Kostas1345 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, cmaniac είπε Έψαξα να βρω εάν έχεις τρέξει στο παρελθόν τον οδηγό του liakjim, αλλά δεν τον βρήκα. Βάσει απωλειών είσαι εντάξει; Δείχνει δύο πράγματα. Χαμηλή θερμική άνεση και υψηλή κατανάλωση. Στα 12ρια κοιτάς κάτω από ~600kWh στο θερμό και όχι κινέζικο αν δεν είναι για περιστασιακή χρήση / σε μέρος που δεν μένεις μέσα συνέχεια. Κάτω από 600kWh?? Αυτό δεν υπάρχει ούτε σε 9αρια τα περισσότερα 12αρια παίζουν από 750kWh και πάνω. Και όταν λέτε θερμική άνεση τι εννοείται; Επίσης τα περισσότερα κλιματιστικά είναι κινεζικά
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Αρα δεν επαρκει το κλιματιστικό για αυτα τα τ.μ... Από που προέκυψε αυτό;
cmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Kostas1345 είπε Κάτω από 600kWh?? Αυτό δεν υπάρχει ούτε σε 9αρια τα περισσότερα 12αρια παίζουν από 750kWh και πάνω. Και όταν λέτε θερμική άνεση τι εννοείται; Επίσης τα περισσότερα κλιματιστικά είναι κινεζικά Προλαβαίνεις το μηχάνημα που σου πρότεινε ο liakjim (του οποίου την απάντηση μάλλον έχασες).
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, cmaniac είπε Υψηλή ροή και χαμηλά watt είναι κόντρα ρόλος, το έγραψα πιο πάνω. Δοκίμασε χαμηλή ροή, ή μέση, εάν το auto της μονάδας είναι για τα πανηγύρια. Βελτιώνεται η συμπεριφορά των μιντεοειδών σε high ταχύτητα ανεμιστήρα ( υπόψιν ). 1
cmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, liakjim είπε Βελτιώνεται η συμπεριφορά των μιντεοειδών σε high ταχύτητα ανεμιστήρα ( υπόψιν ). Καλύτερα γύρνα το στο κρύο, να ξέρεις ότι θα κρυώνεις στα σίγουρα.. 1
Pan_K Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, liakjim είπε Μικρό το δωμάτιο του supreme, πέφτει σε on-off. Δούλεψέ τα σε follow me. Μη φέρεις τεχνικό. Θα χρεωθείς τσάμπα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σε follow me έκανε κάτι ακόμα πιο κουλό (όπως αναφέρω και πιο πάνω): ανέβαινε στα 800 watt για 45 λεπτά και μετά έπεφτε σε μηδενική κατανάλωση για περίπου 2 ώρες, όταν το διπλανό είχε σταθερή σχετικά συμπεριφορά. Το χειριστήριο ήταν ακριβώς εκεί που καθόταν κάποιος που εργαζόταν στον χώρο, στο ένα μέτρο ύψος, ακριβώς κάτω από το κλιματιστικό, με την περσίδα στις 45 μοίρες και τον ανεμιστήρα στο Auto. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
Kostas1345 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, cmaniac είπε Προλαβαίνεις το μηχάνημα που σου πρότεινε ο liakjim (του οποίου την απάντηση μάλλον έχασες). Σε βαθμολογίες seer Kai scoop δεν έχουν κανένα μετρο σύγκρισης τα δυο κλιματιστικά. Το aux φαίνεται πως είναι πολύ καλυερο
Klausx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε Καλύτερα γύρνα το στο κρύο, να ξέρεις ότι θα κρυώνεις στα σίγουρα.. Δεν έχει θέμα το Midea σου ρίχνει 1200w για πλάκα το 9αρι.
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Σε follow με έκανε κάτι ακόμα πιο κουλό (όπως αναφέρω και πιο πάνω): ανέβαινε στα 800 watt για 45 λεπτά και μετά έπεφτε σε μηδενική κατανάλωση για περίπου 2 ώρες, όταν το διπλανό είχε σταθερή σχετικά συμπεριφορά. Το χειριστήριο ήταν ακριβώς εκεί που καθόταν κάποιος που εργαζόταν στον χώρο, στο ένα μέτρο ύψος, ακριβώς κάτω από το κλιματιστικό, με την περσίδα στις 45 μοίρες και τον ανεμιστήρα στο Auto. Το τηλεκοντρόλ θα πρέπει να είναι σε σημείο που να μην το χτυπάει ο αέρας. Άσε λίγο να πέσουν οι θερμοκρασίες έξω σε μονοψήφια νούμερα. Follow me και λίγο πειραματισμό στο σημείο που θα βάλεις το τηλεκοντρόλ. Δες το μερικές ημέρες, μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα. 1
BEBELAC Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, liakjim said: https://www.apothema.gr/fujitsu-standard-km-series-aseg18kmte-aoeg18kmta-klimatistiko-inverter-18000-btu-a-a-270336p Ευχαριστώ πολύ αλλά βγαίνει με την εγκατάσταση πάνω από το μπάτζετ μου. Δεν ήθελα να ξεπερνα το 1000ρικο με την εγκατάσταση.
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε Σε βαθμολογίες seer Kai scoop δεν έχουν κανένα μετρο σύγκρισης τα δυο κλιματιστικά. Το aux φαίνεται πως είναι πολύ καλυερο Ναι σε ψύξη πιθανότατα να είναι καλύτερο, αλλά για θέρμανση βλέποντας το τεράστιο φορτίο σχεδιασμού σε θερμό ( το νούμερο πάνω από το scop) θα με έκανε προσωπικά να μείνω όσο πιο μακρυά γίνεται από το συγκεκριμένο μοντέλο. 2 λεπτά πριν, BEBELAC είπε Ευχαριστώ πολύ αλλά βγαίνει με την εγκατάσταση πάνω από το μπάτζετ μου. Δεν ήθελα να ξεπερνα το 1000ρικο με την εγκατάσταση. Το fujitsu πέφτει στα 90W σε ψύξη (και θέρμανση). Προσωπικά σε προτρέπω να μη λυπηθείς τα έξτρα 150€. Αν θέλεις να μπεις μέσα στο μπάτζετ, δες αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-18nxd6-i-o-klimatistiko-18-000-btu-h_3948676 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252264-a-c-in18-midea-aep218nxd6-all-easy-pro?srsltid=AfmBOorjpDwkWK23cxCRozZU8I8S9wOBQP7Y57CoxrS7OYGizCgn9rTZ
Kostas1345 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Ναι σε ψύξη πιθανότατα να είναι καλύτερο, αλλά για θέρμανση βλέποντας το τεράστιο φορτίο σχεδιασμού σε θερμό ( το νούμερο πάνω από το scop) θα με έκανε προσωπικά να μείνω όσο πιο μακρυά γίνεται από το συγκεκριμένο μοντέλο. Τι αρνητικό έχει αυτό; Τραβάει αρκετό ρεύμα; Δεν έχω ιδέα γι αυτό ρωτάω. Με το να βάλω μεγαλύτερο σε btu σε σχετικά μικρό χώρο δεν θα έχω κάποιο θέμα Ε;
BEBELAC Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το midea κοιτούσα και εγώ πριν λίγο και μου φάνηκε συμπαθητικό. To fujitsu είναι καλύτερο αναφορικά με τα πλαστικά του και γενικά την ποιότητα κατασκευής; Πήγα προχτές σε ένα public και μου φάνηκαν σχεδόν όλα το ίδιο από θέμα πλαστικών. Μόνο κάποια toyotomi erai μου φάνηκαν ελαφρώς καλύτερα και τα Toshiba Haori που αισθητικά μου αρέσουν περισσότερο από όλα τα άλλα (αλλά και οι τιμές είναι αλλού). Σχετικά με τις τιμές το fujitsu έχει πέσει ποτέ κάτω από 1000ρικο με εγκατάσταση; 18 minutes ago, liakjim said: Το fujitsu πέφτει στα 90W σε ψύξη (και θέρμανση). Προσωπικά σε προτρέπω να μη λυπηθείς τα έξτρα 150€. Αν θέλεις να μπεις μέσα στο μπάτζετ, δες αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-18nxd6-i-o-klimatistiko-18-000-btu-h_3948676 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252264-a-c-in18-midea-aep218nxd6-all-easy-pro?srsltid=AfmBOorjpDwkWK23cxCRozZU8I8S9wOBQP7Y57CoxrS7OYGizCgn9rTZ Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από BEBELAC
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε Τι αρνητικό έχει αυτό; Τραβάει αρκετό ρεύμα; Δεν έχω ιδέα γι αυτό ρωτάω. Με το να βάλω μεγαλύτερο σε btu σε σχετικά μικρό χώρο δεν θα έχω κάποιο θέμα Ε; Θα έχει πιθανότατα υψηλά ελάχιστα watts σε θέρμανση και θα δουλεύει σαν onoff. Μη βάλεις πιο μεγάλο από 9άρι σε τόσο μικρό χώρο και ας έχεις ανοιχτή την πόρτα. 3 λεπτά πριν, BEBELAC είπε Σχετικά με τις τιμές το fujitsu έχει πέσει ποτέ κάτω από 1000ρικο με εγκατάσταση; Από ότι θυμάμαι όχι.
vagpap Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, liakjim said: Θα προτεινα να ρίξεις πρώτα μια ανάγνωση εδώ https://community.home-assistant.io/t/midea-branded-ac-s-with-esphome-no-cloud/265236 Σε εμένα ήταν απλή η περίπτωση μιας και το stick ήταν usb, οπότε απλά έφτιαξα ένα τέτοιο -> Hide contents και πλέον το έχω κανονικά στο ha -> Hide contents Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό ήταν το trigger οπότε αναρωτήθηκα αν έχει είτε αναμονή usb είτε ακίδες σειριακής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα