rkb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Έγινε τελικά παραγγελία το AUX C series 24000 btu asw-h24f4a4/car3di-c8 για εξοχική κατοικία. Όταν εγκατασταθεί θα μεταφέρω εντυπώσεις. Το βρήκα στα 829 ευρώ, τιμη πολύ καλή θεωρω. Έχω εμπειρία από Toshiba Edge white και διάφορα μοντέλα Inventor, οπότε θα το συγκρίνω με αυτά 1
liakjim Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, rkb είπε Έγινε τελικά παραγγελία το AUX C series 24000 btu asw-h24f4a4/car3di-c8 για εξοχική κατοικία. Όταν εγκατασταθεί θα μεταφέρω εντυπώσεις. Το βρήκα στα 829 ευρώ, τιμη πολύ καλή θεωρω. Έχω εμπειρία από Toshiba Edge white και διάφορα μοντέλα Inventor, οπότε θα το συγκρίνω με αυτά Για ψύξη μόνο;
cmaniac Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, liakjim είπε ΥΓ Φωτογράφισα τον αισθητήρα στο asyg. Έχει κάποια προστασία αλλά υπό συνθήκες θα διαβάζει λάθος στον ήλιο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Κι αυτό στα ίδια είναι. Έβγαλα και το δικό μου. Spoiler 1
rkb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Για ψύξη μόνο; Κυρίως ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κανένα Σαββατοκύριακο μέσα στο χρόνο για θέρμανση, δε νομίζω πάνω από 10 μέρες αθροιστικά το χρόνο. Είναι για σαλοκουζινα, οι υπόλοιποι χώροι έχουν τις δικές τους μονάδες.
BrunoB Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 23 minutes ago, cmaniac said: Κι αυτό στα ίδια είναι. Έβγαλα και το δικό μου. Δεν αρκει να το τυλιξεις μια γυρα με ενα κομματι φιλτρου αποροφητηρα πχ ωστε να περναει και αερας και να μην το βλεπει ηλιος?
cmaniac Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, BrunoB είπε Δεν αρκει να το τυλιξεις μια γυρα με ενα κομματι φιλτρου αποροφητηρα πχ ωστε να περναει και αερας και να μην το βλεπει ηλιος? Δεν νομίζω. Πρώτα απ'όλα θα λιώσει και δεύτερον οποιοδήποτε φίλτρο θα σταματάει τη ροή. Η απλούστερη εξήγηση που βρήκα είναι αυτή εδώ. 1
liakjim Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 36 λεπτά πριν, rkb είπε Κυρίως ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κανένα Σαββατοκύριακο μέσα στο χρόνο για θέρμανση, δε νομίζω πάνω από 10 μέρες αθροιστικά το χρόνο. Είναι για σαλοκουζινα, οι υπόλοιποι χώροι έχουν τις δικές τους μονάδες. Ωραία, είναι η ναυαρχίδα της aux. Θεωρητικά είναι το πιο αποδοτικό 24άρι της αγοράς σε ψύξη, αλλά μετά τη σφαλιάρα (μην πω και μπουνιά) από το midea all easy pro, δεν πιστεύω τίποτα μέχρι να δούμε στοιχεία από πραγματική συμπεριφορά στο πεδίο (σπίτια). Μακάρι να βάλεις κάποιον μετρητή και να μας πεις αναλυτικά τι είδες. 2
MfJo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, liakjim said: Ωραία, είναι η ναυαρχίδα της aux. Θεωρητικά είναι το πιο αποδοτικό 24άρι της αγοράς σε ψύξη, αλλά μετά τη σφαλιάρα (μην πω και μπουνιά) από το midea all easy pro, δεν πιστεύω τίποτα μέχρι να δούμε στοιχεία από πραγματική συμπεριφορά στο πεδίο (σπίτια). Μακάρι να βάλεις κάποιον μετρητή και να μας πεις αναλυτικά τι είδες. Το inventor που συμφωνα με τον πινακα ειναι πιο αποδοτικο από fujitsu toshiba κτλ γιατί δεν το προτιμάμε? Μούφες τιμές εχουν δώσει ? Δεν ειναι πιστοποιημένα με eurovent? Υπάρχει αντίστοιχο διαγραμμα και για SCOP? Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από MfJo
nhzt Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το βρήκα, το εγκατέστησα και το προτείνω σε κλιματιστικα χωρίς Wifi. https://www.aliexpress.com/item/1005005940671116.html?spm=a2g0o.productlist.main.13.13caoz9loz9lke&algo_pvid=b40037ab-9e40-4a41-a814-27350942d5e9&algo_exp_id=b40037ab-9e40-4a41-a814-27350942d5e9-6&pdp_npi=4%40dis!EUR!28.15!10.60!!!209.91!79.06!%402103850917329683736848965e8289!12000034945773899!sea!GR!0!ABX&curPageLogUid=q5Lc4acQgbqK&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από nhzt 3
Klausx Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, cmaniac είπε Αποφάσισα να περάσω ένα HA, για διάφορους λόγους, αλλά με αφορμή το να διαβάζω εύκολα την θερμοκρασία που διαβάζει η εξωτερική μονάδα του MHI ZSX. Αυτό που δείχνει η παρατήρηση μέχρι τώρα είναι ότι υπάρχει κατασκευαστικό ατόπημα, που επηρεάζει σοβαρά την συμπεριφορά και την απόδοση της, αφού το θερμόμετρο είναι τόσο εκτεθειμένο, ώστε να διαβάζει αδικαιολόγητα spikes θερμοκρασιών λόγω ηλιοφάνειας. Το 11-13-16-17 stepping το καταλαβαίνω εκ μέρους τους - έχουν τους λόγους τους, αλλά εκθέτοντας το εξωτερικό θερμόμετρο στις καιρικές συνθήκες (και τον ήλιο) κάνει την μονάδα να αλλάζει προγραμματισμό, χωρίς να πληρούνται οι συνθήκες που πρέπει. Είναι αδύνατον και αδιανόητο να διαβάζει 23-24 βαθμούς την ώρα που έξω έχει σαφώς χαμηλότερη θερμοκρασία (το οποίο φαίνεται από τα valleys μετά από τα spikes). Άλλο ένα, είναι ότι όπως έχει σχεδιαστεί, η εκκίνηση της μονάδας επηρεάζει το ίδιο το θερμόμετρο, όπως φαίνεται από τα power/temp graphs. Εκείνο που στοχεύω να φτιάξω, είναι κάτι αυτοσχέδιο που μοιάζει με κλωβό μετεωρολογικού σταθμού (σαν αυτό, αυτό, αυτό κλπ), ή, εάν αποτύχει, στο τέλος να κοιτάξω να φτιάξω μια θήκη για όλη τη μονάδα από ακρυλικό ή ξύλο, με αποτέλεσμα σαν αυτό (αλλά πιο οικονομικό). 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Κι αυτό στα ίδια είναι. Έβγαλα και το δικό μου. Απόκρυψη περιεχομένων Ζέστανε το από μακριά με πιστολάκι μαλλιών να δεις αν όντως αλλάζει η λειτουργία όταν δεν έχει ήλιο.... Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο ο αισθητήρας αλλά γενικά η υψηλότερη θερμοκρασία του στοιχείου όταν το χτυπάει ο ήλιος.
ekans Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Klausx είπε Τι χρονολογίας; Δες αν δουλεύει ο εξωτερικός ανεμιστήρας. Το σωστό είναι ξεχωριστή γραμμή με ξεχωριστή ασφάλεια L+N στον πίνακα. Η σύνδεση σε κουτί (μπουάτ) τις πιο πολλές φορές δεν γίνεται σωστά με αποτέλεσμα να υπάρχουν σπινθηρισμοί επίσης σε περίπτωση βλάβης/διαρροής ρεύματος δεν θα έχει ρεύμα όλο το σπίτι μέχρι να γίνει αποσύνδεση από το κουτί, γιαυτό θέλει και L+N ασφάλεια αφού μπορεί να πέφτει το ρελε ακόμα και με κατεβασμένη ασφάλεια. 2 χρόνια το εχουμε, ο ανεμιστήρας δουλεύει αλλα δεν ακούγεται καθόλου η εξωτερική μονάδα..
cmaniac Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Klausx είπε Ζέστανε το από μακριά με πιστολάκι μαλλιών να δεις αν όντως αλλάζει η λειτουργία όταν δεν έχει ήλιο.... Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο ο αισθητήρας αλλά γενικά η υψηλότερη θερμοκρασία του στοιχείου όταν το χτυπάει ο ήλιος. Το technical manual αναφέρει τον συγκεκριμένο αισθητήρα (Outdoor air temperature - TH3) ως σημείο αναφοράς για την επιλογή του προγραμματισμού και την εφαρμογή της συγκεκριμένης προστασίας. Τη θερμοκρασία του στοιχείου τη διαβάζει με τον TH2 και την συνδυάζει με τον TH3 για να αποφασίσει για τους κύκλους απόψυξης. EDIT: Το στοιχείο δεν το χτυπάει ο ήλιος απ ευθείας απ όσο έχω παρατηρήσει. Ο αισθητήρας τρώει ήλιο γιατί εξέχει και τον χτυπάει απ το πλάι. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από cmaniac 1
Pan_K Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, ekans είπε 2 χρόνια το εχουμε, ο ανεμιστήρας δουλεύει αλλα δεν ακούγεται καθόλου η εξωτερική μονάδα.. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να το δει τεχνικός. Κατά την γνώμη μου μπορεί να έχει χαλάσει η πλακέτα. Εγώ τρία Fujitsu είχα και το ένα το έστειλα για ανακύκλωση πρόπερσι, ενώ το είχα μόλις πέντε χρόνια στην κατοχή μου, γιατί είχε χαλάσει η πλακέτα. Την είχα προηγουμένως αντικαταστήσσει και πάλι χάλασε. Επιπλέον, χρειάστηκε να αλλάξω και στα τρία το πτερύγιο της εσωτερικής μονάδας, γιατί χάλασε σε όλα και δεν μετακινούταν καθόλου. Οι τεχνικοί μου είχαν πει ότι ήταν κατασκευαστικό ελάττωμα της συγκεκριμένης σειράς. Από τότε δεν τολμάω να ξαναπάω σε Fujitsu και προτίμησα τα Inventor λόγω εγγύησης κυρίως. Τώρα θα πειραματιστώ με την Toshiba (περιμένω να μου έρθει ένα edge). Για να δούμε. 1
liakjim Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, MfJo είπε Το inventor που συμφωνα με τον πινακα ειναι πιο αποδοτικο από fujitsu toshiba κτλ γιατί δεν το προτιμάμε? Μούφες τιμές εχουν δώσει ? Δεν ειναι πιστοποιημένα με eurovent? Υπάρχει αντίστοιχο διαγραμμα και για SCOP? Πιστοποιημένα είναι αλλά είναι σε εργαστηριακές συνθήκες που απέχουν παρασάγγας από τις συνθήκες που έχουμε στα σπίτια μας. Το πράγμα για τα 24άρια midea/inventor κτλ των 8.5 seer άρχιζε να χαλάει ότι ήρθαν 3-4 μέλη και μας είπαν ότι σε ψύξη δεν έπεφταν ούτε με σφαίρες κάτω από τα 550-600W. Εντελώς κουλό για midea, ειδικά όταν είχαμε δει 18άρια να πέφτουν στα 120W σε ψύξη. Και πιο κάτω. Ποιος να το περιμένει; Μετά ήρθε η χαριστική βολή από το μέλος @BrunoB ο οποίος έβγαλε το Midea All Easy Pro 24k του 8.5 seer και έβαλε στη θέση του, στον ίδιο χώρο ένα Fujitsu ASEG24KMTE του 7.3 seer και είδε ότι με χειρότερες συνθήκες από άποψη ζέστης, έκαψε 44% λιγότερο... Διάβασε εδώ (και την παραπομπή του στο αντίστοιχο τεστ για τον Ιούλιο 1 2
Klausx Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 38 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το technical manual αναφέρει τον συγκεκριμένο αισθητήρα (Outdoor air temperature - TH3) ως σημείο αναφοράς για την επιλογή του προγραμματισμού και την εφαρμογή της συγκεκριμένης προστασίας. Τη θερμοκρασία του στοιχείου τη διαβάζει με τον TH2 και την συνδυάζει με τον TH3 για να αποφασίσει για τους κύκλους απόψυξης. EDIT: Το στοιχείο δεν το χτυπάει ο ήλιος απ ευθείας απ όσο έχω παρατηρήσει. Ο αισθητήρας τρώει ήλιο γιατί εξέχει και τον χτυπάει απ το πλάι. Για την απόψυξη φυσικά και παίζει ρόλο, αλλά για τα watt δεν νομίζω γιαυτό σου είπα να δοκιμάσεις να το ζεστάνεις π.χ. το βράδυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα