Pan_K Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Καλό μήνα σε όλους. Αφού έβαλα μία πρίζα tapo 110 και σε ένα άλλο κλιματιστικό inventor (premium 9000Btu) που έχω στον επαγγελματικό μου χώρο, παρατήρησα πολύ χειρότερη συμπεριφορά από ένα άλλο inventor (omnia eco, 9000btu) στο διπλανό δωμάτιο με υπερδιπλάσιο εμβαδό και σαφώς μεγαλύτερες απώλειες (2 μπαλκονόπορτες αλουμινίου 2πλά τζάμια και από επάνω ταράτσα vs ένα παράθυρο συνθετικό, ενεργειακό και από επάνω άλλος όροφος). Το premium κάνει συνέχεια on-off στα 400watt, ενώ με το follow me στο σημείο όπου κάθεται όποιος βρίσκεται στο δωμάτιο (ακριβώς κάτω από το κλιματιστικό), είδα τις προάλλες την κατανάλωση σταθερή στα 800 watt για 45 λεπτά και μετά σιωπή για κανα δίωρο. Φώναξα τεχνικό της Inventor για να το δει και τον περιμένω μέσα στην εβδομάδα να έρθει, αλλά από το τηλέφωνο μου είπαν ότι το κλιματιστικό είναι πιθανότατα ΟΚ και ότι μάλλον θα την χρεωθώ την επίσκεψη (35 ευρώ+ΦΠΑ). Παραθέτω δύο διαγράμματα σημερινά με την εξωτερική να ξεκινά στους 15, εσωτερική 18 και ζητούμενη 21. Και τα δύο χωρίς follow me με ανεμιστήρα στο μέγιστο και κλίση αέρα στις 45 μοίρες. Τα δωμάτια έχουν ανοικτές τις μεσόπορτες. Omnia Eco: Κατανάλωση 1,30KW για 4ώρες και 40 λεπτά σε δωμάτιο 24 τμ. Supreme: Κατανάλωση 1,13ΚW για το ίδιο διάστημα σε δωμάτιο 11τμ. Πιστεύετε ότι μπορεί να είναι αυτή η "φυσιολογική" λειτουργία του Supreme, την στιγμή που πρόκειται για νεότερο μοντέλο του Omnia Eco και με ελαφρώς καλύτερα specs; Μιλάμε ουσιαστικά για διπλάσια κατανάλωση. Τι μπορεί να φταίει;
cmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Ο ανεμιστήρας στο μέγιστο αλλάζει τα ελάχιστα watt σε πολλά κλιματιστικά για να μπορεί να ζεστάνει το στοιχείο και να αποφευχθεί η ροή κρύου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αρέσει το Auto, ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιήσει κανείς το το hi fan είναι για να βεβαιωθεί ότι έχει πάρει λάθος μονάδα για τον χώρο του.
Sebu Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δυστυχως υπαρχουν πολλοι χρηστες που ενοχλουνται ειτε απο την δυνατη ροη αερα οταν το κλιμα παλευει να πιασει θερμοκρασια (ειτε ζεστη ειτε κρυο) ή/και απο τη φασαρια του high και το βαζουν και μονιμα στο low, γιατι στο Auto ανεβαζει μονο του high και κραταει κιολας ωρα high μεχρι να πετυχει στοχο δημιουργωντας την οχληση που αναφερω σε χρηστες (κυριως ηλικιωμενους και γυναικες).
cmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Sebu είπε Δυστυχως υπαρχουν πολλοι χρηστες που ενοχλουνται ειτε απο την δυνατη ροη αερα οταν το κλιμα παλευει να πιασει θερμοκρασια (ειτε ζεστη ειτε κρυο) ή/και απο τη φασαρια του high και το βαζουν και μονιμα στο low, γιατι στο Auto ανεβαζει μονο του high και κραταει κιολας ωρα high μεχρι να πετυχει στοχο δημιουργωντας την οχληση που αναφερω σε χρηστες (κυριως ηλικιωμενους και γυναικες). Ωραία, αυτό δικαιολογείται και το καταλαβαίνω. Αλλά το να παραπονιέσαι ότι παρατηρείς υψηλά watt και παράλληλα να το πιέζεις να αποδώσει τα μέγιστα, είναι λίγο κόντρα ρόλος.
Kostas1345 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας! Μια ερώτηση. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό για το δωμάτιο, κατι λιγότερο από 10 τ.μ. Αν αντί για 9.000 btu πάρω 12.000 θα έχω κάποιο πρόβλημα; Κάποιες φορές θα ανοίγω και την πόρτα για να θερμαίνεται και ο διάδρομος. Που πάλι ίσως καλύπτει το 9αρι αλλά σκέφτομαι το 12αρι για να δουλεύει πιο ξεκούραστα. Για Αux κοιτάω και πιο συγκεκριμένα AUX C Series ASW-H12C5A4 και αντίστοιχα το 9αρι. Επίσης θα βάλω 5 με 6 μέτρα σωλήνες. Ελπίζω να μη έχουν κάποιο θέμα. Ευχαριστώ
cmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Kostas1345 είπε Καλησπέρα σας! Μια ερώτηση. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό για το δωμάτιο, κατι λιγότερο από 10 τ.μ. Αν αντί για 9.000 btu πάρω 12.000 θα έχω κάποιο πρόβλημα; Κάποιες φορές θα ανοίγω και την πόρτα για να θερμαίνεται και ο διάδρομος. Που πάλι ίσως καλύπτει το 9αρι αλλά σκέφτομαι το 12αρι για να δουλεύει πιο ξεκούραστα. Για Αux κοιτάω και πιο συγκεκριμένα AUX C Series ASW-H12C5A4 και αντίστοιχα το 9αρι. Επίσης θα βάλω 5 με 6 μέτρα σωλήνες. Ελπίζω να μη έχουν κάποιο θέμα. Ευχαριστώ Θέρμανση; Αν ναι, το βλέπεις το ταμπλελάκι που λέει 866kWh το χρόνο;
Kostas1345 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Είναι πολλά σε σύγκριση με αλλά κλιματιστικά; Δεν καταλαβα
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε Καλησπέρα σας! Μια ερώτηση. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό για το δωμάτιο, κατι λιγότερο από 10 τ.μ. Αν αντί για 9.000 btu πάρω 12.000 θα έχω κάποιο πρόβλημα; Κάποιες φορές θα ανοίγω και την πόρτα για να θερμαίνεται και ο διάδρομος. Που πάλι ίσως καλύπτει το 9αρι αλλά σκέφτομαι το 12αρι για να δουλεύει πιο ξεκούραστα. Για Αux κοιτάω και πιο συγκεκριμένα AUX C Series ASW-H12C5A4 και αντίστοιχα το 9αρι. Επίσης θα βάλω 5 με 6 μέτρα σωλήνες. Ελπίζω να μη έχουν κάποιο θέμα. Ευχαριστώ https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira 40 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Καλήσπερα... Επισυναπτω φωτογραφιες απο το 13αρι arata toshiba.. Νομίζω ότι εχει σωστη λειτουργία αλλα οι μαυροζωναδες του νήματος ας απαντήσουν.. Η μια με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία απο περσιδες και η αλλη απο την πάνω μεριά του στοιχείου.. Η θερμοκρασία του στοιχείου από πάνω δεν είναι χρήσιμη. Αέρα θέλουμε. Οι 46C είναι μια χαρά . 1
sarakats85 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, liakjim είπε https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira Η θερμοκρασία του στοιχείου από πάνω δεν είναι χρήσιμη. Αέρα θέλουμε. Οι 46C είναι μια χαρά . Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου.. Αρα δεν επαρκει το κλιματιστικό για αυτα τα τ.μ...
Kostas1345 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, cmaniac είπε Θέρμανση; Αν ναι, το βλέπεις το ταμπλελάκι που λέει 866kWh το χρόνο; Είναι πολλά σε σύγκριση με αλλά κλιματιστικά; Δεν καταλαβα. Αν μπορείτε εξηγήστε μου λίγο καλύτερα. Ευχαριστώ
cmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου.. Αρα δεν επαρκει το κλιματιστικό για αυτα τα τ.μ... Έψαξα να βρω εάν έχεις τρέξει στο παρελθόν τον οδηγό του liakjim, αλλά δεν τον βρήκα. Βάσει απωλειών είσαι εντάξει; 5 λεπτά πριν, Kostas1345 είπε Είναι πολλά σε σύγκριση με αλλά κλιματιστικά; Δεν καταλαβα. Αν μπορείτε εξηγήστε μου λίγο καλύτερα. Ευχαριστώ Δείχνει δύο πράγματα. Χαμηλή θερμική άνεση και υψηλή κατανάλωση. Στα 12ρια κοιτάς κάτω από ~600kWh στο θερμό και όχι κινέζικο αν δεν είναι για περιστασιακή χρήση / σε μέρος που δεν μένεις μέσα συνέχεια. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac
Pan_K Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ο ανεμιστήρας στο μέγιστο αλλάζει τα ελάχιστα watt σε πολλά κλιματιστικά για να μπορεί να ζεστάνει το στοιχείο και να αποφευχθεί η ροή κρύου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αρέσει το Auto, ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιήσει κανείς το το hi fan είναι για να βεβαιωθεί ότι έχει πάρει λάθος μονάδα για τον χώρο του Στην περίπτωση που αναφέρεσαι στην ερώτησή μου επισημαίνω ότι και τα δύο κλιματιστικά είναι στην ίδια ρύθμιση με την υψηλή ροή, αλλά το ένα εμφανίζει διπλάσια κατανάλωση. Σε auto που το έχω δοκιμάσει, τα ίδια κάνει και χειρότερα. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από Pan_K
Klausx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου.. Αρα δεν επαρκει το κλιματιστικό για αυτα τα τ.μ... Να έβαζες 16,000btu το καταλαβαίνω αλλά 13αρι δεν έχει παροχή αέρα για τόσα τ.μ. εγώ δεν θα το ρίσκαρα φυσικά και θα έβαζα 18,000 btu σε αξιόπιστο μοντέλο που πάλι θα έπεφτε χαμηλά και θα ζεσταινόμουνα όταν έχει έξω 40αρια. 1
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 53 λεπτά πριν, Pan_K είπε Καλό μήνα σε όλους. Αφού έβαλα μία πρίζα tapo 110 και σε ένα άλλο κλιματιστικό inventor (premium 9000Btu) που έχω στον επαγγελματικό μου χώρο, παρατήρησα πολύ χειρότερη συμπεριφορά από ένα άλλο inventor (omnia eco, 9000btu) στο διπλανό δωμάτιο με υπερδιπλάσιο εμβαδό και σαφώς μεγαλύτερες απώλειες (2 μπαλκονόπορτες αλουμινίου 2πλά τζάμια και από επάνω ταράτσα vs ένα παράθυρο συνθετικό, ενεργειακό και από επάνω άλλος όροφος). Το premium κάνει συνέχεια on-off στα 400watt, ενώ με το follow me στο σημείο όπου κάθεται όποιος βρίσκεται στο δωμάτιο (ακριβώς κάτω από το κλιματιστικό), είδα τις προάλλες την κατανάλωση σταθερή στα 800 watt για 45 λεπτά και μετά σιωπή για κανα δίωρο. Φώναξα τεχνικό της Inventor για να το δει και τον περιμένω μέσα στην εβδομάδα να έρθει, αλλά από το τηλέφωνο μου είπαν ότι το κλιματιστικό είναι πιθανότατα ΟΚ και ότι μάλλον θα την χρεωθώ την επίσκεψη (35 ευρώ+ΦΠΑ). Παραθέτω δύο διαγράμματα σημερινά με την εξωτερική να ξεκινά στους 15, εσωτερική 18 και ζητούμενη 21. Και τα δύο χωρίς follow me με ανεμιστήρα στο μέγιστο και κλίση αέρα στις 45 μοίρες. Τα δωμάτια έχουν ανοικτές τις μεσόπορτες. Omnia Eco: Κατανάλωση 1,30KW για 4ώρες και 40 λεπτά σε δωμάτιο 24 τμ. Supreme: Κατανάλωση 1,13ΚW για το ίδιο διάστημα σε δωμάτιο 11τμ. Πιστεύετε ότι μπορεί να είναι αυτή η "φυσιολογική" λειτουργία του Supreme, την στιγμή που πρόκειται για νεότερο μοντέλο του Omnia Eco και με ελαφρώς καλύτερα specs; Μιλάμε ουσιαστικά για διπλάσια κατανάλωση. Τι μπορεί να φταίει; Μικρό το δωμάτιο του supreme, πέφτει σε on-off. Δούλεψέ τα σε follow me. Μη φέρεις τεχνικό. Θα χρεωθείς τσάμπα.
cmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Pan_K είπε Στην περίπτωση που αναφέρεσαι στην ερώτησή μου επισημαίνω ότι και τα δύο κλιματιστικά είναι στην ίδια ρύθμιση με την υψηλή ροή, αλλά το ένα εμφανίζει διπλάσια κατανάλωση. Σε auto που το έχω δοκιμάσει, τα ίδια κάνει και χειρότερα. Υψηλή ροή και χαμηλά watt είναι κόντρα ρόλος, το έγραψα πιο πάνω. Δοκίμασε χαμηλή ροή, ή μέση, εάν το auto της μονάδας είναι για τα πανηγύρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα