Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν και έχουν inconsistency στη θέρμανση, βλέπω σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα gree του παρελθόντος. Αλήθεια πόση εγγύηση έχεις και υπάρχει αντιπροσωπεία;

Αντιπροσωπεια ειναι η clima quest με θετικα σχολια απο τον ψυκτικο μου καθως δεν του δημιουργουνε προβληματα. Εγγυηση εχει 10 ετη για το συμπιεστη και 2 για τα υπολοιπα μερη.

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GiannisSol είπε

και 2 για τα υπολοιπα μερη.

Κακό αυτό.

Στα toyotomi πλέον παίζει 10άρα σε όλο.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα πρέπει να είναι πολύ κοντά σε απόδοση στη ψύξη. 

Από τα χαρακτηριστικά βλέπω λίγο πιο αθόρυβο το TCL, δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη σημαντική διαφορά.

Από θέμα εγγύησης και υποστήριξης είναι οκ και οι δύο εταιρείες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κακό αυτό.

Στα toyotomi πλέον παίζει 10άρα σε όλο.

Αυτο με προβληματισε και μενα και εκανα κουβεντα με τον ψυκτικο . Μου ειπε κατα κανονα προσεχε την τροφοδοσια , προτεινε και εβαλα surge protector. Γενικα δεν βγαζουν βλαβες στην οικιακη χρηση λεει, αν μιλαγαμε για χρηση βιομηχανικη , τυπου 365/24/7 οπως κλιματισμο control rooms, υποσταθμους κτλ, εκει βλεπει οτι υπερεχουν απο θεμα βλαβων οι γιαπωνεζοι  ενω οι κινεζοι βγαζουν καποιες μικροβλαβες στα περιφεριακά τους μετα απο παρα πολλες ωρες λειτουργιας .

Επεξ/σία από GiannisSol
Δημοσ.
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Πυρρος είπε

Ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο; Μονωμένο σπίτι ή σουρωτήρι;

50 λεπτά πριν, tomtoub είπε

Από θέμα εγγύησης και υποστήριξης είναι οκ και οι δύο εταιρείες;

Τουρνικιώτης τα TCL, Φειδάκης τα midea . Υποτίθεται άπειρα χρόνια και οι δύο στην Ελλάδα. Μόνο οι επαγγελματίες ξέρουν πόση υποστήριξη προσφέρουν και πως συγκρίνονται. 

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, όπως μπορεί να θυμάστε έχω τοποθετήσει 3 Edge 10-10-16.  Τα δουλευω τις τελευταίες 5 μέρες όχι ταυτόχρονα.  

Έχω να παρατηρήσω οτι με εξωτερική 13-14-15 στη Ζέστη με 3/5 δύναμη στον έλικα τα 10άρια κάνουν ένα έντονο βόμβο, σαν να δουλευει ψηλά το κομπρεσέρ.  Ενώ όταν την ίδια στιγμή επιλέξεις τον αυτόματο έλικα ο ήχος αυτός σταματάει ή μειώνεται δραστικά.

Επίσης για όποιον ενδιαφέρετε να τα αγοράσει στο Auto mode και auto fan και ζητούμενη 21-22-23-24.. ακούγονται κάποιοι ήχοι απο τα πλαστικά οι οποίοι ευχομαι να ακούγονται επειδή ειναι καινούργια και αδούλευτα.

Χωρίς να ξέρω αν παίζει ρόλο τα κλιματιστικά έχουν γίνει εγκατάσταση με 2.5+ σωλήνα κουλούρα, μεσα-έξω τοίχο χωρίς λαστιχα(ενω τα έχω πάρει μου είπαν οι εγκαταστάτες οτι δεν προβλέπετε σε αυτα τα μηχανήματα γιατι δεν εχουν δονήσεις)  Δεν έχω δοκιμάσει τα υπόλοιπα mode.  Αλλα τις πρώτες μέρες χρήσης δεν μπορώ να πώ οτι έχω εντυπωσιαστεί, και πλαστικά άκουσα και θόρυβο απο έξω που για μένα ειναι φάουλ.  

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω πέρα απο το να πω την μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι, αν γνωρίζει κάποιος μέσα απο το ενεργειακό πινακάκι του app να δώ τις μετρήσεις όπως τα παραθέτε εσεις στο forum.  Εμένα μου τα δίνει συγκεντρωτικά ανα ημέρα.  Αλλα θα ήθελα να δω τη στιγμιαία κατανάλωση και να δω τι σχέση έχει με τον ήχο που ακούγεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, yiorgossan είπε

Καλησπέρα στην παρέα, όπως μπορεί να θυμάστε έχω τοποθετήσει 3 Edge 10-10-16.  Τα δουλευω τις τελευταίες 5 μέρες όχι ταυτόχρονα.  

Έχω να παρατηρήσω οτι με εξωτερική 13-14-15 στη Ζέστη με 3/5 δύναμη στον έλικα τα 10άρια κάνουν ένα έντονο βόμβο, σαν να δουλευει ψηλά το κομπρεσέρ.  Ενώ όταν την ίδια στιγμή επιλέξεις τον αυτόματο έλικα ο ήχος αυτός σταματάει ή μειώνεται δραστικά.

Επίσης για όποιον ενδιαφέρετε να τα αγοράσει στο Auto mode και auto fan και ζητούμενη 21-22-23-24.. ακούγονται κάποιοι ήχοι απο τα πλαστικά οι οποίοι ευχομαι να ακούγονται επειδή ειναι καινούργια και αδούλευτα.

Χωρίς να ξέρω αν παίζει ρόλο τα κλιματιστικά έχουν γίνει εγκατάσταση με 2.5+ σωλήνα κουλούρα, μεσα-έξω τοίχο χωρίς λαστιχα(ενω τα έχω πάρει μου είπαν οι εγκαταστάτες οτι δεν προβλέπετε σε αυτα τα μηχανήματα γιατι δεν εχουν δονήσεις)  Δεν έχω δοκιμάσει τα υπόλοιπα mode.  Αλλα τις πρώτες μέρες χρήσης δεν μπορώ να πώ οτι έχω εντυπωσιαστεί, και πλαστικά άκουσα και θόρυβο απο έξω που για μένα ειναι φάουλ.  

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω πέρα απο το να πω την μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι, αν γνωρίζει κάποιος μέσα απο το ενεργειακό πινακάκι του app να δώ τις μετρήσεις όπως τα παραθέτε εσεις στο forum.  Εμένα μου τα δίνει συγκεντρωτικά ανα ημέρα.  Αλλα θα ήθελα να δω τη στιγμιαία κατανάλωση και να δω τι σχέση έχει με τον ήχο που ακούγεται

Κρεμαστά σε βάσεις τοίχου τα έχεις; Αν ναι ίσως να έβαζες αντικραδασμικα λάστιχα σε όλα. Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς έρχονται διάφοροι με τέτοια συμπτώματα. Μάλλον είναι συνδυασμός της εγκατάστασης, τοίχος, watts κτλ που δημιουργούν περιοδικά φαινόμενα συντονισμού. 

Επίσης πρώτη φορά μας λέει κάποιος για θόρυβο από πλαστικά στα edge. 

Πες μας αν θέλεις στο μέλλον τι θα γίνει και επίσης αν βρεις χρόνο, ανέβασε μας φωτογραφίες από την εγκατάσταση και των 3 μοντέλων , μέσα, έξω και από διάφορες γωνίες και ίσως και του ήχου μιας και έχουμε εδώ ένα μέλος που γνωρίζει ( @Klausx )

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο; Μονωμένο σπίτι ή σουρωτήρι;

Θέρμανση κυρίως , αλλά και ψύξη . Το σπίτι σουρωτηρι 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πυρρος είπε

Θέρμανση κυρίως , αλλά και ψύξη . Το σπίτι σουρωτηρι 

Νομίζω ότι ένα yukai arata / yukai 10Κ θα κάτσει καλύτερα σε τόσο λίγα τμ αλλά και με το daikin θα την κάνεις τη δουλεία σου ( απλά το τελευταίο πιστεύω ότι θα λιώνει στα onoff).

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Νομίζω ότι ένα yukai arata / yukai 10Κ θα κάτσει καλύτερα σε τόσο λίγα τμ αλλά και με το daikin θα την κάνεις τη δουλεία σου ( απλά το τελευταίο πιστεύω ότι θα λιώνει στα onoff).

Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω κάτι οικονομικό . Τα 500 ευρώ, με εγκατάσταση, του daikin  είναι πραγματικά η οροφή (κ πάνω ομολογώ ) γιατί αφορά φοιτητικό σπίτι της κόρης μου. 

Άρα παμε στο daikin , αφού yukai δεν έχω δει σε αυτήν την τιμή 

Δημοσ.

Δύο ερωτήσεις άσχετου στο κομμάτι αυτό:

a. Έστω ότι για έναν χώρο υπολογίζεις να πάρεις ένα κλιματιστικό 9.000 Btu και βλέπεις πως το αντίστοιχο 12.000 Btu έχει πολύ μικρή διαφορά στην τιμή. Έχεις λόγο να πάρεις το μεγαλύτερο (γιατί π.χ. δεν θα ζορίζεται τόσο κατά τη λειτουργία του, εφόσον ο χώρος θα καλυπτόταν και με τα 9.000), ή τσάμπα θα καις περισσότερα (εφόσον είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας) ή δεν ισχύει τίποτα από τα δύο και υπάρχουν και άλλες παράμετροι να λάβεις υπόψιν σε αυτό το δίλημμα;

b. Υπάρχει κάποιος τρόπος (ή κάποιος κανόνας) σχετικά με το που μπορεί (ή δεν μπορεί) να τοποθετηθεί ένα κλιματιστικό; Όχι που είναι καλό να μπει, αλλά που όντως μπορεί, τεχνικά μιλώντας. Αν π.χ. το τάσε σημείο δεν μπορεί να τρυπηθεί ή δεν πληρείται κάποιο άλλο κριτήριο. Γιατί αν π.χ. εκεί που το θέλω δεν μπορεί να τοποθετηθεί, θα το μάθω όταν έρθει ο τεχνικός, που θα είναι κάπως αργά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thanosbrt είπε

Δύο ερωτήσεις άσχετου στο κομμάτι αυτό:

a. Έστω ότι για έναν χώρο υπολογίζεις να πάρεις ένα κλιματιστικό 9.000 Btu και βλέπεις πως το αντίστοιχο 12.000 Btu έχει πολύ μικρή διαφορά στην τιμή. Έχεις λόγο να πάρεις το μεγαλύτερο (γιατί π.χ. δεν θα ζορίζεται τόσο κατά τη λειτουργία του, εφόσον ο χώρος θα καλυπτόταν και με τα 9.000), ή τσάμπα θα καις περισσότερα (εφόσον είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας) ή δεν ισχύει τίποτα από τα δύο και υπάρχουν και άλλες παράμετροι να λάβεις υπόψιν σε αυτό το δίλημμα;

b. Υπάρχει κάποιος τρόπος (ή κάποιος κανόνας) σχετικά με το που μπορεί (ή δεν μπορεί) να τοποθετηθεί ένα κλιματιστικό; Όχι που είναι καλό να μπει, αλλά που όντως μπορεί, τεχνικά μιλώντας. Αν π.χ. το τάσε σημείο δεν μπορεί να τρυπηθεί ή δεν πληρείται κάποιο άλλο κριτήριο. Γιατί αν π.χ. εκεί που το θέλω δεν μπορεί να τοποθετηθεί, θα το μάθω όταν έρθει ο τεχνικός, που θα είναι κάπως αργά.

Συνήθως τα 12άρια είναι ίδια με τα 9άρια με τη διαφορά ότι έχουν λίγο περισσότερα κυβικά και άρα θόρυβο, λίγο χειρότερα seer/scop (όχι πάντα) και ίσως ένα τσικ παραπάνω ελάχιστα watts (πάλι όχι πάντα). Αν το 9άρι θα φτάσει στα σίγουρα, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος για το 12άρι, αν είναι στο μεταίχμιο, πάμε στο 12άρι μιας και οι διαφορές είναι μικρές.

Για το β δεν ξέρω να σου πω, αλλά κυρίως κοιτάμε τις απαιτήσεις αποστάσεων από εμπόδια, τις αποστάσεις από την εξωτερική, χωροταξικά θέματα, η ροή του αέρα να πηγαίνει σε σημείο που να μην ενοχλεί και όχι στη μικρή διάσταση αν γίνεται κτλ . Δεν νομίζω ότι υπάρχει μπούσουλας μιας και υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί χώρων/απαιτήσεων.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, thanosbrt είπε

Αν π.χ. το τάσε σημείο δεν μπορεί να τρυπηθεί ή δεν πληρείται κάποιο άλλο κριτήριο. Γιατί αν π.χ. εκεί που το θέλω δεν μπορεί να τοποθετηθεί, θα το μάθω όταν έρθει ο τεχνικός, που θα είναι κάπως αργά.

Βγάλε δυο τρεις φωτογραφίες το μέσα και το έξω του χώρου που θέλεις να το βάλεις, για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε.  Κατέβασε το εγχειρίδιο εγκατάστασης του μηχανήματος που θέλεις και διάβασέ το. Υπάρχουν κάποιοι στάνταρντ κανόνες. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...