Specs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 34 minutes ago, Pan_K said: οι Κινέζοι έχουν κάνει κάτι πολύ ύπουλο. Για να μην ακούγονται τα μηχανήματά τους, έχουν ρίξει την ροή αέρα. Δεν ισχυει φυσικα κατι τετοιο. Καθε μηχανημα απευθυνεται σε διαφορετικες αναγκες, που ο αγοραστης ψαχνοντυας θα επιλεξει τι τον εξυπηρετει καλυτερα.
dimostr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Εκτός εάν μόλις ρίξει watt ρίχνει και ανεμιστήρα αυτοβούλως. Και αυτό συμβαίνει σε κάποια μοντέλα
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 56 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε Τα kw που έχετε βάλει στο κύκλο είναι κατανάλωσης;; Κανένα κλιματιστικό δεν τραβάει δεν τραβάει 5,5 κιλοβάτ. Αυτά τα kW που αναφέρει εκεί είναι η αντιστοιχία σε btu ( αυτό που αποδίδει ) 1 kW = 3412,142 btu/h Φορτίο σχεδιασμού λέγεται, pdesign. Μπερδεμένη ιστορία αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι όσο μικρότερο είναι αυτό το νούμερο σε θερμό κλίμα, τόσο περισσότερο (πιο χαμηλά) θα ινβερτάρει ή αλλιώς τόσο λιγότερο θα συμπεριφέρεται σαν onoff. Και το θέλουμε αυτό. Πχ κοίτα αυτό. Αν και 18αρι, έχει χαμηλότερο φορτίο σχεδιασμού ακόμα και από 12αρια ή και κάτι σάπια 9αρια.
GiannisSol Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, liakjim είπε Φορτίο σχεδιασμού λέγεται, pdesign. Μπερδεμένη ιστορία αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι όσο μικρότερο είναι αυτό το νούμερο σε θερμό κλίμα, τόσο περισσότερο (πιο χαμηλά) θα ινβερτάρει ή αλλιώς τόσο λιγότερο θα συμπεριφέρεται σαν onoff. Και το θέλουμε αυτό. Πχ κοίτα αυτό. Αν και 18αρι, έχει χαμηλότερο φορτίο σχεδιασμού ακόμα και από 12αρια ή και κάτι σάπια 9αρια. Πρέπει να κρατήσει ότι αυτό ισχύει μόνο σε ότι έχει δοκιμαστεί και αναρτηθεί από άτομα που ψάχνονται εδώ μέσα. Με γνώμονα το χαμηλό pdesign αγόρασα και εγώ Mitsubishi electric και πάει το on-off συννεφο. 1 1 1
stelikov Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Πρέπει να κρατήσει ότι αυτό ισχύει μόνο σε ότι έχει δοκιμαστεί και αναρτηθεί από άτομα που ψάχνονται εδώ μέσα. Με γνώμονα το χαμηλό pdesign αγόρασα και εγώ Mitsubishi electric και πάει το on-off συννεφο. Απλά τραγικό. Τραγικό.
dimostr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Πρέπει να κρατήσει ότι αυτό ισχύει μόνο σε ότι έχει δοκιμαστεί και αναρτηθεί από άτομα που ψάχνονται εδώ μέσα. Με γνώμονα το χαμηλό pdesign αγόρασα και εγώ Mitsubishi electric και πάει το on-off συννεφο. Άλλη συμπεριφορά έχει το on off στα ελάχιστα watt του κλιματιστικού και άλλη σημασία,έχει το on off από τα 1000 watt γιατιμεξω έχει 15 βαθμούς και το κλιματιστικό θέλει να πάει στους +2 από τη ζητούμενη και να σβήσει
chemkyr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, GiannisSol said: Πρέπει να κρατήσει ότι αυτό ισχύει μόνο σε ότι έχει δοκιμαστεί και αναρτηθεί από άτομα που ψάχνονται εδώ μέσα. Με γνώμονα το χαμηλό pdesign αγόρασα και εγώ Mitsubishi electric και πάει το on-off συννεφο. καλησπέρα μήπως είναι αρκετά μεγάλο για τον χώρο σου? Δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη εξήγηση. Βέβαι δεν είμαι και ειδήμων....
GiannisSol Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, chemkyr είπε καλησπέρα μήπως είναι αρκετά μεγάλο για τον χώρο σου? Δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη εξήγηση. Βέβαι δεν είμαι και ειδήμων.... 9αρια είναι σε υπνοδωμάτια. Δύο στον αριθμό . Ακριβώς ίδια συμπεριφορά . Έχω προσθέσει και απώλειες ανοίγοντας πόρτα , και κόβει τα off αλλά κρατάει σταθερά watt 260-320watt. Κάτω από 260 κάνει off. 1
stelikov Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, GiannisSol είπε 9αρια είναι σε υπνοδωμάτια. Δύο στον αριθμό . Ακριβώς ίδια συμπεριφορά . Έχω προσθέσει και απώλειες ανοίγοντας πόρτα , και κόβει τα off αλλά κρατάει σταθερά watt 260-320watt. Κάτω από 260 κάνει off. 260w ειναι πολύ ψηλό για 9αρι. Θα έπρεπε να ειναι κάτω από 200. Λογικά δεν εχει καλό συμπιεστή και η απόδοσή του πέφτει στα χαμηλά βατ, για αυτό και κάνει ON/OFF
GiannisSol Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, stelikov είπε Απλά τραγικό. Τραγικό. Συμφωνω. Δεν ήθελα αυτή τη συμπεριφορά για τόσα λεφτά που έδωσα. Δεν τα βάζω αγγελία να τα πουλήσω διότι δουλεύουν τόσο smooth , που παρόλα τα on off έχω σταθερότερη θερμοκρασία στα δωμάτια (σχεδόν καρφωτη στη ζητούμενη) και δεν αντιλαμβάνομαι καν πότε ξεκινάει και σταματάει ούτε τις περσιδες που κατεβαίνουν και όταν κλείνει ανεβαίνουν.
stelikov Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Συμφωνω. Δεν ήθελα αυτή τη συμπεριφορά για τόσα λεφτά που έδωσα. Δεν τα βάζω αγγελία να τα πουλήσω διότι δουλεύουν τόσο smooth , που παρόλα τα on off έχω σταθερότερη θερμοκρασία στα δωμάτια (σχεδόν καρφωτη στη ζητούμενη) και δεν αντιλαμβάνομαι καν πότε ξεκινάει και σταματάει ούτε τις περσιδες που κατεβαίνουν και όταν κλείνει ανεβαίνουν. Ειναι απλά απαράδεκτο. Αυτά τα ελάχιστα βατ ειναι για κινέζικα των 300 ευρώ. Τωρα αν το ON/OFF δεν ειναι ενοχλητικο μια χαρά.
Klausx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στα σωστά κλιματιστικά τα on/off είναι θέμα ρύθμισης του χρήστη ή μερικές φορές του εξειδικευμένου τεχνικού που θα πρέπει να αντιληφθεί ότι θέλει μεγαλύτερο diff κτλ. Και το Fujitsu 09KGTG αν το ξεκινήσω ξαφνικά με θερμοκρασία δωματίου 19C και set point 22C θα κάνει άπειρα on/off, γιαυτό όπου είναι κύρια πηγή θέρμανσης προτείνεται η 24ωρη λειτουργία, ειδικά στα 18,000 btu και πάνω. Μέχρι να το προγραμματίσω απλά το ξεκινάω (cold start) με set point 25C και μια χαρά φτάνει στα ελάχιστα watt χωρίς να κάνει on/off. Μπορεί μερικές φορές να χρειαστεί -0.5 για να φτάσει τα ελάχιστα αλλά αν το κάνω από 25->24 αρχίζει πάλι τα on/off όπως βλέπετε και στο διάγραμμα στα πειράματα που έκανα. Όποιο On/off έχει διάρκεια μόνο 3-5 λεπτά(ελάχιστη προστασία συμπιεστή) σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος στις ρυθμίσεις. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από Klausx
GiannisSol Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, stelikov είπε Ειναι απλά απαράδεκτο. Αυτά τα ελάχιστα βατ ειναι για κινέζικα των 300 ευρώ. Τωρα αν το ON/OFF δεν ειναι ενοχλητικο μια χαρά. Όχι ευτυχώς δεν κάνει αισθητή τη παρουσία του σε μέσα-εξω μονάδες. Ούτε τριξιματα. Από τη θέση των περσίδων και το λαμπάκι επάνω του καταλαβαίνω ότι λειτουργεί. Όταν βλέπω το γράφημα της tapo νευριάζω μόνο. 28 λεπτά πριν, Klausx είπε Στα σωστά κλιματιστικά τα on/off είναι θέμα ρύθμισης του χρήστη ή μερικές φορές του εξειδικευμένου τεχνικού που θα πρέπει να αντιληφθεί ότι θέλει μεγαλύτερο diff κτλ. Και το Fujitsu 09KGTG αν το ξεκινήσω ξαφνικά με θερμοκρασία δωματίου 19C και set point 22C θα κάνει άπειρα on/off, γιαυτό όπου είναι κύρια πηγή θέρμανσης προτείνεται η 24ωρη λειτουργία, ειδικά στα 18,000 btu και πάνω. Μέχρι να το προγραμματίσω απλά το ξεκινάω (cold start) με set point 25C και μια χαρά φτάνει στα ελάχιστα watt χωρίς να κάνει on/off. Μπορεί μερικές φορές να χρειαστεί -0.5 για να φτάσει τα ελάχιστα αλλά αν το κάνω από 25->24 αρχίζει πάλι τα on/off όπως βλέπετε και στο διάγραμμα στα πειράματα που έκανα. Όποιο On/off έχει διάρκεια μόνο 3-5 λεπτά(ελάχιστη προστασία συμπιεστή) σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος στις ρυθμίσεις. Με τo ΜΕ έχω πειραματιστεί , δεν το σταθεροποιω πουθενά .Με πολλές απώλειες μόνο το σταθεροποιω ψηλά με τίμημα τη κατανάλωση.
chemkyr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 30 minutes ago, GiannisSol said: Όχι ευτυχώς δεν κάνει αισθητή τη παρουσία του σε μέσα-εξω μονάδες. Ούτε τριξιματα. Από τη θέση των περσίδων και το λαμπάκι επάνω του καταλαβαίνω ότι λειτουργεί. Όταν βλέπω το γράφημα της tapo νευριάζω μόνο. Με τo ΜΕ έχω πειραματιστεί , δεν το σταθεροποιω πουθενά .Με πολλές απώλειες μόνο το σταθεροποιω ψηλά με τίμημα τη κατανάλωση. συγγνώμη αν εχει απαντηθει, το εργαλειο υπολογισμου των απωλειων, τι τιμή σου δίνει?
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Πρέπει να κρατήσει ότι αυτό ισχύει μόνο σε ότι έχει δοκιμαστεί και αναρτηθεί από άτομα που ψάχνονται εδώ μέσα. Με γνώμονα το χαμηλό pdesign αγόρασα και εγώ Mitsubishi electric και πάει το on-off συννεφο. Με τι εξωτερική; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα