Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, liakjim said:

Τι λέει το εγχειρίδιο εγκατάστασης; Επίσης αν θα ήθελες να ρωτήσεις θα έστελνα γραπτό ερώτημα. 

Edit: Please delete this post.

Επεξ/σία από _^ThEo^_
  • Like 1
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 minutes ago, _^ThEo^_ said:

Για το aseg24kmte εχει αυτό

IMG_0177.jpeg

Είσαι σιγουρος οτι ειναι για το 24? στο ελληνικο σαιτ βρισκω μονο για το 18αρι. Στο ξένο βλέπω τα παρακάτωCapture.JPG.3df39c86bba17954fa583dbe757dfabc.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, MfJo said:

Είσαι σιγουρος οτι ειναι για το 24? στο ελληνικο σαιτ βρισκω μονο για το 18αρι. Στο ξένο βλέπω τα παρακάτωCapture.JPG.3df39c86bba17954fa583dbe757dfabc.JPG

Αυτά ειναι για τις εξωτερικές μονάδες μάλλον. Στο ελληνικό site, στο Ληψεις, όταν κάνω αναζήτηση με aseg24kmte μου βγάζει το εγχειρίδιο εγκατάστασης που βγάζει αυτό που έστειλα. Τώρα αν έχουν κανει λάθος στο site δεν το γνωρίζω.

https://www.fujitsu-general.com/gr/support/downloads/search/download.html?language=El&product_type=&model_inner=ASEG24KMTE&model_outer=&doc_type=DIM,,

Βέβαια δεν αναφέρει την εξωτερική μονάδα μαζί, οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Κατεβάζω τη φώτο μην μπερδευτεί κάποιος.

Επεξ/σία από _^ThEo^_
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, _^ThEo^_ said:

Αυτά ειναι για τις εξωτερικές μονάδες μάλλον. Στο ελληνικό site, στο Ληψεις, όταν κάνω αναζήτηση με aseg24kmte μου βγάζει το εγχειρίδιο εγκατάστασης που βγάζει αυτό που έστειλα. Τώρα αν έχουν κανει λάθος στο site δεν το γνωρίζω.

https://www.fujitsu-general.com/gr/support/downloads/search/download.html?language=El&product_type=&model_inner=ASEG24KMTE&model_outer=&doc_type=DIM,,

Βέβαια δεν αναφέρει την εξωτερική μονάδα μαζί, οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Κατεβάζω τη φώτο μην μπερδευτεί κάποιος.

Αυτο βρισκω κι εγω, αμα προσεξεις επανω στην address bar γραφει το μοντελο 18K

Μα στην εξωτερική μονάδα δεν δίνουμε ρευμα? ετσι μου ειπε ο τυπος

Δημοσ.
4 minutes ago, MfJo said:

Αυτο βρισκω κι εγω, αμα προσεξεις επανω στην address bar γραφει το μοντελο 18K

Μα στην εξωτερική μονάδα δεν δίνουμε ρευμα? ετσι μου ειπε ο τυπος

Ετσι ξέρω και εγώ, και η εξωτερική δίνει στην εσωτερική νομίζω, οπότε μπορεί να λέει για αυτό το καλώδιο 1.5-2.5, δεν είναι σιγουρο ομως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1,5-2,5 είναι για σύνδεση εξωτερικής με εσωτερική. Δίνει σαφέστατα τα max ρεύματα: 13,5Α στην ψύξη και 16Α στη θέρμανση. Αυτό μας δίνει στην πράξη με βάση τους ελληνικούς κανονισμούς (κι όχι με βάση τον κάθε τυχάρπαστο "τεχνικό") 4άρι καλώδιο με 20Α ασφάλεια.

Επειδή όμως τα νούμερα είναι οριακά κι επειδή υπάρχει ανοχή στα φορτία που σηκώνουν οι ασφάλειες και τα καλώδια, κι επειδή μιλάμε για Fujitsu που δεν φαντάζομαι να κρατήσει κατανάλωση 16Α για πολλή ώρα στο max της θέρμανσης, θα μπορούσε να μπει με 2,5άρι καλώδιο και 16Α ασφάλεια. Αυτό με έλεγχο από ευσυνείδητο και ικανό ηλεκτρολόγο πως 1) η καλωδίωση είναι σε πολύ καλή κατάσταση, 2) πως δεν υπάρχει σημαντική πτώση τάσης στο καλώδιο και πως 3) σίγουρα δεν διακλαδώνεται να πάει κι αλλού. Επίσης θα φρόντιζα να υπάρχει στον πίνακα 4) ρελέ διαφυγής κλάσης F (αυτό γενικά όταν έχουμε inverter) καθώς και 5) επιτηρητής τάσης με σφιχτά όρια. Αν οτιδήποτε από τα παραπάνω δεν είναι σωστό ή εφικτό, πάμε βάσει κανονισμού.

Για να είχα το κεφάλι μου ήσυχο ωστόσο θα πήγαινα βάσει κανονισμού, 4άρι καλώδιο, 20άρα ασφάλεια κατά προτίμηση διπολική (L+N).

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, BigBlack said:

1,5-2,5 είναι για σύνδεση εξωτερικής με εσωτερική. Δίνει σαφέστατα τα max ρεύματα: 13,5Α στην ψύξη και 16Α στη θέρμανση. Αυτό μας δίνει στην πράξη με βάση τους ελληνικούς κανονισμούς (κι όχι με βάση τον κάθε τυχάρπαστο "τεχνικό") 4άρι καλώδιο με 20Α ασφάλεια.

Επειδή όμως τα νούμερα είναι οριακά κι επειδή υπάρχει ανοχή στα φορτία που σηκώνουν οι ασφάλειες και τα καλώδια, κι επειδή μιλάμε για Fujitsu που δεν φαντάζομαι να κρατήσει κατανάλωση 3680W (16Α) για πολλή ώρα στο max της θέρμανσης, θα μπορούσε να μπει με 2,5άρι καλώδιο και 16Α ασφάλεια. Αυτό με έλεγχο από ευσυνείδητο και ικανό ηλεκτρολόγο πως η καλωδίωση είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πως δεν υπάρχει σημαντική πτώση τάσης στο καλώδιο και πως σίγουρα δεν διακλαδώνεται να πάει κι αλλού. Επίσης θα φρόντιζα να υπάρχει στον πίνακα ρελέ διαφυγής κλάσης F (αυτό γενικά όταν έχουμε inverter) καθώς και επιτηρητής τάσης με σφιχτά όρια.

Για να είχα το κεφάλι μου ήσυχο ωστόσο θα πήγαινα βάσει κανονισμού, 4άρι καλώδιο, 20άρα ασφάλεια κατά προτίμηση διπολική (L+N).

Επαγγελματική απάντηση, ευχαριστώ

Επεξ/σία από MfJo
  • Like 1
Δημοσ.

Βρήκα το manual της εξωτερικής μονάδας aoeg24kmta και αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι λέει μέσα για 60 λεπτά κενό!

keno.PNG

Δημοσ.
12 minutes ago, _^ThEo^_ said:

Βρήκα το manual της εξωτερικής μονάδας aoeg24kmta και αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι λέει μέσα για 60 λεπτά κενό!

keno.PNG

Και για έλεγχο διαρροής με πλήρωση αζώτου λέει και πολλά άλλα όμορφα. Άμα ζητήσεις να τα κάνουν θα πάει 4 ώρες η εγκατάσταση και κανα 400άρι ευρώ...

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάγραμμα κατανάλωσης σε θέρμανση ενός asyg18kmte ενός φίλου.

image.png?ex=6751b7aa&is=6750662a&hm=b10

Η fujitsu λέει ότι παίζει από 90W και το τηρεί

image.png.d3f4f3e513ea92139dae8fac86d2f415.png

Screenshot_2024-12-04_162735.jpg?ex=6751

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 7
Δημοσ.

Και το δικό μου aseh09kmcg σε μικρό ΥΔ με συρόμενη μπαλκονόπορτα (2πλό τζάμι + θερμοδιακοπή), ελεύθερο από 2 πλευρές με θερμοπρόσοψη, ταράτσα με μόνωση και ανοιχτή εσωτερική πόρτα (το μόνο που παίζει στο σπίτι) με 16 εξωτερική. Το έχω 1 εβδομάδα, Πάει μέχρι ~100 και μετά on-off με μικρή περίοδο που δε καταλαβαίνεις διαφορά ως προς τη θερμική άνεση :) (Προσωπικά  ενθουσιασμένος, ειδικά σε σχέση με το Gree 😅). Και μια χαρά integration με HA.image.png.8a8d5a558df8f7089ccf1d805ef919a3.png

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vagsai είπε

Και το δικό μου aseh09kmcg σε μικρό ΥΔ με συρόμενη μπαλκονόπορτα (2πλό τζάμι + θερμοδιακοπή), ελεύθερο από 2 πλευρές με θερμοπρόσοψη, ταράτσα με μόνωση και ανοιχτή εσωτερική πόρτα (το μόνο που παίζει στο σπίτι) με 16 εξωτερική. Το έχω 1 εβδομάδα, Πάει μέχρι ~100 και μετά on-off με μικρή περίοδο που δε καταλαβαίνεις διαφορά ως προς τη θερμική άνεση :) (Προσωπικά  ενθουσιασμένος, ειδικά σε σχέση με το Gree 😅). Και μια χαρά integration με HA.image.png.8a8d5a558df8f7089ccf1d805ef919a3.png

Επιτέλους σωστό feedback για το μικρό fujitsu. Άψογο λοιπόν και μπαίνει κατευθείαν στα σοσάκια.

Αυτό παίζεις για integration; https://github.com/danielkaldheim/ha_airstage

• Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, liakjim said:

Επιτέλους σωστό feedback για το μικρό fujitsu. Άψογο λοιπόν και μπαίνει κατευθείαν στα σοσάκια.

Αυτό παίζεις για integration; https://github.com/danielkaldheim/ha_airstage

Ναι με αυτό παίζω. 

Ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά σου και όλων στο thread εδώ! Έχει σώσει κόσμο!

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, MfJo είπε

Καλημέρα, μίλησα με τεχνικό της Fujitsu και μου ειπε πως για την εγκατάσταση του ASEG24KMTE πρεπει να εχω 2.5 καλωδιο και 25Α ασφάλεια στον πίνακα, οτιδηποτε πιο κατω δεν θα με καλυπτει και η εγγύηση. Ισχύει?

5 ώρες πριν, MfJo είπε

Με κανέναν πωλητή θα μίλησες που έχει πάρει το ρόλο του τεχνικού....

Σου απάντησε ήδη σωστά ο @BigBlack στις εντολές πας με την διάμετρο που αναφέρει ο κατασκευαστής και με την παροχή βάση αμπέρ και τοπική νομοθεσία κάθε Χώρας (π.χ. ΕΛΟΤ για εμάς)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...