Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mindreader είπε

Σε δωματιο, που γινεται χρηση, πχ απο τις 6 ως τις 10 το βραδυ, για να εχω ενα ζεστο 4ωρο, να αφησω μονιμως ανοιχτο το a/c;

Να το ανάβεις νωρίτερα πριν πας σπίτι ώστε να το βρίσκεις σε μία αποδεκτή θερμοκρασία και να μην περιμένεις να το ζεστάνεις όταν φτάσεις.

• Like 1
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Χρήση 24/7 στους 21-22 βαθμούς 

(να λολα ένα μήλο)

IMG_0191.jpeg

Δλδ με 0.25 την κιλοβατώρα, ούτε 7€. Πες ότι κάποιος έχει απώλειες και πάει στα 10€ τον μήνα.. Μιλάμε για αστείο ποσό και ακόμα το συζητάμε σαν την παρένθεση σου 😅

Εδώ για όλο το σπίτι των 120τμ χρειάστηκαν 170Kwh δλδ 42-43€ για όλο τον Νοέμβρη.

image.jpeg.90305f6a45f16f622fbbc2c3d6161125.jpeg

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Specs είπε

Miας κ με βρηκες να κανω ταξινομηση για το Top 30 (ιαπωνικων μονο) ως προς το καλυτερο Cop , σε διαφορες θερμοκρασιες (eurovent στοιχεια) παρε μπονους την λιστα...

Εξαιρετικά τα εξελάκια που ανεβάζεις κατά καιρούς. Γενικά οι αντικειμενικές πληροφορίες εδώ, σε αυτό το forum, έχουν σώσει κόσμο, θα έλεγα. Μπορείς μήπως να μας πεις/θυμίσεις υπό ποιες συνθήκες πέραν της εξωτερικής θερμοκρασίας βγαίνουν αυτά τα νούμερα της Eurovent; Από τα λίγα που πρόλαβα να δω (και να καταλάβω) επιλέγουν την μέγιστη παροχή αέρα και ως συνθήκη επιλέγουν την διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας στους 20 βαθμούς κελσίου. Αλλά δεν κατάλαβα με τις απώλειες τι ισχύει. Επίσης υπάρχουν καθόλου μετρήσεις και για σενάρια όπως θέρμανση ενός χώρου από τους 15 στους 20 βαθμούς;

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Εξαιρετικά τα εξελάκια που ανεβάζεις κατά καιρούς. Γενικά οι αντικειμενικές πληροφορίες εδώ, σε αυτό το forum, έχουν σώσει κόσμο, θα έλεγα. Μπορείς μήπως να μας πεις/θυμίσεις υπό ποιες συνθήκες πέραν της εξωτερικής θερμοκρασίας βγαίνουν αυτά τα νούμερα της Eurovent; Από τα λίγα που πρόλαβα να δω (και να καταλάβω) επιλέγουν την μέγιστη παροχή αέρα και ως συνθήκη επιλέγουν την διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας στους 20 βαθμούς κελσίου. Αλλά δεν κατάλαβα με τις απώλειες τι ισχύει. Επίσης υπάρχουν καθόλου μετρήσεις και για σενάρια όπως θέρμανση ενός χώρου από τους 15 στους 20 βαθμούς;

20 σε θέρμανση και 27 σε ψύξη. 

Δημοσ.
18 minutes ago, dimostr said:

Χρήση 24/7 στους 21-22 βαθμούς 

(να λολα ένα μήλο)

IMG_0191.jpeg

Για ποσες ημερες ειναι αυτη η καταναλωση; 128 ωρες; 5 μερες δηλαδη, 26kwh;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δλδ με 0.25 την κιλοβατώρα, ούτε 7€. Πες ότι κάποιος έχει απώλειες και πάει στα 10€ τον μήνα.. Μιλάμε για αστείο ποσό και ακόμα το συζητάμε σαν την παρένθεση σου 😅

Εδώ για όλο το σπίτι των 120τμ χρειάστηκαν 170Kwh δλδ 42-43€ για όλο τον Νοέμβρη.

image.jpeg.90305f6a45f16f622fbbc2c3d6161125.jpeg

Έχουμε στα χέρια μας τόσο αποδοτικά μηχανήματα που καταντάει αστείο και εξοργιστικό μαζί να υπάρχουν άνθρωποι που κρυώνουν γιατί δε μπορούν να καταλάβουν τις δυνατότητες τους , πάνω από 4 χρόνια τα δείχνουμε με στοιχεία τι άλλο πρέπει να κάνουμε τελικά για να πειστεί κάποιος να δοκιμάσει αυτά που λέμε 

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, dimostr είπε

γιατί δε μπορούν να καταλάβουν τις δυνατότητες τους , πάνω από 4 χρόνια τα δείχνουμε με στοιχεία τι άλλο πρέπει να κάνουμε τελικά για να πειστεί κάποιος να δοκιμάσει αυτά που λέμε 

Κι εδώ η απορία: γιατί το κράτος κάνει πως δεν υπάρχουν καν κλιματιστικά ως μέσο θέρμανσης; Στον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης ενός διαμερίσματος δεν υπάρχει το σενάριο θέρμανσης με κλιματιστικά, ούτε αναβαθμίζεται ένα σπίτι όταν εγκαταστήσει κανείς ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά και πει ότι θα ζεσταίνεται με αυτά. Από την άλλη επιδοτούνται αντλίες θερμότητας, οι οποίες είναι αποδοτικές ουσιαστικά μόνο με ενδοδαπέδια θέρμανση, ενώ με fan coils και σώματα καλοριφέρ η απόδοση πέφτει σημαντικά. Παραλογισμός.

ΥΓ. Στην Γερμανία, από ότι διάβασα σε ιστοσελίδα ινστιτούτου που συγκρίνει συσκευές, μεταξύ άλλων και κλιματιστικά (Stiftung Warentest), υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση κλιματιστικών ως μέσο θέρμανσης.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Καταλαβαινω την λογικη, αλλα οικονομικα, it does not make sense.

Σε δωματιο, που γινεται χρηση, πχ απο τις 6 ως τις 10 το βραδυ, για να εχω ενα ζεστο 4ωρο, να αφησω μονιμως ανοιχτο το a/c;

Δηλαδη, να καιμε τα αντερα μας συνολικα, αλλα φυσικα τις ωρες που θα το θες εσυ οντως να ειναι ζεστο το δωματιο, ε τοτε αν το μετρησεις θα καις ελαχιστα!

Σε 4 ώρες μπορείς να κάψεις 2-3 κιλοβατώρες (πες, μια ωρα θα δουλεύει κοντά στο max και τις άλλες δύο 300-500W).

Εγώ καίω 3-5kWh ανάλογα το κρύο, για όλη τη μέρα (μηνιαία 100). Μη σου φαίνεται μεγάλη η διαφορά, θα κερδίσουν και τα διπλανά δωμάτια από αυτό.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Κι εδώ η απορία: γιατί το κράτος κάνει πως δεν υπάρχουν καν κλιματιστικά ως μέσο θέρμανσης; Στον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου δεν υπάρχει το σενάριο θέρμανσης με κλιματιστικά, ούτε αναβαθμίζεται ένα σπίτι όταν εγκαταστήσει κανείς ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά και πει ότι θα ζεσταίνεται με αυτά. Από την άλλη επιδοτούνται αντλίες θερμότητας, οι οποίες είναι αποδοτικές ουσιαστικά μόνο με ενδοδαπέδια θέρμανση, ενώ με fan coils και σώματα καλοριφέρ η απόδοση πέφτει σημαντικά. Παραλογισμός.

Θα τολμήσω να ερμηνεύσω το γιατί (με τη δική μου λογική) λέγοντας ότι παίρνει υπόψιν μια ολοκληρωμένη λύση ψύξης θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης 

Άδικο βέβαια αλλά αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή 

τουλάχιστον ας εκμεταλλευόμαστε ότι μπορούμε 

Δημοσ.
1 minute ago, cmaniac said:

Σε 4 ώρες μπορείς να κάψεις 2-3 κιλοβατώρες (πες, μια ωρα θα δουλεύει κοντά στο max και τις άλλες δύο 300-500W).

Εγώ καίω 3-5kWh ανάλογα το κρύο, για όλη τη μέρα. Μη σου φαίνεται μεγάλη η διαφορά, θα κερδίσουν και τα διπλανά δωμάτια από αυτό.

Δεν αντιλεγω. Εσυ ομως αφηνεις και ζεστενεται, κενο δωματιο; Διχως ανθρωπο;

Γιατι οπως ειπα, εγω ενα 4ωρο το χρησιμοποιω επι της ουσιας.

Αξιζει να το καις ολη μερα, καθε μερα, για να το βρισκεις ζεστο και με οικονομικη καταναλωση, για ενα 4ωρο τη μερα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Αξιζει να το καις ολη μερα, καθε μερα, για να το βρισκεις ζεστο και με οικονομικη καταναλωση, για ενα 4ωρο τη μερα;

Ένα κλιματιστικό που έχει ισορροπήσει, καίει ΠΟΛΥ λιγότερο (130-180W) από ένα που παλεύει να φέρει το δωμάτιο σε μια θερμοκρασία της προκοπής (έως και >1kW για ένα 9-12kBTU).

Προσπάθησε να μετρήσεις τα δύο σενάρια για όλο το σπίτι. Ένα με 3-4ώρες για 2-3 μέρες κι άλλο ένα για 24ωρο, από το τρίτο 24ωρο και μετά που θα λειτουργεί συνεχώς και θα έχει ισορροπήσει ο χώρος.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Για ποσες ημερες ειναι αυτη η καταναλωση; 128 ωρες; 5 μερες δηλαδη, 26kwh;

Εχω κι εγω την ιδια απορια. Μπορει να δοθεί καποια διευκρινιση?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, mindreader είπε

Γενικά οι αποδόσεις των κλιματιστικών βγαίνουν σε συνθήκες διατήρησης μίας σταθερής θερμοκρασίας. Στο σενάριο που θες να αυξήσεις την θερμοκρασία ενός δωματίου πχ από τους 15 στους 22, ένα Daikin ATXC25B που έχει μέγιστη ισχύ 13600Btu και μέγιστη κατανάλωση στην θέρμανση πιθανώς και 1500 watt (συγνώμη, αλλά δεν βρήκα ακριβή στοιχεία), θα ξεκινήσει με την μέγιστη ισχύ του για να αυξήσει γρήγορα την θερμοκρασία και θα καταναλώσει αρκετά περισσότερα από ένα συμβατικό 9-άρι που δεν καίει πάνω από ας πούμε 1000 watt. Από την στιγμή που θα επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία και μετά αρχίζει η πραγματική οικονομία στην κατανάλωση. Αν όμως το κλείνεις στις 4 ώρες, θα έχει καταναλώσει περίπου τα ίδια με το συμβατικό. Θα σου έχει ζεστάνει όμως τον χώρο πολύ πιο γρήγορα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1600 είπε

Εχω κι εγω την ιδια απορια. Μπορει να δοθεί καποια διευκρινιση?

Τα 26 είναι προφανώς για τον Δεκέμβριο. Η εικόνα λέει ΑΥΤΟΝ τον μήνα (τον τρέχοντα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...