Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MfJo είπε

συγγνωμη εκανα λαθος, το ξαναβαζω

aircon.JPG

Με τα κριτήρια σου θα πήγαινα στο 24αρι Toshiba edge. 

• Like 2
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 minutes ago, liakjim said:

Για περισσότερη οικονομία ? Θα δουλευει πιο χαμηλά αυτό και θα πεφτει σε χαμηλα watt?

Δημοσ.
4 minutes ago, liakjim said:

Να πω πως θα συμφωνήσω βέβαια, αλλά τα κριτήρια του φίλου δεν είναι αυτά, δε θέλει να θερμάνει ή να ψύξει το χώρο, αλλά "εκεί που κάθεται να τον φυσάει χλιαρό η δροσερό αεράκι". Δηλαδή θέλει το Α/C για αερόθερμο ζεστού/κρύου. Να τολμήσω να πω λοιπόν, πως για τέτοια -εντελώς αντίθετη με τη φιλοσοφία των A/C- λειτουργία αρκεί ένα 9άρι, φτάνει να το τοποθετήσει πολύ κοντά εκεί που κάθεται και να έχει την περσίδα στραμμένη επάνω του μονίμως. Κι ας είναι ο υπόλοιπος χώρος 200 τετραγωνικά! 😇 Δε συζητάμε αν είναι σωστό, υγιεινό, οικονομικό, απλά κοιτάμε το βίτσιο του πελάτη... 😂

Πέρα από την πλάκα, γνωρίζω κόσμο που τα λειτουργεί έτσι κι έχουν πάρει κάτι arielli από e-shop με 250 ευρώ και γουστάρουν. Εγώ τι να πω; Ο φίλος ωστόσο καλό θα είναι αφού μπορεί να διαθέσει τα χρήματα να μην το δει έτσι και να μπει στην φιλοσοφία της ορθής λειτουργίας ενός A/C, αγοράζοντας πρώτα απ'όλα ένα επαρκές για το χώρο και πολιτισμένο στη λειτουργία του μηχάνημα, όπως αυτό που του προτείνεις, κι εγώ μαζί σου.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, MfJo είπε

Για περισσότερη οικονομία ? Θα δουλευει πιο χαμηλά αυτό και θα πεφτει σε χαμηλα watt?

Έχει εγγύηση, WiFi, με προσφορά θα το βρεις στα χρήματα που θέλεις, περιστασιακή χρήση οπότε και αν δεν έχει την υπεραποδοση του Fujitsu δεν πειράζει. Είναι και αθόρυβο. 

Με το aseg θα θέλεις και wifi ανταπτορα με 100€, ναι θα έχεις μεγαλύτερη οικονομία σε χρήση αλλά για περιστασιακή χρήση μαλλον δεν θα δεις σοβαρή διαφορά, κάνει τον θόρυβο του. 

Οπότε στο μυαλό μου, για αυτά που λες θα πήγαινα edge. Δικιά σου απόφαση εννοείται. 

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, liakjim είπε

Ρώτησα το chatgpt και το γρουπ των ψυκτικών στο facebook και βρήκα εξήγηση για το dF των midea στην εκκίνηση

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.3ac1721a551a6681e29d7dc361a5a16e.png.4a0ca0328a81feb7f154ba58965953a7.png

και για την περιοδική αύξηση των watts ανά κάποια λεπτά.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.e7358d891dbd36f321381be96c4f05f8.png.86ec5681b28afb7fc130b25c371fbb65.png

Το πρώτο γίνεται για να προθερμανθούν τα λάδια του συμπιεστή ->

Απόκρυψη περιεχομένων

Yes, many modern Midea split air conditioners, particularly those using inverter technology, have a feature where the compressor starts at a low power mode to heat the oil before beginning normal operation. This is especially common in systems designed for cold climates or when the air conditioner operates in heating mode (as a heat pump).

Why Does the Compressor Heat the Oil?

1. Lubrication: Heating the oil ensures it is at an optimal temperature to lubricate the compressor effectively. Cold oil can become viscous, which reduces its ability to circulate and protect the compressor components.
  2. Protection: Starting the compressor without proper oil lubrication can lead to increased wear and potential damage.
  3. Energy Efficiency: A well-lubricated compressor runs more efficiently, reducing energy consumption over time.
  4. System Longevity: Pre-heating the oil helps extend the life of the compressor by reducing stress during startup.

How It Works:

• Initial Phase: When the system is turned on after being idle for a while (especially in cold weather), the compressor may start briefly at low power, purely for heating the oil.
  • Normal Operation: After the oil reaches an optimal temperature, the compressor stops and then starts again in its normal operating mode, providing cooling or heating as required.

Common in Inverter Models

Midea's inverter split air conditioners are designed for efficient operation in various conditions. This oil heating process is particularly helpful in models with heat pump functionality to ensure reliable heating in colder climates.

User Experience

• The process is usually automatic and not noticeable to users.
  • There may be a slight delay (a few minutes) when starting the air conditioner, which is normal and indicates the oil pre-heating phase.

If you're using a Midea split air conditioner and notice a delay before it starts blowing warm or cool air, this is likely part of this protective process. It ensures better performance and reliability over time.

το 2ο γίνεται για να επιστρέψει το λάδι στον συμπιεστή ->

Απόκρυψη περιεχομένων

The oil return cycle in inverter-driven air conditioners, like those made by Midea, is a maintenance function designed to ensure proper lubrication of the compressor. This cycle is critical for extending the lifespan of the air conditioner and maintaining its efficiency.

Purpose of the Oil Return Cycle:

1. Compressor Lubrication:

• During normal operation, small amounts of compressor oil can mix with the refrigerant and circulate through the system.
    • Over time, oil can accumulate in other parts of the system, like the evaporator or condenser, reducing the oil level in the compressor.
  2. Preventing Wear and Tear:

• Insufficient lubrication in the compressor increases mechanical wear and can lead to overheating or damage to internal components.
  3. Rebalancing Oil Levels:

• The oil return cycle ensures the oil trapped in other components returns to the compressor.

How It Works:

• Activation:

• The air conditioner's controller periodically activates the oil return cycle based on runtime, load conditions, or specific environmental factors.
    • For instance, the cycle might engage after a set number of operational hours or when the system detects reduced compressor lubrication.
  • Operation:

• During this cycle, the compressor operates at higher speeds or specific conditions (like reduced refrigerant flow or higher pressure) to "flush" oil from the system components back into the compressor.
  • Duration:

• The cycle typically lasts a few minutes and is automatically managed by the system.
  • Impact on Power Consumption:

• There’s a temporary increase in energy consumption during the cycle due to elevated compressor activity, but this is minor and ensures the system operates efficiently over time.

Frequency:

• The frequency of the oil return cycle varies depending on the manufacturer's design and the operating conditions of the air conditioner. For Midea units, this process might occur every few hours or after specific system thresholds are met.

Key Benefits:

1. Protects the compressor from oil starvation.
  2. Enhances system reliability and durability.
  3. Prevents operational issues like reduced cooling or heating performance.

Considerations:

• Users typically don’t notice the oil return cycle, as it doesn't significantly impact cooling or heating output.
  • If you experience frequent or prolonged cycles, it may indicate an issue with refrigerant levels or oil return mechanics, requiring professional servicing.

User Experience

Δεν νομίζω ο χρήστης να μην καταλαβαίνει την βαλβίδα σε κάθε on/off...
Σε κάθε on/off του συμπιεστή το κάνει έτσι ή εννοείς αν το κλείσεις και το ξανά ανοίξεις;

Προθέρμανση λέγεται με λίγα λόγια αλλά παραπάνω δεν σου αναφέρει ότι γυρνάει κάθε φορά σε κύκλο ψύξης, επίσης το δικό μου midea 9αρι/18αρι και όσα έχω δει με αυτοκόλλητο Midea δεν αλλάζουν σε ψύξη στην εκκίνηση παρά μόνο στο defrost.

Άμα βρούμε κανένα ίδιο Carrier με το δικό σου να κάνουμε δοκιμή, νομίζω στο εγχειρίδιο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Klausx είπε

User Experience

Δεν νομίζω ο χρήστης να μην καταλαβαίνει την βαλβίδα σε κάθε on/off...
Σε κάθε on/off του συμπιεστή το κάνει έτσι ή εννοείς αν το κλείσεις και το ξανά ανοίξεις;

Προθέρμανση λέγεται με λίγα λόγια αλλά παραπάνω δεν σου αναφέρει ότι γυρνάει κάθε φορά σε κύκλο ψύξης, επίσης το δικό μου midea 9αρι/18αρι και όσα έχω δει με αυτοκόλλητο Midea δεν αλλάζουν σε ψύξη στην εκκίνηση παρά μόνο στο defrost.

Άμα βρούμε κανένα ίδιο Carrier με το δικό σου να κάνουμε δοκιμή, νομίζω στο εγχειρίδιο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Πόσες αναφορές δεν έχουμε διαβάσει από μέλη ότι το midea του ( ή φασόν) κάνει απόψυξη θερμοκρασίες τύπου 8 και 9C; Βλέπουν το dF. Δεκάδες. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πόσες αναφορές δεν έχουμε διαβάσει από μέλη ότι το midea του ( ή φασόν) κάνει απόψυξη θερμοκρασίες τύπου 8 και 9C; Βλέπουν το dF. Δεκάδες. 

Να κάνει απόψυξη(dF) είναι λογικό αλλά εσένα κάνει dF σε κάθε On/off του συμπιεστή, έτσι δεν είναι ή έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα έβαλα στο σπίτι ένα 22.000btu mitsubishi heavy duty και χθες ήταν η πρώτη φορά που το άνοιξα για πρόβα . Ζεσταίνει το σπίτι μια χαρά αλλά παρατήρησα ότι ενώ είχε πιάσει την θερμοκρασία που του ζήτησα δεν έσβησε αλλά έστελνε χλιαρό αέρα .Είναι θέμα κάποιας ρύθμισης;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

@liakjim Να σου στειλω inbox να μου πεις την άποψη σου για την θεση τοποθέτησης του κλιματιστικου;

Καλύτερα εδώ για να σου απαντήσουν αυτοί που ξέρουν.

7 λεπτά πριν, Klausx είπε

Να κάνει απόψυξη(dF) είναι λογικό αλλά εσένα κάνει dF σε κάθε On/off του συμπιεστή, έτσι δεν είναι ή έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Όχι δεν είναι λογικό να εμφανίζει dF στους 9C. Το έχουν πει και άλλα μέλη αυτό. Σε εμένα θα κάνει dF σχεδόν σε κάθε κύκλο on-off (λέω σχεδόν γιατί βλέπω ότι δεν κάνει πάντα).

πχ

image.png.29d93fccf32837b4eb2569f0cdb0149b.png

βλέπω ότι σε υψηλές θερμοκρασίες πηδάει έναν κύκλο, σε πιο χαμηλές το κάνει σε κάθε κύκλο. Ή κάτι παρόμοιο, δεν το έχω μελετήσει και τόσο πολύ. Απλά ξέρω ότι το κάνει ακόμα και με 11-12C όπως βλέπεις στον 1ο κύκλο του διαγράμματος.

3 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα έβαλα στο σπίτι ένα 22.000btu mitsubishi heavy duty και χθες ήταν η πρώτη φορά που το άνοιξα για πρόβα . Ζεσταίνει το σπίτι μια χαρά αλλά παρατήρησα ότι ενώ είχε πιάσει την θερμοκρασία που του ζήτησα δεν έσβησε αλλά έστελνε χλιαρό αέρα .Είναι θέμα κάποιας ρύθμισης;

Είτε έχει σβήσει ο συμπιεστής, είτε παίζει σε χαμηλά watts . Την επόμενη φορά που θα το κάνει, δες αν δουλεύει ο εξωτερικός ανεμιστήρας.

Δημοσ.

Τωρα που το θυμηθηκα. Ενα midea comfee 12000 που έχουμε έχει κατώτατα βατ σε ψύξη ~550W. Αλλά στο dry mode είναι στα 300W. Μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους που έχουν μπλέξει με αυτή την εταιρεία. Θέρμανση, 550W κατώτατα.

Όποιος έχει πρόσβαση σε οροφή ίσως ενδιαφέρεται με A/C που συνδέονται απευθείας με φωτοβολταικά. Δηλαδή έχουν MPPT δικό τους και δεν χρειάζεται inverter. Από ότι καταλαβαίνω είναι τα ίδια με τα EG4 A/C στην Αμερική που κατασκευάζονται από την DEYE και μάλλον βασίζονται σε midea. Για μαγαζιά που θέλουν ανοιχτές πόρτες κλπ λογικά θα κάνουν απόσβαση πολύ γρήγορα.

https://novavolt.gr/products/deye-hybrid-ac-dc-inverter-solar-air-conditioner-24kbtu-εσωτερικη-εξωτερικη-μοναδα

Δημοσ.

Τοποθετησα σημερα το 24αρι morris (φασον tcl). Εγκατασταση οπως πρεπει, τηρηθηκαν ολες οι προδιαγραφες. Απο βδομαδα θα βαλω και τον μετρητη και θα ανεβασω την καταναλωση του, για να εχουμε και απο αυτα δεδομενα. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η τεραστια εξωτερικη μοναδα που εχει, που ηταν σχεδον 2πλασια απο το 18 toyotomi που αντικατεστησα!!

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimitrismvr__ είπε

Τοποθετησα σημερα το 24αρι morris (φασον tcl). Εγκατασταση οπως πρεπει, τηρηθηκαν ολες οι προδιαγραφες. Απο βδομαδα θα βαλω και τον μετρητη και θα ανεβασω την καταναλωση του, για να εχουμε και απο αυτα δεδομενα. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η τεραστια εξωτερικη μοναδα που εχει, που ηταν σχεδον 2πλασια απο το 18 toyotomi που αντικατεστησα!!

Αυτό είναι καλή ένδειξη. Οσο μεγαλύτερος είναι ο εξωτερικός εναλλάκτης θερμότητας, τόσο λιγότερο χρειάζεται να δουλέψει ο συμπιεστής και εχουμε ως αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, stelikov είπε

Αυτό είναι καλή ένδειξη. Οσο μεγαλύτερος είναι ο εξωτερικός εναλλάκτης θερμότητας, τόσο λιγότερο χρειάζεται να δουλέψει ο συμπιεστής και εχουμε ως αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση.

Είσαι σίγουρος; 😎

64d8099f47b3194af47e9e06811d71d4.png

• Thanks 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...