liakjim Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πέσαμε κάτω από 1C, αλλά ακόμα τα πράγματα είναι χαλαρά για το asyg24kmta, με 400W και cop στο 5,5 και κανένα defrost. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με eurovent στους 2C γιατί αυτό είναι με 3820KW output και 4 cop δλδ υπερδιπλάσια κατανάλωση στα 950W. Θα πρέπει να κρυώσει (πολύ) το σπίτι. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από liakjim
tormentor Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Με βάση τα κάτωθι, κοιταω για 16αρι ή κατι άλλο; Ποιες είναι οι τρέχουσες προτασεις για μηχάνημα; Θερμικές Απώλειες 3483.94Watt 2996.18KCal/h 139.36Watt/m2 119.85KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃ Έτος Kατασκευής: 2015 Εμβαδό Κατοικίας: 25 m2 Ύψος Ορόφου: 2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Καλή Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με: Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Οροφής: Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 2 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%
liakjim Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, tormentor είπε Με βάση τα κάτωθι, κοιταω για 16αρι ή κατι άλλο; Ποιες είναι οι τρέχουσες προτασεις για μηχάνημα; Θερμικές Απώλειες 3483.94Watt 2996.18KCal/h 139.36Watt/m2 119.85KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃ Έτος Kατασκευής: 2015 Εμβαδό Κατοικίας: 25 m2 Ύψος Ορόφου: 2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Καλή Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με: Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Οροφής: Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 2 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Από πάνω σου τι έχεις; Και έχεις όντως δύο μπαλκονόπορτες στα 25τμ;
dimostr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 37 λεπτά πριν, liakjim είπε Πέσαμε κάτω από 1C, αλλά ακόμα τα πράγματα είναι χαλαρά για το asyg24kmta, με 400W και cop στο 5,5 και κανένα defrost. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με eurovent στους 2C γιατί αυτό είναι με 3820KW output και 4 cop δλδ υπερδιπλάσια κατανάλωση στα 950W. Θα πρέπει να κρυώσει (πολύ) το σπίτι. Μια από τα ίδια με θερμοκρασία κοντά στο 0 http://users.sch.gr/stkontos/weather/index.html
BigBlack Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 9 hours ago, Swimmer21 said: Yukai είναι ίδια με τα Arata; Εγώ έχω το ras-b16ckvg-e , ξέρουμε ποιο μοντέλο είναι και τι ελάχιστη κατανάλωση έχει; Επίσης θέλω να πάρω wifi module, το παρακάτω κάνει; https://www.praktiker.gr/m/p/toshiba-smart-wi-fi-module-gia-klimatistika-daiseikai-yukai-151161?srsltid=AfmBOoq4FrgwygJCQE6B_k591VAczIfawk-Vn1Sy87rdChQhuQU6QLIQdQQ Ιδια είναι. Για ελάχιστη δεν γνωρίζω αλλά πρόκειται για arata, αρα το module που δείχνεις είναι το σωστο.
tormentor Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, liakjim είπε Από πάνω σου τι έχεις; Και έχεις όντως δύο μπαλκονόπορτες στα 25τμ; Λοιπον απο πανω ειναι άλλος οροφος αλλα οικοδομη. Έβαλα αριθμό "2" γιατι λεει "συμπεριλαμβανομενης της εξωπορτας". Άραμ ειναι σαλόνι, με 1 μπαλκονοπορτα 2,7m και 1 εξωπορτα. Thanks
liakjim Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, tormentor είπε Λοιπον απο πανω ειναι άλλος οροφος αλλα οικοδομη. Έβαλα αριθμό "2" γιατι λεει "συμπεριλαμβανομενης της εξωπορτας". Άραμ ειναι σαλόνι, με 1 μπαλκονοπορτα 2,7m και 1 εξωπορτα. Thanks Με ένα 13άρι toshiba edge white λοιπόν θα είσαι κομπλέ.
ktikti Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 καλημερα! εχω τοποθετησει τα κλιματιστικα και τα εχω δουλεψει..και πρωτη φορα χρηση με κλιματισμο στο σπιτι εχω μπερφευτει με τις τοσες πολλες λειτουργιες.και αυτο το μενου της toshiba ειναι δυσκολο.στο θεμα μας τωρα εχω μια ερωτηση.εχω βαλει τα 2 κλιματιστικα πανω απο τις μπαλκονοπορτες.αναγκαστικα εχω βγαλει τις κουρτινες..εχει αφησει χωρο κατω απο την μοναδα γυρω στους 10 ποντους..μποω να βαλω ενα κουρτινοξυλο καινουργιο η θα υπαρχει προβλημα?? η κουρτινα θα ειναι πισω απο την περσιδα του κλιματιστικου απλα θα ειναι αναγκαστικα απο κατω.
tormentor Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, liakjim είπε Με ένα 13άρι toshiba edge white λοιπόν θα είσαι κομπλέ. Λογω μικρης διαφορας τιμής, αν πηγαινα στο 16αρι, θα ηταν καλυτερη επιλογη ?
JIMCA Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, liakjim είπε Μη σε απασχολούν οι ετήσιες κιλοβατώρες, βγαίνουν με τύπο βάσει προτύπου σε εργαστηριακές συνθήκες. Στα μικρά, τα daikin έχουν μικρή εγγύηση (αν και με 99€ τα πας στα 10χρόνια). Τα ASEH09KNCA είναι entry level, καλύτερα όχι. Τα ASEH09KMCG θα είναι όντως ανώτερα σε ψύξη από τα arata, έχουν και το wifi, έχουν και εγγύηση. Δεν ξέρω πως θα παίξουν σε ένα δωμάτιο σε σχέση με τα arata που έχουμε άπειρο feedback και ξέρουμε ότι είναι τάφος με αρκετά καλή απόδοση, ούτε αν πιάνουν εύκολα πάγο (αν και έχεις πετρέλαιο). Δες και το feedback από τον @Klausx πιο πίσω. Έχει το KGTG που είναι ανώτερη σειρά, αλλά θα πρέπει να είναι σχετικά κοντά σε συμπεριφορά. Είναι όντως σε καλή τιμή. το arata που λες ειναι αυτο εδω ?https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252394-a-c-in10-toshiba-ras10cavg-e-b10ckvg-e Και αν ναι, εχουν wifi η θελουν τα 100 ευρω adaptor? η κανω δουλεια με ενα tapo110? Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από JIMCA
GiannisSol Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, liakjim είπε Πέσαμε κάτω από 1C, αλλά ακόμα τα πράγματα είναι χαλαρά για το asyg24kmta, με 400W και cop στο 5,5 και κανένα defrost. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με eurovent στους 2C γιατί αυτό είναι με 3820KW output και 4 cop δλδ υπερδιπλάσια κατανάλωση στα 950W. Θα πρέπει να κρυώσει (πολύ) το σπίτι. Τελικά ισορροπησε και το gree που λεγαμε χθες . Πρέπει να δει απώλειες στο σπίτι για να δουλέψει στρωτά. Ακόμη και το set point που ανεβασα που σωστά πρότεινε ο @cmaniac δεν το βοηθάει πολύ . Το βράδυ με 5.4 ελάχιστη εξωτερική και 24 ζητούμενη στο δεύτερο on ισσοροπησε για ώρες μέχρι το πρωί στα 305 watt ... Έβαλα και τον ανεμιστήρα στο quite αφού πρώτα είχε ισορροπήσει μόνο με του με autofan. Μέτρησα με θερμοκαμερα τους βαθμούς εξοδου αερα και είχε 29.5 με full fan και 35 στο quite. Υπόψιν ότι δεν είναι η βασική θερμανση το κλιματιστικό , έχω καλοριφέρ με πετρέλαιο , αλλά έχω μοιράσει τι ώρες θερμανσης , ιδιαίτερα το βράδυ ανάβω κλιματιστικό . 1
liakjim Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε Τελικά ισορροπησε και το gree που λεγαμε χθες . Πρέπει να δει απώλειες στο σπίτι για να δουλέψει στρωτά. Ακόμη και το set point που ανεβασα που σωστά πρότεινε ο @cmaniac δεν το βοηθάει πολύ . Το βράδυ με 5.4 ελάχιστη εξωτερική και 24 ζητούμενη στο δεύτερο on ισσοροπησε για ώρες μέχρι το πρωί στα 305 watt ... Έβαλα και τον ανεμιστήρα στο quite αφού πρώτα είχε ισορροπήσει μόνο με του με autofan. Μέτρησα με θερμοκαμερα τους βαθμούς εξοδου αερα και είχε 29.5 με full fan και 35 στο quite. Υπόψιν ότι δεν είναι η βασική θερμανση το κλιματιστικό , έχω καλοριφέρ με πετρέλαιο , αλλά έχω μοιράσει τι ώρες θερμανσης , ιδιαίτερα το βράδυ ανάβω κλιματιστικό . Θύμησε μου ποιο μοντέλο είναι. 18αρι aura;
GiannisSol Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 23 λεπτά πριν, liakjim είπε Θύμησε μου ποιο μοντέλο είναι. 18αρι aura; Airy
tomtoub Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 16 ώρες πριν, liakjim είπε Όχι. Midea all easy pro. Σε ποια σημεία κερδίζει το TCL Miracle III?
liakjim Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, tormentor είπε Λογω μικρης διαφορας τιμής, αν πηγαινα στο 16αρι, θα ηταν καλυτερη επιλογη ? ¯\\_(ツ)\_/¯ 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Airy Αν και έχουν inconsistency στη θέρμανση, βλέπω σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα gree του παρελθόντος. Αλήθεια πόση εγγύηση έχεις και υπάρχει αντιπροσωπεία; 26 λεπτά πριν, tomtoub είπε Σε ποια σημεία κερδίζει το TCL Miracle III? Θα πρέπει να είναι πολύ κοντά σε απόδοση στη ψύξη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα