Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Klausx είπε

Εκεί που έχεις επιλέξει είναι καλή θέση και για θέρμανση. Με ένα κανάλακι και προσοχή θα έχει καλό οπτικό αποτέλεσμα. Ρίξε μία ματιά στο απέραντο κενό προς τα πάνω θα δεις και άλλες σωληνώσεις μην σου πω και μηχανήματα.

Ναι. Θέλει απλά εγκαταστάτη spiderman, για εξωτερική μονάδα, σωληνώσεις, τρύπες...  

• Haha 1
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Specs είπε

Mας βαζεις αν δεν βαριεσαι αναλυτικα τις τιμες καταχωρησης απο τον πινακα στην εφαρμογη που σου εβγαλε τα 7kw ?

Έκανα κάποιες διορθώσεις, γιατί το εργαλείο αναφέρεται σε κατοικίες/ολόκληρα διαμερίσματα και όχι σε δωμάτια με αποτέλεσμα να μπερδευτώ με την επιλογή των σωστών παραμέτρων. Οπότε τώρα έβαλα πως το δωμάτιο συνορεύει ανατολικά και βόρεια με άλλη κατοικία/διαμέρισμα, διότι δεν υπάρχει επιλογή για θερμαινόμενο χώρο και τα 7KW έβγαιναν με την επιλογή "μη θερμαινόμενος χώρος". Ωστόσο θα πρέπει να πω ότι το δωμάτιο έχει δύο μεγάλες μπαλκονόπορτες, μία μεσόπορτα και κανένα παράθυρο. Η εφαρμογή όμως δεν μου επιτρέπει να βάλω τιμή 0 στα παράθυρα, οπότε την μία μπαλκονόπορτα την "δήλωσα" ως παράθυρο. Τώρα βγαίνουν περίπου 5,8ΚW ή 20.000 BTU που είναι και πάλι πολύ.

Θερμικές Απώλειες

5837.23Watt

5020.02KCal/h

243.22Watt/m2

209.17KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β
Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα
Επιθυμητή Θερμοκρασία: 21

Έτος Kατασκευής: 1964
Εμβαδό Κατοικίας: 24 m2
Ύψος Ορόφου: 2.9 m
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω
Μόνωση Τοίχων: Καμία Μόνωση
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα
Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα
Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα
Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία
Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση
Οροφή σε επαφή με: Αέρα
Μόνωση Οροφής: Καμία μόνωση
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 2
Παράθυρα: 1
Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα
Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Ευχαριστώ. Εντυπωσιακό διάγραμμα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι τα κλιματιστικά Inventor (Midea) μπορεί και αυτά να έχουν αρκετά στρωτή λειτουργία στην θέρμανση. Παραθέτω χθεσινό διάγραμμα από Inventor Omnia Eco 9000 Btu σε δωμάτιο 24 τμ με απώλειες βάσει του εργαλείου 7021 Watt ή 24.000 BTU (το οποίο εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι καθόλου, γιατί έχω βάσιμες ενδείξεις ότι βάζει αρκετά ανεβασμένες τιμές), εξωτερική 13 - 16 και ζητούμενη 21. Να επισημάνω εδώ ότι κάποιες φορές που χρειάστηκε να το φέρω από τους 8 βαθμούς εσωτερική στους 21 (επιστροφή από παρατεταμένη χειμερινή απουσία με πολλά κρύα έξω) το κατάφερα με σχετική ευκολία, αλλά το είχα ανοίξει 12 ώρες πιο πριν, το οποίο το βρίσκω λογικό, ενώ μία άλλη φορά το είχα βάλει στο turbo για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Παρεμπιπτόντως, την θερμοκρασία την μετρώ με μετεωρολογικό σταθμό, με την εσωτερική μονάδα μέτρησης τοποθετημένη σε εξωτερικό τοίχο.

1.png.0ae58d7af8e9020c115dbc73ad463429.png

Δυστυχώς η tapo έχοντας μόνο 5 λεπτά ανάλυση χάνει πολύ action.

Στην πραγματικότητα το διάγραμμά σου ως μιντεοειδές φασόν πάει κάπως έτσι ->

image.png.b06e70ffe168abdf782a963b13aa8dd1.png

και δεν παίζει να έχεις 7KW απώλειες, θα πρέπει να έχεις κάνει κάποιο λάθος στα δεδομένα που έβαλες.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στην πραγματικότητα το διάγραμμά σου ως μιντεοειδές φασόν πάει κάπως έτσι ->

Ευχαριστώ. Πώς αξιολογείς το διάγραμμα που παραθέτεις; Είναι αποδεκτό γενικά ή όχι και τόσο, επειδή έχει πολλές αιχμές; Επίσης παρατηρώ ότι έχεις εξωτερική θερμοκρασία αρκετά χαμηλά, ενώ στο δικό μου διάγραμμα η εξωτερική είναι σταθερά πάνω από 12 βαθμούς, οπότε θα ανέμενε κανείς περισσότερα on-off από το δικό σου.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Klausx είπε

Εκεί που έχεις επιλέξει είναι καλή θέση και για θέρμανση. Με ένα κανάλακι και προσοχή θα έχει καλό οπτικό αποτέλεσμα. Ρίξε μία ματιά στο απέραντο κενό προς τα πάνω θα δεις και άλλες σωληνώσεις μην σου πω και μηχανήματα.

Ούτε πάνω ούτε κάτω έχει κάτι. Εμένα μου αρέσει εκεί, απλά δεν έχω ιδέα αν θα μπορεί ο τεχνικός κάπως να φτάσει εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ευχαριστώ. Πώς αξιολογείς το διάγραμμα που παραθέτεις; Είναι αποδεκτό γενικά ή όχι και τόσο, επειδή έχει πολλές αιχμές; Επίσης παρατηρώ ότι έχεις εξωτερική θερμοκρασία αρκετά χαμηλά, ενώ στο δικό μου διάγραμμα η εξωτερική είναι σταθερά πάνω από 12 βαθμούς, οπότε θα ανέμενε κανείς περισσότερα on-off από το δικό σου.

Το διάγραμμα είναι περσινό με χαμηλή θερμοκρασία. Το έβαλα γιατί το δικό μου δωμάτιο έχει 2500W απώλειες οπότε με χαμηλότερη θερμοκρασία ίσως να έχει παρόμοια εικόνα με το δικό σου. Αν το βάλω στους 12C θα παίρνει για 10-15' και μετά θα σβήνει για καμιά ώρα οπότε δεν θα έχει το πυκνό διάγραμμα που ανέβασες.

Το διάγραμμα είναι μια χαρά. Τα μιντεοειδή εκεί παίζουν ελάχιστα, κάπου 230-260W. Βοηθάει αν βάζεις High τον ανεμιστήρα και εννοείται δεν είσαι στον χώρο. Όταν θα πηγαίνεις στον χώρο, θα το βάζεις auto ή low ή ότι σας βολεύει ηχητικά. Οι αιχμές είναι επίσης χαρακτηριστικό των midea. Ανάλογα το μοντέλο διαφέρει η περιοδικότητα. Σε εμένα είναι ανά μισή ώρα, ένα παλιό 18άρι στα πεθερικά έκανε κάθε 45' . Δεν ξέρουμε γιατί τα κάνει. Η περιοδικότητα δείχνει ότι έχουν κάποιον λόγο που γίνονται, πιθανώς για εξισορρόπηση πιέσεων ή για να κυκλοφορήσει καλά το λάδι στον συμπιεστή ή κάτι άλλο που δεν κατανοούμε.

Αν το ζουμάρεις σε μια "νησίδα" on-off, πάει κάπως έτσι (φαίνεται και η αλλαγή στην 4οδη στην αρχή του κύκλου, που επίσης δεν ξέρουμε στα σίγουρα γιατί γίνεται. Δείχνει και dF μέσα αλλά δεν είναι defrost).

image.png.be4880e5292218418e7fc0d404641bba.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η περιοδικότητα δείχνει ότι έχουν κάποιον λόγο που γίνονται, πιθανώς για εξισορρόπηση πιέσεων ή για να κυκλοφορήσει καλά το λάδι στον συμπιεστή ή κάτι άλλο που δεν κατανοούμε.

Πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να μπορούσε κάποιος μηχανολόγος μηχανικός να μας έδινε αυτήν την πληροφορία. Εγώ θα πρόσθετα, επιπλέον, και το ενδεχόμενο οι αισθητήρες θερμοκρασίας στα μηχανήματα αυτά να μην είναι πολύ αξιόπιστοι και να είναι επιρρεπείς σε έντονες αυξομειώσεις των τιμών που μεταδίδουν. Ίσως, λοιπόν, το μηχάνημα να πιστεύει ότι δίνει περισσότερη ισχύ απ' ότι χρειάζεται, οπότε να σταματά εντελώς και μετά, λόγω απότομης πτώσης της θερμοκρασίας του αισθητήρα να νομίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει με "γκάζια" με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και πάλι γρήγορα η θερμοκρασία και τούμπαλιν. Αυτό το λέω γιατί αυτή η συμπεριφορά βελτιώνεται αν βάλεις το follow me, το οποίο βέβαια έχει τα δικά του προβλήματα, όπως την πιο αραιή μετάδοση δεδομένων, οπότε τόσο τα on όσο και τα off τείνουν να είναι μεγαλύτερα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να μπορούσε κάποιος μηχανολόγος μηχανικός να μας έδινε αυτήν την πληροφορία. Εγώ θα πρόσθετα, επιπλέον, και το ενδεχόμενο οι αισθητήρες θερμοκρασίας στα μηχανήματα αυτά να μην είναι πολύ αξιόπιστοι και να είναι επιρρεπείς σε έντονες αυξομειώσεις των τιμών που μεταδίδουν. Ίσως, λοιπόν, το μηχάνημα να πιστεύει ότι δίνει περισσότερη ισχύ απ' ότι χρειάζεται, οπότε να σταματά εντελώς και μετά, λόγω απότομης πτώσης της θερμοκρασίας του αισθητήρα να νομίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει με "γκάζια" με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και πάλι γρήγορα η θερμοκρασία και τούμπαλιν. Αυτό το λέω γιατί αυτή η συμπεριφορά βελτιώνεται αν βάλεις το follow me, το οποίο βέβαια έχει τα δικά του προβλήματα, όπως την πιο αραιή μετάδοση δεδομένων, οπότε τόσο τα on όσο και τα off τείνουν να είναι μεγαλύτερα.

Με follow me παίζω πάντα, δεν νομίζω να είναι θέμα αισθητήρα.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει βγει γενικά καμιά προσφορά της προκοπής για 9άρι ή 20άρι/22άρι; Ψάχνω να βάλω αυτά τα 2 σε δύο διαφορετικά σπίτια και οι τιμές βλέπω παραμένουν ανέγγιχτες.

Δημοσ.
Στις 21/11/2024 στις 9:39 ΜΜ, USS456 είπε

Καλησπέρα στην παρέα για επαγγελματικό χώρο(κατάστημα ρούχων σε) το πρόγραμμα έβγαλε απώλειες για 18αρι για 60 τετραγωνικά…χρήση 80-20(μπορεί και 90-10) θέρμανση-ψύξη…παραθαλάσσια περιοχή στην Αργολίδα…προτάσεις από 700 έως 1400…αγορά από αλυσίδα, δωρεάν εγκατάσταση αδιάφορη καθώς δεν υποστηρίζεται στην περιοχή και θα γίνει από τοπικό εγκατάσταση(με τις σημειώσεις που έχετε επισημάνει για αντλία κενού,ελάχιστο μήκος σωληνώσεων κτλπ)…Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Επανέρχομαι με μια ερώτηση…αναφορικά με το 24KLCA  δυστυχώς επειδή οι σωληνώσεις πρέπει να βγουν αριστερά του κλιματιστικού δεν μας κάνει(αν έχω καταλάβει σωστά οι σωληνώσεις σύμφωνα με το εγχειρίδιο του βγαίνω μόνο πίσω και δεξιά)…το 24KMTE μας κάνει…εν συγκρίσει με 24αρι edge και 24αρι Yukai/Arata το Fujitsu θα είναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση(εστω και ελάχιστα) ή ίδια πάνω κάτω .Τα μιτσουμπισι έχουν απορρηφθει καθώς οι ημέρες με λιγότερο από 12 βαθμούς στην περιοχή είναι ταβανι 30-40…Ευχαριστώ !

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Έχει βγει γενικά καμιά προσφορά της προκοπής για 9άρι ή 20άρι/22άρι; Ψάχνω να βάλω αυτά τα 2 σε δύο διαφορετικά σπίτια και οι τιμές βλέπω παραμένουν ανέγγιχτες.

Εγώ κοιτάω αυτό https://euragora.gr/product/toshiba-edge-ras-b22g3kvsg-e-ras-22j2avsg-e1-klimatistiko-inverter-22000-btu-a-a-me-wifi/ και ελπίζω μήπως πέσει λίγο ακόμα ή αν βγει προσφορά για το 24ΚΜΤΕ από 1100 και κάτω, χωρίς εγκατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει AC που να επιτρέπει πλήρη περιστροφή της περσίδας, ώστε να ρίχνει τον αέρα τελείως κάθετα (ή και με κλίση προς τον τοίχο), όπως αυτό;
...γενικά προσφέρει μέγιστη ευελιξία στη κατεύθυνση του αέρα

Αυτή η λειτουργία στο -χαλασμένο πλέον- Kelvinator με έσωζε ώστε να μην ρίχνει το ρεύμα είτε εκεί που κοιμάμαι είτε στο γραφείο δίπλα.
...κανένα άλλο κλιματιστικό που έχω δει δεν το καταφέρνει αυτό με τη συμβατική τοποθέτηση/κίνηση της περσίδας...λογικά πρέπει να υπάρχουν κι άλλα...

Δυστυχώς εκεί που μπορεί να μπει το κλιματιστικό στο μικρό υπνοδωμάτιο, ρίχνει τον αέρα κατευθείαν επάνω στον χρήστη του χώρου.

Επίσης θυμαμαι παλιότερα είχε σχολιαστεί κάποια λειτουργία AC που αποτρέπει αυτό το ενοχλητικό "χλιαρό" ρεύμα αέρα στη θέρμανση όταν έχει πιάσει το κλιματιστικό την επιθυμητή θερμοκρασία.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, USS456 είπε

Επανέρχομαι με μια ερώτηση…αναφορικά με το 24KLCA  δυστυχώς επειδή οι σωληνώσεις πρέπει να βγουν αριστερά του κλιματιστικού δεν μας κάνει(αν έχω καταλάβει σωστά οι σωληνώσεις σύμφωνα με το εγχειρίδιο του βγαίνω μόνο πίσω και δεξιά)…το 24KMTE μας κάνει…εν συγκρίσει με 24αρι edge και 24αρι Yukai/Arata το Fujitsu θα είναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση(εστω και ελάχιστα) ή ίδια πάνω κάτω .Τα μιτσουμπισι έχουν απορρηφθει καθώς οι ημέρες με λιγότερο από 12 βαθμούς στην περιοχή είναι ταβανι 30-40…Ευχαριστώ !

Με έκαψες τώρα.

Και το δικό μου asyg24klca πως το είχε βάλει ο ψυκτικός να φεύγουν από αριστερά;

Επεξ/σία από liakjim
  • Haha 2
Δημοσ.
9 minutes ago, definitio said:

Υπάρχει AC που να επιτρέπει πλήρη περιστροφή της περσίδας, ώστε να ρίχνει τον αέρα τελείως κάθετα (ή και με κλίση προς τον τοίχο), όπως αυτό;

επειδη εχω παιδευτει πολυ με αυτη την λειτουργια που την εχω σε ενα ταπεινο Haier, στις φιρμες ΔΕΝ θα την βρεις. Θα βρεις ομως σε μινεζους, TCL Midea κλπ τις διατρητες καθετες περσιδες που στριβουν κ "ταπωνουν" την εξοδο κ κανουν διαχυση κ ετσι καθολου ρευμα. Αν το θες για οικονομια ομως δεν ξερω ποιο δουλευει στρωτα...καπου εχει γραφτει εδω μεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...