούμε να το καταλάβουμε με κάποιο τρόπο; για να ξανά γίνει από την αρχή το κενο αφου έχει τοποθετηθεί από άλλους τεχνικούς γίνεται; εχω την εντύπωση πως στο midea δεν μου έκαναν γιατί δεν είδα το όργανο ούτε τα οργανακια μετά. Βέβαια δεν ήμουν όλη την ώρα πάνω από το κεφάλι τους. Σε επικοινωνία που ειχα μαζι τους την επόμενη μέρα μου είπαν πως μου έκαναν. δεν ξέρω το φοβάμαι αρκετά, γιατί διαβασα πως σε βάθος χρόνου μπορεί να χαλάσει ο κομπρεσορας. Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν έκαναν κενο; Σε ζέστη που το μέτρησα βγάζει πάνω από 60 βαθμούς στη περσιδα Τώρα ή το ξεχνάς, ή πληρώνεις για άδειασμα φρέοντος, πλύση με άζωτο, κενό, νέο φρέον. 2
Sebu Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, liakjim said: Yukai = Arata Προτιμάμε edge εννοείται Ευχαριστω! Για ποιο λογο να προτιμησω Edge? Ειναι και 110 ευρω ακριβοτερο, τι παραπανω προσφερει εναντι του αλλου? Ειναι θεωρητικα και αυτο 16αρι οπως το Yukai=Arata. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από Sebu
liakjim Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Sebu είπε Ευχαριστω! Για ποιο λογο να προτιμησω Edge? Ειναι και 110 ευρω ακριβοτερο, τι παραπανω προσφερει εναντι του αλλου? Ειναι θεωρητικα και αυτο 16αρι οπως το Yukai=Arata. Wifi στην τιμή, περισσότερα χαρακτηριστικά, καλύτερες επιδόσεις, γενικά μια σειρά πάνω. 1
Specs Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, liakjim said: Για το θέμα του αέρα που λες κάνω tag τον @Specs ο οποίος έχει haier και ίσως ξέρει. Oxi , εμενα αυτο το γκαζωμα δεν το κανει, το κανει το Toshiba ομως, αλλα δεν θυμαμαι σε ποιες περιπτωσεις, παντως οταν το ξαναβαλω θα το κοιταξω το Toshiba εννοω.
icsd08063 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κλιματιστικό SENDO ECOPRO (SND-12PRO2-ID / SND-12PRO2-OD 12000 BTU/h) μας άφησε χρόνους από ότι φαίνεται καθώς δεν δουλεύει καν ο συμπιεστής με αποτέλεσμα απλά να φέρνει τον αέρα από έξω. Θεωρητικά μιλάμε για πλακέτα οπότε μάλλον απαγορευτικό το κόστος και δεδομένου ότι τα ετήσια service δεν τα έκανα με πιστοποιημένο συνεργείο, μάλλον δεν θα με καλύψει η εγγύση τους (θα κάνω την προσπάθεια μου βέβαια). Στο δια ταύτα, ψάχνω για νέο 12άρι σε κάτι οικονομικό (~400€), με Wi-Fi. Η χρήση προορίζεται για ηλικιωμένο άνθρωπο σε ένα δωμάτιο (εξού και ο απομακρυσμένος έλεγχος). Κοιτούσα το Pitsos PSI12VW32 (ναι οκ, σιγά μην είναι Pitsos) αλλά είδα και το Midea Xtreme Εco AG2Eco (12NXD0-I /AG2Eco-12N8D0-O). SEER/SCOP τιμές στο Midea είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το Pitsos και η διαφορά στην τιμή είναι σχετικά μικρή. Να το προτιμήσω ή έχετε κάτι άλλο να προτείνετε σε αυτά τα λεφτά (12άρι με Wi-Fi); Επίσης, αν έχετε να προτείνετε και κάποιο συνεργείο με αντλία κενού και γενικότερα με προσοχή στην δουλειά που κάνει στα Μεσόγεια Αττικής θα το εκτιμούσα (έστω και σε προσωπικό μήνυμα) γιατί ο εγκαταστάτης του Sendo ήταν για μπάτσες. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από icsd08063
cmaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, icsd08063 είπε Κλιματιστικό SENDO ECOPRO (SND-12PRO2-ID / SND-12PRO2-OD 12000 BTU/h) μας άφησε χρόνους από ότι φαίνεται καθώς δεν δουλεύει καν ο συμπιεστής με αποτέλεσμα απλά να φέρνει τον αέρα από έξω. Θεωρητικά μιλάμε για πλακέτα οπότε μάλλον απαγορευτικό το κόστος και δεδομένου ότι τα ετήσια service δεν τα έκανα με πιστοποιημένο συνεργείο, μάλλον δεν θα με καλύψει η εγγύση τους (θα κάνω την προσπάθεια μου βέβαια). Στο δια ταύτα, ψάχνω για νέο 12άρι σε κάτι οικονομικό (~400€), με Wi-Fi. Η χρήση προορίζεται για ηλικιωμένο άνθρωπο σε ένα δωμάτιο (εξού και ο απομακρυσμένος έλεγχος). Κοιτούσα το Pitsos PSI12VW32 (ναι οκ, σιγά μην είναι Pitsos) αλλά είδα και το Midea Xtreme Εco AG2Eco (12NXD0-I /AG2Eco-12N8D0-O). SEER/SCOP τιμές στο Midea είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το Pitsos και η διαφορά στην τιμή είναι σχετικά μικρή. Να το προτιμήσω ή έχετε κάτι άλλο να προτείνετε σε αυτά τα λεφτά (12άρι με Wi-Fi); Επίσης, αν έχετε να προτείνετε και κάποιο συνεργείο με αντλία κενού και γενικότερα με προσοχή στην δουλειά που κάνει στα Μεσόγεια Αττικής θα το εκτιμούσα (έστω και σε προσωπικό μήνυμα) γιατί ο εγκαταστάτης του Sendo ήταν για μπάτσες. Δοκίμασες να το βγάλεις απ'την πρίζα; Κάποιο error σου βγάζει; Μήπως ξεκινάει η μονάδα έξω, αλλά τα παρατάει γιατί πχ δεν έχει ψυκτικό; Η κατηγορία τιμής του δεν είναι από αυτές που αξίζει συνήθως η επισκευή, αλλά εάν έχει εγγύηση ξεκινάς από αυτό. Απ' την άλλη, είσαι σίγουρος ότι θες 12ρι; Τρέξε το ερωτηματολόγιο του liakjim για τον χώρο του μηχανήματος. Μπορεί να σου φτάνει κάποιο 9ρι, υπάρχουν κάποια αξιόλογα στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, και ο Κωτσόβολος βλέπω οτι κρατάει ακόμα κάποιες προσφορές με εγκατάσταση δώρο (Yukai/Arata, KMCG, ATXC-D). Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac 1
Dim_nik44 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά, έχουμε στο σπίτι των γονιών μου δυο παλιά 9000 BTU κλιματιστικά συνδεδεμένα σε μια εξωτερικη μονάδα split. Τι θα προτείνατε για την αντικατάσταση τους; Επειδή το διαμέρισμα είναι στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας και ανοιχτό από τρεις πλευρές κυρίως με ενδιαφέρει η θέρμανση και δευτερευόντως η ψύξη. Έχω δει Toshiba Edge, Midea Extreme, Inventor και TCL αλλά δεν ξέρω αν περιορίζομαι στις επιλογές λόγω της split εξωτερικής μονάδας (η επιλογή έγινε τότε λόγω χώρου).
digitalarchive Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 κλιματιστικο σε αφρυγαντηρα σε τι mode το βάζουμε και τι θερμοκρασια; (1 δωμάτιο) επίσης σε κατανάλωση καιει πολυ;
Adrianiotis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, Specs είπε Oxi , εμενα αυτο το γκαζωμα δεν το κανει, το κανει το Toshiba ομως, αλλα δεν θυμαμαι σε ποιες περιπτωσεις, παντως οταν το ξαναβαλω θα το κοιταξω το Toshiba εννοω. Το haier pearl εχεις; 14 ώρες πριν, Klausx είπε Είναι αλφάδι το εξωτερικό έτσι; Γιατί παίζει ρόλο στους τριγμούς αν γέρνει. Ειναι ισιο ναι το τσεκαρα με αλφαδι 14 ώρες πριν, korakios είπε δοκίμασε να αλλάξεις απλά θέση την περσίδα όπως και εγώ . Τώρα πρώτα ανοίγει η περσίδα και μετά ξεκινά . Πριν φαντάζομαι ξεκινούσε και επειδή είχε μικρό άνοιγμα βαβούριαζε και μετά (με κάποιον τρόπο) καταλάβαινε οτι είναι σε λάθος θέση και ύστερα την κατέβαζε . Το δοκιμασα, τιποτα... 14 ώρες πριν, korakios είπε Φυσικά αν το κάνει το δικό σου κάθε φορά μετά απο off καινούριο μηχάνημα , θα το έστελνα . Δλδ δε θα δεχόμουνα αλχημείες Σε καθε off ναι... Τι εννοεις θα το εστελνες; Αντιπροσωπεια; Ναι θα το κανω. Απλα σκεφτομαι πρωτα να δω και τι γινεται με την εξωτερικη μοναδα γιατι αυτο με ανησυχει περισσοτερο. Εσενα σου κανει θορυβο η εξωτερικη;
Specs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, Adrianiotis said: Το haier pearl εχεις; Οχι. Tide Green. Η υποστηριξη της inventor ηταν υποδειγματικη. Ελπιζω να μην αλλαξε τωρα που την πηραν Σουηδοι.
BigBlack Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 13 hours ago, liakjim said: Τώρα ή το ξεχνάς, ή πληρώνεις για άδειασμα φρέοντος, πλύση με άζωτο, κενό, νέο φρέον. Γιατί να χρειαστεί όλο αυτό; Πιστεύεις πως θα έχει καταστραφεί το φρέον απο την όποια μικροποσότητα υγρασίας στις σωληνώσεις; Θέλω κι εγώ να κάνω επανεγκατάσταση μιας μονάδας που είχε γίνει χωρίς κενό αλλά σκεφτόμουν να αλλάξω μόνο τις σωληνώσεις.
liakjim Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, BigBlack είπε Γιατί να χρειαστεί όλο αυτό; Πιστεύεις πως θα έχει καταστραφεί το φρέον απο την όποια μικροποσότητα υγρασίας στις σωληνώσεις; Θέλω κι εγώ να κάνω επανεγκατάσταση μιας μονάδας που είχε γίνει χωρίς κενό αλλά σκεφτόμουν να αλλάξω μόνο τις σωληνώσεις. Αν δεν έγινε με κενό τότε πλέον δεν θα έχεις μείγμα ψυκτικού υγρού με νερό και γενικά ατμοσφαιρικό αέρα; Όσο όγκο έχει ο κενός σωλήνας σε ποσότητα.
korakios Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε Το δοκιμασα, τιποτα... μου το ξαναέκανε , το είχα βάλει όταν βγήκα για λίγο στο high και όταν επέστρεψα , στο aυτο μου έκανε πάλι τα ίδια , άρα ξαναάλλαξα θέση της περσίδας και έστρωσε (και το έβαλα σε fixed ταχύτητα δεν ξέρω αν παίζει και αυτό ρόλο) 10 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε Σε καθε off ναι... Τι εννοεις θα το εστελνες; Αντιπροσωπεια; Ναι θα το κανω. Απλα σκεφτομαι πρωτα να δω και τι γινεται με την εξωτερικη μοναδα γιατι αυτο με ανησυχει περισσοτερο. Εσενα σου κανει θορυβο η εξωτερικη; θα το έστελνα πίσω (όχι εγώ φυσικά, απο το κατάστημα) η εξωτερική όχι , 5+ χρόνια . Μόνο αν το ζορίσω (πχ turbo/power mode , δλδ τέρμα) ακούγεται σε όλη τη γειτονιά , αλλά υπο νορμάλ συνθήκες όχι Υπόψιν δεν έχουμε την ίδια μάρκα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα