mdkamael Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, giannis887 είπε Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό με είσοδο φρέσκου αέρα. Από τις επιλογές που κοιτάζω (και λόγω Budget) είναι το Tesla virtuoso 12.000btu με την επιλογή του φρέσκου αέρα. Με προβληματίζει πως θα τοποθετηθεί η είσοδος του φρέσκου αέρα στον εξωτερικό τοίχο. Έχει βάλει κανείς τέτοιου τύπου κλιματιστικά να μοιραστεί μια φωτογραφία για το πώς κάθεται η θυρίδα του φρέσκου αέρα από έξω? Γενικά αξίζει σαν επιλογή? HepaH13 τουλαχιστον ... το HepaH11 συμφωνα με τα νεα DIN ΕΝ1822 ειναι πλεον κατηγορια Ε11( downgraded ). Αποψη μου?! Παρε της προκοπης κλιματιστικο, και χωρια της προκοπης καθαριστη αερα απο το να σπαταλησεις εστω τα μισα σε all in one φασον με μπλιμπλικια Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από mdkamael
Specs Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, giannis887 said: Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό με είσοδο φρέσκου αέρα. Από τις επιλογές που κοιτάζω (και λόγω Budget) είναι το Tesla virtuoso 12.000btu με την επιλογή του φρέσκου αέρα. Με προβληματίζει πως θα τοποθετηθεί η είσοδος του φρέσκου αέρα στον εξωτερικό τοίχο. Έχει βάλει κανείς τέτοιου τύπου κλιματιστικά να μοιραστεί μια φωτογραφία για το πώς κάθεται η θυρίδα του φρέσκου αέρα από έξω? Γενικά αξίζει σαν επιλογή? TCL C-Fresh 9ρι εχω βαλει, η κριτικη μου αυτη με τις φωτο (https://www.skroutz.gr/s/37161433/TCL-C-Fresh-09CHSD-FAI-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html#reviews )του οποιου φασον (κλωνος) απο οτι βλεπω ειναι το Tesla.Το τελευταιο που θα σε απασχολησει ειναι πως καθεται ο σωληνας απο εξω που θα φερνει φρεσκο μεσα. Αλλα πες μας πρωτα το κυριωτερο :ποια η αναγκη να βαλεις κατι τετοιο? και θα μπει σε υπνοδωματιο η οχι? Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Specs
Antiprem Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Καλημέρα και από εμένα! Παρακολουθώ το foroum τις τελευταίες 2 εβδομάδες (με κάποια δυσκολία αναφορικά με τα τεχνικά θέματα:) ) και θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας. Θέλουμε αγορά 3 κλιματιστικών για θέρμανση (σε συνδυασμό με πετρέλαιο) και για ψύξη, 2 9ρια για υπνοδωμάτιο και 1 24ρι για σαλόνι. Το σπίτι ('90), περιοχή Λυκόβρυση έχει διπλά τζάμια, από 1 μπαλκονόπορτα τα υπνοδωμάτια και για το σαλονι - τραπεζαρία κουζίνα (ενιαίος χώρος) ως εξής: - 1 (πολύ) μεγάλη μπαλκονόπορτα, 4 παράθυρα με τζάμι και μία πόρτα με τζάμι. Άρα αρκετές θερμικές απώλειες (σκεφτείτε ο χώρος έχει 3 μεγάλα σώματα και 1 μικρό). Είναι περίπου 35-40τ. Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω: Υπνοδωμάτια: - https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira - https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306232-a-c-in9btu-fujitsu-aseh09knca-eco -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306244-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kmcg Σαλόνι: -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252994-a-c-in24btu-fujitsu-asyg071klca -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252398-a-c-in24-toshiba-ras24cavg-e-24ckvg-e -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/289212-inventor-lhuvi-24wfi-leon -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282146-a-c-in24-toshiba-24j2avsg-e1-b24g3kvsg-e Γενικά είμαστε αρκετά on a budget (δλδ τα 1350 για το edge μας δυσκολεύει αλλά οκ) αλλά θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό που το βασικότερο να καίει όσο το δυνατόν λιγότερα σε θέρμανση/ψύξη. Επίσης έχω καταλάβει ότι δεν είμαστε φαν των invertor αλλά στα χαρτιά φαίνεται καλό αυτό. Τέλος ιδανικά αν όλα τα άλλα είναι οκ, κοιτάμε να έχει και wifi ήδη. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων.
Klausx Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 3 ώρες πριν, Georpap1987 είπε Καλημέρα..ύστερα πάλι από προτροπή του @liakjim έβαλα ένα yukai 13 στο υπνοδωμάτιο.. οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής: όμορφη εσωτερική μονάδα χωρίς τριξιματα των πλαστικών της, απόλυτα αθόρυβη εσωτερική λειτουργία όπως είχε αναφέρει εξάλλου ο @liakjim..οσο για την εξωτερική μοναδα τοποθετήθηκε στο έδαφος και είναι αρκετά αθόρυβη.. σαν την ησυχία του mitsubishi heavy industries 71 δεν είναι με τίποτα.. η κατανάλωση του στην θέρμανση με ζητούμενη από 19 μέχρι 21απο 200w μέχρι 240w..το θέμα μου μέχρι στιγμής είναι με τα συνεχόμενα on/off όταν πέφτει κάτω από τα 200w..σε κάποια φάση χθες το βράδυ έκανε κάθε μισό λεπτό on/off και δεν μας άφηνε να κοιμηθούμε το άνοιξε κλείσε του πτερυγίου.. μήπως γνωρίζει κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου κάποια επιλογή για μια ομαλότερη λειτουργία του;! Πόσα τ.μ. υπνοδωμάτιο και δεν πήγες σε 9αρι; Για τα συνεχόμενα on/off αν δεν ρυθμίζει από την πλακέτα απλά δοκίμασε 3-4 βαθμούς ρύθμιση στον θερμοστάτη από την εσωτερική θερμοκρασία, πάλι στα 200w θα ρίχνει αλλά χωρίς να κλείνει. 3 ώρες πριν, liakjim είπε Θα το συνηθίσετε, εδώ δεν μας ξυπνάει πια το carrier που τρίζει, το μοτεράκι της περσιδας γκαριζει και κάνει και το φσσσσσσττττ πριν από κάθε κύκλο on off. 🥲 Μόνο στο defrost έπρεπε να το κάνει και όχι σε κάθε on/off, στο midea δεν είχα ακούσει ποτέ την βαλβίδα ούτε το μοτεράκι περσίδας, σίγουρα όπως έχουμε πει παλαιότερα τα φασόν έχουνε διαφορετικά πράγματα επάνω, π.χ. υπάρχει τετραοδη με 10 ευρώ και 30 ευρώ. Αν το κάνει 100% σε κάθε On/off π.χ. με δοκιμή θερμοστάτη στους 30C-18C-30C κτλ μπορεί να μπει επιπλέον μηχανισμός και να σταματήσει να το κάνει. Σχετικά με την περσίδα μπορείτε να κάνετε λίπανση με λίγο βαζελίνη σε όλα τα σημεία επαφής (κανονικά θέλει γράσο σιλικόνης) όπου θα βελτιώσει τον θόρυβο.
meletis_m Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Δεν γνωρίζω, δεν ήμουν παρών. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Θα φωνάξω κάποιον να τα δει Επειδή ήμουν μπροστά , ρίξε μέσα στις περσίδες με φακό (εκτός λειτουργίας) να δεις τη κατάσταση . Έπειτα η διαδικασία λύνουν τα πλαστικά και ψεκάζουν ομοιόμορφα να δράσει . Αναλόγως σε τι κατάσταση είναι βάζουν και το ανάλογο καθαριστικό. Το ίδιο κάνουν και στην εξωτερική μονάδα . Προσωπικά λόγω Αθήνας εμένα μου είπε κάθε 3 μήνες πλύσιμο τα φίλτρα αέρα , και κάθε 2 χρόνια η αναλυτική διαδικασία καθαρισμού. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από meletis_m
liakjim Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 44 λεπτά πριν, Antiprem είπε Καλημέρα και από εμένα! Παρακολουθώ το foroum τις τελευταίες 2 εβδομάδες (με κάποια δυσκολία αναφορικά με τα τεχνικά θέματα:) ) και θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας. Θέλουμε αγορά 3 κλιματιστικών για θέρμανση (σε συνδυασμό με πετρέλαιο) και για ψύξη, 2 9ρια για υπνοδωμάτιο και 1 24ρι για σαλόνι. Το σπίτι ('90), περιοχή Λυκόβρυση έχει διπλά τζάμια, από 1 μπαλκονόπορτα τα υπνοδωμάτια και για το σαλονι - τραπεζαρία κουζίνα (ενιαίος χώρος) ως εξής: - 1 (πολύ) μεγάλη μπαλκονόπορτα, 4 παράθυρα με τζάμι και μία πόρτα με τζάμι. Άρα αρκετές θερμικές απώλειες (σκεφτείτε ο χώρος έχει 3 μεγάλα σώματα και 1 μικρό). Είναι περίπου 35-40τ. Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω: Υπνοδωμάτια: - https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira - https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306232-a-c-in9btu-fujitsu-aseh09knca-eco -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306244-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kmcg Σαλόνι: -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252994-a-c-in24btu-fujitsu-asyg071klca -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252398-a-c-in24-toshiba-ras24cavg-e-24ckvg-e -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/289212-inventor-lhuvi-24wfi-leon -https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282146-a-c-in24-toshiba-24j2avsg-e1-b24g3kvsg-e Γενικά είμαστε αρκετά on a budget (δλδ τα 1350 για το edge μας δυσκολεύει αλλά οκ) αλλά θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό που το βασικότερο να καίει όσο το δυνατόν λιγότερα σε θέρμανση/ψύξη. Επίσης έχω καταλάβει ότι δεν είμαστε φαν των invertor αλλά στα χαρτιά φαίνεται καλό αυτό. Τέλος ιδανικά αν όλα τα άλλα είναι οκ, κοιτάμε να έχει και wifi ήδη. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων. Κάνε μια τον κόπο τρέξε την εφαρμογή των απωλειών για τον μεγάλο χώρο.
Antiprem Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, liakjim είπε Κάνε μια τον κόπο τρέξε την εφαρμογή των απωλειών για τον μεγάλο χώρο. Αν το απάντησα σωστά, για ολο το σπίτι : Θερμικές Απώλειες 45026.64Watt 38722.91KCal/h 375.22Watt/m2 322.69KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:23 ℃ Έτος Kατασκευής:1989 Εμβαδό Κατοικίας:120 m2 Ύψος Ορόφου:13 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:6 Παράθυρα:5 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Antiprem
cmaniac Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Antiprem είπε Αν το απάντησα σωστά, για ολο το σπίτι : Θερμικές Απώλειες 45026.64Watt 38722.91KCal/h 375.22Watt/m2 322.69KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:23 ℃ Έτος Kατασκευής:1989 Εμβαδό Κατοικίας:120 m2 Ύψος Ορόφου:13 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:6 Παράθυρα:5 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Κάνε έναν κόπο και βάλε σωστά το ύψος στο ύψος του διαμερίσματος σου από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, γιατί έτσι που πάμε, θα ζεστάνουμε το ΟΑΚΑ. Επίσης, το πάμε δωμάτιο - δωμάτιο, όχι όλο το σπίτι. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από cmaniac
liakjim Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 10 λεπτά πριν, Antiprem είπε Αν το απάντησα σωστά, για ολο το σπίτι : Θερμικές Απώλειες 45026.64Watt 38722.91KCal/h 375.22Watt/m2 322.69KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:23 ℃ Έτος Kατασκευής:1989 Εμβαδό Κατοικίας:120 m2 Ύψος Ορόφου:13 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:6 Παράθυρα:5 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Δεν θέλουμε όλο το σπίτι. Μόνο τον χώρο που θα μπει. Άρα εμβαδό,. ανοίγματα, διπλανοί χώροι κτλ . Ύψος πάτωμα ταβάνι σε μέτρα, όχι όλη την πολυκατοικία.
Antiprem Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Πιστεύω τωρα το έκανα σωστά για το σαλόνι: Θερμικές Απώλειες 5863.14Watt 5042.30KCal/h 146.58Watt/m2 126.06KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:23 ℃ Έτος Kατασκευής:1989 Εμβαδό Κατοικίας:40 m2 Ύψος Ορόφου:2.80 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:3 Παράθυρα:4 Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%
liakjim Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Antiprem είπε Πιστεύω τωρα το έκανα σωστά για το σαλόνι: Θερμικές Απώλειες 5863.14Watt 5042.30KCal/h 146.58Watt/m2 126.06KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:23 ℃ Έτος Kατασκευής:1989 Εμβαδό Κατοικίας:40 m2 Ύψος Ορόφου:2.80 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:3 Παράθυρα:4 Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Κάτι τελευταία. Τι προσανατολισμό έχει ο χώρος; Το πιάνει ο ήλιος ή είναι στη σκιά; Από πάνω έχεις άλλο διαμέρισμα; Πόση αυτονομία θέλεις να έχεις σε σχέση με το πετρέλαιο; Όσο το δυνατόν περισσότερο κλιματιστικό ή προτιμάς λέβητα στα κρύα; Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από liakjim
Antiprem Δημοσ. πριν από 50 λεπτά Δημοσ. πριν από 50 λεπτά Λοιπόν γενικά το σαλόνι εχει ΒΑ προσανατολισμό είναι φωτεινό αλλά δεν το χτυπάει ο ήλιος, είναι στην σκιά! Απο πάνω είναι άλλο διαμέρισμα (εμείς είμαστε 1ος) με κάτω εισώγειο. Γενικά κυρίως κλιματιστικό για θέρμανση με το πετρέλαιο συμπληρωματικά 2 ώρες το σκ που είμαστε πιο πολύ σπίτι για να σπάει το κρύο. Επίσης να σημειώσω ότι η μεγάλη μπαλκονόπορτα έχει μήκος 3.5μ. Ευχαριστώ πολύ
liakjim Δημοσ. πριν από 49 λεπτά Δημοσ. πριν από 49 λεπτά 1 ώρα πριν, Klausx είπε Μόνο στο defrost έπρεπε να το κάνει και όχι σε κάθε on/off Και όμως το κάνει σε κάθε On-off με ζουμ είναι έτσι ->
Psyber Δημοσ. πριν από 45 λεπτά Δημοσ. πριν από 45 λεπτά 16 hours ago, liakjim said: Θα κοίταζα κάτι από toshiba /daikin τότε, όχι κίνα. Φίλε θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μας βοηθάς. Προσωπικά το εκτιμώ πολύ. Κλίνω προς το daikin γιατί μέχρι τώρα τα κλιμαστικά μου αυτής της μάρκας ειναι και δεν είχα κάποιο θέμα. Δύο άλλες επιλογές που εξετάζω είναι το toshiba yukai, που λαμβάνει διθυράμβους για τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και έχω και ένα φίλο ψυκτικό που παινεύει τα mitshubishi heavy. Αν πάρω το siesta sensira, να προτιμήσω κωτσόβολο ή praktiker; Ποιος παρέχει καλύτερη υπηρεσία εγκατάστασης;
liakjim Δημοσ. πριν από 44 λεπτά Δημοσ. πριν από 44 λεπτά 4 λεπτά πριν, Antiprem είπε Λοιπόν γενικά το σαλόνι εχει ΒΑ προσανατολισμό είναι φωτεινό αλλά δεν το χτυπάει ο ήλιος, είναι στην σκιά! Απο πάνω είναι άλλο διαμέρισμα (εμείς είμαστε 1ος) με κάτω εισώγειο. Γενικά κυρίως κλιματιστικό για θέρμανση με το πετρέλαιο συμπληρωματικά 2 ώρες το σκ που είμαστε πιο πολύ σπίτι για να σπάει το κρύο. Επίσης να σημειώσω ότι η μεγάλη μπαλκονόπορτα έχει μήκος 3.5μ. Ευχαριστώ πολύ Οκ, τότε θα πρότεινα το edge white. Είναι σε πολύ καλή τιμή. Αν θα πας στο arata θα θέλεις έξτρα το wifi module. Και είναι υποδεέστερο στα χαρακτηριστικά του. Για μικρά, θα έβαζα arata . Ίσως να τα ψώνιζες σήμερα γιατί εξαφανίζονται. 3 λεπτά πριν, Psyber είπε Φίλε θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μας βοηθάς. Προσωπικά το εκτιμώ πολύ. Κλίνω προς το daikin γιατί μέχρι τώρα τα κλιμαστικά μου αυτής της μάρκας ειναι και δεν είχα κάποιο θέμα. Δύο άλλες επιλογές που εξετάζω είναι το toshiba yukai, που λαμβάνει διθυράμβους για τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και έχω και ένα φίλο ψυκτικό που παινεύει τα mitshubishi heavy. Αν πάρω το siesta sensira, να προτιμήσω κωτσόβολο ή praktiker; Ποιος παρέχει καλύτερη υπηρεσία εγκατάστασης; Αν είναι για υπνοδωμάτιο θα σου πρότεινα toshiba αντί για daikin. Αλλιώς οκ. Δεν ξέρω με ποιους συνεργάζονται τα καταστήματα στην περιοχή σου (βασικά για κανέναν δεν ξέρω 😅 )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα