Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dimviii είπε

αγορασα απο το πλαισιο ενα κλιματιστικο το καλοκαιρι,και ενα τωρα

και τα δυο τα τοποθετησε συνεργαζομενο συνεργειο με την επωνυμια KLIMATTICA απο τις Αχαρνες.Το δευτερο τοποθετηθηκε σημερα.

Αντλια ,3 μετρα χαλκοσωληνα κομπλε.

Εαν αγορασεις απο πλαισιο,ζητησε να ερθουν αυτοι.

Έβαλαν αντλία κενού από συνεργείο τέτοιο; Πρέπει να είναι απο τους ελάχιστους. 

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, liakjim said:

Λέτε τα φορουμς και το Σκρουτζ να έκαναν επιτέλους δουλειά και να αρχίζουν να σφίγγουν οι κώλοι;

Μακάρι. Ωστόσο μάλλον πρόκειται για ευτυχείς εξαιρέσεις. Καλό είναι φυσικά να τα αναφέρουμε αυτά τα συνεργεία μήπως αλλάξει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Έβαλαν αντλία κενού από συνεργείο τέτοιο; Πρέπει να είναι απο τους ελάχιστους. 

ναι και στις δυο τοποθετησεις.

Το ειχα ζητησει τηλεφωνικα,αλλα η κοπελα στο τηλεφωνο οταν εκλεισα τα ραντεβου,με διαβεβαιωσε οτι ουτως η αλλως ετσι δουλευουν.

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση (sorry αν έχει απαντηθεί).

Ξέρει κανείς αν σε Inventor Life Ion μπορώ να βάλω WiFi module (ή αν έχει τις ακίδες στην πλακέτα και να κουμπώσω πάνω esp32)?

Δημοσ.

Να κάνω και εγώ με τη σειρά μου σε όσους ασχολούνται/γνωρίζουν.

ΓΙα 18άρι που θα χρησιμοποιηθει κυρίως/μόνο γα ψύξη  χώρου 60τμ  τι προτείνετε;

Θα προτιμούσα μάλλον κάτι σε γκρι γιατί τα μπεζ κιτρινίζουν άσχημα (έχω daikin 9άρι -κορυφαία σειρά - δεκαετίας που η περσίδα του αέρα έχει γίνει κατακίτρινη εδώ και χρόνια)

Έχω ένα παλιό 18αρι midea που μεν δουλέυει μια χαρά αλλά διαλύονται όλα τα πλαστικά της εσωτερικής μονάδας και τρίζει άσχημα πλέον . Οποτε δεν επείγομαι αλλά αν βρεθεί καλή ευκαιρία θα προχωρήσω σε αντικατάσταση.

Δημοσ.

Ήρθα στο σπίτι στο χωριό και ξεκινώ στη θερμανση το κλιματιστικό ME msz-sf35ve , μοντέλο 2016

3 λεπτά μετα την εκκίνηση είχε ξεκινήσει ο ανεμιστήρα έξω , ο συμπιεστής δούλευε ήσυχα , μέσα έβγαζε ζέστη , αλλά άκουγα από την έξω μονάδα ένα ήχο σαν διακόπτης κλακ-κλακ . Όταν έκανε αυτο τον ήχο κάτι τράβαγε έντονο ρεύμα, το καταλάβαινα στο φωτισμό που έκανε αυτή τη στιγμιαία πτώση τάσης όπως όταν ανάβουμε μια ενεργοβορα συσκευή. Αυτό γινόταν σε λούπα το άφησα 5 λεπτά μήπως σταματήσει , αλλά δεν. 

Έμοιαζε σαν να μην αφήνει να ανεβάσει στροφές ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας ,   να συνεχίσει τη θέρμανση . Με τα πολλά το κλείνω το γυρίζω σε ψύξη δούλεψε μια χαρά. Το ξαναγυρίζω σε θερμανση και όλα καλά έστρωσε. 

Καμία ιδέα τι μπορεί να δυσλειτουργησε; 

Δημοσ.
4 minutes ago, BEBELAC said:

Θα προτιμούσα μάλλον κάτι σε γκρι γιατί τα μπεζ κιτρινίζουν άσχημα (έχω daikin 9άρι -κορυφαία σειρά - δεκαετίας που η περσίδα του αέρα έχει γίνει κατακίτρινη εδώ και χρόνια)

Έχω ένα παλιό 18αρι midea που μεν δουλέυει μια χαρά αλλά διαλύονται όλα τα πλαστικά της εσωτερικής μονάδας και τρίζει άσχημα πλέον . Οποτε δεν επείγομαι αλλά αν βρεθεί καλή ευκαιρία θα προχωρήσω σε αντικατάσταση.

Τρίψιμο με CIF σκετο χωρις νερο και θα ασπρισει. Τα γκρι θα τα πληρώσεις χρυσά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Klausx είπε

Έτοιμος απλά δεν τους έφτανε το καλώδιο 🤣

Screenshot_603.png.9da2900e604f354abab7e7d931f4ad45.png

Λοιπόν, η πιο πάνω τρολιά μου έδωσε μια ιδέα για DIY, με DIN καπάκια από πίνακα σαν περίβλημα και tie wrap. Το έφτιαξα ήδη και περιμένω ήλιο. Έχει και σκεπαστράκι :P

Spoiler

Εναλλακτικά προτείνω γαλλοιαπωνική συμμαχία Netatmo - MHI :P

image.png.4c940a0432caa7758d5eda6a3017d5ec.png

4 ώρες πριν, Klausx είπε

Καλά εδώ έχουμε δει αυτό....

308189734_137939045634591_7410593633089616986_n.jpg.26c2cd96a8cda47cd8271fa2b1f18cf2.jpg

Αυτό είναι indoor?

2 ώρες πριν, BigBlack είπε

Για μένα, τέλεια δουλειά έκανε μόνο ο VOYIAS, με δεύτερο καλύτερο (με απόσταση) ένα συνεργείο του πράκτικερ, η Klimeco. Αλλα 4-5 συνεργεία που έχουν περάσει κατά καιρούς ήταν από αρπακολατζήδες ως εντελώς απαράδεκτοι.

Διαβάζω διάφορα καλά λόγια για αυτό το μαγαζί. Τους έχω υπόψη για το πρώτο service.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagpap είπε

Να κάνω μια ερώτηση (sorry αν έχει απαντηθεί).

Ξέρει κανείς αν σε Inventor Life Ion μπορώ να βάλω WiFi module (ή αν έχει τις ακίδες στην πλακέτα και να κουμπώσω πάνω esp32)?

Για δείξε πως είναι η πλακέτα σου εκεί που κουμπώνει το κανονικό module.

20 λεπτά πριν, BEBELAC είπε

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BigBlack είπε

Για μένα, τέλεια δουλειά έκανε μόνο ο VOYIAS, με δεύτερο καλύτερο (με απόσταση) ένα συνεργείο του πράκτικερ, η Klimeco. Αλλα 4-5 συνεργεία που έχουν περάσει κατά καιρούς ήταν από αρπακολατζήδες ως εντελώς απαράδεκτοι.

Εξαιρετικά σχόλια διαβάζω για την kscooling  , δεν τους έχω προτιμήσει ακόμη αλλά από εμπειριες γνωστών μου είναι άψογοι. 

Όσο αφορά τους συνεργαζόμενους εγκαταστάτες των μεγάλων καταστημάτων , συνήθως είναι σωστοι στο εμφανισιακο θέμα (αλφαδιασμα, καλό μπάλωμα τρυπών) και στη καθαριότητα (αφηνουν το χώρο καθαρό). Στο τεχνικό κομμάτι κάνουν ότι θέλουν καθώς δεν το καταλαβαίνει ο πελατης, όσο το δυνατόν λιγότερο σωλήνα , χωρίς κενό και βιαστικοι να φύγουν. Αυτά έχει ο μεγάλος όγκος δουλειάς από λίγο προσωπικό. Αν βελτιώθουν στο τεχνικό κομμάτι και τηρήσουν τα λεγόμενα του κατασκευαστή τότε οι δωρεάν εγκαταστάσεις από τα μεγάλα καταστήματα θα αποκτήσουν νόημα. 

• Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομαδα! Αγορασα μετα απο βοήθεια σας ενα κλιματιστικο toshiba arata 13000 btu για ενα χωρο 40τ.μ και τωρα που το δοκιμάσα για ζεστη δεν άναβαζει ουτε ενα βαθμό το χωρο μετα απο μια ημερα και μαλιστα όπως εγραψα εχω μονωση κ κουφώματα με 3 πλα τζαμια.. Πως θα ελέγξω αν δούλευει σωστά? Με θερμομετρο laser τι βαθμούς πρεπει να βγάζει στις περσιδες? Συγνώμη για το σεντόνι.. 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Ήρθα στο σπίτι στο χωριό και ξεκινώ στη θερμανση το κλιματιστικό ME msz-sf35ve , μοντέλο 2016

3 λεπτά μετα την εκκίνηση είχε ξεκινήσει ο ανεμιστήρα έξω , ο συμπιεστής δούλευε ήσυχα , μέσα έβγαζε ζέστη , αλλά άκουγα από την έξω μονάδα ένα ήχο σαν διακόπτης κλακ-κλακ . Όταν έκανε αυτο τον ήχο κάτι τράβαγε έντονο ρεύμα, το καταλάβαινα στο φωτισμό που έκανε αυτή τη στιγμιαία πτώση τάσης όπως όταν ανάβουμε μια ενεργοβορα συσκευή. Αυτό γινόταν σε λούπα το άφησα 5 λεπτά μήπως σταματήσει , αλλά δεν. 

Έμοιαζε σαν να μην αφήνει να ανεβάσει στροφές ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας ,   να συνεχίσει τη θέρμανση . Με τα πολλά το κλείνω το γυρίζω σε ψύξη δούλεψε μια χαρά. Το ξαναγυρίζω σε θερμανση και όλα καλά έστρωσε. 

Καμία ιδέα τι μπορεί να δυσλειτουργησε; 

Έλεγχο στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού για αρχή, αν το βάλεις super δουλεύει κανονικά;

47 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αυτό είναι indoor?

Ναι, και όπως είχανε γράψει έκανε τον χώρο φούρνο και δεν έριχνε στροφές.

5 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Καλησπέρα στην ομαδα! Αγορασα μετα απο βοήθεια σας ενα κλιματιστικο toshiba arata 13000 btu για ενα χωρο 40τ.μ και τωρα που το δοκιμάσα για ζεστη δεν άναβαζει ουτε ενα βαθμό το χωρο μετα απο μια ημερα και μαλιστα όπως εγραψα εχω μονωση κ κουφώματα με 3 πλα τζαμια.. Πως θα ελέγξω αν δούλευει σωστά? Με θερμομετρο laser τι βαθμούς πρεπει να βγάζει στις περσιδες? Συγνώμη για το σεντόνι.. 

30 βαθμούς με μεγάλη ταχύτητα ανεμιστήρα αν βάλεις το χέρι σου πρέπει να καίει. Μέτρα είσοδο(πάνω από το κλιματιστικό) / έξοδο αέρα (στις περσίδες) και πες μας τα νούμερα.

Επίσης αν το δουλεύεις Auto ανεμιστήρα ίσως να φταίει αυτό αφού ο χώρος είναι μεγάλος, δοκίμασε μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Klausx είπε

Έλεγχο στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού για αρχή, αν το βάλεις super δουλεύει κανονικά;

Ναι, και όπως είχανε γράψει έκανε τον χώρο φούρνο και δεν έριχνε στροφές.

30 βαθμούς με μεγάλη ταχύτητα ανεμιστήρα αν βάλεις το χέρι σου πρέπει να καίει. Μέτρα είσοδο(πάνω από το κλιματιστικό) / έξοδο αέρα (στις περσίδες) και πες μας τα νούμερα.

Επίσης αν το δουλεύεις Auto ανεμιστήρα ίσως να φταίει αυτό αφού ο χώρος είναι μεγάλος, δοκίμασε μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα.

Σε ευχαριστω πολύ για την γρήγορη απάντηση.. Αυριο θα επανέλθω με μέτρησεις.. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sarakats85 είπε

Σε ευχαριστω πολύ για την γρήγορη απάντηση.. Αυριο θα επανέλθω με μέτρησεις.. 

Αν θες ανέβασε φωτογραφίες από το εσωτερικό / εξωτερικό μήπως υπάρχει κάποιο θέμα εγκατάστασης.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, liakjim said:

Για δείξε πως είναι η πλακέτα σου εκεί που κουμπώνει το κανονικό module.

Αναμονή γιατί για να φτάσω εκεί μάλλον πρέπει να βγάλω όλη την πρόσοψη (βγάζοντας μόνο το καπάκι με τη μία βίδα φαίνεται μόνο η παροχή ρεύματος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...