Sebu Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 38 minutes ago, akiskar123 said: δεν παει 33 μεχρι 30 μπορω, το εβαλα στους 30 κ ο θερμοστατης δειχνει 28 βαθμους,δεν αλλαξε τιποτα στην συμπεριφορα του κλιματιστικου,ουτε εξωτερικη ουτε σωτερικη μοαδα. Θα επρεπε τοτε να εχει κοψει. Αρα ή εχει μεγαλο offset και ναι μεν εχει πιασει 28 αλλα δεν δινει ακομα εντολη να κοψει (λχ θερμοστατης 28,4, ζητουμενη 30, με οφσετ 2 θα κοψει οταν παει πραγματικα 28) ή υπαρχουν σημαντικες απωλειες στο χωρο που εκει περιξ του 28 ζοριζεται. Παει να πιασει το 27-28 αλλα ο χωρος αδυνατει να το διατηρησει. Το παλιο μπορει να ειχε μικροτερο cut-off ή λαθος καλιμπραρισμενο θερμοστατη και μετραγε 27 με ζητουμενη 27 ενω ειχε λχ 28 και εσβηνε και σταματουσε να καιει. Δεν μπορουμε να συγκρινουμε με τελειως αλλου τυπου μηχανημα χωρις πραγματικα στοιχεια καταναλωσης και χρησης του. Καποια κλιματιστικα στο Auto εχουν μεγαλυτερο ευρος επιλογης. Θα ειχε ενδιαφερον με εσωτερικη 33 να του ζητουσες 30 και να βλεπαμε τι θα εκανε ή να του ζητουσες θερμανση κοντη στην τρεχουσα εσωτερικη να βλεπαμε θα επαιρνε μπρος? Θα δουλευε στους κοφτες? Θα ινβερταρε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου Μόλις τώρα, akiskar123 είπε Εκανα το εξης,εκλεισα την πορτα του σαλονιου κ ζητησα 30 βαθμους κ 50% υγρασια σε 5 λεπτα ηταν στους 30 βαθμους κ 50% υγρασια,τωρα το εβαλα στους 27 με κλειστη την πορτα παλι,ωστοσο ακομα αν ειναι οκ δεν μπορω να δεχθω κ να κρατησω ενα μηχανημα που εαν ανοιξω την πορτα του σαλονιου θα καιει 2400 watt την ωρα ενω το παλιο δεν εκαιγε τοσο,το παλιο το ανοιγα εκανε ψυγειο το σαλονι κ το υπολοιπο σπιτι ηταν δροσερο κ εβλεπα 400kwh παραπανω το 4μηνο,εαν ειναι με το νεο να δουλευει συνεχεια στο φουλ κ να κανω την ΔΕΗ πλουσια και να βλεπω 3500kwh το 4μηνο καλυτερα να το πεταξω. Τόσες μέρες γράφετε εδώ και δεν έχεις κάνει το πιο απλό πράγμα που σου ζήτησαν , να μετρησεις την θερμοκρασία του εξερχόμενου αέρα από τις περσίδες με την ρύθμιση των 27 βαθμών και μια μέτρηση με τη θερμοκρασία του εισερχομένου αέρα , τι συζητάμε τώρα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2 minutes ago, akiskar123 said: Εκανα το εξης,εκλεισα την πορτα του σαλονιου κ ζητησα 30 βαθμους κ 50% υγρασια σε 5 λεπτα ηταν στους 30 βαθμους κ 50% υγρασια,τωρα το εβαλα στους 27 με κλειστη την πορτα παλι,ωστοσο ακομα αν ειναι οκ δεν μπορω να δεχθω κ να κρατησω ενα μηχανημα που εαν ανοιξω την πορτα του σαλονιου θα καιει 2400 watt την ωρα ενω το παλιο δεν εκαιγε τοσο,το παλιο το ανοιγα εκανε ψυγειο το σαλονι κ το υπολοιπο σπιτι ηταν δροσερο κ εβλεπα 400kwh παραπανω το 4μηνο,εαν ειναι με το νεο να δουλευει συνεχεια στο φουλ κ να κανω την ΔΕΗ πλουσια και να βλεπω 3500kwh το 4μηνο καλυτερα να το πεταξω. Το παλιο ηταν ον/οφ. Επιανε στοχο και εσβηνε. Δεν ξερουμε ουτε ποση ωρα μετα ξανανοιγε, ουτε ποσο εκαιγε για να πιασει το στοχο, ουτε ποση ωρα δουλευε για να πιασει το στοχο, ουτε αν ο θερμοστατης μετραγε σωστα κτλ. Το μονο που ξερουμε σιγουρα ειναι οτι ειχε τα ιδια ονομαστια btu με το νεο και οτι η εξωτερικη μοναδα του ηταν σε αλλο σημειο. Επισης συγκρινουμε λαθος εποχες οι συγκρισεις πρεπει οπως λενε στα οικονομικα να γινονται ceteris paribus δηλαδη ολες οι υπολοιπες παραμετροι ομοιες. Συγκρινουμε το σημερα που απο αρχες Ιουνη μεχρι τωρα στην Αθηνα εχει 40αρια με την τελευταια 20+ετια?? Η Αθηνα το προηγουμενο μεγαλο ζορι που εζησε ηταν περσι Ιουλη 3 βδομαδες 45αρια κατα τα αλλα ηταν ψιλονορμαλ τα καλοκαιρια. Αρα οταν ενα καλοκαιρι ειναι νορμαλ και δεν εχει γινει θερμοκηπιο η ατμοσφαιρα, οι τοιχοι, τα οικοδομικα υλικα, τα υλικα εντος των κατοικιων δεν ειναι το ιδιο με το τωρα. Αλλιως ζοριζεται ενα μηχανημα να πιασει 28 βαθμους οταν εξω εχει 40+ επι 1,5 μηνα και αλλιως οταν επι 1,5 μηνα η εξωτερικη ειναι στο 35. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 30 λεπτά πριν, liakjim είπε Από αυτά που λες, φαίνεται ότι το κλιματιστικό έχει μια χαρά απόδοση. Όσον αφορά το αν ινβερτάρει ή όχι, θα φανεί από την Tapo. Προσωπικά διαισθάνομαι λάθος χρήση (διακοπτόμενη) , σε χώρο με αρκετές απώλειες και ότι το μηχάνημα είναι μια χαρά. Όσο λάθος χρήση και να κάνει, έχεις ξανακούσει 2000+watt ακατέβατα σε 18αρι? Δε μπορεί.. κάποια στιγμή θα ινβερταριζε, εστω θα έπεφτε στα1000w.. Εδώ φαίνεται ( εφόσον μάλιστα δείχνει απ την εφαρμογή πως πιάνει τη ζητούμενη 27 ) πως το μηχάνημα ξεκάθαρα ΔΕΝ ινβερταρει κι έχει πρόβλημα!! Έχουμε κι άλλοι 18αρια, πότε δεν το είδα το δικο μου να ανεβαινει σε ψυξη πάνω από 1400w στην εκκινηση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Το εκλεισα,απο τις 14:19 εως 16:28 το ρολοι της ΔΕΗ εγραψε 5kwh παραπανω με μονο tv,pc κ ανοικτο κ το ψυγειο εννοειται.οποτε 2,5kwh την ωρα ολο το σπιτι μαζι με το κλιματιστικο που σημαινει οτι εαν εχω τοσες πολλες απωλειες και ετσι δουλευουν τα inverter οπως περιγραφει το παλικαρι πιο πανω τοτε εκανα λαθος αγορα διοτι με 2,5kwh την ωρα θα κανω την ΔΕΗ πλουσια,δεν γινεται,ουτε καν. 22 λεπτά πριν, dimostr είπε Τόσες μέρες γράφετε εδώ και δεν έχεις κάνει το πιο απλό πράγμα που σου ζήτησαν , να μετρησεις την θερμοκρασία του εξερχόμενου αέρα από τις περσίδες με την ρύθμιση των 27 βαθμών και μια μέτρηση με τη θερμοκρασία του εισερχομένου αέρα , τι συζητάμε τώρα Συγγνωμη βρε μαστορα δεν θα το ξανακανω,εαν πιστευεις οτι το μεσο σπιτι εχει wattμετρο πριζας η πινακα η κατι που να μετραει την θερμοκρασια εισερχομενου η εξερχομενου αερα τοτε μαλλον ζω σε αλλο κοσμο,ασε που ολα εγιναν σε 2 ημερες δεν ηξερα κ ουτε μπορουσα να τα αγορασω μπαμ μπαμ ολα αυτα,αυτο που μπορεσα ν κανω ηταν να φερω εναν ηλεκτρολογο να δει εαν τραβαει κατι αλλο περα απο το κλιματιστικο και εκαψα 64kwh σε 2 ημερες. Επεξ/σία 14 Ιουλίου από akiskar123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 22 minutes ago, akiskar123 said: κατι που να μετραει την θερμοκρασια εισερχομενου η εξερχομενου αερα με ένα απλό θερμομετρο μπορεί να γίνει η δουλειά για να δούμε κάτι παραπάνω γιατί προς το παρόν η συζήτηση δεν μπορεί να πάει παρακάτω.. Αλήθεια δεν δοκιμάζεις να κλείσεις την παροχή για κανένα μισάωρο μπας και κάτι ξεκολλήσει? κάτι σαν hard reset, αν και δεν νομίζω.. για εμένα το μηχάνημα πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 22 λεπτά πριν, energy52 είπε Όσο λάθος χρήση και να κάνει, έχεις ξανακούσει 2000+watt ακατέβατα σε 18αρι? Δε μπορεί.. κάποια στιγμή θα ινβερταριζε, εστω θα έπεφτε στα1000w.. Εδώ φαίνεται ( εφόσον μάλιστα δείχνει απ την εφαρμογή πως πιάνει τη ζητούμενη 27 ) πως το μηχάνημα ξεκάθαρα ΔΕΝ ινβερταρει κι έχει πρόβλημα!! Έχουμε κι άλλοι 18αρια, πότε δεν το είδα το δικο μου να ανεβαινει σε ψυξη πάνω από 1400w στην εκκινηση.. Δεν ξέρουμε τι κάνει το κλιματιστικό. Δεν ξέρουμε θερμοκρασίες αέρα μέσα , έξω, δεν ξέρουμε καταναλώσεις, δεν ξέρουμε τρόπο χρήσης, δεν έχουμε αξιόπιστη μέτρηση απωλειών. Το μόνο που έχουμε είναι έναν χρήστη με αρνητική προδιάθεση και έλλειψη ορθής επικοινωνίας και δεδομένων. Έχουμε ένα κλιματιστικό που ξεκινάει από 33 τον χώρο ( 33 ρε φίλε, έλεος, ποιος αφήνει τον χώρο να πάει 33) άρα με μπετά και δομικά να ζεματανε και έναν χρήστη ο οποίος λέει ότι σε μια ωρίτσα το πήγε 27. Εσένα σου δείχνει αυτό καταρχάς έλλειψη απόδοσης; Εμένα μου λέει ότι σκοτώνει. Προσωπικά δεν ξανασχολιαζω μέχρι να ακούσω ότι το κλιματιστικό έμεινε ανοιχτό 48 ώρες και να δω διάγραμμα κατανάλωσης από tapo και θερμοκρασίες χώρου. 8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου https://www.praktiker.gr/m/p/haier-tide-green-plus-as35tamhra-c-1u35yeffra-c-klimatistiko-inverter-12000btu-150033 Εχει κανεις γνωμη για το 12αρι haier; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 33 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν ξέρουμε τι κάνει το κλιματιστικό. Δεν ξέρουμε θερμοκρασίες αέρα μέσα , έξω, δεν ξέρουμε καταναλώσεις, δεν ξέρουμε τρόπο χρήσης, δεν έχουμε αξιόπιστη μέτρηση απωλειών. Το μόνο που έχουμε είναι έναν χρήστη με αρνητική προδιάθεση και έλλειψη ορθής επικοινωνίας και δεδομένων. Έχουμε ένα κλιματιστικό που ξεκινάει από 33 τον χώρο ( 33 ρε φίλε, έλεος, ποιος αφήνει τον χώρο να πάει 33) άρα με μπετά και δομικά να ζεματανε και έναν χρήστη ο οποίος λέει ότι σε μια ωρίτσα το πήγε 27. Εσένα σου δείχνει αυτό καταρχάς έλλειψη απόδοσης; Εμένα μου λέει ότι σκοτώνει. Προσωπικά δεν ξανασχολιαζω μέχρι να ακούσω ότι το κλιματιστικό έμεινε ανοιχτό 48 ώρες και να δω διάγραμμα κατανάλωσης από tapo και θερμοκρασίες χώρου. Μα με το άλλο έκαιγα 400kw την τετραμηνία! Το παλιό ήταν καλύτερο! Με το καινούργιο θα κάνω πλούσια τη ΔΕΗ! Τι δεν καταλαβαίνεις;;; 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, liakjim είπε Εσένα σου δείχνει αυτό καταρχάς έλλειψη απόδοσης; Εμένα μου λέει ότι σκοτώνει. Κανεις δεν ειπε οτι δεν εχει αποδοση,εχει κ παραεχει με τι κοστος ομως,αυτο ειναι το προβλημα μου εξαρχης. 51 λεπτά πριν, liakjim είπε Το μόνο που έχουμε είναι έναν χρήστη με αρνητική προδιάθεση και έλλειψη ορθής επικοινωνίας και δεδομένων. Τι πιο χειροπιαστο απο το ρολοι της ΔΕΗ;σε 48 ωρες απο τοτε που εβαλα το νεο κλιματιστικο εκαψε 64KWH με 16-20 ωρες χρησης κλιματιστικου. Ερχεται ο ηλεκτρολογος μετραει την γραμμη στα 9,4Α που επαληθευει το ρολοι της ΔΕΗ που εγραψε 64kwh σε 2 ημερες... οι 64kwh γραφτηκαν μαγικα στο ρολοι της ΔΕΗ και λες οτι εγω εχω κακη προδιαθεση ενω εσυ αρνεισαι πεισματικα τα παραπανω... Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας αλλα δεν μπορω να λεω συνεχεια τα ιδια...64kwh σε 2 ημερες δεν ειναι νορμαλ εγω αυτο ξερω. Καλο απογευμα. 11 λεπτά πριν, nickol-us είπε Μα με το άλλο έκαιγα 400kw την τετραμηνία! Το παλιό ήταν καλύτερο! Με το καινούργιο θα κάνω πλούσια τη ΔΕΗ! Τι δεν καταλαβαίνεις;;; 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Προς τι η ειρωνεια μαστορα;ναι το παλιο εκαιγε πιο λιγο,ναι με 25kwh την ημερα μονο για το a/c θα πληρωσω τα εντερα μου στη ΔΕΗ Τι δεν καταλαβαίνεις;;; Επεξ/σία 14 Ιουλίου από akiskar123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Κανεις κ ουτε ειπε οτι δεν εχει αποδοση,εχει κ παραεχει με τι κοστος ομως,αυτο ειναι το προβλημα μου εξαρχης. Τι πιο χειροπιαστο απο το ρολοι της ΔΕΗ;σε 48 ωρες απο τοτε που εβαλα το νεο κλιματιστικο εκαψε 64KWH με 16-20 ωρες χρησης κλιματιστικου. Ερχεται ο ηλεκτρολογος μετραει την γραμμη στα 9,4Α που επαληθευει το ρολοι της ΔΕΗ που εγραψε 64kwh σε 2 ημερες... οι 64kwh γραφτηκαν μαγικα στο ρολοι της ΔΕΗ και λες οτι εγω εχω κακη προδιαθεση ενω εσυ αρνεισαι πεισματικα τα παραπανω... Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας αλλα δεν μπορω να λεω συνεχεια τα ιδια...64kwh σε 2 ημερες δεν ειναι νορμαλ εγω αυτο ξερω. Καλο απογευμα. Προς τι η ειρωνεια μαστορα;ναι το παλιο εκαιγε πιο λιγο,ναι με 25kwh την ημερα μονο για το a/c θα πληρωσω τα εντερα μου στη ΔΕΗ Τι δεν καταλαβαίνεις;;; Δεν είμαι μάστορας...εσύ είσαι και μάλλον τα ξέρεις όλα τόσο καλά που αρνείσαι να κάνεις συζήτηση και να παραθέσεις δεδομένα. Δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί το τραβάς τόσο... αφού είσαι τόσο σίγουρος....πάρε το κατάστημα αγοράς και ζήτα να έρθουν να το ξηλώσουν και να το πάρουν πίσω. Δεν διαβάζεις τίποτα από όσα σου λένε, συνεχίζεις να γράφεις τα δικά σου και νομίζεις οτι όλοι σε τρολάρουν... Έγινε προσπάθεια από πολλούς να προσπαθήσουν να βρουν το πρόβλημα σου (γιατί προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση ένα καινούργιο μηχάνημα να είναι πιο ενεργοβόρο από ένα παλαιότερης τεχνολογίας) και εσύ απαντάς άλλα των άλλων. Τα στοιχεία που δίνεις δεν ταιριάζουν, δεν απαντάς αυτά που σε ρωτούν, ειρωνεύεσαι όταν σου λένε για θερμόμετρα και ρυθμίσεις....ε άστο να πάει στην ευχή. Φέρε ένα μάστορα και μην ασχολείσαι με άσχετους σε ένα φόρουμ, που χαλάνε τον χρόνο τους για να βοηθήσουν στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 38 λεπτά πριν, The_Judas είπε https://www.praktiker.gr/m/p/haier-tide-green-plus-as35tamhra-c-1u35yeffra-c-klimatistiko-inverter-12000btu-150033 Εχει κανεις γνωμη για το 12αρι haier; Θα πήγαινα στο atxc35d από e-shop το οποίο παίζει σε σούπερ τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε (γιατί προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση ένα καινούργιο μηχάνημα να είναι πιο ενεργοβόρο από ένα παλαιότερης τεχνολογίας Οτι πεις φιλε μου,λεω ψεματα με το παλιο δεν ηξερα τι πληρωνα κ τι εβλεπα στους εκκαθαριστικους και τις 64kwh που ειδα στο ρολοι της ΔΕΗ δεν τις εκαψε το νεο κλιματιστικο αλλα ο ανεμιστηρας δαπεδου....δεν υπαρχει περιπτωση. Ειπα ηδη οτι περιμενω τον τεχνικο της toyotomi να το δει και οχι περα απο 1 2 ατομα κανεις δεν ασχολειται να με βοηθησει αλλα να μου δειξει οτι κατι κανω εγω λαθοςεδω εσυ ο ιδιος πιο πανω λες ""δεν υπάρχει περίπτωση ένα καινούργιο μηχάνημα να είναι πιο ενεργοβόρο από ένα παλαιότερης τεχνολογίας"" αμφισβητεις κατι δεδομενο που ειναι γραμμενο στο ρολοι της ΔΕΗ με ειρωνευεσαι και στην τελικη φταιω εγω που δεν μετρησα τον εισερχομενο αερα λες κ αυτο θ λυσει το προβλημα καταναλωσης. Όπως είπες κ εσυ ε άστο να πάει στην ευχή μην με βοηθάτε άλλο. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nimik Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Κάνε αυτό που σου λέει ο liakjim πιο πάνω ασε το 48 ώρες ανοικτό παίζε με τις ρυθμίσεις να δεις ..ίσως θέλει τον χρόνο του ,εντάξει θα κάψεις κάποιες kw παραπάνω δεν χάλασε ο κόσμος για 2 μέρες Επεξ/σία 14 Ιουλίου από nimik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akiskar123 είπε Συγγνωμη βρε μαστορα δεν θα το ξανακανω,εαν πιστευεις οτι το μεσο σπιτι εχει wattμετρο πριζας η πινακα η κατι που να μετραει την θερμοκρασια εισερχομενου η εξερχομενου αερα τοτε μαλλον ζω σε αλλο κοσμο ζεις σιγουρα σε αλλο κοσμο γιατι αυτο γινεται με ενα θερμομετρο , δεν ξερεις τι σου γινεται και προσβαλλεις ολους οσους προσπαθουν να σε βοηθησουν Επεξ/σία 14 Ιουλίου από dimostr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα