Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, efib said:

@definitio, υπάρχει περίπτωση να σου έστειλαν χρησιμοποιημένο για καινούργιο; 

Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, μπορεί να υπάρχουν "ενδείξεις" (που μπορεί να ε΄χουν άλλη εξήγηση), αλλά στη συγκεκριμένη στιγμή/περίοδο αποφάσισα να αναβάλω την αγορά...
...τα χρήματα είναι λίγα και η όρεξη για πειραματισμούς ακόμη λιγότερη...

Επεξ/σία από definitio
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, για σαλόνι ψηλοτάβανο 45τμ περίπου στην Αττική, βγαίνουν οι απώλειες για αγορά 24000 btu. Παρήγγειλα λοιπόν το aseg24kmte. Αν τοποθετηθεί εκεί που το έχω σημειώσει στην κάτοψη του σαλονιού, θα κάνει καθόλου δουλειά; Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τοποθετηθεί αλλού.

katopsi.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπέρα, για σαλόνι ψηλοτάβανο 45τμ περίπου στην Αττική, βγαίνουν οι απώλειες για αγορά 24000 btu. Παρήγγειλα λοιπόν το aseg24kmte. Αν τοποθετηθεί εκεί που το έχω σημειώσει στην κάτοψη του σαλονιού, θα κάνει καθόλου δουλειά; Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τοποθετηθεί αλλού.

katopsi.png

Οι γωνίες είναι κακή ιδέα για τη ροή. Καλύτερα στη μέση του τοίχου κάτω. Επίσης, αυτά τα χωνευτά θέλουν πολλή προσοχή στην εγκατάσταση. Τα παιδιά εδώ τα έχουν δει όλα.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
28 minutes ago, cmaniac said:

Οι γωνίες είναι κακή ιδέα για τη ροή. Καλύτερα στη μέση του τοίχου κάτω. Επίσης, αυτά τα χωνευτά θέλουν πολλή προσοχή στην εγκατάσταση. Τα παιδιά εδώ τα έχουν δει όλα.

Ο κάτω τοιχος δεν έχει μπαλκόνι απέξω και επειδή είναι σε όροφο λογικα χρειάζεται σκαλωσιά. Εκτός αν μπορουν να περάσουν οι σωλήνες εξωτερικα του τοιχου και να βγουν στο δεξια κατω μπαλκονι χωρις σκαλωσιά; Γίνεται κατι τετοιο; Εσωτερικα δεν γινεται να περασουν γιατι θα μπει τζακι δεξια κατω γωνια.

IMG_0075.jpeg

Δημοσ.
38 minutes ago, _^ThEo^_ said:

Απο που το παράγγειλες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Ο κάτω τοιχος δεν έχει μπαλκόνι απέξω και επειδή είναι σε όροφο λογικα χρειάζεται σκαλωσιά. Εκτός αν μπορουν να περάσουν οι σωλήνες εξωτερικα του τοιχου και να βγουν στο δεξια κατω μπαλκονι χωρις σκαλωσιά; Γίνεται κατι τετοιο; Εσωτερικα δεν γινεται να περασουν γιατι θα μπει τζακι δεξια κατω γωνια.

IMG_0075.jpeg

Σωστά. Σε αυτή τη θέση το σκέφτομαι. Από μέσα, με καναλάκι, είναι μια επιλογή.

Edit γράψε άκυρο δεν είδα αυτό με το τζάκι. Δεν είναι καλή ιδέα να είναι κοντά στο τζάκι το κλιματιστικό. Δυσκολεύει. Άλλη θέση;

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε

Καλησπερα στα τσακαλια, θελω να μου πειτε αν υπαρχει καλυτερο απο αυτο στα 9000 btu, σε καταναλωση και χαμηλο θορυβο. 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306201-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kgtg-kgcg

SRK/SRC-25ZSX-W

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

katopsi.png

Θα το έβαζα στον επάνω τοίχο στην μέση και με καναλάκι στον εξώστη την εξωτερική.

Ιδανικό θα ήταν στον κάτω τοίχο αλλά λόγω επάλληλων παραθύρων θα πρέπει να βγει σωλήνας από πίσω και έξω. Αν χρειαστεί σκαλωσία το κόστος ξεφεύγει θεωρώ. Εκτός αν πάνω από τα παράθυρα δεν έχεις δοκάρι και περαστεί από εκεί. Προσοχή σε αυτή την περίπτωη με την κλίση της αποχέτευσης λόγω απόστασης.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Αφού είναι ψηλοτάβανο, έχεις χώρο πάνω από τις μπαλκονόπορτες? Από πάνω έχεις ταράτσα? Η καμινάδα τζακιού πως θα μπεί? Υπάρχει καμινάδα ή θα γίνει τώρα τρύπα στην πλάκα ή στον εξωτερικό τοίχο ? Αφού θα μπουν συνεργεία (τζακάδες κλπ) θα μπορούσες να περάσεις σωληνώσεις εσωτερικά (με έξτρα κανάλι + μόνωση πίσω από την καμινάδα) από τη  μέση του τοίχου ως την πρόσοψη, η ακόμα καλύτερα στην ταράτσα (αν υπάρχει). Λίγο ρίσκο δίπλα το τζάκι το οποίο εννοείται πως θα είναι κλειστού τύπου.  

Δημοσ.
13 hours ago, Specs said:

αμφιβαλλω αν το ειχε καν διαθεσιμο, γιατι ειναι ΔΥΟ γενιες παλιοτερο το Perfera αυτο.

Μαλλον ειναι πολλα καταστηματα που με την διαθεσιμοτητα παιρνουν τα χρηματα κ κανουν τις δουλειες τους μεχρι να τα επιστρεψουν , ασε που μπορει να σου φορτωσουν κατι αλλο απο την βιασυνη σου να παρεις κ να μη περιμενεις...

Φαινεται σε κριτικες...η διαθεσιμοτητα ειναι εικονικη.

Θυμαμαι ελεγε κατοπιν παραγγελιας, το παρειγγειλα τα ξημερωματα που βγηκε προσφορα, και πηρα να ρωτησω μετα απο 1-2 ημερες, ποτε προβλεπεται να παραλάβω.

Μου απαντησαν οτι δεν θα ξαναφερει ποτε η αντιπροσωπεια. Και τους αντιπροτεινα τοτε δωστε μου το ftxm35r/rxme5r που και αυτο ειχε πτωση τιμης απο 965 σε 917. Η απαντηση τους ηταν οτι δεν το εχουμε βγαλει ποτε σε προσφορα το συγκεκριμενο, λαθος κανετε.

Δυστηχως το bestprice δειχνει γραφημα τιμης αλλα δεν αναφερει ποιο καταστημα ηταν. Οποτε μου επεστρεψαν τα χρηματα πισω σε 4 ημερες περιπου απο οταν ακυρωθηκε η παραγγελια.

perfera.png

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε

Καλησπερα στα τσακαλια, θελω να μου πειτε αν υπαρχει καλυτερο απο αυτο στα 9000 btu, σε καταναλωση και χαμηλο θορυβο. 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306201-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kgtg-kgcg

Δεν αναφέρεσαι αν κοιτάς ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο.

Αν είναι για όλα, δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο αποδοτικό στην αγορά από το daikin perfera σε πραγματικές συνθήκες (μαλακού) κλίματος Ελλάδας   ( και αν εξαιρέσεις το εξωγήινο ururu sarara) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, cmaniac said:

Σωστά. Σε αυτή τη θέση το σκέφτομαι. Από μέσα, με καναλάκι, είναι μια επιλογή.

Edit γράψε άκυρο δεν είδα αυτό με το τζάκι. Δεν είναι καλή ιδέα να είναι κοντά στο τζάκι το κλιματιστικό. Δυσκολεύει. Άλλη θέση;

Είναι δύσκολη περίπτωση η δικιά μου.

1 hour ago, plasTOST said:

Θα το έβαζα στον επάνω τοίχο στην μέση και με καναλάκι στον εξώστη την εξωτερική.

Ιδανικό θα ήταν στον κάτω τοίχο αλλά λόγω επάλληλων παραθύρων θα πρέπει να βγει σωλήνας από πίσω και έξω. Αν χρειαστεί σκαλωσία το κόστος ξεφεύγει θεωρώ. Εκτός αν πάνω από τα παράθυρα δεν έχεις δοκάρι και περαστεί από εκεί. Προσοχή σε αυτή την περίπτωη με την κλίση της αποχέτευσης λόγω απόστασης.

Το στενό κομμάτι 2.5x3.5 έχει 2.6μ ύψος ενώ το μεγάλο κομμάτι έχει ύψος απο 3.5μ μέχρι 4.3μ. Επίσης σε εκείνο τον εξώστη υπάρχει τραπέζι που καθόμαστε, οπότε δεν θα ήθελα να το βάλω εκεί γιατι θα κλείσει το χώρο, ειδικά αν πατάει η εξωτερική μονάδα στο μπαλκόνι. Επίσης στον κάτω τοίχο της κάτοψης είναι η τηλεόραση. Πανω απο τα παράθυρα έχει σταθερά τζάμια και δεν μπορεί να μπει εκεί. Στέλνω και φώτος.

1 hour ago, sap00 said:

Αφού είναι ψηλοτάβανο, έχεις χώρο πάνω από τις μπαλκονόπορτες? Από πάνω έχεις ταράτσα? Η καμινάδα τζακιού πως θα μπεί? Υπάρχει καμινάδα ή θα γίνει τώρα τρύπα στην πλάκα ή στον εξωτερικό τοίχο ? Αφού θα μπουν συνεργεία (τζακάδες κλπ) θα μπορούσες να περάσεις σωληνώσεις εσωτερικά (με έξτρα κανάλι + μόνωση πίσω από την καμινάδα) από τη  μέση του τοίχου ως την πρόσοψη, η ακόμα καλύτερα στην ταράτσα (αν υπάρχει). Λίγο ρίσκο δίπλα το τζάκι το οποίο εννοείται πως θα είναι κλειστού τύπου.  

Πάνω απο τις μπαλκονόπορτες έχει σταθερά τζάμια. Υπάρχει αναμονή για καμινάδα ακριβώς κατω γωνία δεξιά στην κάτοψη. Την σημειώνω με κόκκινο στη φώτο που ανεβάζω τώρα. Το τζάκι θα γίνει πιθανότατα του χρόνου, όχι τώρα. Απο πάνω είναι κεκλιμένη κεραμοσκεπή...

Ανεβάζω 2 φώτος απο το μεγάλο ψηλοτάβανο κομμάτι του σαλονιού. Το κομμάτι τοίχου που έχω βάλει το κλιματιστικό έχει πλάτος 1.7μ. Σκεφτόμουν να μπει γωνιακό τζάκι εκεί που το συνολικό βάθος θα είναι 60 μαζι με τη γυψοσανίδα του, θα έχει 10εκ κενό και 1 μέτρο το κλιματιστικό μέχρι το πάνω τζάμι.

111.jpg

222.jpg

Spoiler

4.PNG

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Είναι δύσκολη περίπτωση η δικιά μου.

Το στενό κομμάτι 2.5x3.5 έχει 2.6μ ύψος ενώ το μεγάλο κομμάτι έχει ύψος απο 3.5μ μέχρι 4.3μ. Επίσης σε εκείνο τον εξώστη υπάρχει τραπέζι που καθόμαστε, οπότε δεν θα ήθελα να το βάλω εκεί γιατι θα κλείσει το χώρο, ειδικά αν πατάει η εξωτερική μονάδα στο μπαλκόνι. Επίσης στον κάτω τοίχο της κάτοψης είναι η τηλεόραση. Πανω απο τα παράθυρα έχει σταθερά τζάμια και δεν μπορεί να μπει εκεί. Στέλνω και φώτος.

Πάνω απο τις μπαλκονόπορτες έχει σταθερά τζάμια. Υπάρχει αναμονή για καμινάδα ακριβώς κατω γωνία δεξιά στην κάτοψη. Την σημειώνω με κόκκινο στη φώτο που ανεβάζω τώρα. Το τζάκι θα γίνει πιθανότατα του χρόνου, όχι τώρα. Απο πάνω είναι κεκλιμένη κεραμοσκεπή...

Ανεβάζω 2 φώτος απο το μεγάλο ψηλοτάβανο κομμάτι του σαλονιού. Το κομμάτι τοίχου που έχω βάλει το κλιματιστικό έχει πλάτος 1.7μ. Σκεφτόμουν να μπει γωνιακό τζάκι εκεί που το συνολικό βάθος θα είναι 60 μαζι με τη γυψοσανίδα του, θα έχει 10εκ κενό και 1 μέτρο το κλιματιστικό μέχρι το πάνω τζάμι.

111.jpg

222.jpg

Απόκρυψη περιεχομένων

4.PNG

Όλα αυτά τα δοκάρια θα σου δημιουργήσουν θύλακες εγκλωβισμένου ζεστού αέρα και το κλιματιστικό θα κλείνει πριν ζεσταθεί το υπόλοιπο σπίτι. 

Θα πρέπει να πάει σε όλο πιο μεγάλο χώρο γίνεται και αυτό ισχύει και για την επιφάνεια του ταβανιού. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...