liakjim Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, MfJo είπε Το ευρος της ψυκτικης/θερμικής απόδοσης που αναφέρουν τι ακοριβώς σημαίνει? πχ το Fujitsu aseg18kmte έχει 3.071-20.472 για ψυξη και 3.071-29.684 για θερμανση ενώ αντίστοιχα το Toshiba 18 edge έχει 4.095 - 20.473 και 3.753 - 22.179 Οτι το fujitsu οταν πιασει την σχετικη θερμοκρασία θα τραβάει λιγότερα watts από οτι το tsohiba? Τα εύρη θέρμανσης είναι στους 7C. Πιο χρήσιμο είναι το capacity table, όποτε είναι διαθέσιμο. Και είναι και στα δύο αν τα ψάξεις. Πάντως το Fujitsu έχοντας στο 18αρι τον συμπιεστή από το asyg24klca, θα περίμενε κανείς και βασικά είναι πιο δυνατό από το αντίστοιχο Toshiba. 31 λεπτά πριν, Sorath είπε Πήρα πρόσφατα 3 9άρια κλιματιστικά της TCL (Elite Premium III). Και τα 3, έχουν την ίδια συμπεριφορά: Σε δωμάτιο με θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς, τιμή που παίρνω με ανεξάρτητο θερμότετρο χώρου με την οποία συμφωνεί και ο αισθητήρας του κλιματιστικού όταν είναι κλειστό. Ανάβω το κλιματιστικό στο ζεστό στους 21 βαθμούς. Σε 2-3 λεπτά, ο αισθητήρας θερμοκρασίας του κλιματιστικού, δείχνει 24 βαθμούς, ενώ φυσικά ο χώρος είναι ακόμα στους 16. Έτσι ρίχνει την ισχύ του, και βγάζει χλιαρό αέρα με αποτέλεσμα το δωμάτιο να ζεσταίνεται υπερβολικά αργά. Οπότε το ρυθμίζω πχ στους 25 και αρχίζει να γίνεται δουλειά. Μετά απο λίγο, όμως ο αισθητήρας πάει στους 26, με αποτέλεσμα πάλι να ρίχνει την ισχύ του. Θέλουν κάποιο καλιμπράρισμα οι θερμοστάτες; Τι μπορώ να κάνω; Αυτά έχουν τα φθηνά κινέζικα. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι να ανεβάσεις αρχικά την ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο και την περσίδα σε 45 μοίρες, όχι σε κάθετη θέση. 1
korakios Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sorath είπε Πήρα πρόσφατα 3 9άρια κλιματιστικά της TCL (Elite Premium III). Και τα 3, έχουν την ίδια συμπεριφορά: Σε δωμάτιο με θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς, τιμή που παίρνω με ανεξάρτητο θερμότετρο χώρου με την οποία συμφωνεί και ο αισθητήρας του κλιματιστικού όταν είναι κλειστό. Ανάβω το κλιματιστικό στο ζεστό στους 21 βαθμούς. Σε 2-3 λεπτά, ο αισθητήρας θερμοκρασίας του κλιματιστικού, δείχνει 24 βαθμούς, ενώ φυσικά ο χώρος είναι ακόμα στους 16. Έτσι ρίχνει την ισχύ του, και βγάζει χλιαρό αέρα με αποτέλεσμα το δωμάτιο να ζεσταίνεται υπερβολικά αργά. Οπότε το ρυθμίζω πχ στους 25 και αρχίζει να γίνεται δουλειά. Μετά απο λίγο, όμως ο αισθητήρας πάει στους 26, με αποτέλεσμα πάλι να ρίχνει την ισχύ του. Θέλουν κάποιο καλιμπράρισμα οι θερμοστάτες; Τι μπορώ να κάνω; τσέκαρε επίσης (αν έχει μπει πίσω απο την τρύπα των σωληνώσεων) μήπως και δεν είναι σφραγισμένη καλά το να ρυθμίζεις ψηλά την θερμοκρασία το οδηγείς στο να γκαζώνει τα πρώτα 5 λεπτά , δε λύνεις το θέμα . Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από korakios
MARIOSNURSE Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 30/11/2024 στις 7:39 ΜΜ, liakjim είπε Επέκταση εγγύησης στη δεκαετία λοιπόν. Ναι, με 299 και 1 συντήρηση το χρόνο. Και είσαι κομπλέ για 10 χρόνια. 1
1600 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Υπαρχει καποιο "don't" για αυτο? φαινεται ευκαιρια (με ενδιαφερει κυριως θερμανση) https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306245-a-c-in12btu-fujitsu-aseh12kmcg
liakjim Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, 1600 είπε Υπαρχει καποιο "don't" για αυτο? φαινεται ευκαιρια (με ενδιαφερει κυριως θερμανση) https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306245-a-c-in12btu-fujitsu-aseh12kmcg Πόλη/περιοχή;
1600 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Βόλος, συνηθως ηπιο κλιμα ΥΓ. και μια διευκρινιση...με την εφαρμογη Airstage...Δεν βλεπεις και καταναλωση, σωστα? Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από 1600
atheatos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) H Panasonic έχει βγάλει τα etherea 2 . Έχει κάποιος , καποια ,άποψη για αυτά ? Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από atheatos
Kostas1345 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 29 λεπτά πριν, 1600 είπε Υπαρχει καποιο "don't" για αυτο? φαινεται ευκαιρια (με ενδιαφερει κυριως θερμανση) https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306245-a-c-in12btu-fujitsu-aseh12kmcg https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh12knca-aoeh12knca-klimatistiko-12-000-btu-h_4491459 ειναι το ίδιο; επίσης αντί για 9αρι βάλω 12αρι θα έχω κάποιο πρόβλημα πέρα από κατανάλωση; Θέλω να το δουλεύω και με ανοιχτή πόρτα για να πηγαίνει η ψύξη και στον διάδρομο. αν δεν είναι ίδιο πείτε μια γνώμη και γι αυτό
liakjim Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 31 λεπτά πριν, 1600 είπε Βόλος, συνηθως ηπιο κλιμα ΥΓ. και μια διευκρινιση...με την εφαρμογη Airstage...Δεν βλεπεις και καταναλωση, σωστα? Αν και δεν έχουμε feedback για το συγκεκριμένο μοντέλο, λογικά θα είναι οκ. Δεν δείχνει κατανάλωση στο airstage (τουλάχιστον βλέποντας το δικό μου asyg24kmta). 25 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh12knca-aoeh12knca-klimatistiko-12-000-btu-h_4491459 ειναι το ίδιο; επίσης αντί για 9αρι βάλω 12αρι θα έχω κάποιο πρόβλημα πέρα από κατανάλωση; Θέλω να το δουλεύω και με ανοιχτή πόρτα για να πηγαίνει η ψύξη και στον διάδρομο. αν δεν είναι ίδιο πείτε μια γνώμη και γι αυτό Όχι είναι κατώτερη σειρά. Έχει όμως καλούς δείκτες απόδοσης, οπότε λογικά θα είναι καλό. Μπορείς να βάλεις και 12άρι, δεν αλλάζει κάτι σημαντικά. 1 1
MfJo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, liakjim said: Δεν δείχνει κατανάλωση στο airstage (τουλάχιστον βλέποντας το δικό μου asyg24kmta Άρα τι δείχνει η εφαρμογή ; Μόνο για άνοιξε κλείσε απομακρυσμένα είναι ; Έχει νόημα η αγορά του WiFi module αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό ; τις μετρήσεις θα τις βλέπω μόνο από καμία smart πριζα tp-link ?
liakjim Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, MfJo είπε Άρα τι δείχνει η εφαρμογή ; Μόνο για άνοιξε κλείσε απομακρυσμένα είναι ; Έχει νόημα η αγορά του WiFi module αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό ; τις μετρήσεις θα τις βλέπω μόνο από καμία smart πριζα tp-link ? Άνοιξε, κλείσε, ρύθμιση θερμοκρασίας, toggle κάποιων λειτουργιών πχ χαλκός θόρυβος εξωτερικής κτλ, περσίδες πάνω κάτω και δεξιά αριστερά. Αυτά στο asyg24kmta. Δεν ξέρω τι θα φέρνει το συγκεκριμένο μοντέλο. Εγώ το πήρα γιατί παίζει με το homeassistant και μάλιστα local οπότε έχω και τους αυτοματισμούς μου. Κατανάλωση με κάποιον μετρητή αν όντως δεν το κάνει το asehXXkmcg. Πιστεύω θα το βρεις εύκολα στο site της Fujitsu. 1
mdkamael Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) θερμικές απώλειες 2830watt , 10τμ, ΥΔ , γυμνοι τοιχοι , Ιωαννινα , ψυξη-θερμανση 50/50 ( κυρια πηγη θερμανσης ) αντικατάσταση MHI srk/src-25zg-s... οποιαδηποτε πρόταση κάτω από daikin ururu sarara ευπροσδεκτη.... Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από mdkamael
_^ThEo^_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 43 minutes ago, liakjim said: Άνοιξε, κλείσε, ρύθμιση θερμοκρασίας, toggle κάποιων λειτουργιών πχ χαλκός θόρυβος εξωτερικής κτλ, περσίδες πάνω κάτω και δεξιά αριστερά. Αυτά στο asyg24kmta. Δεν ξέρω τι θα φέρνει το συγκεκριμένο μοντέλο. Εγώ το πήρα γιατί παίζει με το homeassistant και μάλιστα local οπότε έχω και τους αυτοματισμούς μου. Κατανάλωση με κάποιον μετρητή αν όντως δεν το κάνει το asehXXkmcg. Πιστεύω θα το βρεις εύκολα στο site της Fujitsu. Στο home assistant φέρνει και εξωτερική θερμοκρασία και εσωτερική απο το fujitsu?
liakjim Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Στο home assistant φέρνει και εξωτερική θερμοκρασία και εσωτερική απο το fujitsu? Ναι. Η εσωτερική με 0.25C ανάλυση και την εξωτερική με 1C. 2
cmaniac Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 42 λεπτά πριν, mdkamael είπε θερμικές απώλειες 2830watt , 10τμ, ΥΔ , γυμνοι τοιχοι , Ιωαννινα , ψυξη-θερμανση 50/50 ( κυρια πηγη θερμανσης ) αντικατάσταση MHI srk/src-25zg-s... οποιαδηποτε πρόταση κάτω από daikin ururu sarara ευπροσδεκτη.... 12ρι Perfera -A και Daiseikai 10 (το 13ρι). Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλα. Μπορεί να σε καλύψουν και τα 9/10ρια αν οικονομικά σου φαίνονται too much τα 12ρια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα