Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 minutes ago, liakjim said:

Toshiba. 

Sorry που σε πρήζω αλλά για ποιό λόγο ? Το Inventor γραφει Α+++, Θα ειναι λιγότερο ενεργοβόρο το Toshiba που ειναι Α++

Σε ευχαριστώ και πάλι

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MfJo είπε

Το Inventor γραφει Α+++

Το leon είναι φασόν midea all easy pro (μείον κάποια χαρακτηριστικά) και από αναφορές μελών δεν πέφτει κάτω από 600W στη ψύξη (το 24άρι). Τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Επίσης δες και εδώ .

Μετά από αυτά, προσωπικά έχω χάσει την ας πούμε εμπιστοσύνη μου στα νούμερα που δηλώνουν τα κινέζικα. Ακόμα και σε ψύξη. Τουλάχιστον στα 24άρια. Για τα 18άρια έχουμε καλύτερα δείγματα από τα midea, εκεί το συζητάμε.

• Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, liakjim said:

Το leon είναι φασόν midea all easy pro (μείον κάποια χαρακτηριστικά) και από αναφορές μελών δεν πέφτει κάτω από 600W στη ψύξη (το 24άρι). Τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Επίσης δες και εδώ .

Μετά από αυτά, προσωπικά έχω χάσει την ας πούμε εμπιστοσύνη μου στα νούμερα που δηλώνουν τα κινέζικα. Ακόμα και σε ψύξη. Τουλάχιστον στα 24άρια. Για τα 18άρια έχουμε καλύτερα δείγματα από τα midea, εκεί το συζητάμε.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κοίτα για Bosch που δίνουν 7 χρόνια εγγύηση χωρίς απαίτηση για ετήσιο σέρβις ( επιβεβαίωσε το από τους όρους εγγύησης πριν ψωνίσεις γιατί αλλάζουν). 

Υπάρχει λίστα με μάρκες που δε θέλουν ετήσιο σέρβις; Έστω και να μην είναι ακριβής απόλυτα :)

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κενό, 3m σωληνώσεις, αν γίνεται πάτωμα αν όχι και πάει σε βάσεις στον τοίχο θέλουμε αντικραδασμικά στις βάσεις.

Προσοχή στις παραεισαγωγές, θέλουμε να λέει 5 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.

Κενό όταν λες, εννοείς την αντλία έτσι;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Sellout είπε

Κενό όταν λες, εννοείς την αντλία έτσι;

Ναι.

32 λεπτά πριν, ecuador είπε

Υπάρχει λίστα με μάρκες που δε θέλουν ετήσιο σέρβις; Έστω και να μην είναι ακριβής απόλυτα :)

Τα μέλη @c-minor και @Specs έχουν φτιάξει την κάτωθι λίστα με τα κλιματιστικά της αγοράς (δεν έχει απαραίτητα τα πάντα και δεν ξέρω πόσο επικαιροποιημένη είναι)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lA947fKUsE7IvsdvLDXwvlGokfupexru7UZtpe5BcrU/edit#gid=1297469025

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, MfJo said:

Sorry που σε πρήζω αλλά για ποιό λόγο ? Το Inventor γραφει Α+++, Θα ειναι λιγότερο ενεργοβόρο το Toshiba που ειναι Α++

Σε ευχαριστώ και πάλι

Από προσωπική εμπειρία, δεν θα ξαναέδινα λεφτά για midea ή mideοειδές όπως τα inventor αν είχα έστω και την παραμικρή απαίτηση για θέρμανση όπως επίσης δεν θα τα τοποθετούσα χωρίς 5μετρους σωλήνες αν τελικά τα προτιμούσα, ιδίως τα μεγάλα, δηλαδή 18άρια και 24άρια. Δεν υπάρχουν πιά και οι τραγικές διαφορές τιμής με "ιαπωνικά" μηχανήματα. Στην πράξη τα απλά Yukai/Arata ας πούμε μου έχουν κοστίσει ελάχιστα παραπάνω και δεν έχουν καμία σχέση σε τρόπο λειτουργίας, ησυχία μέσα έξω και θερμική άνεση, φυσικά και σε οικονομία αν υπολογίσεις και τη θέρμανση. Πόσο μάλλον τα EDGE...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GiannisSol είπε

Έχω κάνει αναζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στο google ή και σε βίντεο στο YouTube και δεν έχω βρει κάτι απο το εξωτερικό . Δεν δείχνει να απασχολεί το κόσμο το συγκεκριμένο θέμα των ελάχιστων watt. Συνήθως από κάποια κανάλια και ανθρώπους από Αμερική βρίσκεις απίστευτη τεχνικη πληροφορία και πολύ σοβαρές δοκιμές σε πολλά θέματα . Στο συγκεκριμένο δεν έχω βρει τίποτα. 

Αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που έχετε βρει ανεβάστε το εδώ .

Και εγώ ψάχνω εδώ και πάνω από έξι μήνες πληροφορίες γι' αυτό ακριβώς το θέμα και την περισσότερη γνώση την βρήκα σε αυτό εδώ το Forum, παρόλο που δεν περίμενα ποτέ από Έλληνες να έχουν τέτοιες γνώσεις και επιθυμία για έρευνα. Προφανώς αυτό οφείλεται σε κάποια άτομα εδώ που είναι πολύ ενεργά και πολιτισμένα και που πράγματι γνωρίζουν κατ' αρχήν την άγνοιά τους και δεν το παίζουν παντογνώστες, οπότε πράγματι ψάχνοντας βρίσκουν και επιχειρηματολογούν βάσει ενδείξεων. Παρόλα αυτά, αν πετύχω κάτι καλό, θα το αναφέρω.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 4
Δημοσ.
27 minutes ago, BigBlack said:

Από προσωπική εμπειρία, δεν θα ξαναέδινα λεφτά για midea ή mideοειδές όπως τα inventor αν είχα έστω και την παραμικρή απαίτηση για θέρμανση όπως επίσης δεν θα τα τοποθετούσα χωρίς 5μετρους σωλήνες αν τελικά τα προτιμούσα, ιδίως τα μεγάλα, δηλαδή 18άρια και 24άρια. Δεν υπάρχουν πιά και οι τραγικές διαφορές τιμής με "ιαπωνικά" μηχανήματα. Στην πράξη τα απλά Yukai/Arata ας πούμε μου έχουν κοστίσει ελάχιστα παραπάνω και δεν έχουν καμία σχέση σε τρόπο λειτουργίας, ησυχία μέσα έξω και θερμική άνεση, φυσικά και σε οικονομία αν υπολογίσεις και τη θέρμανση. Πόσο μάλλον τα EDGE...

ΟΚ, σας ευχαριστώ! Τωρα ειμαι σε διλημμα 18αρι ή 22αρι Toshiba Edge, 1050€ και 1200€.

Και αν παω στα 1200 μηπως το Fujitsu KM Series ASEG24KMTE/AOEG24KMTAFu στα 1290€?

Για περιστασιακη χρηση πάντα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, MfJo είπε

ΟΚ, σας ευχαριστώ! Τωρα ειμαι σε διλημμα 18αρι ή 22αρι Toshiba Edge, 1050€ και 1200€.

Και αν παω στα 1200 μηπως το Fujitsu KM Series ASEG24KMTE/AOEG24KMTAFu στα 1290€?

Μπορείς να μαζέψεις όλα σου τα στοιχεία σε ένα ποστ;

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, MfJo said:

Για Fujitsu θα σου πει ο liakjim, δεν γνωρίζω καθόλου. Και για τις απαιτήσεις του χώρου το 18άρι δεν θα σου φτάσει και δεν θα δουλευει οικονομικά όπως θέλεις. Απο εκεί και πέρα ό,τι νομίζεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που έχετε βρει ανεβάστε το εδώ . 

Το μόνο που έχω βρει είναι μια αναφορά από έναν κινέζο που έχει κάνει φύλλο και φτερό το asyg24klca και έχει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που πιθανότατα να ισχύουν μιας και φαίνεται γενικά να ξέρει τι λέει.

Το λινκ είναι εδώ με μετάφραση στα αγγλικά -> https://www-zhihu-com.translate.goog/tardis/zm/art/375205135?source_id=1003&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

και το επίμαχο σημείο είναι στην αρχή του άρθρου (με κόκκινες αγκύλες) ->

image.png.16fba174d7ddcedab42e81f65d475fdf.png

Με λίγα λόγια και αν ισχύουν αυτά, η fujitsu με την toshiba έχουν συνεργαστεί και έχουν πετύχει την υψηλότερη ακρίβεια σε ηλεκτρονικό έλεγχο σε χαμηλές συχνότητες λειτουργίας (και άρα watts) . Μετέπειτα η toshiba έδωσε κομμάτι της τεχνογνωσίας και στη midea και για αυτό βλέπουμε μοντέλα με ικανοποιητική συμπεριφορά (σε ψύξη όμως μόνο και όχι σε όλα τα μοντέλα).  

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
17 minutes ago, liakjim said:

Μπορείς να μαζέψεις όλα σου τα στοιχεία σε ένα ποστ;

• Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€-1300€
  • Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  • Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  • Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση
  • Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ:  περιστασιακή σε ψύξη/θερμανση
  • Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού φυσικου αεριου & τζάκι
  • Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 80τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  • Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αθηνα
  • Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ:  μεγάλη εγγύηση,  επιθμητο να έχει wifi.
  • Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλες μονώσεις, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή.
  • Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του,

Ειναι για περιστασιακη χρηση, δεν θα δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ.

Κλινω μεταξυ Toshiba Edge 18 ή 22 ή 24 αλλιώς το Fujitsu KM Series ASEG24KMTE/AOEG24KMTAFu στα 1290

Δεν θελώ να ψυξω, θερμανω και τα 80 μετρα, αλλά εκει που καθομαι να ερχεται αερακι ζεστο ή δροσερό με οικονομική κατανάλωση.

aircon.JPG

Δημοσ.
27 minutes ago, MfJo said:
  • Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€-1300€
  • Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  • Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  • Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση
  • Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ:  περιστασιακή σε ψύξη/θερμανση
  • Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού φυσικου αεριου & τζάκι
  • Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 80τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  • Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αθηνα
  • Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ:  μεγάλη εγγύηση,  επιθμητο να έχει wifi.
  • Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλες μονώσεις, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή.
  • Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του,

Ειναι για περιστασιακη χρηση, δεν θα δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ.

Κλινω μεταξυ Toshiba Edge 18 ή 22 ή 24 αλλιώς το Fujitsu KM Series ASEG24KMTE/AOEG24KMTAFu στα 1290

Δεν θελώ να ψυξω, θερμανω και τα 80 μετρα, αλλά εκει που καθομαι να ερχεται αερακι ζεστο ή δροσερό με οικονομική κατανάλωση.

aircon.JPG

Έχεις βάλει συνθετικά κουφώματα ενώ είναι μεταλλικά. Αυτό προσθέτει στην πράξη θερμοδιακοπή. Επίσης έχεις βάλει πως έχεις στέγη πάνω από την πλάκα, ισχύει;

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, BigBlack said:

Έχεις βάλει συνθετικά κουφώματα ενώ είναι μεταλλικά. Αυτό προσθέτει στην πράξη θερμοδιακοπή. Επίσης έχεις βάλει πως έχεις στέγη πάνω από την πλάκα, ισχύει;

συγγνωμη εκανα λαθος, το ξαναβαζω

aircon.JPG

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...