Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim Σορυ για το tag, απλά το site της Fujitsu με έχει παιδεψει απίστευτα για να βρω το manual εγκατάστασης, μήπως ξέρεις τι μήκος σωληνώσεων και τι άλλο χρειάζεται να προσέξω κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού; Με πήραν τηλέφωνο και θα έρθουν Δευτέρα και θέλω να είμαι προετοιμασμένος 😁 

Edit: Fujitsu KM series ASEH12KMCG

Επεξ/σία από Nick64
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Nick64 είπε

@liakjim Σορυ για το tag, απλά το site της Fujitsu με έχει παιδεψει απίστευτα για να βρω το manual εγκατάστασης, μήπως ξέρεις τι μήκος σωληνώσεων και τι άλλο χρειάζεται να προσέξω κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού; Με πήραν τηλέφωνο και θα έρθουν Δευτέρα και θέλω να είμαι προετοιμασμένος 😁

Ποιο μοντέλο; 3μ σωληνώσεις και γενικά ότι λέμε στις κατευθύνσεις στο link της υπογραφής μου καθώς και εδώ

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ποιο μοντέλο; 3μ σωληνώσεις και γενικά ότι λέμε στις κατευθύνσεις στο link της υπογραφής μου καθώς και εδώ

Fujitsu KM series ASEH12KMCG

Σιγά μην κάνουν τίποτα από αυτά οι τεχνικοί...

Ξέρει κανείς με ποιους συνεργάζεται ο Κωτσόβολος στη δυτική Θεσσαλονίκη;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adrianiotis είπε

2. Αφού κλείσει γιατί έχει πιάσει θερμοκρασία, όταν παέι να ξαναλειτουργήσει η εσωτερική μονάδα βγάζει απότομα και δυνατά αέρα και μετά από λίγο ξεκινάει να δουλεύει κανονικά. Είναι περίεργο αυτό που κάνει, σαν να "ξεμπουκώνει". Μέσα στην νύχτα τέτοιος απότομος θόρυβος μας τρομάζει. Το ίδιο πάλι για το 24αρι που έχω δεν το κανει. 

https://drive.google.com/file/d/153eYEWuFhwMkFImaxv2q3ts4_IoAILzF/view?usp=drive_link

Τι μπορεί να φταίει;

ακριβώς έτσι κάνει και το σάπιο arrielli που έχω. (1η χρονιά δεν άναψα σόμπα και δεν παλεύεται για 24/7 θέρμανση, μάλλον θα το σπρώξω και θα πάρω ένα κανονικό AC )

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Nick64 είπε

Fujitsu KM series ASEH12KMCG

Σιγά μην κάνουν τίποτα από αυτά οι τεχνικοί...

Ξέρει κανείς με ποιους συνεργάζεται ο Κωτσόβολος στη δυτική Θεσσαλονίκη;

Θα τους τα πεις από το τηλέφωνο όταν θα σε πάρουν για το ραντεβού. 3μ και κενό. Όταν θα έρθουν, θα μιλήσετε και αν ξεκινήσουν τα μα μου, αρνείσαι την εργασία και τους διώχνεις. Τους αναφέρεις στον Κωτσόβολο αν γίνει αυτό. 

Δεν χρειάζεται τσακωμός. Ευγενικά και θα πάρεις αυτό που θέλεις. Δεν ζητάς κάτι περίεργο. Τα ξέρουν. 

12 λεπτά πριν, korakios είπε

ακριβώς έτσι κάνει και το σάπιο arrielli που έχω. (1η χρονιά δεν άναψα σόμπα και δεν παλεύεται για 24/7 θέρμανση, μάλλον θα το σπρώξω και θα πάρω ένα κανονικό AC )

3μ, κενό, αντικραδασμικα;

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

για το 2ο σκέλος αναφέρθηκα , δεν έχει σχέση με την εξωτερική μονάδα :)

Σόρρυ δεν παρατήρησα το quote. 

Δεν στρώνει αυτό; Με ότι ρύθμιση ανεμιστήρα και να βάλεις;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν στρώνει αυτό; Με ότι ρύθμιση ανεμιστήρα και να βάλεις;

Δυστυχώς δεν έχει σχέση η ταχύτητα του ανεμιστήρα , θα το κάνει είτε auto , είτε low είτε τέρμα . Δεν έχει λογική ο προγραμματισμός αυτός , σκεφτόμουν ίσως για να διαβάσει καλύτερα ο αισθητήρας , αλλά ήδη ξεκινά ο συμπιεστής . Νταξ , δεν υπήρχε φθηνότερο στην Ελλάδα 12άρι όπως έχω ξαναπεί , δε με ένοιαξε. Τώρα όμως που δουλεύει 24ωρο δεν παλεύεται , ειδικά όταν δουλεύει ανα 5 λεπτα on/off

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adrianiotis είπε

Καλησπέρα σας,

έβαλα πρόσφατα σε υπνοδωμάτιο το Haier Pearl 9.000 btu. Έχω παρατηρήσει 2 προβλήματα.

1. Η εξωτερική μονάδα κάνει αρκετό θόρυβο που νομίζω προέρχεται από τον κομπρέσορα,ακούγεται και μέσα στο δωμάτιο και στο δίπλα δωμάτιο. Της ίδιας μάρκας 24αρι το Haier Tide green που έχω στο σαλόνι δεν κάνει αυτό τον θόρυβο

https://drive.google.com/file/d/1FQE6LVrKITQKnCzQJq-73MrsLUPFgrBa/view?usp=drive_link

https://drive.google.com/file/d/1ZXAn6qORXw-VCpVsR9HRWvUVjmN7SCRD/view?usp=drive_link

https://drive.google.com/file/d/19VOjx1te0wfSeA-fWj-W85Q1g4035_SJ/view?usp=drive_link

2. Αφού κλείσει γιατί έχει πιάσει θερμοκρασία, όταν παέι να ξαναλειτουργήσει η εσωτερική μονάδα βγάζει απότομα και δυνατά αέρα και μετά από λίγο ξεκινάει να δουλεύει κανονικά. Είναι περίεργο αυτό που κάνει, σαν να "ξεμπουκώνει". Μέσα στην νύχτα τέτοιος απότομος θόρυβος μας τρομάζει. Το ίδιο πάλι για το 24αρι που έχω δεν το κανει. 

https://drive.google.com/file/d/153eYEWuFhwMkFImaxv2q3ts4_IoAILzF/view?usp=drive_link

Τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ

Και νόμιζα ότι το Midea έκανε θόρυβο...

Μάλλον θα πρέπει να φωνάξεις αντιπροσωπεία για έλεγχο.

Σχετικά με το δύο, βγάλε health κτλ από το κοντρόλ και βάλε την περσίδα στην θέση 2 ή 3 αν συνεχίσει ισχύει το παραπάνω.

Φαίνεται να σχετίζεται με αυτήν την λειτουργία το πρόβλημα αφού για να γίνει αυτό πρέπει να βάλει την πιο μεγάλη σκάλα αέρα.

Screenshot_615.png.3ff31a77bdc0e741968bdeab777967a5.png

Αντικραδασμικά απλά θα μειώσουν λίγο την μεταφορά θορύβου αλλά εδώ έχεις και έντονους τριγμούς από κάποιο εξάρτημα/πλαίσιο του μηχανήματος.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mindreader είπε

Δεν αντιλεγω. Εσυ ομως αφηνεις και ζεστενεται, κενο δωματιο; Διχως ανθρωπο;

Γιατι οπως ειπα, εγω ενα 4ωρο το χρησιμοποιω επι της ουσιας.

Αξιζει να το καις ολη μερα, καθε μερα, για να το βρισκεις ζεστο και με οικονομικη καταναλωση, για ενα 4ωρο τη μερα;

Κενα δωμάτια δεν τα ζεσταίνω. Αλλά λέμε κενό, εννοούμε αυτό που δεν μπαίνω μέσα σχεδόν καθόλου. Δωμάτιο που γίνεται χρήση, πρέπει να θερμενεται  

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Φωτογραφίες από την εγκατάσταση μέσα έξω. Πες επίσης πόσο μήκος είναι οι σωληνώσεις και αν έγινε κενό κατά την εγκατάσταση.

Γενικά έχουμε το έχουμε ξαναπεί ότι τα μικρά haier έχουν έντονο ήχο κομπρεσερίλας και χρειάζονται προσεκτική εγκατάσταση με καλό κενό, 3μ σωληνώσεις και άνω, ιδανικά όχι κρεμαστά και αντικραδασμικά στις βάσεις.

Για το θέμα του αέρα που λες κάνω tag τον @Specs ο οποίος έχει haier και ίσως ξέρει.

3 μέτρα δεν είναι σίγουρα. Κένο δεν ξέρω αν έκανε γιατι δεν ήμουν παρόν, αλλά θα τον ρωτήσω. Ουτε αντικραδισμικά έχει βάλει.. Θα τον πάρω τηλ αύριο 

Αυτό που πρόσεξα τώρα, είναι ένα σαν λαστιχάκι που έχει στην εξωτερική μονάδα, στο πίσω μέρος πάνω. Δεν ξέρω αν το είχε ή το έβαλε ο τεχνικός. Να έκανε θόρυβο και να το έβαλε για να το μειώσει; (φώτο με όνομα "εξωτερική_πίσω")

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Σχετικά με το δύο, βγάλε health κτλ από το κοντρόλ και βάλε την περσίδα στην θέση 2 ή 3 αν συνεχίσει ισχύει το παραπάνω.

Δεν έχω το health, του άλλαξα την περσίδα αλλά το ίδιο έκανε

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Φαίνεται να σχετίζεται με αυτήν την λειτουργία το πρόβλημα αφού για να γίνει αυτό πρέπει να βάλει την πιο μεγάλη σκάλα αέρα.

Screenshot_615.png.3ff31a77bdc0e741968bdeab777967a5.png

Λες; Δεν πιστεύω να είναι αυτό γιατί είναι στιγμιαίο, όταν ξαναξεκινάει μόνο και πριν φέρει την περσίδα στη ρύθμιση που την έχω. Αν το έκανε συνεχόμενα θα έβγαζε νόημα, αλλά αυτό το κάνει για 2-3 δευτερόλεπτα το πολυ και μετά δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω κιόλας πώς δουλεύει, σκέψεις κάνω

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Αντικραδασμικά απλά θα μειώσουν λίγο την μεταφορά θορύβου αλλά εδώ έχεις και έντονους τριγμούς από κάποιο εξάρτημα/πλαίσιο του μηχανήματος.

Iσχύει, επειδή το έψαξα όταν δούλευε, φαίνεται να είναι μέσα από το μηχάνημα

2 ώρες πριν, Klausx είπε

Μάλλον θα πρέπει να φωνάξεις αντιπροσωπεία για έλεγχο.

Θα βγάλω άκρη λές; Έχει κανείς εμπειρία με την Haier να έχει χρειαστεί την αντιπροσωπεία; Αλλά φαντάζομαι για να έρθει η αντιπροσωπεία θα πρέπει να έχω κάνει τουλάχιστον τα βασικά, 3 μέτρα σωληνώσεις κτλ

viber_image_2024-12-06_20-19-24-323.jpg

viber_image_2024-12-06_20-19-24-921.jpg

viber_image_2024-12-06_20-19-25-271.jpg

viber_image_2024-12-06_20-19-25-291.jpg

viber_image_2024-12-06_20-19-24-298.jpg

εξωτερικη_πίσω.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Klausx είπε

μάστερ ώ μάστερ 👍

εμένα δεν έχει "θέσεις", απλά έβαλα λίγο swing να αλλάξει θέση και ξεκόλλησε . Έφαγα φλασιά οτι δεν το έκανε πάντα και δοκίμασα να κόψω τον ιονιστή αλλά μπα .

10 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε

Λες; Δεν πιστεύω να είναι αυτό γιατί είναι στιγμιαίο, όταν ξαναξεκινάει μόνο και πριν φέρει την περσίδα στη ρύθμιση που την έχω. Αν το έκανε συνεχόμενα θα έβγαζε νόημα, αλλά αυτό το κάνει για 2-3 δευτερόλεπτα το πολυ και μετά δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω κιόλας πώς δουλεύει, σκέψεις κάνω

δοκίμασε να αλλάξεις απλά θέση την περσίδα όπως και εγώ . Τώρα πρώτα ανοίγει η περσίδα και μετά ξεκινά . Πριν φαντάζομαι ξεκινούσε και επειδή είχε μικρό άνοιγμα βαβούριαζε και μετά (με κάποιον τρόπο) καταλάβαινε οτι είναι σε λάθος θέση και ύστερα την κατέβαζε ....

Φυσικά αν το κάνει το δικό σου κάθε φορά μετά απο off καινούριο μηχάνημα , θα το έστελνα . Δλδ δε θα δεχόμουνα αλχημείες

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Adrianiotis είπε

3 μέτρα δεν είναι σίγουρα. Κένο δεν ξέρω αν έκανε γιατι δεν ήμουν παρόν, αλλά θα τον ρωτήσω. Ουτε αντικραδισμικά έχει βάλει.. Θα τον πάρω τηλ αύριο 

Αυτό που πρόσεξα τώρα, είναι ένα σαν λαστιχάκι που έχει στην εξωτερική μονάδα, στο πίσω μέρος πάνω. Δεν ξέρω αν το είχε ή το έβαλε ο τεχνικός. Να έκανε θόρυβο και να το έβαλε για να το μειώσει; (φώτο με όνομα "εξωτερική_πίσω")

Δεν έχω το health, του άλλαξα την περσίδα αλλά το ίδιο έκανε

Iσχύει, επειδή το έψαξα όταν δούλευε, φαίνεται να είναι μέσα από το μηχάνημα

Θα βγάλω άκρη λές; Έχει κανείς εμπειρία με την Haier να έχει χρειαστεί την αντιπροσωπεία; Αλλά φαντάζομαι για να έρθει η αντιπροσωπεία θα πρέπει να έχω κάνει τουλάχιστον τα βασικά, 3 μέτρα σωληνώσεις κτλ

viber_image_2024-12-06_20-19-24-323.jpg

viber_image_2024-12-06_20-19-24-921.jpg

viber_image_2024-12-06_20-19-25-271.jpg

viber_image_2024-12-06_20-19-25-291.jpg

viber_image_2024-12-06_20-19-24-298.jpg

εξωτερικη_πίσω.jpg

Δεν νομίζω να είναι από το εργοστάσιο, η εγκατάσταση μου μοιάζει λες και έγινε με 40 βαθμούς και ήσουν η 6η εγκατάσταση τους. Τουλάχιστον έχει βάλει καλή βάση στο εξωτερικό μηχάνημα με σωστή απόσταση από πίσω. Είναι αλφάδι το εξωτερικό έτσι; Γιατί παίζει ρόλο στους τριγμούς αν γέρνει.

Δημοσ.

Οριστε και το ASYG071KLCA με ζητουμενη 22, ανεμιστηρας στο auto. Απλα δεν ανάβει ολη μερα για να εχω ολοκληρωμενη αποψη. 

Προχτες εγκατασταθηκε και το 12 daikin siesta atxd35a, αλλα μου εκανε νουμερα η onecta ενω βρισκει το κλιματιστικο που έχει παρει ip, βρισκει και μια αναβάθμιση που δεν την ολοκληρωσε, και τελικα δεν περασε στην εφαρμογη το κλιματιστικό. Περιμένω να πως και πως να δω καταναλωσεις στο συγκεκριμένο που θα ειναι και 24/7

Screenshot_20241206_214349_com.tplink.iot.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχει καποιος εικονα αν αυτα τα δυο κλιματιστικα ειναι τα ιδια και απλα αλλαζει ο κωδικος?

1. https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b16e2kvg-e-ras-16e2avg-e-klimatistiko-inverter-16000btu-134460

2. https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252396-a-c-in16-toshiba-ras16cavg-e-b16ckvg-e

Αν δεν ειναι τα ιδια, ποιο απο τα δυο ειναι προτιμοτερο για ενα χωρο 30-35τμ περιπου?

Το 3ο της παρεας αν και 16αρι και αυτο της οικογενειας, που διαφερει εκτος της αυξημενης τιμης?

3. https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282144-a-c-in16-toshiba-16j2avsg-e1-b16g3kvsg-e

Μαγαζια ενδεικτικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...