GiannisSol Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, liakjim είπε Διάγραμμα κατανάλωσης σε θέρμανση ενός asyg18kmte ενός φίλου. Η fujitsu λέει ότι παίζει από 90W και το τηρεί Εντάξει χωρίς σχόλια. Μακάρι να μπορούσε να αντιληφθεί ο πολύς κόσμος τι σημαίνει αυτή η λειτουργία ενός κλιματιστικού και πόσο οικονομικό όφελος θα είχε. 6 ώρες πριν, MfJo είπε Καλημέρα, μίλησα με τεχνικό της Fujitsu και μου ειπε πως για την εγκατάσταση του ASEG24KMTE πρεπει να εχω 2.5 καλωδιο και 25Α ασφάλεια στον πίνακα, οτιδηποτε πιο κατω δεν θα με καλυπτει και η εγγύηση. Ισχύει? Άμα ήταν όντως τεχνικός της Fujitsu αυτός έχω αρχίσει να προβληματίζομαι για την αντιπροσωπεία. Τόση αγνοια ; 1
BrunoB Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, alexdeskas said: Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει το CH 13 στο engineering mode. (Max frequency selection in T4 limitation of Zone6) Αν ξέρεις πες μου. Απ'οσο εψαξα δεν βρηκα κατι και δεν το πειραζω εννοειται. Εχω βαλει CH1 (fan control when Ts reached) στο fan stop (1) ... μαγικό! επιτέλους τερμα τα δροσερα αερακια, παρ'ολο που συνεχιζει για 1 λεπτο! Αλλαξα το CH22 (Heating temperature compensation) απο +2 default σε +4 και εχω πλεον την ζητουμενη θερμοκρασια στο υψος του κρεβατιου. Δεν εχει καμια σχεση με cycle offset αυτό, μην μπερδευτουμε. Αυτη τη διαφορα απο ON σε OFF την υπολογιζω στους 3.5 βαθμους και δυστυχως δεν αλλαζει απο εμας. Δοκιμασα CH20 (Max. frequency selection in heating mode) απο 75 default σε 50 και περιορισα τα max watt απο 1200 σε 900. Σχετικα αδιαφορο αφου απλα δουλευει πιο πολυ ωρα μεχρι να ριξει στροφες. Ομως ΔΕΝ καταφερα να αλλαξω το CH12 (το σημαντικοτερο) όπως εσυ, ποτέ και με κανένα νούμερο. Θα ξαναδοκιμασω. Το καλύτερο για μενα ειναι οτι στο Data Checking List (Power + Fan 7secs) μπορεις να μπεις ενω λειτουργει το μηχανημα και να δεις Live τις παραμετρους. Το actual frequency πχ (αυτο που κατεβασες στο 18) ανεβηκε στο 68 και σταδιακα δεν επεσε κατω απο 25 ποτέ πριν κανει off. Max ρευμα ειδα 5Α και min 1A, αν και το στρογγυλευει (υπολογιζω min watt περιπου 350. Θερμοκρασιες μεσα-εξω χωρου και στοιχειων! Ολα live. Ωραιο θα'ταν να τα μετεδιδε κιολας 😁 Το συνδεω συντομα σε δικο του μετρητη να δω κατι 👿
Arkin Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, liakjim είπε Διάγραμμα κατανάλωσης σε θέρμανση ενός asyg18kmte ενός φίλου. Η fujitsu λέει ότι παίζει από 90W και το τηρεί Εξαιρετικη αποδοση. Εχει ξανα υπαρξει κατι τετοιο? Κορυφη και τοσες ωρες σερι μπραβο. Αν το δουλευεις ωρες το κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα. 1
liakjim Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, Arkin είπε Εξαιρετικη αποδοση. Εχει ξανα υπαρξει κατι τετοιο? Κορυφη και τοσες ωρες σερι μπραβο. Αν το δουλευεις ωρες το κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα. Η απόδοση φαίνεται από το cop. Το διάγραμμα απλά δείχνει την ικανότητα του μηχανήματος να ινβερτάρει χαμηλά. Πολύ χαμηλά για 18αρι. Ίσως πιο χαμηλά από οτιδήποτε εκεί έξω. Το πιθανότερο είναι ότι θα δουλεύει και σε υψηλά cops αλλά θέλει μέτρηση. 3
mdkamael Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, BigBlack είπε 1,5-2,5 είναι για σύνδεση εξωτερικής με εσωτερική. Δίνει σαφέστατα τα max ρεύματα: 13,5Α στην ψύξη και 16Α στη θέρμανση. Αυτό μας δίνει στην πράξη με βάση τους ελληνικούς κανονισμούς (κι όχι με βάση τον κάθε τυχάρπαστο "τεχνικό") 4άρι καλώδιο με 20Α ασφάλεια. Επειδή όμως τα νούμερα είναι οριακά κι επειδή υπάρχει ανοχή στα φορτία που σηκώνουν οι ασφάλειες και τα καλώδια, κι επειδή μιλάμε για Fujitsu που δεν φαντάζομαι να κρατήσει κατανάλωση 16Α για πολλή ώρα στο max της θέρμανσης, θα μπορούσε να μπει με 2,5άρι καλώδιο και 16Α ασφάλεια. Αυτό με έλεγχο από ευσυνείδητο και ικανό ηλεκτρολόγο πως 1) η καλωδίωση είναι σε πολύ καλή κατάσταση, 2) πως δεν υπάρχει σημαντική πτώση τάσης στο καλώδιο και πως 3) σίγουρα δεν διακλαδώνεται να πάει κι αλλού. Επίσης θα φρόντιζα να υπάρχει στον πίνακα 4) ρελέ διαφυγής κλάσης F (αυτό γενικά όταν έχουμε inverter) καθώς και 5) επιτηρητής τάσης με σφιχτά όρια. Αν οτιδήποτε από τα παραπάνω δεν είναι σωστό ή εφικτό, πάμε βάσει κανονισμού. Για να είχα το κεφάλι μου ήσυχο ωστόσο θα πήγαινα βάσει κανονισμού, 4άρι καλώδιο, 20άρα ασφάλεια κατά προτίμηση διπολική (L+N). +1 για ρελε διαρροης τύπου F, εν ετει 2024 και οσονουπω 2025, όπου σχεδόν οι πιο σημαντικές συσκευές οικιακές ινβερταρουν. Ερώτηση - rcd ή rcbo και να βγάλουμε εκτός λίστας τον επιτηρητή τάσης ?! Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από mdkamael
BigBlack Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, mdkamael said: +1 για ρελε διαρροης τύπου F. Ερώτηση - rcd ή rcbo και να βγάλουμε εκτός λίστας τον επιτηρητή τάσης ?! Για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν πειράζουμε τίποτα, κατά γράμμα ότι λέω σαν προαπαιτούμενο. Για να βάλει rcbo και μάλιστα class F αντί για ασφάλεια θα θέλει κανα 250άρι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνει. Να το έβαζε σε κανένα ψυγείο οκ και πάλι class A θα έβαζε, μην τρελλαθούμε.... 2
Sarandis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Eγώ πήρα το ASEH12KΝCΑ / AOEH12KNCA το manual λέει Heating min max 0.25—1.54 Aυτή τη στιγμή με 12C έξω και 22 μέσα, παίζει απο 140-195 όταν πέσει η θερμοκρασία. Τώρα αν μετράει λάθος η πρίζα δεν ξέρω, μια sonoff είναι. 2
Nick64 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα ξανά, Μόλις παρέλαβα το ASEH12KMCG από Κωτσόβολο. Επειδή επέλεξα τη δωρεάν εγκατάσταση, ξέρει κανείς με ποιους συνεργάζεται στα δυτικά της Θεσσαλονίκης; Επίσης τι ακριβώς πρέπει να προσέξω κατά την εγκατάσταση πέρα από τα κλασικά 3μ σωληνώσεων και κενό αέρα;
chemkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Arkin said: Εξαιρετικη αποδοση. Εχει ξανα υπαρξει κατι τετοιο? Κορυφη και τοσες ωρες σερι μπραβο. Αν το δουλευεις ωρες το κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα. το διαγραμμα δειχνει οτι ο φιλος εχει πολυ μικρες απωλειες. Γιατι τοτε να διαλεξει 18αρι? Μπορουσε και με μικροτερο να κανει την δουλεια του
Specs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, liakjim said: Η fujitsu λέει ότι παίζει από 90W και το τηρεί Αυτο το πραγμα, σε μερικα μοντελα να εχει το πραγματικο ελαχιστο οπως αυτο που εβαλες, ενω σε αλλα οπως του φιλου @Sarandis(σωστα θα δειχνει η πριζα, μερικο φορτιο εχει κ πεφτει τοσο η καταναλωση) με το 12knca με τρελλαινει. Μαρκετιστικο για επιλογη ακριβοτερων αραγε που θα εντυπωσιασει η ελαχιστη καταναλωση?(δεν ξερω τιμη αν ειναι χαμηλα η ψηλα στην γκαμα των 12ριων) 1
Sarandis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, Specs είπε Αυτο το πραγμα, σε μερικα μοντελα να εχει το πραγματικο ελαχιστο οπως αυτο που εβαλες, ενω σε αλλα οπως του φιλου @Sarandis(σωστα θα δειχνει η πριζα, μερικο φορτιο εχει κ πεφτει τοσο η καταναλωση) με το 12knca με τρελλαινει. Μαρκετιστικο για επιλογη ακριβοτερων αραγε που θα εντυπωσιασει η ελαχιστη καταναλωση?(δεν ξερω τιμη αν ειναι χαμηλα η ψηλα στην γκαμα των 12ριων) Είμαι περίεργος όταν πέσει αρκετά η θερμοκρασία πως θα συμπεριφέρεται.
Specs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, Sarandis said: Είμαι περίεργος όταν πέσει αρκετά η θερμοκρασία πως θα συμπεριφέρεται. Απλα θα ανεβει η καταναλωση για να καλυψει τις αυξημενες απωλειες. Και αν ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια, θα πεσει μεχρι να αρχισει τα ον-οφ αλλα και 120w που εχει ηδη κατεβει, αρχοντας εισαι! Ειναι στα ακριβα 12ρια της fujitsu?
liakjim Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 36 λεπτά πριν, chemkyr είπε το διαγραμμα δειχνει οτι ο φιλος εχει πολυ μικρες απωλειες. Γιατι τοτε να διαλεξει 18αρι? Μπορουσε και με μικροτερο να κανει την δουλεια του Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι του έχει τρομερές απώλειες. Αμόνωτοι τοίχοι και αμόνωτη πλάκα. Ραφήνα είναι. Έχει το asyg18kmta και 2 9άρια perfera. Το asyg είναι σε 35τμ και τα perfera σε 15τμ το καθένα. Μου έστελνε καταναλώσεις -> όπως βλέπετε το asyg έκαιγε το ίδιο ή και λιγότερο από τα perfera ενώ ήταν σε υπερδιπλάσιο χώρο από άποψη τμ. Και οι 3 χώροι βόριο προσανατολισμό, όλες οι εξωτερικές στο ίδιο μπαλκόνι. Όλα 22 ζήτηση. Μάλιστα το asyg κράταγε τον χώρο στους 22 ενώ τα perfera λίγο πιο κάτω (21.5) . Άντε να πούμε το ίδιο. Ακόμα και έτσι τα γλένταγε. Και μιλάμε για τα perfera όχι της σειράς. Δεν ξέρω πως το κάνει. 15 λεπτά πριν, Specs είπε Αυτο το πραγμα, σε μερικα μοντελα να εχει το πραγματικο ελαχιστο οπως αυτο που εβαλες, ενω σε αλλα οπως του φιλου Όντως περίεργο. Nominal είναι βέβαια οι καταναλώσεις, αλλά περίεργο που τα δίνει έτσι.
Sarandis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Specs είπε Απλα θα ανεβει η καταναλωση για να καλυψει τις αυξημενες απωλειες. Και αν ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια, θα πεσει μεχρι να αρχισει τα ον-οφ αλλα και 120w που εχει ηδη κατεβει, αρχοντας εισαι! Ειναι στα ακριβα 12ρια της fujitsu? 560 το πήρα σε προσφορά, νομίζω είναι απο τα "μικρά". Είχε και πιο ακριβά 12άρια αλλά προτίμησα να κάνω τα έξτρα λεφτά επέκταση εγγύησης γιατί ξέφευγε απο το budget μου 1
Specs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 10 minutes ago, liakjim said: Όντως περίεργο. Nominal είναι βέβαια οι καταναλώσεις, αλλά περίεργο που τα δίνει έτσι. 9 minutes ago, Sarandis said: Είχε και πιο ακριβά 12άρια αλλά προτίμησα να κάνω τα έξτρα λεφτά επέκταση εγγύησης γιατί ξέφευγε απο το budget μου Ki ομως, το εξελακι μου με eurovent, ταυτιζεται με την μετρηση υπο μερικο φορτιο, στα ελαχιστα watt 122 το δινει. Και με cop 7.40 στους 12οC , μια χαρα ... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα