Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, JIMCA είπε

Δλδ σε αυτο εδω https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232028-a-c-in16-toshiba-16j2avsg-e1-b16n4kvrg-e θελει 2 μετρα σωληνα αλλιως θελει συμπληρωμα? γιατι κατι ειδα για μεχρι 15 μετρα ειναι ενταξει. και αντλια κενου για εγκατασταση σωστα?

Τα 2μ είναι το ελάχιστο μήκος. Μετά υπάρχει το μήκος που δεν θέλει συμπλήρωμα, μετά το μήκος που θέλει και μετά το μέγιστο μήκος. 

58 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Οντως 8 ωρες τωρα το προσεξα. Δεν ενεργοποιησα sleep mode , σκοπος της δοκιμης ηταν αυτος. Πολυ περιεργο. Θα ξαναγινει δοκιμη . 

Έχεις περάσει το κλιματιστικό στο ha ; Αν ναι σου δείχνει εξωτερική θερμοκρασία;

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, amotida είπε

Εδώ φαίνεται καλύτερα.
Μετρώντας από την κεντρική γραμμή, ναι.

20221122_SM_SVM-22105_RAS-B18-22-24G3KVSGB-E_EN.pdf

Σε ευχαριστώ πολύ @amotida - φαίνεται όντως καλύτερα, και άρα όντως φαίνεται να απαιτεί για κάποιον λόγο 4εκ απο εμπόδια δεξιά και περί τα 17εκ από αριστερά. 
Σε θέμα εγκατάστασης , με δυσκολεύει αυτή η αριστερή απόσταση εξού και αναρωτιέμαι γιατί ειναι μεγαλύτερη. 

Γενικά, έτσι οπως το αντιλαμβάνομαι  τα μιν. clearances απόσταση απο επάνω είναι λόγω εισροής αέρα (πχ. 6εκ) , οι κάτω για εμπόδια σε εκροή κτλ. , και οι πλάγιες για ποιον λόγο ? στο μυαλό μου είχα (ισως εσφαλμένα βεβαια) ότι 5εκ αρκούν εκατέρωθεν?

Επεξ/σία από skoil_elikikou
Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν αναφέρεσαι αν κοιτάς ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο.

Αν είναι για όλα, δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο αποδοτικό στην αγορά από το daikin perfera σε πραγματικές συνθήκες (μαλακού) κλίματος Ελλάδας   ( και αν εξαιρέσεις το εξωγήινο ururu sarara) .

δε θελω νταικιν. και ειμαι απο σαλονικα, οποτε οχι τοσο μαλακο κλιμα οπως η αθηνα.

Δημοσ.
7 minutes ago, skoil_elikikou said:

Σε θέμα εγκατάστασης , με δυσκολεύει αυτή η αριστερή απόσταση εξού και αναρωτιέμαι γιατί ειναι μεγαλύτερη. 

Ενδεχομένως επειδή, στις περιπτώσεις συντήρησης και σέρβις, χρειάζεται περισσότερος χώρος σε αυτήν την πλευρά.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε

δε θελω νταικιν. και ειμαι απο σαλονικα, οποτε οχι τοσο μαλακο κλιμα οπως η αθηνα.

Αν είσαι Θεσσαλονίκη, μαλακό το λες. Αν όχι Daikin, θα έβλεπα Toshiba . 

Δημοσ.

Καλησπέρα... με τέτοιους χρόνους στη λειτουργία (6λεπτα να βγαζει αερα, 3 λεπτα να ειναι με σηκωμενες τις περσιδες οριζοντιωμενες κ παλι απο την αρχη ) το θεωρούμε short-cycling?! 

Screenshot_20241122_142144_Clock.jpg

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Καλησπέρα... με τέτοιους χρόνους στη λειτουργία (6λεπτα να βγαζει αερα, 3 λεπτα να ειναι με σηκωμενες τις περσιδες οριζοντιωμενες κ παλι απο την αρχη ) το θεωρούμε short-cycling?! 

Screenshot_20241122_142144_Clock.jpg

Ναι

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι

Πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ f@@k! 

Τουλαχιστον επιτελους ζεσταινεται ο χωρος....

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Αρα ξαναπαρατηρω οταν παει κατω απο 5 εξωτερικη?! 

Όταν θα πέσει κάτω από 11C θα είναι καλύτερα.

Να πως είναι τώρα σε εσένα πάνω κάτω ->

image.png.83eb977e7be083d23d7d713c51e7210e.png

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έχεις περάσει το κλιματιστικό στο ha ; Αν ναι σου δείχνει εξωτερική θερμοκρασία;

Όχι δεν έχω ha. Μόνο tapo θερμόμετρα εντός και εκτός και πρίζα T110

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όταν θα πέσει κάτω από 11C θα είναι καλύτερα.

Να πως είναι τώρα σε εσένα πάνω κάτω ->

image.png.83eb977e7be083d23d7d713c51e7210e.png

καταλαβα .... αυτό να φανταστω είναι του φίλου του Αποστολή από Πεντέλη. Για να δούμε από βδομάδα άπαξ και φτάσει ο δικός μου μαραφετομετρητής τι πουλιά θα πιάσουμε....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω service manual / engineering data book από ARXD-A.

Για να καταλάβετε, ανεβάζω το αντίστοιχο του νέου perfera που κατάφερα και το βρήκα ->

https://easyupload.io/1emhjw

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
Στις 17/11/2024 στις 8:09 ΜΜ, BigBlack είπε

Άστο και μην το ξανασκεφτείς, δεν αξίζει τον κόπο.

Ανέβασε γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα, ετοιμάζομαι για πλήρη επανεγκατάσταση τον άλλο μήνα.

Στις 17/11/2024 στις 9:33 ΜΜ, NikosRocknRolla είπε

@Klausx Όχι όχι μέσα δεν ακούγεται τίποτα. Οπότε το αφήνω έτσι και είναι κομπλέ. Τέλεια. Να πάρουμε καμία ιδέα και εμείς 😅

Το ένα πιθανό πρόβλημα ήταν εκεί που έχω κυκλώσει στην τετραοδη ήταν πολύ κοντά και υπήρχαν σημάδια τριβής.

Screenshot_588.jpg.a39c50c3460f739bcefeb9989b8e6d4a.jpg

Screenshot_589.jpg.11f495c5569a23fbcf9c8f671f47cb46.jpg

Το δεύτερο στις βάνες του μηχανήματος εκεί που κάνει επαφή ορείχαλκος με το σασί του μηχανήματος, ξεβιδώθηκαν και μπήκε ανάμεσα υφασμάτινη ταινία (που μπαίνει στα ταμπλό αυτοκίνητου για τριγμούς).

Και τρίτο το πλέγμα του ανεμιστήρα ενώ το έχουν προσέξει πάρα πολύ έτριζε, έχουν βάλει μία βίδα από την κάτω εξωτερική μεριά και την πάνω την έχουν βάλει από την εσωτερική, δηλαδή για να βγάλεις το πλέγμα να καθαρίσεις φτερωτή/ψύκτρα inverter πρέπει να λύσεις όλη την πρόσοψη.. Καταργήθηκε η εσωτερική βίδα (έχει επίσης κουμπώματα που μόνο με περιστροφή βγαίνει) και μπήκε γύρω γύρω ακρυλικός στόκος σιλικόνης οπότε δεν υπάρχει πλέον κινητικότητα και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...