Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Specs said:

Υπαρχουν κ στους "κινεζους" μοντελα ομως συγκεκριμενα κ σε συγκεκριμενη ισχυ οχι ολα, με εξισου καλη συμπεριφορα κ φτηνοτερα φυσικα, που βγαινουν κ σε κλωνους/φασον , αλλα μονο τα συγκεκριμενα. Θελει προσοχη γιατι ενας φασονατζης μπορει ανετα στο 9ρι να παιρνει απο τα καλα κ στο 12ρι κ πιο πανω απο τα χαλια μοντελα, η και το αντιστροφο.

Ποιά είναι αυτά τα κινέζικα;

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έμαθα ορισμένα πράγματα! 
τωρα σχετικά αν βάλω μεγαλύτερο σε μικρό χώρο θα έχω κάποιο θέμα; 

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-sendo-ecopro-12000-btuh-89394190

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/aux-c-series-asw-h12c5a4-car3di-d0-12000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1940873

το aux να μη το κοιτάω καθόλου δηλαδή; Το sendo ?
να πάω κατευθείαν σε κάτι επώνυμο όπως πχ το daikin sensira που μου είπατε πριν; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε

να πάω κατευθείαν σε κάτι επώνυμο όπως πχ το daikin sensira που μου είπατε πριν;

Ναι.

• Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με τι εξωτερική;

Από 6 έως 18 που το έχω τεσταρει δεν ισιωνει πουθενά. Φυσικά όσο πιο κρύο πιο υψηλά watt.

45 λεπτά πριν, chemkyr είπε

συγγνώμη αν εχει απαντηθει, το εργαλειο υπολογισμου των απωλειων, τι τιμή σου δίνει?

Δεν έχω τρέξει καθώς αφορά υπνοδωμάτιο και 9αρι κλιματιστικό. Το σπίτι έχει διπλά τζάμια ενεργειακά , και μόνωση οροφής . 

Δημοσ.
14 minutes ago, definitio said:

Ποιά είναι αυτά τα κινέζικα;

αυτα που αναφερονται εδω μεσα απο τους ευχαριστημενους και σε αυτο το δυσκολο θεμα, κατοχους.

Δημοσ.

Αλήθεια.... όσοι κάνετε τράμπα τα κλιματιστικά και δεν παίρνετε τα μπόνους της κακιάς ώρας ανακύκλωσης από τα καταστήματα και τα κρατάτε ώστε να τα σπρώξετε παραπέρα - πως αποθηκεύετε την εσωτερική μονάδα ?! 

Δημοσ.

Έξω έχει 11.3C, σχεδόν συνθήκες eurovent.

Αριστερά όπως μετράω το asyg24kmta, δεξιά το eurovent του. Για σχεδόν συνθήκες eurovent το οποίο θέλει 12C εξωτερική και 20C εσωτερική, ενώ εγώ έχω 22C μέσα, αρκετά κοντά τι λέτε;

image.png.b6511918de67ccca39a59669afae9d71.png

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Αλήθεια.... όσοι κάνετε τράμπα τα κλιματιστικά και δεν παίρνετε τα μπόνους της κακιάς ώρας ανακύκλωσης από τα καταστήματα και τα κρατάτε ώστε να τα σπρώξετε παραπέρα - πως αποθηκεύετε την εσωτερική μονάδα ?! 

Σε ένα νάυλον τυλιγμένο σε στεγασμένο χώρο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Με σωστή απεγκατάσταση, χωρίς σωλήνες με τάπες στις συνδέσεις και στην κούτα του καινούριου. Φυσικά και το εξωτερικό μηχάνημα με τάπες στις βάνες και όχι με μονωτική ταινία που βλέπουμε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Specs είπε
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

οι Κινέζοι έχουν κάνει κάτι πολύ ύπουλο. Για να μην ακούγονται τα μηχανήματά τους, έχουν ρίξει την ροή αέρα.

Δεν ισχυει φυσικα κατι τετοιο. Καθε μηχανημα απευθυνεται σε διαφορετικες αναγκες, που ο αγοραστης ψαχνοντυας θα επιλεξει τι τον εξυπηρετει καλυτερα.

Συγνώμη, πρέπει να διορθώσω. Η άποψή μου βασίστηκε σε ένα καινούριο μοντέλο που πράγματι έχει χαμηλότερη ροή (480 m3/η) από το παλιό MSCI-09HRN1 (500m3/h). Δεν ισχύει όμως ότι γενικά έχει μειωθεί η ροή στα Midea, αλλά ότι έχει ελαφρώς αυξηθεί. Αυτό προκύπτει από δειγματοληπτική έρευνα και ερωτήματα στο ChatGPT. Ωστόσο η διαφορά Midea με Fujitsu ήταν και παραμένει σημαντική σε ότι αφορά την μέγιστη ροή αέρα (αυτό ισχύει, πράγματι). Για παράδειγμα ένα Fujitsu ASYG09LLCE του 2013 έχει μέγιστη ροή 700m3/h. Οπότε τα 480m3/h που είναι το max του Inverter premium, είναι κοντά στο Low του Fujitsu, που το έχει στα 420m3/h. Ο θόρυβος που κάνει το Fujitsu στο Low είναι περίπου ίδιος με του Inventor στο Max. Παρομοίως, φαίνεται πως η Midea παίζει πιο χαμηλά στην παροχή αέρα συγκριτικά με την Toshiba και Mitsubishi, όπου οι μέσες διαφορές στην μέγιστη ροή είναι της τάξης των 100 - 110m3/h. Παλιότερα αυτή η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη, αλλά η Midea βελτιώνεται σε αυτόν τον τομέα. Με άλλες μάρκες δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω και να συγκρίνω.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν έχετε χρόνο γράψτε μου δυο πράγματα. Έχουν τόσο μεγάλες διάφορες ώστε να αξίζουν τη διαφορα τιμής; Πιστεύω θα βοηθηθούν αρκετοί άνθρωποι που ψάχνουν κάτι αντίστοιχο για οικονομία στην αγορά. Ευχαριστώ 

• Confused 1
Δημοσ.
20 minutes ago, Pan_K said:

οι μέσες διαφορές στην μέγιστη ροή είναι της τάξης των 100 - 110m3/h

νομιζω πως δεν τα χρησιμοποιουν πολλοι στην μεγιστη ροη, αλλα κ παλι, δεν εχει να κανει με Midea vs Fujitsu, απλα εχουν διαφορετικη φιλοσοφια σχεδιασης κ κοινο στο οποιο απευθυνονται οι κατασκευαστες, ολοι τους.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GiannisSol είπε
2 ώρες πριν, stelikov είπε

Απλά τραγικό. Τραγικό. 

Συμφωνω. Δεν ήθελα αυτή τη συμπεριφορά για τόσα λεφτά που έδωσα. 

Δεν τα βάζω αγγελία να τα πουλήσω διότι δουλεύουν τόσο smooth , που παρόλα τα on off έχω σταθερότερη θερμοκρασία στα δωμάτια (σχεδόν καρφωτη στη ζητούμενη) και δεν αντιλαμβάνομαι καν πότε ξεκινάει και σταματάει ούτε τις περσιδες που κατεβαίνουν και όταν κλείνει ανεβαίνουν. 

Αν μου επιτρέπεις, εγώ θα εξέταζα τον ενδεχόμενο να έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση. Θυμάμαι την περίπτωση του dimostr τον Οκτώβρη, όπου βελτίωσε την εγκατάσταση κάνοντας χρήση αντλίας κενού και το κλιματιστικό έστρωσε.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αν μου επιτρέπεις, εγώ θα εξέταζα τον ενδεχόμενο να έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση. Θυμάμαι την περίπτωση του dimostr τον Οκτώβρη, όπου βελτίωσε την εγκατάσταση κάνοντας χρήση αντλίας κενού και το κλιματιστικό έστρωσε.

Ναι. Δυστυχώς αν δεν έχει γινει σωστή εγκατάσταση όλες οι μετρήσεις είναι αλλού για αλλού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...