liakjim Δημοσ. χθες στις 01:25 μμ Δημοσ. χθες στις 01:25 μμ 54 λεπτά πριν, JIMCA είπε Δλδ σε αυτο εδω https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232028-a-c-in16-toshiba-16j2avsg-e1-b16n4kvrg-e θελει 2 μετρα σωληνα αλλιως θελει συμπληρωμα? γιατι κατι ειδα για μεχρι 15 μετρα ειναι ενταξει. και αντλια κενου για εγκατασταση σωστα? Τα 2μ είναι το ελάχιστο μήκος. Μετά υπάρχει το μήκος που δεν θέλει συμπλήρωμα, μετά το μήκος που θέλει και μετά το μέγιστο μήκος. 58 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Οντως 8 ωρες τωρα το προσεξα. Δεν ενεργοποιησα sleep mode , σκοπος της δοκιμης ηταν αυτος. Πολυ περιεργο. Θα ξαναγινει δοκιμη . Έχεις περάσει το κλιματιστικό στο ha ; Αν ναι σου δείχνει εξωτερική θερμοκρασία; 1
skoil_elikikou Δημοσ. χθες στις 01:46 μμ Δημοσ. χθες στις 01:46 μμ (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, amotida είπε Εδώ φαίνεται καλύτερα. Μετρώντας από την κεντρική γραμμή, ναι. 20221122_SM_SVM-22105_RAS-B18-22-24G3KVSGB-E_EN.pdf Σε ευχαριστώ πολύ @amotida - φαίνεται όντως καλύτερα, και άρα όντως φαίνεται να απαιτεί για κάποιον λόγο 4εκ απο εμπόδια δεξιά και περί τα 17εκ από αριστερά. Σε θέμα εγκατάστασης , με δυσκολεύει αυτή η αριστερή απόσταση εξού και αναρωτιέμαι γιατί ειναι μεγαλύτερη. Γενικά, έτσι οπως το αντιλαμβάνομαι τα μιν. clearances απόσταση απο επάνω είναι λόγω εισροής αέρα (πχ. 6εκ) , οι κάτω για εμπόδια σε εκροή κτλ. , και οι πλάγιες για ποιον λόγο ? στο μυαλό μου είχα (ισως εσφαλμένα βεβαια) ότι 5εκ αρκούν εκατέρωθεν? Επεξ/σία χθες στις 01:46 μμ από skoil_elikikou
Give-me-a-hit Δημοσ. χθες στις 01:52 μμ Δημοσ. χθες στις 01:52 μμ 3 ώρες πριν, liakjim είπε Δεν αναφέρεσαι αν κοιτάς ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Αν είναι για όλα, δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο αποδοτικό στην αγορά από το daikin perfera σε πραγματικές συνθήκες (μαλακού) κλίματος Ελλάδας ( και αν εξαιρέσεις το εξωγήινο ururu sarara) . δε θελω νταικιν. και ειμαι απο σαλονικα, οποτε οχι τοσο μαλακο κλιμα οπως η αθηνα.
amotida Δημοσ. χθες στις 01:54 μμ Δημοσ. χθες στις 01:54 μμ 7 minutes ago, skoil_elikikou said: Σε θέμα εγκατάστασης , με δυσκολεύει αυτή η αριστερή απόσταση εξού και αναρωτιέμαι γιατί ειναι μεγαλύτερη. Ενδεχομένως επειδή, στις περιπτώσεις συντήρησης και σέρβις, χρειάζεται περισσότερος χώρος σε αυτήν την πλευρά. 1
liakjim Δημοσ. χθες στις 01:57 μμ Δημοσ. χθες στις 01:57 μμ 4 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε δε θελω νταικιν. και ειμαι απο σαλονικα, οποτε οχι τοσο μαλακο κλιμα οπως η αθηνα. Αν είσαι Θεσσαλονίκη, μαλακό το λες. Αν όχι Daikin, θα έβλεπα Toshiba .
mdkamael Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Καλησπέρα... με τέτοιους χρόνους στη λειτουργία (6λεπτα να βγαζει αερα, 3 λεπτα να ειναι με σηκωμενες τις περσιδες οριζοντιωμενες κ παλι απο την αρχη ) το θεωρούμε short-cycling?!
liakjim Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 16 λεπτά πριν, mdkamael είπε Καλησπέρα... με τέτοιους χρόνους στη λειτουργία (6λεπτα να βγαζει αερα, 3 λεπτα να ειναι με σηκωμενες τις περσιδες οριζοντιωμενες κ παλι απο την αρχη ) το θεωρούμε short-cycling?! Ναι 1
mdkamael Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Ναι Πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ f@@k! Τουλαχιστον επιτελους ζεσταινεται ο χωρος.... Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από mdkamael
liakjim Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Μόλις τώρα, mdkamael είπε Πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ f@@k! Ζέστη έχει, αναμενόμενο δεν είναι;
mdkamael Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Ζέστη έχει, αναμενόμενο δεν είναι; Αρα ξαναπαρατηρω οταν παει κατω απο 5 εξωτερικη?!
liakjim Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 7 λεπτά πριν, mdkamael είπε Αρα ξαναπαρατηρω οταν παει κατω απο 5 εξωτερικη?! Όταν θα πέσει κάτω από 11C θα είναι καλύτερα. Να πως είναι τώρα σε εσένα πάνω κάτω -> 1
GiannisSol Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 ώρα πριν, liakjim είπε Έχεις περάσει το κλιματιστικό στο ha ; Αν ναι σου δείχνει εξωτερική θερμοκρασία; Όχι δεν έχω ha. Μόνο tapo θερμόμετρα εντός και εκτός και πρίζα T110 1
mdkamael Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Όταν θα πέσει κάτω από 11C θα είναι καλύτερα. Να πως είναι τώρα σε εσένα πάνω κάτω -> καταλαβα .... αυτό να φανταστω είναι του φίλου του Αποστολή από Πεντέλη. Για να δούμε από βδομάδα άπαξ και φτάσει ο δικός μου μαραφετομετρητής τι πουλιά θα πιάσουμε.... 1
liakjim Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Ψάχνω service manual / engineering data book από ARXD-A. Για να καταλάβετε, ανεβάζω το αντίστοιχο του νέου perfera που κατάφερα και το βρήκα -> https://easyupload.io/1emhjw Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από liakjim
Klausx Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Στις 17/11/2024 στις 8:09 ΜΜ, BigBlack είπε Άστο και μην το ξανασκεφτείς, δεν αξίζει τον κόπο. Ανέβασε γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα, ετοιμάζομαι για πλήρη επανεγκατάσταση τον άλλο μήνα. Στις 17/11/2024 στις 9:33 ΜΜ, NikosRocknRolla είπε @Klausx Όχι όχι μέσα δεν ακούγεται τίποτα. Οπότε το αφήνω έτσι και είναι κομπλέ. Τέλεια. Να πάρουμε καμία ιδέα και εμείς 😅 Το ένα πιθανό πρόβλημα ήταν εκεί που έχω κυκλώσει στην τετραοδη ήταν πολύ κοντά και υπήρχαν σημάδια τριβής. Το δεύτερο στις βάνες του μηχανήματος εκεί που κάνει επαφή ορείχαλκος με το σασί του μηχανήματος, ξεβιδώθηκαν και μπήκε ανάμεσα υφασμάτινη ταινία (που μπαίνει στα ταμπλό αυτοκίνητου για τριγμούς). Και τρίτο το πλέγμα του ανεμιστήρα ενώ το έχουν προσέξει πάρα πολύ έτριζε, έχουν βάλει μία βίδα από την κάτω εξωτερική μεριά και την πάνω την έχουν βάλει από την εσωτερική, δηλαδή για να βγάλεις το πλέγμα να καθαρίσεις φτερωτή/ψύκτρα inverter πρέπει να λύσεις όλη την πρόσοψη.. Καταργήθηκε η εσωτερική βίδα (έχει επίσης κουμπώματα που μόνο με περιστροφή βγαίνει) και μπήκε γύρω γύρω ακρυλικός στόκος σιλικόνης οπότε δεν υπάρχει πλέον κινητικότητα και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα