USS456 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Με έκαψες τώρα. Και το δικό μου asyg24klca πως το είχε βάλει ο ψυκτικός να φεύγουν από αριστερά; Σύμφωνα με αυτό τον οδηγό είδα μόνο δεξιά και πίσω https://www.fujitsu-general.com/datafiles/W9319357102-0201_IM_En_ASYG18KLCA.pdf
liakjim Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, USS456 είπε Σύμφωνα με αυτό τον οδηγό είδα μόνο δεξιά και πίσω https://www.fujitsu-general.com/datafiles/W9319357102-0201_IM_En_ASYG18KLCA.pdf Ναι μόλις το είπες έτρεξα να το δω και ισχύει. Παρόλα αυτά εμένα το είχε κάνει να βγαίνουν από αριστερά. Δυστυχώς δεν θυμάμαι να σου πω πως.
korakios Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 17 λεπτά πριν, definitio είπε Υπάρχει AC που να επιτρέπει πλήρη περιστροφή της περσίδας, ώστε να ρίχνει τον αέρα τελείως κάθετα (ή και με κλίση προς τον τοίχο), όπως αυτό; ...γενικά προσφέρει μέγιστη ευελιξία στη κατεύθυνση του αέρα Αυτή η λειτουργία στο -χαλασμένο πλέον- Kelvinator με έσωζε ώστε να μην ρίχνει το ρεύμα είτε εκεί που κοιμάμαι είτε στο γραφείο δίπλα. ...κανένα άλλο κλιματιστικό που έχω δει δεν το καταφέρνει αυτό με τη συμβατική τοποθέτηση/κίνηση της περσίδας...λογικά πρέπει να υπάρχουν κι άλλα... Δυστυχώς εκεί που μπορεί να μπει το κλιματιστικό στο μικρό υπνοδωμάτιο, ρίχνει τον αέρα κατευθείαν επάνω στον χρήστη του χώρου. Επίσης θυμαμαι παλιότερα είχε σχολιαστεί κάποια λειτουργία AC που αποτρέπει αυτό το ενοχλητικό "χλιαρό" ρεύμα αέρα στη θέρμανση όταν έχει πιάσει το κλιματιστικό την επιθυμητή θερμοκρασία. ο ζεστός που θα πετάει κάτω θα ανεβαίνει κατευθείαν στο AC = προβληματική λειτουργία στο υπνοδωμάτιο κοίτα σε μτχ on/off που όταν δουλεύει βγάζει πολύ ζεστό αέρα (φυσικά ξεχνάς οικονομία) αλλιώς σηκώνεις θερμοκρασία (με 24ωρη πάντα λειτουργία) για να μη σε ενοχλεί ο αέρας ή κοιτάς μοντέλα (δε γνωρίζω) να έχουν silent mode (πολύ μικρή ταχύτητα αέρα)
USS456 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Ναι μόλις το είπες έτρεξα να το δω και ισχύει. Παρόλα αυτά εμένα το είχε κάνει να βγαίνουν από αριστερά. Δυστυχώς δεν θυμάμαι να σου πω πως. Ενδιαφέρον, ευχαριστώ ! μάλλον όταν το εγκατέστησε θα είδε ότι δεν θα υπήρχαν τίποτα εμπόδια και προς την αριστερη μεριά του κλιματιστικού ώστε να περάσει τις σωλήνες ωστόσο ο κατασκευαστής ίσως ξέρει κάτι παραπάνω και να λέει πίσω η δεξιά 😅…αναφορικά με την ερώτηση που έθεσε έχουμε καμία ιδεα ;
MikhailBakurin Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 34 minutes ago, rkb said: Εγώ κοιτάω αυτό https://euragora.gr/product/toshiba-edge-ras-b22g3kvsg-e-ras-22j2avsg-e1-klimatistiko-inverter-22000-btu-a-a-me-wifi/ και ελπίζω μήπως πέσει λίγο ακόμα ή αν βγει προσφορά για το 24ΚΜΤΕ από 1100 και κάτω, χωρίς εγκατάσταση. Eδώ θα το βρεις κατά τι φθηνότερα, αν ισχύει η έξτρα προσφορά 10% από την αναγραφόμενη τιμή ''προσφοράς'': https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-22000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b22g3kvsg-e-ras 1
definitio Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 18 minutes ago, Specs said: επειδη εχω παιδευτει πολυ με αυτη την λειτουργια που την εχω σε ενα ταπεινο Haier, στις φιρμες ΔΕΝ θα την βρεις. Θα βρεις ομως σε μινεζους, TCL Midea κλπ τις διατρητες καθετες περσιδες που στριβουν κ "ταπωνουν" την εξοδο κ κανουν διαχυση κ ετσι καθολου ρευμα. Αν το θες για οικονομια ομως δεν ξερω ποιο δουλευει στρωτα...καπου εχει γραφτει εδω μεσα. Λες για το TCL Miracle & Midea Breezeless; Στο TCL δεν με έπεισε οπτικά, αυτό του Midea φαινόταν ότι θα λειτουργούσε καλύτερα (στην έξοδο οι οπές), αλλά δεν έχω εμπειρία. Εσύ το TCL έχεις; Μεταξύ των δύο ποιό θα πρότεινες, αν έχεις γνώμη; Τώρα το Breezeless E τρέχει στα 520€ με εγκατάσταση, για το Miracle δεν είδα προσφορές... ...αρχίζω κ φλερτάρω με την ιδέα του κλιματιστικού πρώτιστα για το καλοκαίρι - στο υπνοδωμάτιο - και μόνο βοηθητικά/σποραδικά τον χειμώνα...για το σαλόνι, θα αλλαχθεί μάλλον όταν χαλάσει ή όταν βγει το νέο "αλλάζω συσκευή" 13 minutes ago, korakios said: ο ζεστός που θα πετάει κάτω θα ανεβαίνει κατευθείαν στο AC = προβληματική λειτουργία στο υπνοδωμάτιο κοίτα σε μτχ on/off που όταν δουλεύει βγάζει πολύ ζεστό αέρα (φυσικά ξεχνάς οικονομία) αλλιώς σηκώνεις θερμοκρασία (με 24ωρη πάντα λειτουργία) για να μη σε ενοχλεί ο αέρας ή κοιτάς μοντέλα (δε γνωρίζω) να έχουν silent mode (πολύ μικρή ταχύτητα αέρα) Αν δεν προσφέρει οικονομία, είτε λόγω on/off είτε λόγω χρήσης με κάθετη κατεύθυνση αέρα, δεν υπα΄ρχει λόγος...αλλά σε δωμάτιο 12τμ, τετράγωνο, θα είναι όντως προβληματικό στη πράξη να πέφτει κάθετα ο αέρας;
rkb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 17 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Eδώ θα το βρεις κατά τι φθηνότερα, αν ισχύει η έξτρα προσφορά 10% από την αναγραφόμενη τιμή ''προσφοράς'': https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-22000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b22g3kvsg-e-ras Πράγματι αν ισχύει το επιπλέον 10% βγαίνει λίγο φθηνότερο, αλλά θα προτιμούσα κατάστημα από Θεσσαλονίκη, Βόλο ή Λάρισα εκτός και εάν έχουν δωρεάν μεταφορικά εκτός Αθήνας.
Specs Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 27 minutes ago, definitio said: Εσύ το TCL έχεις; ναι κ ειναι μαλλον ιδια...κανει δουλεια η διαχυση, τελεια ειναι. Αλλα εμενα ειναι ειδικο μοντελο, εσυ παρε καποιο αλλο TCL με αυτη την δυνατοτητα μεν αλλα που εχει αποδεσειγμενα στρωτη λειτουργια σε ψυξη κ θερμανση, ας μας πουν οσοι εχου, ισως Miracle το λενε με καποιο νουμερο μαζι...
definitio Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 20 minutes ago, Specs said: ναι κ ειναι μαλλον ιδια...κανει δουλεια η διαχυση, τελεια ειναι. Αλλα εμενα ειναι ειδικο μοντελο, εσυ παρε καποιο αλλο TCL με αυτη την δυνατοτητα μεν αλλα που εχει αποδεσειγμενα στρωτη λειτουργια σε ψυξη κ θερμανση, ας μας πουν οσοι εχου, ισως Miracle το λενε με καποιο νουμερο μαζι... Το TCL Breeze, με τον εντυπωσιακό (κι ενοχλητικό για υπνοδωμάτιο) μπλε φωτισμό και εισαγωγή φρέσκου αέρα; Από τις εικόνες μού φαίνεται ενοχλητικός κι ο φωτισμός στο πάνελ θερμοκρασίας. Αν μπορούσε να απενεργοποιηθεί ο φωτισμός, θα ήθελα να το δοκιμάσω, αλλά πολύ ακριβό αυτή τη στιγμή. Μάλλον για ψύξη κυρίως εν τέλει...για θέρμανση βοηθητικά κ με τις ευκολίες για απομακρυσμένη έναρξη... Οπότε μεταξύ Midea Breezeless & TCL Miracle III...
GiannisSol Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, definitio είπε Υπάρχει AC που να επιτρέπει πλήρη περιστροφή της περσίδας, ώστε να ρίχνει τον αέρα τελείως κάθετα (ή και με κλίση προς τον τοίχο), όπως αυτό; ...γενικά προσφέρει μέγιστη ευελιξία στη κατεύθυνση του αέρα Αυτή η λειτουργία στο -χαλασμένο πλέον- Kelvinator με έσωζε ώστε να μην ρίχνει το ρεύμα είτε εκεί που κοιμάμαι είτε στο γραφείο δίπλα. ...κανένα άλλο κλιματιστικό που έχω δει δεν το καταφέρνει αυτό με τη συμβατική τοποθέτηση/κίνηση της περσίδας...λογικά πρέπει να υπάρχουν κι άλλα... Δυστυχώς εκεί που μπορεί να μπει το κλιματιστικό στο μικρό υπνοδωμάτιο, ρίχνει τον αέρα κατευθείαν επάνω στον χρήστη του χώρου. Επίσης θυμαμαι παλιότερα είχε σχολιαστεί κάποια λειτουργία AC που αποτρέπει αυτό το ενοχλητικό "χλιαρό" ρεύμα αέρα στη θέρμανση όταν έχει πιάσει το κλιματιστικό την επιθυμητή θερμοκρασία. Ναι το κανει το gree σειρα airy μονο στη θερμανση. Στη ψυξη οχι. 4 ώρες πριν, liakjim είπε Με έκαψες τώρα. Και το δικό μου asyg24klca πως το είχε βάλει ο ψυκτικός να φεύγουν από αριστερά; Στα κλιματιστικα οι σωληνες φευγουν απο οποια πλευρα θες απλα στριβοντας τους σωληνες που εχουν πισω, φυσικα με σωστη τεχνικη ωστε να μη τσακισουν, ειναι μια απο τις ρουτινες των ψυκτικων. Επισης υπαρχει επιλογη για εξοδο προς τα πισω για να βγουν εξω απο τη πλατη της εσωτερικης μοναδας. Το που ειναι η αρχικη θεση των σωληνων απο το εργοστασιο δεν παιζει ρολο.
definitio Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 41 minutes ago, GiannisSol said: Ναι το κανει το gree σειρα airy μονο στη θερμανση. Στη ψυξη οχι. Σοβαρά; Η κίνηση της περσίδας εξαρτάται από το πρόγραμμα λειτουργίας; Κι αν είναι έτσι γιατί δεν το ρύθμισαν αντίστροφα, αφού όπως ειπώθηκε πριν, δεν λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό όταν κατευθύνει τον αέρα κατευθείαν κάτω; Αυτό πρέπει να είναι και το κλιματιστικό που αναφέρει ρητά αποφυγή κρύων ρευμάτων αέρα κατά τη θέρμανση, αυτό που ενοχλεί πολύ σε μικρό δωμάτιο "Continuous Heating Το πρώτο οικιακό κλιματιστικό με λειτουργία Continuous Heating εξασφαλίζει άνεση κατά τη λειτουργία θέρμανσης και αποφυγή κρύων ρευμάτων αέρα από τις εσωτερικές μονάδες σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες που σε συνδυασμό με τη τεχνολογία inverter και τη χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καθιστούν το κλιματιστικό αυτό την ιδανική λύση θέρμανσης για βέλτιστη άνεση και οικονομία." Το αν λειτουργεί όπως διαφημίζεται είναι άλλη υπόθεση βέβαια, εκτός αν οι κάτοχοι μπορουν να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό.
flampouras Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, liakjim είπε Δυστυχώς η tapo έχοντας μόνο 5 λεπτά ανάλυση χάνει πολύ action. Στην πραγματικότητα το διάγραμμά σου ως μιντεοειδές φασόν πάει κάπως έτσι -> και δεν παίζει να έχεις 7KW απώλειες, θα πρέπει να έχεις κάνει κάποιο λάθος στα δεδομένα που έβαλες. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου! Χθεσινοβραδινή δοκιμή με ζήτηση 22°C, μόνο και μόνο για το διάγραμμα σε Inventor Leon (LEUVI-09WFI/LEUVO-09):
GiannisSol Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, definitio είπε Σοβαρά; Η κίνηση της περσίδας εξαρτάται από το πρόγραμμα λειτουργίας; Κι αν είναι έτσι γιατί δεν το ρύθμισαν αντίστροφα, αφού όπως ειπώθηκε πριν, δεν λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό όταν κατευθύνει τον αέρα κατευθείαν κάτω; Αυτό πρέπει να είναι και το κλιματιστικό που αναφέρει ρητά αποφυγή κρύων ρευμάτων αέρα κατά τη θέρμανση, αυτό που ενοχλεί πολύ σε μικρό δωμάτιο "Continuous Heating Το πρώτο οικιακό κλιματιστικό με λειτουργία Continuous Heating εξασφαλίζει άνεση κατά τη λειτουργία θέρμανσης και αποφυγή κρύων ρευμάτων αέρα από τις εσωτερικές μονάδες σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες που σε συνδυασμό με τη τεχνολογία inverter και τη χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καθιστούν το κλιματιστικό αυτό την ιδανική λύση θέρμανσης για βέλτιστη άνεση και οικονομία." Το αν λειτουργεί όπως διαφημίζεται είναι άλλη υπόθεση βέβαια, εκτός αν οι κάτοχοι μπορουν να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό. H ζεστη εχοντας τη ταση να ανυψωνεται πρεπει να τη στελνεις κατω. Τη ψυξη εχοντας τη ταση να κατεβαινει πρεπει να τη στελνεις ψηλα. Ολα αυτα μεσα σε λογικα πλαισια να μη σκαει επανω σου το ρευμα αερα. Το airy γυριζει τη περσιδα καθετα στη θερμανση και στελνει τον αερα 1.5 μετρο πιο μπροστα. Δηλαδη εγω καθομαι απο κατω του και δεν εχω ρευμα ζεστου αερα επανω μου. Ειναι πολυ ωραια θεση αυτη και θερμαινει τον χωρο εξαιρετικα ομοιομορφα. Τωρα αμα θελω να κατσω στο σημειο που κτυπαει αυτη ο αερας σε αυτη τη θεση , ανεβαζεις λιγο παραπανω τη περσιδα δεν εγινε και κατι. Οπως σωστα ειπε ο φιλος πριν αν εριχνε τον αερα εντελως καθετα θα ξεγελουσε το ιδιο το θερμομετρο του κλιματιστικου καθως αυτος θερμος αερας ακριβως απο κατω του θα ανερχοταν ψηλα στο ιδιο το κλιματιστικο. Ενω τωρα εκει που το στελνει κτυπαει στο πατωμα και διαχεεται. Στη ψυξη ειναι ανουσιο να ριχνει τον αερα τοσο χαμηλα καθως δεν δροσιζει σωστα αφου ο κρυος αερας καθεται χαμηλα . Στη ψυξη εχει αλλα set potitions η περσιδα. Εχει μια θεση που μοιραζει τον αερα σε 2 σημεια οπως δειχνει το βιντεο αλλα και η τερμα ψηλα που κτυπαει το ψυχρο αερα στο ταβανι και το δροσιζει, εκει εχω ψυξη χωρις ψυχρα ρευματα, η μαλλον πολυ δυσκολα θα συναντησω ψυχρο ρευμα. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από GiannisSol
leonkoum Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ήρθε το εργαλείο, το Σάββατο θα το περάσω.. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από leonkoum 4
Grim Ripper Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Λογικά αυτό που ψάχνετε στα κλιματιστικά με το να ρίχνει σχεδόν κάτω ή τέρμα επάνω τον αέρα είναι το coanda effect, οπότε δείτε στα χαρακτηριστικά εάν υπάρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα