Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, chemkyr είπε

απο τη μια η προσφορα του e-shop σε daikin, απο την αλλη ομως η αρνητικη σου αποψη για την συγκεκριμενη σειρα.....δυσκολευει η υποθεση της επιλογης κλιματιστικου.

Θεωρώ τα κλιματιστικά Daikin ως ποιότητα και ισορροπημένη απόδοση και οικονομία και σε ψύξη και σε θέρμανση.

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό που έχω (atxc25c) δεν με κάλυπτε σε επίπεδο δημιουργίας καλού κλίματος λόγω των μικρών απωλειών του χώρου μου (κρεβατοκάμαρα).

Σε οποιοδήποτε άλλο χώρο (εκτός κρεβατοκάμαρας) πιστεύω θα ήταν μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο σπιτι της μητερας μου εχουμε ενα daikin FTXB25C  9000btu παλιοτερης γενιας α+ , δεν ειμαι ιδιαιτερα ικανοποιημενος απο την αποδοση του... σε πολυ μικρο δωματιο με θερμοπροσοψη με καινουργια κουφωματα.

Επεξ/σία από The_Judas

45 λεπτά πριν, Waterlo είπε

Καλησπέρα,

Ήθελα να ρωτήσω εάν έχετε υπόψιν πού θα μπορούσα να βρω ανταλλακτικές πλακέτες (αν υπάρχουν, και για την εσωτερική και για την εξωτερική μονάδα) για κλιματιστικό Toyotomi 24v3.
Το μηχάνημα εδώ και καιρό δε λειτουργούσε όταν ήταν επιλεγμένη η λειτουργία ψυχρού αέρα. Πιο συγκεκριμένα δούλευε ο ανεμιστήρας αλλά δεν έπαιρνε ποτέ μπροστά ο συμπιεστής για να βγάλει κρύο αέρα. Στο ζεστό για το χειμώνα δούλευε κανονικά.

Ο μάστορας που το είδε κατέληξε ότι είναι πλακέτα, οπότε ξήλωσε και τις δύο και τις πήρε για έλεγχο μαζί με το τηλεκοντρόλ για να δει εάν επισκευάζετε ή θέλει αντικατάσταση.

Τελικά μας ενημέρωσε ψευδώς (αφού μέχρι μία μέρα πριν έρθει άνοιγε κανονικά και δεχόταν εντολές από το τηλεκοντρόλ, και δούλευε στο ζεστό αλλά όχι στο κρύο όπως έγραψα παραπάνω) ότι έχει καεί τελείως η πλακέτα και δεν φτιάχνει ούτε υπάρχουν ανταλλακτικά (ενώ κράτησε τα ανταλλακτικά που πήρε μαζί με το τηλεκοντρόλ). Μας πρότεινε την αγορά καινούργιου με κόστος ~€1600.

Οπότε τώρα έχουμε μείνει με ένα άχρηστο κουφάρι και είμαστε σε αναζήτηση είτε ανταλλακτικών για να το φτιάξουμε είτε καινούργιου κλιματιστικού.

Πρέπει να σου φέρει πίσω τις πλακέτες.... αφού δούλευε στην θέρμανση η βλάβη ήταν πιο απλή.

Στις 13/7/2024 στις 3:07 ΜΜ, liakjim είπε

Αυτό που προσπαθούμε να εξακριβώσουμε είναι αν ισχύουν οι αναφορές άλλων μελών περί υψηλών ελάχιστων watts των midea easy pro / inventor legend 24000btus της τάξεως των 550-600W. Έχεις μετρήσεις;

Θα πρέπει να έχει την τυπική απόδοση των κλιματιστικών με seer 6.1 - 6.5 . Δεν έχουμε feedback από όσο ξέρω.

Όχι, δυστυχώς δεν έχω μετρήσεις για να βοηθήσω στο θέμα αυτό.

• Like 1

Καλημέρα. Για σπίτι 60m2 τι κλιματιστικό να βάλω στην σαλόνοκουζινα, πόσα btu δηλαδή, ώστε το βράδυ να καλύπτει κάπως και τα 2 δωμάτια ώστε να είναι ανεκτή η θερμοκρασία για να.κοιμασαι άνετα? Δηλαδή να έχω μια θερμοκρασία 26-28, δεν ζητάω 24 π.χ. επίσης από μάρκες τι παίζει τι να προτιμήσω και τι να προσέξω? Η γραμμή A/C είναι 3x2,5mm2  με μικροαυτοματο 16Α. Ευχαριστώ 

2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Καλημέρα. Για σπίτι 60m2 τι κλιματιστικό να βάλω στην σαλόνοκουζινα, πόσα btu δηλαδή, ώστε το βράδυ να καλύπτει κάπως και τα 2 δωμάτια ώστε να είναι ανεκτή η θερμοκρασία για να.κοιμασαι άνετα? Δηλαδή να έχω μια θερμοκρασία 26-28, δεν ζητάω 24 π.χ. επίσης από μάρκες τι παίζει τι να προτιμήσω και τι να προσέξω? Η γραμμή A/C είναι 3x2,5mm2  με μικροαυτοματο 16Α. Ευχαριστώ 

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

@liakjim και λοιπούς, έβαλα ΗΟ στο ρασπ3 και σύνδεσα την Tapo110. Θέλω να βάλω το παρακάτω hub https://www.skroutz.gr/s/38507981/Sonoff-ZBdongle-E-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Mayro.html

Από αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας τι χρησιμοποείτε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού (V3)

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Όχι ευκολίες πληρωμής
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70/30
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Κυρίως ψύξη.
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο 14 τετραγωνικά.
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ). Νότιος προσανατολισμός, η μονάδα στο νοτιά αρκετά προφυλαγμένη, 38 καλοκαίρι, 0 χειμώνα, υψόμετρο 250μ.
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο, wifi (προαιρετικά), ιονιστής
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Νότιος προσανατολισμός, διπλά τζάμια, έντονη ηλιοφάνεια το μεσημέρι.
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 6662.18Watt  5729.47KCal/h   66.62Watt/m2 57.29KCal/h/m2

To wifi μπορώ να το θυσιάσω να μην υπάρχει απαραίτητα και να βάλω ένα broadlink

Επεξ/σία από evts

Γνωρίζουμε τι ισχύει με την εγγύηση του daikin FTXC35D/RXC35D που εχει το eshop; αναφέρει 3 χρόνια, μπορεις να κανεις επέκταση της εγγύησης; 

Και αν ειναι ευκολο να αναφέρει κάποιος ποια διαδικασία χρειάζεται για να αλλαχτεί η πλακέτα και να εχει offset 0,5c και οχι 3,0 που νομίζω οτι θα έχει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά γνωρίζει κανένας αν σε daikin ftxc50bv1b 18αρι του 20, υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης για να παίρνει θερμοκρασία από το χειριστήριο;

Επεξ/σία από stavrakas112

1 hour ago, zeys13 said:

Γνωρίζουμε τι ισχύει με την εγγύηση του daikin FTXC35D/RXC35D που εχει το eshop; αναφέρει 3 χρόνια, μπορεις να κανεις επέκταση της εγγύησης; 

Και αν ειναι ευκολο να αναφέρει κάποιος ποια διαδικασία χρειάζεται για να αλλαχτεί η πλακέτα και να εχει offset 0,5c και οχι 3,0 που νομίζω οτι θα έχει; 

εξαντλημένο το βλεπω....

Καλημέρα,να ρωτήσω κάτι να μου πείτε αν είναι φυσιολογικό.

Έχω τρία κλιματιστικά από τον Γεναρη,ένα Toshiba egde white 18ρι σαλόνι κουζίνα και δύο arata 10ρια στα υπνοδωμάτια.

Του σαλονιού και του παιδικού δωματίου βγάζουν αβερτα νερό από τους σωλήνες,το δικό μου στο υπνοδωμάτιο δεν βγάζει σταγόνα και το νιώθω να αποδίδει λιγότερο σε σχέση με το ίδιο στο παιδικό.

Το τρελό είναι ότι και το προηγούμενο κλιματιστικό Panasonic one-off επίσης δεν έβγαζε νερό καθόλου.

Στη θέρμανση το χειμώνα αν θυμάμαι καλά κάτι έβγαζε σε νερο το arata.

Ειναι φυσιολογικό αυτό;

Σαλόνι και κρεβατοκάμαρα μου είναι στην ίδια πλευρά το ένα δίπλα στο άλλο τα δωμάτια.Το edge βγάζει νερό,το arata όχι.

• Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 650.
  • Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα.
  • Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο.
  • Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 30% Ψύξη / 70% θέρμανση.
  • Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης - Θέρμανσης.
  • Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Όχι.
  • Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Δωμάτιο 15τ.μ. εντός οικίας χωρίς θέρμανση.
  • Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) : Κομοτηνή, υψηλά επίπεδα υγρασίας τον χειμώνα ιδίως, χειμώνες σχετικά κρύοι με υγρασία (χαμηλές περίπου ~1-3 Κελσίου - υψηλές ~10 Κελσίου), καλοκαίρια ζεστά με υγρασία (χαμηλές περίπου ~22 Κελσίου - υψηλές ~35 Κελσίου).
  • Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: μεγάλη εγγύηση θα ηταν ευπρόσδεκτη.
  • Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). : Μονοκατοικία που χρησιμοποιείται (και θερμαίνεται) μόνο το σαλόνι και το παρόν δωμάτιο (δεν συνορεύουν).

• Θερμικές Απώλειες
  • 5405.92Watt
  • 4708.09KCal/h
  • 343.06Watt/m2
  • 295.87KCal/h/m2

Αυτό πως σας φαίνεται; (εφόσον εξαντλήθηκε το 12αρι daikin από e-shop).

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-xtreme-pro-series-ag2pro-12nxd0-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_3948374

Ευχαριστώ πολύ για την προσπάθειά σας παιδιά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...