sap00 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, Pan_K είπε Στον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης ενός διαμερίσματος δεν υπάρχει το σενάριο θέρμανσης με κλιματιστικά, ούτε αναβαθμίζεται ένα σπίτι όταν εγκαταστήσει κανείς ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά και πει ότι θα ζεσταίνεται με αυτά. Λάθος. Υπάρχει σενάριο θέρμανσης με κλιματιστικά και κάνει τρελή θετική διαφορά με αποδοτικά κλιματιστικά - ακόμα και σε συνδυασμό πχ αέριο με κλιματιστικό. Φυσικά και αναβαθμίζεται (ανεβαίνει κατηγορία εύκολα).
1600 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τα 26 είναι προφανώς για τον Δεκέμβριο. Η εικόνα λέει ΑΥΤΟΝ τον μήνα (τον τρέχοντα). Ευχαριστω για την απαντηση. Αρα κατά πως φαινεται το συγκεκριμενο 9άρι καταναλωνει ~5 κιλοβατώρες την ημερα. Αν ειναι ετσι...δεν το λες και λιγο
_^ThEo^_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, sap00 said: Λάθος. Υπάρχει σενάριο θέρμανσης με κλιματιστικά και κάνει τρελή θετική διαφορά με αποδοτικά κλιματιστικά - ακόμα και σε συνδυασμό πχ αέριο με κλιματιστικό. Φυσικά και αναβαθμίζεται (ανεβαίνει κατηγορία εύκολα). Και εγω γνωρίζω ότι αν εγκαταστήσεις κλιματιστικά παίρνεις πόντους και ανεβαίνεις ενεργειακή κατηγορία τουλάχιστον στο πρόγραμμα εξοικονομώ.
cmaniac Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, InvisibleA είπε Από 1660 έπεσε στα 1330. Fujitsu ASYG24KMTE... Να το πάρω; Θεωρητικά, έχω ηπειρωτικό κλίμα σε εμένα... Σέρρες. Με βάση τα δεδομένα, έχουμε 1-5 βαθμούς διαφορά με τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα αυτό. Οι υπολογισμοί δίνουν μεγαλύτερες ανάγκες. Αυτοί δείχνουν ότι θέλεις πιο σοβαρό μηχάνημα, όχι μόνο στα ονομαστικά BTU αλλά και με ανοχές στα defrost. Κοίτα κιλά εξωτερικής μονάδας, κυβικά εξωτερικης μονάδας (μέγεθος) και προφόρτωση ψυκτικού υγρού. Το KMTE είναι on the lean side σε αυτά, καλό για ήπια κλίματα. Γι αυτό σου έδωσε ο liakjim το ZR και έψαξα κι εγώ ένα αντίστοιχο Fujitsu. Εάν έχεις αμφιβολίες κάνε μια μελέτη χώρου με τον μηχανικό για να σου βγάλει με λεπτομέρεια πόσα kWh χρειάζεται ο χώρος σε ποιές εξωτερικές θερμοκρασίες με ποιά ζητούμενα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac 2
sap00 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, dimostr είπε Χρήση 24/7 στους 21-22 βαθμούς Χρήση 24/7 στους 21 βαθμούς (να λολα ακόμα ένα μήλο) 2
Pan_K Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, sap00 είπε Λάθος. Υπάρχει σενάριο θέρμανσης με κλιματιστικά και κάνει τρελή θετική διαφορά με αποδοτικά κλιματιστικά - ακόμα και σε συνδυασμό πχ αέριο με κλιματιστικό. Φυσικά και αναβαθμίζεται (ανεβαίνει κατηγορία εύκολα). Τι να πω... Τρία σπίτια έχω που θερμαίνονται με ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά και στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης πήρα πολύ χαμηλό βαθμό. Μάλιστα, στην μία περίπτωση ο μηχανικός που το εξέδωσε έγραψε: μέσο θέρμανσης ηλεκτρικό ρεύμα με σύσταση για εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου. Αυτά από εμένα. Αν έχει κανείς εμπειρία ότι ανέβηκε ενεργειακή κατηγορία με τα κλιματιστικά, ας μας το πει. Το πιο πρόσφατο το εξέδωσα φέτος. 1
dimostr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, 1600 είπε Ευχαριστω για την απαντηση. Αρα κατά πως φαινεται το συγκεκριμενο 9άρι καταναλωνει ~5 κιλοβατώρες την ημερα. Αν ειναι ετσι...δεν το λες και λιγο 5kwh/24ωρο χ0,25(με όλα μέσα) =1,25€ ποσο θα ήταν το λιγότερο δηλαδή ? πάω στοίχημα ότι αν αποφασίσει να ζεσταθεί κάποιος χρησιμοποιώντας το τρέξιμο μέσα στο σπίτι οι θερμίδες που θα πρέπει να αναπληρώσει μέσω του φαγητού θα στοιχίζουν παραπάνω Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από dimostr 1 3
sap00 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τρία σπίτια έχω που θερμαίνονται με ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά και στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης πήρα πολύ χαμηλό βαθμό. Μάλιστα, στην μία περίπτωση ο μηχανικός που το εξέδωσε έγραψε: μέσο θέρμανσης ηλεκτρικό ρεύμα με σύσταση για εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου. Αυτά από εμένα. Αν έχει κανείς εμπειρία ότι ανέβηκε ενεργειακή κατηγορία με τα κλιματιστικά, ας μας το πει. Το πιο πρόσφατο το εξέδωσα φέτος. Λάθος δεδομένα στο ενεργειακό. Λάθος σύσταση. Μήπως δήλωσε θερμοπομπούς ή ηλεκτρικό λέβητα και όχι κλιματιστικά? (έχω εμπειρία)
cmaniac Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, 1600 είπε Ευχαριστω για την απαντηση. Αρα κατά πως φαινεται το συγκεκριμενο 9άρι καταναλωνει ~5 κιλοβατώρες την ημερα. Αν ειναι ετσι...δεν το λες και λιγο Ανάλογα τον χώρο και το πόσο προσεκτικός είσαι με τον αερισμό, εκεί παίζουν. 3-5. 100kWh τον μήνα έγραψα πριν, στο δικό μου, που λειτουργεί on-off. Πες με 0.25 που λεει ο liakjim, 25 ευρώ τον μήνα. Είναι πολλά;
1600 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, liakjim είπε Δλδ με 0.25 την κιλοβατώρα, ούτε 7€. Πες ότι κάποιος έχει απώλειες και πάει στα 10€ τον μήνα.. Μιλάμε για αστείο ποσό και ακόμα το συζητάμε σαν την παρένθεση σου 😅 Απλως καποιος που θα διαβασει το άνωθι, θα σχηματισει εσφαλμενη εντυπωση
liakjim Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, 1600 είπε Απλως καποιος που θα διαβασει το άνωθι, θα σχηματισει εσφαλμενη εντυπωση Ναι νόμιζα ότι ο @dimostr έλεγε για όλο τον Νοέμβρη.
sap00 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, dimostr είπε 5kwh/24ωρο χ0,25(με όλα μέσα) =1,25€ ποσο θα ήταν το λιγότερο δηλαδή ? 3kwh/24ωρο χ0,20(με όλα μέσα) =0,60 τόσο θα ήταν το λιγότερο δηλαδή . (τρολάρω λίγο...) είναι κλάσμα καταναλώσεων 25ετίας μετά από πετρέλαιο, αέριο κλπ...)
Pan_K Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, sap00 είπε Λάθος δεδομένα στο ενεργειακό. Λάθος σύσταση. Μήπως δήλωσε θερμοπομπούς ή ηλεκτρικό λέβητα και όχι κλιματιστικά? (έχω εμπειρία) Μπήκα για μία γρήγορη ματιά στο Forum των μηχανικών και απ' ότι κατάλαβα είναι και οι ίδιοι μπερδεμένοι, μιας και δεν υπάρχει σαφής οδηγία και πρόβλεψη από τον νόμο για την θέρμανση με κλιματιστικά. Ένας μηχανικός μάλιστα γράφει: "Έτσι για παράδειγμα σε κλασσικό διαμέρισμα π.χ. 80μ2 με κεντρική που δεν δουλεύει, άλλος μπορεί να θεωρήσει ότι βάζουμε θέρμανση με ηλεκτρικές μονάδες θεωρώντας ότι ΔΕΝ υπάρχει σύστημα θέρμανσης και να βγάλει το διαμέρισμα έτσι το λιγότερο Η και άλλος όχι. Μετά βάζεις ένα σενάριο με κλιματιστικές μονάδες σπλιτς και το κάνεις Β για πλάκα (τα νεά σπλιτ κλιματιστικά έχουν τρελά SCOP).... " https://www.michanikos.gr/forums/topic/60412-σύστημα-θέρμανσης-πεα/ Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K 1
dimostr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, sap00 είπε 3kwh/24ωρο χ0,20(με όλα μέσα) =0,60 τόσο θα ήταν το λιγότερο δηλαδή . (τρολάρω λίγο...) είναι κλάσμα καταναλώσεων 25ετίας μετά από πετρέλαιο, αέριο κλπ...) Σκεφτείτε να είχαμε και φθηνότερο ρεύμα εγώ παίρνω και επίδομα θέρμανσης οπότε πόσο να βγαίνει άραγε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα