Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε

Τα LG είναι ακόμη Korea;

Πρέπει να είναι αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό.. Μάλλον το αντίθετο.

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα... Υπαρχει αυτο air condition samsung  DB98-28882G... Μαλλον πιθανον θα πρεπει να χαλασε η πλακετα;; Τι γινεται; Υπαρχει τετοια για αγορα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Υπαρχει αυτο air condition samsung  DB98-28882G... Μαλλον πιθανον θα πρεπει να χαλασε η πλακετα;; Τι γινεται; Υπαρχει τετοια για αγορα;

Αν δεν υπάρχει στην αγορά, υπάρχει η δυνατότητα να την επισκευάσεις. Οι ψυκτικοί συνήθως γνωρίζουν κάποια εργαστήρια που αναλαμβάνουν επισκευές. Εγώ πριν 4 χρόνια έκανα ακριβώς αυτό σε ένα Fujitsu 5-ετίας που είχε χαλάσει η πλακέτα. Κόστος τότε 90 ευρώ. Όταν μου έφεραν την πλακέτα επισκευασμένη, το κλιματιστικό δεν δούλευε. Ξανά για επισκευή με 40-ρια έξω και εγώ μέσα με ανεμιστήρα. Μετά από μια εβδομάδα την ξαναέφεραν και το κλιματιστικό δούλεψε... για 6 μήνες. Τον χειμώνα με τα δυνατά κρύα βγήκε πάλι off. Οι εγκαταστάτες που ήρθαν να μου βάλουν ένα καινούριο παραξενεύτηκαν πάρα πολύ που έστελνα ένα σχετικά καινούριο μοντέλο Fujitsu για απόσυρση 50 ευρώ.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 1/12/2024 στις 6:51 ΜΜ, liakjim είπε

Ναι το έχουμε ξαναδεί 

Από την άλλη στο asyg και στο Daikin, θέλει silent . 

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση πίσω απ' αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβαλα 2 daikin περυσι στο σπιτι. Ο βασικος λογος, αντικαταστασης των παλαιων (μη Inverter), ηταν η εξοικονομηση ενεργειας.

Το καλοκαιρι, τα χρησιμοποιησα. Δεν μπορω να πω, εμεινα ικανοποιημενος, σε λειτουργία ψυξης, απο τη χαμηλη καταναλωση. 400w κατα μεσο ορο! Ευτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρα, ο βασικος στοχος για τον οποιο αγοραστηκαν, επετευχθη.

Τωρα ομως, που αναγκάζομαι καποιες φορες να χρησιμοποιησω για θερμανση, το οποιο αποφευγω με χιλιους δυο τροπους (ειμαι ικανος για τα παντα, παρα να το αναψω για θερμανση), οταν λοιπον δεν υπαρχει αλλος τροπος και αναγκαζομαι να το αναψω, εκει βλεπω οτι καιει πολυ. Τι εννοω; Με εξωτερικη θερμοκρασια 10 βαθμους, εσωτερικη 15, και ζητουμενη 20 (μη τρελαθουμε δηλαδη!), καιει ακατεβατα 1000w επι 2 ωρες τουλαχιστον! (παραπανω δεν θα το αφηνα, ο κοσμος να χαλασει).

Γιατι τοση καταναλωση; Ειναι φυσιολογικη; Δηλαδη, εσεις που εξεταζεται τα scor/scop και αλλες ορολογιες, σε νεο daikin, 3 πλασια καταναλωση απο την ψυξη; Παρεπιπτοντως, τοσο εκαιγε και το παλιο (on/off)σε θερμανση.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εβαλα 2 daikin περυσι στο σπιτι. Ο βασικος λογος, αντικαταστασης των παλαιων (μη Inverter), ηταν η εξοικονομηση ενεργειας.

Το καλοκαιρι, τα χρησιμοποιησα. Δεν μπορω να πω, εμεινα ικανοποιημενος, σε λειτουργία ψυξης, απο τη χαμηλη καταναλωση. 400w κατα μεσο ορο! Ευτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρα, ο βασικος στοχος για τον οποιο αγοραστηκαν, επετευχθη.

Τωρα ομως, που αναγκάζομαι καποιες φορες να χρησιμοποιησω για θερμανση, το οποιο αποφευγω με χιλιους δυο τροπους (ειμαι ικανος για τα παντα, παρα να το αναψω για θερμανση), οταν λοιπον δεν υπαρχει αλλος τροπος και αναγκαζομαι να το αναψω, εκει βλεπω οτι καιει πολυ. Τι εννοω; Με εξωτερικη θερμοκρασια 10 βαθμους, εσωτερικη 15, και ζητουμενη 20 (μη τρελαθουμε δηλαδη!), καιει ακατεβατα 1000w επι 2 ωρες τουλαχιστον! (παραπανω δεν θα το αφηνα, ο κοσμος να χαλασει).

Γιατι τοση καταναλωση; Ειναι φυσιολογικη; Δηλαδη, εσεις που εξεταζεται τα scor/scop και αλλες ορολογιες, σε νεο daikin, 3 πλασια καταναλωση απο την ψυξη; Παρεπιπτοντως, τοσο εκαιγε και το παλιο (on/off)σε θερμανση.

Ναι φυσιολογικό είναι να θέλει ώρες για να ανεβάσει έναν χώρο τόσο παραπάνω σε θερμοκρασία με υψηλή κατανάλωση. Άστο 2-3 ημέρες συνεχόμενα να πιάσει θερμοκρασία και να ισορροπήσει και μετά τα λέμε. 

35 λεπτά πριν, flampouras είπε

Ποιο;

10 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Σημερα τοποθετήθηκαν σε φίλο περιοχή Αθήνας τα aseg24kmte και aseh09kgtg . Το σπίτι αθερμαστο με 14.3 εσωτερική και 12 εξωτερική ξεκίνησαν σήμερα για 24/7 λειτουργία με 21 ζητουμενη.  

Το 24αρι σε πλήρη(δοκιμαστικό) γκαζωμα έδειξε 2790 watt με 30 ζητούμενη . 

Τώρα 5 ώρες μετά παίζουν με 240-330 watt το 24αρι και 110-170watt το 9αρι. 

Αναμονή σε λίγες μέρες θα ανεβάσω γραφήματα από tapo να έρθει σε ισορροπία θερμοκρασιακα το σπίτι γιατί δεν είχε καμία θέρμανση . 

Πες του να μην έχει την περσίδα στην αυτόματη θέση της θέρμανσης αλλά να τη βάλει ένα κλικ στην αμέσως πιο οριζόντια. Για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω ακριβώς ( αν και έχω μια υπόθεση) , τόσο στο kmta όσο και στο παλιό μου klca , όταν πήγαινε στην τέρμα κάθετη θέση ήταν σαν να είχε χαμηλότερα watts από ότι ήθελε ο χώρος. Λες και ο θερμός αέρας που πάει αμέσως πάνω το κάνει να διαβάζει λίγο πιο θερμό αέρα και να ελαττώνει στροφές συμπιεστή. Το είδα και στο klca όπως είπα αλλά και πέρυσι στο asyg24kmta και από τότε το έχω στη δεύτερη θέση και το μηχάνημα παίζει ελεύθερα. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ποιο;

Το ότι σε high ανεμιστήρα είναι πιο οικονομικά. Ενώ τα άλλα που ανέφερες θέλουν silent.

Επεξ/σία από flampouras
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, flampouras είπε

Το ότι σε high ανεμιστήρα είναι πιο οικονομικά.

Μόνο υποθέσεις θα πάρεις από εμένα. Πιθανώς να αίρονται κάποιοι προγραμματιστικοι περιορισμοί λόγω της μικρότερης θερμοκρασίας του εσωτερικού στοιχείου. Προσωπικά δεν ξέρω. Απλά το έχουμε παρατηρήσει ότι συμβαίνει σίγουρα στα μιντεοειδη και από ότι φαίνεται και στα Toshiba . 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 21 ζήτηση σε auto ανεμιστήρας το Daikin , σε 4 ανεμιστήρας το Toshiba και το toyotomi με test mode P0 και ρύθμιση ανεμιστήρα στο quiet και θερμοκρασία του Toyo στην έξοδο 28,7

IMG_0186.jpeg.9d0276ea852d890cbb9575d50030dd57.jpeg

IMG_0185.jpeg

IMG_0184.jpeg

IMG_0187.jpeg

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, flampouras είπε

Μια αρκετά πιθανή εξήγηση έχει να κάνει κατά την γνώμη μου με την παροχή αέρα, όπως έχω ξαναγράψει. Τα Midea και παρεμφερή τείνουν να έχουν αρκετά μικρότερη παροχή αέρα από τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα το Fujitsu asyg18kmte έχει παροχή αέρα στο LOW 640m3/h, ενώ το Midea all easy pro 18000BTU έχει παροχή αέρα 685m3/h στο HIGH. Είναι άλλωστε λογικό οι καταναλώσεις να σχετίζονται περισσότερο με τις απόλυτες τιμές της παροχής αέρα (ανάλογα με την ισχύ της κάθε μονάδας, πιθανότατα και των ελάχιστων watt στα οποία δύναται να λειτουργεί) και λιγότερο με το τα LOW και HIGH του κάθε κατασκευαστή. Συνοπτικά, η βέλτιστη κατανάλωση μπορεί να είναι μεταξύ άλλων και μία συνάρτηση μεταξύ παροχής αέρα και ισχύος.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, dimostr είπε

Με 21 ζήτηση σε auto ανεμιστήρας το Daikin , σε 4 ανεμιστήρας το Toshiba και το toyotomi με test mode P0 και ρύθμιση ανεμιστήρα στο quiet 

IMG_0186.jpeg.9d0276ea852d890cbb9575d50030dd57.jpeg

IMG_0185.jpeg

IMG_0184.jpeg

Όταν λες ζήτηση 21 εννοείς στο κλιματιστικό η στο χώρο πραγματική θερμοκρασία;Το ρωτάω γιατί εμένα στα Toshiba μου έχει γύρω στους δυο βαθμούς διαφορα το ένα με το άλλο.

Οταν ζητάω 22 στο κλιματιστικό θα είναι 24 για το χώρο και ούτω καθεξής…Επίσης αυτά τα watt που δείχνεις δεν τα έχω δει ούτε στον ύπνο μου.Το 18ρι edge στο σαλόνι κάτω από 250 δεν πέφτει μετά αρχίζει τα on-off και τα Arata στα υπνοδωμάτια κάτω από 190 δεν πέφτει,πάλι μετά onoff.

Αυτά με ζήτηση στα κλιματιστικά στους 20 με πραγματική χώρου 22 όλα στο τέρμα οι ανεμιστήρες.
καμια ιδέα γιατί δεν πέφτουν χαμηλά;Θέλει παραπάνω ζήτηση θερμοκρασίας;Αν αυξήσω δεν θα αυξηθεί και η κατανάλωση;

IMG_0611.png

IMG_0610.png

IMG_0613.png

IMG_0612.png

Επεξ/σία από 26ska
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 26ska είπε

Όταν λες ζήτηση 21 εννοείς στο κλιματιστικό η στο χώρο πραγματική θερμοκρασία;Το ρωτάω γιατί εμένα στα Toshiba μου έχει γύρω στους δυο βαθμούς διαφορα το ένα με το άλλο.

Οταν ζητάω 22 στο κλιματιστικό θα είναι 24 για το χώρο και ούτω καθεξής…Επίσης αυτά τα watt που δείχνεις δεν τα έχω δει ούτε στον ύπνο μου.Το 18ρι edge στο σαλόνι κάτω από 250 δεν πέφτει μετά αρχίζει τα on-off και τα Arata στα υπνοδωμάτια κάτω από 190 δεν πέφτει,πάλι μετά onoff.

Αυτά με ζήτηση στα κλιματιστικά στους 20 με πραγματική χώρου 22 όλα στο τέρμα οι ανεμιστήρες.
καμια ιδέα γιατί δεν πέφτουν χαμηλά;Θέλει παραπάνω ζήτηση θερμοκρασίας;Αν αυξήσω δεν θα αυξηθεί και η κατανάλωση;

Το παλιό shorai (το ορθόδοξο ) στέκεται στα 160W για το 18άρι. Το ίδιο και το επόμενο μοντέλο , shorai premium. Από το edge και μετά άλλαξαν προγραμματισμό με αποτέλεσμα ναι μεν να αυξηθεί η απόδοση στο μεσαίο και άνω άκρο του φορτίου, αλλά θυσίασαν τα ελάχιστα watts.

Όταν θα κάνει περισσότερο κρύο θα δεις πιο χαμηλά watts.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, 26ska είπε

IMG_0611.png

IMG_0610.png

IMG_0613.png

IMG_0612.png

21 έχω στα κλιματιστικά και η θερμοκρασία χώρου στο χώρο που είναι το Shorai παίζει σε διάφορα σημεία μιας και καλύπτει 50 τμ από 20,7 έως 22,2 

Τα μικρά έχουν απόκλιση στο μισό βαθμό , υπόψιν ότι εγώ δε κλείνω πουθενά πόρτες και αντιμετωπίσω το σπίτι (εκτός από την ώρα που χρησιμοποιούνται τα μπάνια ) ως ένα ενιαίο χώρο που θέλω να καλύψω με τα κλιματιστικά 

Τωρα για τα on off μπορεί να παίζουν πολλά πράγματα ρόλο , από την εγκατάσταση από τεχνικής άποψης , από θέμα χωροθέτησης κλπ και βέβαια την ικανότητα του προγραμματισμού του κλιματιστικού , μπορεί στο edge να μη μπορεί να πάει παρακάτω 

Ολα αυτά βέβαια με χρήση 24/7 αυστηρά , όταν λείπω απλά κατεβάζω ζητούμενη 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ.

@liakjim @dimostr ανοιχτά τα έχω και γώ όλα τα δωμάτια σπίτι,λες και είναι ενιαίος χώρος με λειτουργία 24/7.Αν αυξήσω τη ζήτηση στη θερμοκρασία στα κλιματιστικά θα δουλεύουν καλύτερα μετά,όταν φέρουν το σπίτι σε αυτή τη θερμοκρασία;Δεν θα ανεβεί η κατανάλωση;

Η μήπως όταν το φέρουν στη ζητούμενη αυξημένη θερμοκρασία θα πέσει παλι η κατανάλωση;

Με λίγα λόγια μήπως το 20 που ζητάω είναι χαμηλή θερμοκρασία για το σπίτι σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία και για αυτό δουλεύουν έτσι με συνεχόμενα onoff;

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε τι ακριβώς λέω…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...