SM81 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Γρήγορη ερώτηση : Σφύριγμα στην εσωτερική μονάδα στο ζεστό σε daikin siesta 21000btu. Απο έξω δεν ακούγεται κάτι.
IsiR Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Πυρρος είπε Διαμέρισμα του 60 , ξύλινα κουφώματα, χωρίς θέρμανση. Ψάχνοντας κάτι οικονομικό , και λίγο πριν παραγγείλω το daikin σε κωτσο, είδα ένα tcl στα 250 με Α+++ κ scop 5,1 . Επίσης , φοβάμαι τι εγκατάσταση θα κάνουν τα μαστοριά από κωτσο μιας κ δεν θα είμαι παρόν . Το κορίτσι σιγά μην ασχοληθεί. Έχω ακούσει καλά λόγια από διάφορους για tcl κ αναρωτιέμαι.... https://www.bestprice.gr/item/2155493111/tcl-elite-plus-tac-09chsaxa412-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html Το μηχανημα αυτο δεν υπαρχει.
Πυρρος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, IsiR είπε Το μηχανημα αυτο δεν υπαρχει. Το έψαξα στη σελίδα της tcl κ όντως δεν το έχουν ! Απ' την άλλη το διαθέτει και alpha klima (100€ παραπάνω) με 10 χρόνια εγγύηση τουρνικιωτη 🤔. Μου φαίνεται θα πάω σε daikin-κωτσο να ησυχάσω. Ευχαριστώ πολύ
liakjim Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Πυρρος είπε Το έψαξα στη σελίδα της tcl κ όντως δεν το έχουν ! Απ' την άλλη το διαθέτει και alpha klima (100€ παραπάνω) με 10 χρόνια εγγύηση τουρνικιωτη 🤔. Μου φαίνεται θα πάω σε daikin-κωτσο να ησυχάσω. Ευχαριστώ πολύ Το daikin είναι μια σίγουρη λύση, όπως και το toshiba arata/yukai (για 80€ έξτρα θα πήγαινα arata μόνο και μόνο για την εγγύηση των 7 ετών αντί για τα 3 του daikin). Το μόνο αρνητικό είναι ότι το daikin είναι δυνατό μηχανάκι οπότε δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί σε 10τμ. Φαντάσου έχω το atxc25b σε 17τμ ,με ζήτηση 21C και silent ανεμιστήρα και κρατάει τον χώρο των 3000W απωλειών σε ισορροπία με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Οπότε τι θα κάνει στα 10τμ; Μήπως θα κάνει συνέχεια onoff; Δεν ξέρω. Μια άλλη επιλογή είναι να πας σε κάτι με follow me. Εκεί θα καίει λίγο παραπάνω, αλλά θα ανοίγει και θα σβήνει σαν καλοριφέρ. Έτσι είμαι στην κρεβατοκάμαρα των 15τμ και περίπου 2400W απώλειες. Το carrier μου (φασόν midea) πήγε έτσι με 20C ζήτηση: οι θερμοκρασίες των χώρων ήταν έτσι (με πράσινο το daikin , με μωβ το carrier) και οι καταναλώσεις έτσι : άρα το daikin , με έναν βαθμό μεγαλύτερη ζήτηση, που κράτησε πιο ζεστό τον χώρο και που είναι σε χώρο με 20% περίπου περισσότερες απώλειες, τελικά έκαψε και 20% λιγότερο! Θα μου πεις, ε ας κάνει και onoff το daikin Θα παίζει κάπως έτσι (πιο παλιό διάγραμμα με υψηλότερες θερμοκρασίες) και ο χώρος θα είναι έτσι αν είσαι οκ με αυτό, τότε go. Από την άλλη ένα tcl είναι κάτι το άγνωστο το πως θα κάτσει στον χώρο σου και πόσο θα καίει. Έχει μεν i-feel αλλά απενεργοποιείται αυτόματα στις 2 ώρες οπότε είναι σαν μην έχει. Αυτά είναι τα δεδομένα (για τους δικούς μου χώρους). Οπότε παίζεις λίγο αμπε-μπα-μπλομ , ζυγίζεις και χτυπάς . Και μετά μη μας ξεχάσεις, έλα να μας πεις τι είδες με την όποια επιλογή σου. ( άσχετο, αλλά βλέπουμε το asyg24kmta να καίει λιγότερο από τα 2 μικρά αθροιστικά, ενώ είναι σε 60τμ ενιαίο με 6500W απώλειες και ζήτηση 22C !!! ) Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από liakjim
Sarandis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, liakjim είπε Το daikin είναι μια σίγουρη λύση, όπως και το toshiba arata/yukai (για 80€ έξτρα θα πήγαινα arata μόνο και μόνο για την εγγύηση των 7 ετών αντί για τα 3 του daikin). Το μόνο αρνητικό είναι ότι το daikin είναι δυνατό μηχανάκι οπότε δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί σε 10τμ. Φαντάσου έχω το atxc25b σε 17τμ ,με ζήτηση 21C και silent ανεμιστήρα και κρατάει τον χώρο των 3000W απωλειών σε ισορροπία με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Οπότε τι θα κάνει στα 10τμ; Μήπως θα κάνει συνέχεια onoff; Δεν ξέρω. Μια άλλη επιλογή είναι να πας σε κάτι με follow me. Εκεί θα καίει λίγο παραπάνω, αλλά θα ανοίγει και θα σβήνει σαν καλοριφέρ. Έτσι είμαι στην κρεβατοκάμαρα των 15τμ και περίπου 2400W απώλειες. Το carrier μου (φασόν midea) πήγε έτσι με 20C ζήτηση: οι θερμοκρασίες των χώρων ήταν έτσι (με πράσινο το daikin , με μωβ το carrier) και οι καταναλώσεις έτσι : άρα το daikin , με έναν βαθμό μεγαλύτερη ζήτηση, που κράτησε πιο ζεστό τον χώρο και που είναι σε χώρο με 20% περίπου περισσότερες απώλειες, τελικά έκαψε και 20% λιγότερο! Από την άλλη ένα tcl είναι κάτι το άγνωστο το πως θα κάτσει στον χώρο σου και πόσο θα καίει. Έχει μεν i-feel αλλά απενεργοποιείται αυτόματα στις 2 ώρες οπότε είναι σαν μην έχει. Αυτά είναι τα δεδομένα (για τους δικούς μου χώρους). Οπότε παίζεις λίγο αμπε-μπα-μπλομ , ζυγίζεις και χτυπάς . Και μετά μη μας ξεχάσεις, έλα να μας πεις τι είδες με την όποια επιλογή σου. ( άσχετο, αλλά βλέπουμε το asyg24kmta να καίει λιγότερο από τα 2 μικρά αθροιστικά, ενώ είναι σε 60τμ ενιαίο με 6500W απώλειες και ζήτηση 22C !!! ) Offtopic, μπορείς να μου πεις που βρήκες τα dashboards ή αν τα έφτιαξες εσύ; Ψάχνω απο κάπου να ξεκινήσω και μάλλον δεν κάνω σωστή αναζήτηση. πχ αυτό που είχες στείλει πιο παλιά https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/LkveBQ0zGmsgFjy9zBJtwKKHFxdR6M07?orgId=0&refresh=1m
liakjim Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, Sarandis είπε Offtopic, μπορείς να μου πεις που βρήκες τα dashboards ή αν τα έφτιαξες εσύ; Ψάχνω απο κάπου να ξεκινήσω και μάλλον δεν κάνω σωστή αναζήτηση. πχ αυτό που είχες στείλει πιο παλιά https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/LkveBQ0zGmsgFjy9zBJtwKKHFxdR6M07?orgId=0&refresh=1m Spoiler Ναι τα έχω φτιάξει σιγά σιγά μόνος μου. Δεν είναι δύσκολο. Ορίστε αυτό με τα watts/daily watts/monthly watts για όλα , επίσης ένα κλιματιστικό μόνο του και ένα με όλα τα κλιματιστικά + εξωτερική θερμοκρασία. Εννοείται πρέπει να αλλάξεις τα entities με τα δικά σου. Carrier Crystal II-1732694603622.json clima watts plus temp-1732694548463.json clima watts-1732694520890.json 3
george0310 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, leonkoum είπε Ήρθε το εργαλείο, το Σάββατο θα το περάσω.. καλημερα , σε τι χωρο θα μπει ? τετραγωνικα ?? εαν βαλεις TAPO τι καταναλωση σου βγαζει , το yukai 10 που εχω σε δωματιο 10 τετραγωνικα με επιλογη 20 βαθμους αθηνα παει στους 23 εσωτερικη θερμοκρασια και 190 watt στους 19 επιλογη παει 21-22 αλλα ειναι on -off που δεν το καταλαβαινεις αλλα επειδη ψαχνομαι για διπλανο δωματιο 12 τετραγωνικα κοιταω και αυτο , οποτε με το καλο αν μπορεσεις να μα πεις τι και πως
Wspr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Καλησπερα στην ομαδα Αρχες Σεπτεμβριου εβαλα ενα toyotomi umi 9000 btu.Λογω θερμοκρασιων δουλευτηκε ελαχιστα,5-6 ωρες μεχρι που εβγαλε σφαλμα L3(συμπιεστης).Ηρθαν τεχνικοι απο την toyotomi,αλλαξαν μοτερ αλλα το προβλημα παραμενει οποτε μιλησαν για πλακετα. Το ερωτημα τωρα ειναι το εξης:αφηνω να αλλαξουν πλακετα και εφοσον δουλευει ολα οκ...η αφου το μηχανημα δουλεψε 5-6 ωρες max ειναι doa οποτε απαιτω καινουργια εξωτερικη μοναδα;
liakjim Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, george0310 είπε καλημερα , σε τι χωρο θα μπει ? τετραγωνικα ?? εαν βαλεις TAPO τι καταναλωση σου βγαζει , το yukai 10 που εχω σε δωματιο 10 τετραγωνικα με επιλογη 20 βαθμους αθηνα παει στους 23 εσωτερικη θερμοκρασια και 190 watt στους 19 επιλογη παει 21-22 αλλα ειναι on -off που δεν το καταλαβαινεις αλλα επειδη ψαχνομαι για διπλανο δωματιο 12 τετραγωνικα κοιταω και αυτο , οποτε με το καλο αν μπορεσεις να μα πεις τι και πως Σύμφωνα με το data book, 152W ελάχιστα σε θέρμανση και 107W σε ψύξη. 3 λεπτά πριν, Wspr είπε Καλησπερα στην ομαδα Αρχες Σεπτεμβριου εβαλα ενα toyotomi umi 9000 btu.Λογω θερμοκρασιων δουλευτηκε ελαχιστα,5-6 ωρες μεχρι που εβγαλε σφαλμα L3(συμπιεστης).Ηρθαν τεχνικοι απο την toyotomi,αλλαξαν μοτερ αλλα το προβλημα παραμενει οποτε μιλησαν για πλακετα. Το ερωτημα τωρα ειναι το εξης:αφηνω να αλλαξουν πλακετα και εφοσον δουλευει ολα οκ...η αφου το μηχανημα δουλεψε 5-6 ωρες max ειναι doa οποτε απαιτω καινουργια εξωτερικη μοναδα; DOA θα ήταν αν δεν δούλεψε ποτέ. Τώρα επισκευή . ΥΓ Με την ευκαιρία έριξα μια ματιά στο site της toyotomi. Παλιά όλα τα μοντέλα ήταν gree με εξαίρεση το satori που ήταν aux. Βλέπω ότι έχουν επεκταθεί στα aux μιας και aux είναι επίσης το vr eco, καθώς και το ora. 1
koriosg4 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, έχω 3 κλιματιστικά Daikin, 2 9αρια σε υπνοδωμάτια και 1 18αρι σε σπίτι 90 τετραγωνικά με παλιά διαρρύθμιση. Λειτουργούν 24/7 χειμώνα καλοκαίρι με ανοιχτές τίς πόρτες μέσα στο σπίτι στο μεγάλο έχει την εφαρμογή conecta, δεν έχω tapo η κάποιο άλλο είδος μέτρησης, μέσω τής εφαρμογής για αυτές τις ημέρες με μέση θερμοκρασίες στους 11° βλέπω κατανάλωση πάνω κάτω 5kwh. Κάποιοι από εσάς σε παρόμοιες καταστάσεις με τις δίκες μου που κυμαίνεστε? είναι η εφαρμογή παραπλήσια στις πραγματικές κατανάλωσής? Ευχαριστώ. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από koriosg4
liakjim Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, koriosg4 είπε Καλησπέρα στην παρέα, έχω 3 κλιματιστικά Daikin, 2 9αρια σε υπνοδωμάτια και 1 18αρι σε σπίτι 90 τετραγωνικά με παλιά διαρρύθμιση. Λειτουργούν 24/7 χειμώνα καλοκαίρι στο μεγάλο έχει την εφαρμογή conecta, δεν έχω tapo η κάποιο άλλο είδος μέτρησης, μέσω τής εφαρμογής για αυτές τις ημέρες με μέση θερμοκρασίες στους 11° βλέπω κατανάλωση πάνω κάτω 5kwh. Κάποιοι από εσάς σε παρόμοιες καταστάσεις με τις δίκες μου που κυμαίνεστε? είναι η εφαρμογή παραπλήσια στις πραγματικές κατανάλωσής? Ευχαριστώ. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση για διαφορετικούς χώρους. Για την εφαρμογή θα σου πουν.
z3et Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 32 λεπτά πριν, liakjim είπε ΥΓ Με την ευκαιρία έριξα μια ματιά στο site της toyotomi. Παλιά όλα τα μοντέλα ήταν gree με εξαίρεση το satori που ήταν aux. Βλέπω ότι έχουν επεκταθεί στα aux μιας και aux είναι επίσης το vr eco, καθώς και το ora. Τελικά και εγώ το UMI 9αρι πηρα, το TCL Miracle δεν μπορούσα να το βρω στη τιμή/χρονο παράδοσης που ήθελα (με εγκατάσταση + καμποσες άτοκες δόσεις). Καλή ή κακή επιλογή; Και πως καταλαβαίνεις ποιού OEM/ODM ειναι;
liakjim Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, z3et είπε Τελικά και εγώ το UMI 9αρι πηρα, το TCL Miracle δεν μπορούσα να το βρω στη τιμή/χρονο παράδοσης που ήθελα (με εγκατάσταση + καμποσες άτοκες δόσεις). Καλή ή κακή επιλογή; Και πως καταλαβαίνεις ποιού OEM/ODM ειναι; Προσωπικά δεν θα το έπαιρνα αλλά ποιος ξέρει; Μπορεί να βγει καλό. Ελπίζω να μας πεις. Για τα φασόν κτλ πηγαίνω συνήθως με τηλεκοντρόλ και με διαστάσεις εξωτερικής μονάδας πχ το 9άρι umi με διαστάσεις 732Χ550Χ330 με πάει αμέσως στο gree pular. 1
Wspr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Και το umi και το erai,τα δουλεύω από την εφαρμογή της gree. Εγώ τα ψιλό μετάνιωσα τα toyotomi.Επρεπε να έχω πάρει tesla που και φτηνότερα είναι αλλά μου λειτουργούν απροβλημάτιστα χρόνια τώρα στο γραφείο.
z3et Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Προσωπικά δεν θα το έπαιρνα αλλά ποιος ξέρει; Μπορεί να βγει καλό. Ελπίζω να μας πεις. Για τα φασόν κτλ πηγαίνω συνήθως με τηλεκοντρόλ και με διαστάσεις εξωτερικής μονάδας πχ το 9άρι umi με διαστάσεις 732Χ550Χ330 με πάει αμέσως στο gree pular. Δυστυχώς δεν θα μπει σε σουκο πριζα οπότε δεν θα χω κάποιο τρόπο να μετράω καταναλώσεις (εκτος και αν δίνει το app έμπιστα στοιχεία) αλλα ναι, μόλις το δουλεψω κάμποσο θα γυρίσω με εντυπώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα