Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, z3et είπε

Δυστυχώς δεν θα μπει σε σουκο πριζα οπότε δεν θα χω κάποιο τρόπο να μετράω καταναλώσεις (εκτος και αν δίνει το app έμπιστα στοιχεία) αλλα ναι, μόλις το δουλεψω κάμποσο θα γυρίσω με εντυπώσεις.

Πάει σε δική του και αποκλειστική ασφάλεια στον πίνακα;

Αν ναι μπορεί να μπει στον πίνακα ένα Sonoff POW Elite R3 (16A).

Αν όχι μπορείς να παρεμβάλεις έναν μετρητή στο καλώδιο της εξωτερικής μονάδας . Έτσι έχω στο δικό μου 9αράκι. Στη φωτογραφία με έναν sonoff pow r2. Με ένα μεγαλούτσικο αδιάβροχο κουτάκι μπορείς να χωρέσεις και μια tapo p110 με τις αντίστοιχες πρίζες/φις . Εννοείται με ηλεκτρολόγο.

0-02-05-fd11310056698248bd3351db3c08c750

• Like 3
Δημοσ.
16 minutes ago, liakjim said:

Αν όχι μπορείς να παρεμβάλεις έναν μετρητή στο καλώδιο της εξωτερικής μονάδας . Έτσι έχω στο δικό μου 9αράκι. Στη φωτογραφία με έναν sonoff pow r2. Με ένα μεγαλούτσικο αδιάβροχο κουτάκι μπορείς να χωρέσεις και μια tapo p110 με τις αντίστοιχες πρίζες/φις . Εννοείται με ηλεκτρολόγο.

Να πω εδώ, off topic, πως 4 μπριζάκια tapo p110 σε τρία διαφορετικά σπίτια μου έχουν βγει off, κάνοντας το χαρακτηριστικό ήχο κλακ κλακ κλακ (ανοιγοκλείνουν συνεχόμενα). Σαν πρόβλημα το συνάντησα συχνά στα διεθνή φόρουμ, κάποιοι λένε πως η συσκευή δεν αντέχει τα επαγωγικά φορτία και πεθαίνουν κάποιοι πυκνωτές. Εγώ πάντως τα επέστρεψα εντός εγγύησης και τα καινούργια δεν έχω τολμήσει να τα ξαναβάλω καθώς φοβάμαι για την υγεία των συσκευών αν αρχίσουν να αναβοσβήνουν ανεξέλεγκτα. Μιλάω για κλιματιστικά και ψυγεία inverter. Απλά το αναφέρω να το έχετε στο νου σας.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BigBlack είπε

Να πω εδώ, off topic, πως 4 μπριζάκια tapo p110 σε τρία διαφορετικά σπίτια μου έχουν βγει off, κάνοντας το χαρακτηριστικό ήχο κλακ κλακ κλακ (ανοιγοκλείνουν συνεχόμενα). Σαν πρόβλημα το συνάντησα συχνά στα διεθνή φόρουμ, κάποιοι λένε πως η συσκευή δεν αντέχει τα επαγωγικά φορτία και πεθαίνουν κάποιοι πυκνωτές. Εγώ πάντως τα επέστρεψα εντός εγγύησης και τα καινούργια δεν έχω τολμήσει να τα ξαναβάλω καθώς φοβάμαι για την υγεία των συσκευών αν αρχίσουν να αναβοσβήνουν ανεξέλεγκτα. Μιλάω για κλιματιστικά και ψυγεία inverter. Απλά το αναφέρω να το έχετε στο νου σας.

4 έχω από δαύτα, προς το παρόν πάνε τρένο. Για να δούμε.

Δημοσ.
1 minute ago, liakjim said:

Μπορεί να ήταν κάποια παρτίδα προβληματική, καθώς τα αγόρασα μαζί σε ζεύγη. Μακάρι να έχει διορθωθεί, απλά έχε το νου σου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Τί προτέινετε μεταξύ των παρακάτω;

Toshiba Edge 18J2AVSG-E1/B18G3KVSG-E - 1047€

Toyotomi GTN GTG 18CMW Gosai - 929€

Toyotomi CTN CTG 356BRM ErAI- 1104€

Και για θερμανση και για ψυξη ενδιαφέρομαι.

Επεξ/σία από MfJo
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MfJo είπε

Καλησπέρα,

Εννοείται το πρώτο. 

• Like 2
Δημοσ.
34 minutes ago, MfJo said:

Καλησπέρα,

Toshiba edge χωρίς συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, BigBlack είπε

Μήπως τα έχεις μαζί με πρίζακια προστασίας ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, liakjim said:

Εννοείται το πρώτο. 

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2. Υπάρχει κάτι καλύτερο που να αξίζει με +- 100€ η ειμαι οκ με το Toshiba.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να βλε΄πω στις προδιαγραφές τους για να καταλάβω αν το σηκώνει η τρέχουσα ασφάλεια; Μπορώ να πάω και σε περισσότερα BTU χωρίς να αλλάξω κάτι ηλεκτρολογικά;

Επισυνάπτω και τον πίνακα. που φαινονται τα btu?

Είναι απαγορευτικό να παώ στα 18000btu?

Capture.JPG

Επεξ/σία από MfJo
Δημοσ.
4 minutes ago, Sellout said:

Έκανα κάτι λάθος στ αποτέλεσμα; Γιατί ο calc μου βγάζει 35000btu

τα αποτελεσματα δεν τα κραταει για να τα δουμε ετσι με το λινκ. βαλε φωτο αν κρατησες η ξανακανε το κ βαλε

Δημοσ.
33 minutes ago, dimostr said:

Μήπως τα έχεις μαζί με πρίζακια προστασίας ?

Όχι, μονα τους. Έχω δει στα φόρουμ διαφορες περιπτώσεις με και χωρίς προστασία που κάνουν τα ίδια.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Specs είπε

τα αποτελεσματα δεν τα κραταει για να τα δουμε ετσι με το λινκ. βαλε φωτο αν κρατησες η ξανακανε το κ βαλε

Screenshot_2024-11-27-19-19-13-733_com.android.chrome.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BigBlack είπε

3 ώρες πριν, liakjim είπε

3 ώρες πριν, BigBlack είπε

Μπορεί να ήταν κάποια παρτίδα προβληματική, καθώς τα αγόρασα μαζί σε ζεύγη. Μακάρι να έχει διορθωθεί, απλά έχε το νου σου.

Καλά κάνεις και δεν το ρισκάρεις. Και το δικό μου αυτό έπαθε που είχα πάρει σε ζεύγη μετά από διακοπή ρεύματος και ήταν τόσο σύντομο που το κλιματιστικό απλά έχανε στροφές ο ανεμιστήρας, ευτυχώς το πρόλαβα αμέσως, εφόσον μπορεί να συμβεί ενώ λείπεις από το σπίτι πέταμα κατευθείαν ή για καμία λάμπα κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...