Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αν μου επιτρέπεις, εγώ θα εξέταζα τον ενδεχόμενο να έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση. Θυμάμαι την περίπτωση του dimostr τον Οκτώβρη, όπου βελτίωσε την εγκατάσταση κάνοντας χρήση αντλίας κενού και το κλιματιστικό έστρωσε.

Η εγκατάσταση έγινε προβλεπόμενα καθως αφιέρωσα αρκετο χρόνο να βρω τεχνικό να μου πει ότι εννοείται βάζω 3 μέτρα minimum σωληνώσεις και αντλία κενού αλλιώς δεν τοποθετώ κλιματιστικό .

Επίσης θα ήθελα να δω αν αλλα μελη έχουν Mitsubishi electric να δούμε συμπεριφορά. Αν εκείνων η συμπεριφορά είναι αλφαδιά να το ψάξω με την εγκατάσταση ή κάποια βλαβη. Αλλά έχε υπόψιν ότι είναι δύο ίδια μηχανήματα σε διαφορετικά δωμάτια με ίδια συμπεριφορά. 

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim σε παρακαλώ μια γνώμη για το παρακάτω αν είναι δυνατόν

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278368-a-c-in12btu-daikin-atxc35d-sensira

σε σύγκριση πάντα με το 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252395-a-c-in13-toshiba-ras13cavg-e-b13ckvg-e

και σε αυτό που μάλλον έχω καταλήξει αλλά όχι από Κώτσο

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306245-a-c-in12btu-fujitsu-aseh12kmcg

Για χρήση 80% θέρμανση και 20% ψύξη

Επεξ/σία από argimeg
Δημοσ.

Καλημερα... Υπαρχει αυτο air condition samsung  DB98-28882G... Μαλλον πιθανον θα πρεπει να χαλασε η πλακετα;; Τι γινεται; Υπαρχει τετοια για αγορα;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Επίσης θα ήθελα να δω αν αλλα μελη έχουν Mitsubishi electric να δούμε συμπεριφορά.

Καλημέρα. Έχω αυτό σε μία γκαρσονιέρα που νοικιάζω, αλλά είναι δύσκολο να βάλω μετρητή εκεί. https://www.skroutz.gr/s/9183491/Mitsubishi-Electric-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-MSZ-DM25VA-MUZ-DM25VA.html. Στα reviews στο Skroutz διάβασα πάντως από κάποιον χρήστη ότι υπήρχε έλλειψη ψυκτικού υγρού στο συγκεκριμένο κλιματιστικό εξ' αρχής και χρειάστηκε να συμπληρώσει.

Δημοσ.
9 hours ago, GiannisSol said:

Η εγκατάσταση έγινε προβλεπόμενα καθως αφιέρωσα αρκετο χρόνο να βρω τεχνικό να μου πει ότι εννοείται βάζω 3 μέτρα minimum σωληνώσεις και αντλία κενού αλλιώς δεν τοποθετώ κλιματιστικό .

Επίσης θα ήθελα να δω αν αλλα μελη έχουν Mitsubishi electric να δούμε συμπεριφορά. Αν εκείνων η συμπεριφορά είναι αλφαδιά να το ψάξω με την εγκατάσταση ή κάποια βλαβη. Αλλά έχε υπόψιν ότι είναι δύο ίδια μηχανήματα σε διαφορετικά δωμάτια με ίδια συμπεριφορά. 

Εγώ έχω το mitsubishi dw35vf σε δωμάτιο και πέφτει στα 360W και ξεκινάει τα on-off και με κάτω απο 12 βαθμούς εξωτερική και με πάνω απο 12. Βέβαια δεν το λειτουργώ πολλές ωρες για να ειναι ασφαλές συμπέρασμα.

Δημοσ.

Στα MHI πάντως όσο θυμάμαι είναι συχνό το φορτίο σχεδιασμού για τη θερμή περιοχή να είναι υψηλότερο από εκείνο για τη μέση/ενδιαμέση ως προς το κλίμα περιοχή.

...αυτά δλδ πρέπει να αποφεύγονται εκτός αν πρόκειται για περιοχές με πολύ ψυχρό κλίμα; Και συμπεριφέρονται όπως τα "κινέζικα";

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, argimeg είπε

@liakjim σε παρακαλώ μια γνώμη για το παρακάτω αν είναι δυνατόν

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278368-a-c-in12btu-daikin-atxc35d-sensira

σε σύγκριση πάντα με το 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252395-a-c-in13-toshiba-ras13cavg-e-b13ckvg-e

και σε αυτό που μάλλον έχω καταλήξει αλλά όχι από Κώτσο

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306245-a-c-in12btu-fujitsu-aseh12kmcg

Για χρήση 80% θέρμανση και 20% ψύξη

41 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Στα reviews στο Skroutz

image.png.b334d871181f37946d9f2ccfd02f0eeb.png

Spoiler

olympiakos-mpezos.gif

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
9 hours ago, GiannisSol said:

Έχω δύο. Ένα BT 9000 BTU που έχει ίδια συμπεριφορά με το δικό σου και σταματάει τα on off όταν αυξάνονται οι απώλειες και δουλεύει στα 220 w . 

Το άλλο είναι ένα HR 12000 BTU σε χώρο που θα ήθελε 13800 BTU το οποίο δουλεύει καλύτερα με λίγα on off τα οποία εξαφανίζονται όταν η εξωτερική πέσει κάτω από 10 και η κατανάλωσή του είναι από 220- 260  w σε θερμοκρασίες πάνω από 10 η οποία φτάνει στα 350 σε μηδενικές θερμοκρασίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας! 

Toyotomi Erai CTN/CTG-371W 24άρι γράφει στο αυτοκόλλητο max current 17,5A. 

Το βάζω σε ασφάλεια 16Α, καλώδιο 2,5 ή δεν το ρισκάρω;

image.png.a46119b21c46564b66002dddd10b9336.png

Επεξ/σία από chris_2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chris_2 είπε

Καλημέρα σας! 

image.png.d49adadb2866b76861ebc1752a890e25.png

Οτι σου πει ο ηλεκτρολογος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chris_2 είπε

Καλημέρα σας! 

image.png.a46119b21c46564b66002dddd10b9336.png

Καλύτερα 20Α ασφάλεια με το ανάλογο καλώδιο 

2 ώρες πριν, liakjim είπε

image.png.b334d871181f37946d9f2ccfd02f0eeb.png

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

olympiakos-mpezos.gif

Τα 780 watt ξεκάθαρα λόγο υποδιαστασιολογησης , δουλεύει στα 3/4 της ισχυος, το γράφει άλλωστε ότι με δύο 9ρια προσπαθεί να θερμάνει σχεδόν 70τ.μ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Τα 780 watt ξεκάθαρα λόγο υποδιαστασιολογησης , δουλεύει στα 3/4 της ισχυος, το γράφει άλλωστε ότι με δύο 9ρια προσπαθεί να θερμάνει σχεδόν 70τ.μ

Δυάρι λέει 67τμ. Θα έχει κουζίνα, μπάνιο, οπότε θα μένει ένα σαλόνι 20τμ και μια κρεβατοκάμαρα 15τμ με ένα 9αρι στο καθένα. Υποθέτω. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, definitio είπε

Στα MHI πάντως όσο θυμάμαι είναι συχνό το φορτίο σχεδιασμού για τη θερμή περιοχή να είναι υψηλότερο από εκείνο για τη μέση/ενδιαμέση ως προς το κλίμα περιοχή.

...αυτά δλδ πρέπει να αποφεύγονται εκτός αν πρόκειται για περιοχές με πολύ ψυχρό κλίμα; Και συμπεριφέρονται όπως τα "κινέζικα";

Έτσι ακριβώς. Αυτά δεν αναφέρονται πουθενά και δεν θα στα πει κανείς πωλητής . Αγοράζεις πανάκριβο  ινβερτερ σε ήπιο κλίμα και δουλεύει σαν on off 

• Like 1
Δημοσ.

Το ευρος της ψυκτικης/θερμικής απόδοσης που αναφέρουν τι ακοριβώς σημαίνει?

πχ το Fujitsu aseg18kmte έχει 3.071-20.472 για ψυξη και 3.071-29.684 για θερμανση ενώ αντίστοιχα το Toshiba 18 edge έχει

4.095 - 20.473 και 3.753 - 22.179

Οτι το fujitsu οταν πιασει την σχετικη θερμοκρασία θα τραβάει λιγότερα watts από οτι το tsohiba?

Δημοσ.

Πήρα πρόσφατα 3 9άρια κλιματιστικά της TCL (Elite Premium III). Και τα 3, έχουν την ίδια συμπεριφορά:

Σε δωμάτιο με θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς, τιμή που παίρνω με ανεξάρτητο θερμότετρο χώρου με την οποία συμφωνεί και ο αισθητήρας του κλιματιστικού όταν είναι κλειστό. Ανάβω το κλιματιστικό στο ζεστό στους 21 βαθμούς.

Σε 2-3 λεπτά, ο αισθητήρας θερμοκρασίας του κλιματιστικού, δείχνει 24 βαθμούς, ενώ φυσικά ο χώρος είναι ακόμα στους 16. Έτσι ρίχνει την ισχύ του, και βγάζει χλιαρό αέρα με αποτέλεσμα το δωμάτιο να ζεσταίνεται υπερβολικά αργά.

Οπότε το ρυθμίζω πχ στους 25 και αρχίζει να γίνεται δουλειά. Μετά απο λίγο, όμως ο αισθητήρας πάει στους 26, με αποτέλεσμα πάλι να ρίχνει την ισχύ του.

Θέλουν κάποιο καλιμπράρισμα οι θερμοστάτες; Τι μπορώ να κάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...