Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, tu-luba said:

Παραπάνω οι απώλειες σου είναι για 22αρι ή 24αρι και εσυ θα βάλεις 12αρι ;

1 hour ago, liakjim said:

Μη βάλεις 12άρι.

Exει εξηγησει οτι θα παει σε 2 12ρια κ σε πρωτη φαση για την αλλαγη συν ψυγειο, θα βαλει το ενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, liakjim said:

Έχουμε όντως ισχυρή υποψία ότι κάτι βρωμάει, αλλά από τη στιγμή που δεν μετράς τίποτα, δεν ξέρουμε 100% αν το μηχάνημα έχει θέμα ή απλά ο χώρος έχει απώλειες.

Αυτό βασικά είναι που τρελαίνει τον άνθρωπο. Σίγουρα ο χώρος δεν έχει απώλειες 24 kwh σε 10 ώρες γιατί θα είχε δει και με το παλιό μηχάνημα. Προφανώς και το μηχάνημα ή στην τοποθέτηση υπάρχει πρόβλημα. 24 kwh σε 10 ώρες από καινούργιο μηχάνημα δεν νομίζω σε νορμάλ χώρο δεν νομίζω ότι έχουμε δει. 

9 hours ago, akiskar123 said:

οπως ειπα παραπανω εφερα ηδη καποιον κ μου ειπε οτι η γραμμη του κλιματιστικου σου τραβαει 2400 watt συνεχεια.

anyway θα μαθω σε λιγες μερες τι εχει πρωτα ο Θεος.

Αν και συμφωνώ μαζί σου (όπως βλέπεις παραπάνω) θα δοκιμάσω να εξηγήσω τι (εύλογα) δεν καταλαβαίνουν όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν. (ούτε και εγώ).

Γνωρίζουμε ότι το μηχάνημα σε νορμάλ χώρους δεν καιει τόσο πολύ όσο σε εσένα, άρα θεωρητικά αν όλα ήταν σωστά με το μηχάνημα και τον χώρο δεν θα έβλεπες αυτές τις καταναλώσεις σε καμία περίπτωση.

Στην περίπτωση σου υπάρχουν 2 σενάρια. 

1. Ο χώρος έχει τεράστιες απώλειες = χρειάζεται όσες kwh καιει για να το φέρει στην θερμοκρασία που ζητάς. --> Μας λες ότι αυτό δεν παίζει γιατί έχεις και μονώσεις και την παλιότερη εμπείρια.  ->  Άρα αποκλείουμε ότι φταίει ο χώρος.

2. Το μηχάνημα έχει πρόβλημα = Εδώ έχουν πρόβλημα όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που να δικαιολογεί αυτή την συμπεριφορά, γιατί αν καίει συνεχόμενα 2kwh θα πρέπει μέσα στο δωμάτιο να παγώνετε/κρυώνετε. 

(Πολλοί άλλοι με προβληματικά μηχανήματα το αναφέρουν). Το μηχάνημα καίει τα κέρατα του και παγώνουμε. Σε αυτή την περίπτωση πχ μπορεί να φταίει ο θερμοστάτης και να μην διαβάζει σωστά άρα να μην ρίχνει στροφές κλπ. Στην δική σου περίπτωση όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. 

Για αυτό ζητάνε θερμοκρασίες κλπ και αυτά θα δει και ο τεχνικός που θα έρθει. Για αυτό κατά την γνώμη μου χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος. Αν δηλαδή σου πει πχ, "εγώ βλέπω ότι το μηχάνημα λειτουργεί σωστά και ο χώρος έχει απώλειες για αυτο καίει όσο καίει, δεν θα στέκει σαν επιχείρημα ότι το παλιό δεν έκαιγε τόσα από μόνο του. Πρέπει (δυστυχώς) να γνωρίζεις και εσύ τι γίνεται στον χώρο.

Παράδειγμα: Ας πούμε ότι έχεις στον χώρο 30 βαθμούς και το ανάβεις με ζήτηση 27. Κανονικά ξεκινάει πολύ δυνατά και βγάζει πολύ κρύο αέρα άρα καίει αρκετά. Όσο πλησιάζει στην ζητούμενη όμως αρχίζει και ρίχνει την απόδοση και όταν φτάσει στην ζητούμενη  κανονικά θα παίζει με πχ 300 watt σταθερά. 

Αυτό που περιγράφεις ότι κάνει το μηχάνημα είναι ότι δουλεύει συνεχόμενα λες και μόλις ξεκίνησε να δουλεύει. Με ένα απλό θερμόμετρο (είναι ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα) θα βλέπαμε τι θερμοκρασία έχεις στον χώρο, τι θερμοκρασία διαβάζει ο θερμοστάτης, και τι με τι θερμοκρασία βγαίνει ο αέρας. Αυτά είναι κάποια βασικά στοιχεία που θα βοηθούσαν να είσαι προετοιμασμένος καλύτερα όταν έρθει ο τεχνικός. (θα σε βοηθήσουν σίγουρα τα παιδιά εδώ)

** Δεν θα έβαζα 2 12αρια γιατί με τίποτα πάντως αφού οι απώλεις σε πάνε για 22 - 24

@liakjim Αν υποθέσουμε ότι όντως το μηχάνημα έχει πρόβλημα. Ποιο σενάριο θα το έκανε να λειτουργεί έτσι? Χαλασμένος θερμοστάτης και πολύ μεγάλο offset? 

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
1 ώρα πριν, userAnon είπε

Παράδειγμα: Ας πούμε ότι έχεις στον χώρο 30 βαθμούς κ αι το ανάβεις με ζήτηση 27. Κανονικά ξεκινάει πολύ δυνατά και βγάζει πολύ κρύο αέρα άρα καίει αρκετά. Όσο πλησιάζει στην ζητούμενη όμως αρχίζει και ρίχνει την απόδοση και όταν φτάσει στην ζητούμενη  κανονικά θα παίζει με πχ 300 watt σταθερά. 

Χθες το βραδυ ειχε 33c στο σαλονι και το ανοιξα για 1 ωρα κ κατι με ζητηση στους 27c,μεσα σε αυτο το διαστημα η θερμοκρασια εφτασε στους 27c με 34% υγρασια,εαν ειχα απωλειες θα εφτανε στους 27 σε 3-4 ωρες πχ κ οχι σε 1μιση σωστα;ωστοσο το θεμα ειναι οτι ακομα κ οταν κλιματιστικο πιανει αυτο που του ζητησες συνεχιζει να καιει 2,4kwh  που σημαινει οτι δεν ινβερταρει,εγω αυτο καταλαβαινω.

Δημοσ.

Είναι όντως παράξενο...ευτυχώς υπάρχει η 10ετής εγγύηση toyotomi. Στη θεση σου δεν θα ανυσηχούσα, μαλλον κατι χαλασμενο θα ειναι αλλα θα σου το φτιαξουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, akiskar123 said:

Χθες το βραδυ ειχε 33c στο σαλονι και το ανοιξα για 1 ωρα κ κατι με ζητηση στους 27c,μεσα σε αυτο το διαστημα η θερμοκρασια εφτασε στους 27c με 34% υγρασια,εαν ειχα απωλειες θα εφτανε στους 27 σε 3-4 ωρες πχ κ οχι σε 1μιση σωστα;ωστοσο το θεμα ειναι οτι ακομα κ οταν κλιματιστικο πιανει αυτο που του ζητησες συνεχιζει να καιει 2,4kwh  που σημαινει οτι δεν ινβερταρει,εγω αυτο καταλαβαινω.

Σωστά.Αφου όμως συνεχίζει να καιει 2,4kwh η θερμοκρασία στον χώρο πρέπει να πέφτει περισσότερο και συνεχώς (όσο είναι αναμένο τουλάχιστον. Τις ημέρες που το είχες 10 ώρες είχες δει θερμοκρασίες? Θεωρητικά αυτό που περιγράφεις δείχνει με πρόβλημα στο θερμοκρασία που διαβάζει το μηχανημα.

Τους 33 και αντίστοιχα 27 βαθμούς πως τους βλέπεις από την εφαρμογή του κλιματιστικού?

** επίσης αν θυμάμαι καλά διαβασα χθες ότι το σπίτι είναι σχετικά καλά μονωμένο. Δεν ξέρω που είσαι και τι εξωτερική είχατε χθες όμως για να φτάσει μέσα στο σπίτι 33 βαθμούς μάλλον έχεις αρκετές απώλειες. Σε εμένα με σχετικά καλή μόνωση και με 40αρια (το χτυπάει ο ήλιος από παντού σχεδόν όλη την ημέρα όταν λειπω δεν ανεβαίνει πάνω απο 31 βαθμούς (και αυτό με απουσία 10-15 ημέρες)

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, userAnon είπε

Σωστά.Αφου όμως συνεχίζει να καιει 2,4kwh η θερμοκρασία στον χώρο πρέπει να πέφτει περισσότερο και συνεχώς (όσο είναι αναμένο τουλάχιστον. Τις ημέρες που το είχες 10 ώρες είχες δει θερμοκρασίες? Θεωρητικά αυτό που περιγράφεις δείχνει με πρόβλημα στο θερμοκρασία που διαβάζει το μηχανημα.

οχι δεν το ειχα δει δυστυχως δεν ειχα ιδεα για το πως θα εξελιχθει ωστε να κοιταξω,ηλπιζα φτανει στους 27 ριχνει στροφες κ το συντηρει.

Τους 33 και αντίστοιχα 27 βαθμούς πως τους βλέπεις από την εφαρμογή του κλιματιστικού?

Ναι για να δω κ να καταλαβω εαν εχει θεμα ο θερμοστατης του.

επίσης αν θυμάμαι καλά διαβασα χθες ότι το σπίτι είναι σχετικά καλά μονωμένο. Δεν ξέρω που είσαι και τι εξωτερική είχατε χθες όμως για να φτάσει μέσα στο σπίτι 33 βαθμούς μάλλον έχεις αρκετές απώλειες. Σε εμένα με σχετικά καλή μόνωση και με 40αρια (το χτυπάει ο ήλιος από παντού σχεδόν όλη την ημέρα όταν λειπω δεν ανεβαίνει πάνω απο 31 βαθμούς (και αυτό με απουσία 10-15 ημέρες)

Χθες που το ανοιξα για μια ωρα κ κατι συνολικα το σπιτι μαζι με το a/c εκαψε 12kwh,χθες το ρολοι της ΔΕΗ στις 14:41 εδειχνε 18640 και τωρα στις 14:19 κατεβηκα να πεταξω τα σκουπιδια εδειχνε 18652.

Με το που ανεβηκα ανοιξα το κλιματιστικο να δω πχ ποσο θα καψει σε 5 ωρες

Οσο για την μονωση,φαντασου ειμαι ρετιρε και ειχα 34 βαθμους με ολες τις πορτες ανοιχτες,τωρα πχ που ανοιξα το a/c ο θερμοστατης του εδειχνε 34 βαθμους κ σε 20 λεπτα που το εχω ανοιχτο τωρα δειχνει 30c

Θα περιμενω να δω πως θα αντιδρασει οταν φτασει στους 27 κ το ποσο θα καψει στο 5ωρο,να δω κιολας εαν θα πεσει κ κατω απο τους 27 αφου δουλευει συνεχεια στο full.

Επεξ/σία από akiskar123
Δημοσ.

Καλησπέρα, για 2 9αρια που θα μπουν σε εξοχικό (παραθαλάσσιο μέρος) και θα λειτουργούν ένα μήνα κάθε καλοκαίρι, άντε αν χρειαστεί και 6-7 ημέρες χειμώνα ή φθινόπωρο σε ζέστη, σκέφτομαι να πάρω αυτά:

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/elite-premium-ii-09chsd-xac1i-white-me-doro-ensomatomeno-wi-fi-kit-se-06-atokes-doseis

τα οποία έχουν 10 χρόνια εγγύηση και είναι φθηνά σχετικά με άλλα. Τί λέτε? Προφανώς για αυτή τη χρήση με απασχολεί κυρίως η εγγύηση και όχι το κορυφαίο seer.

Καλά το σκέφτομαι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, akiskar123 said:

Οσο για την μονωση,φαντασου ειμαι ρετιρε και ειχα 34 βαθμους με ολες τις πορτες ανοιχτες,τωρα πχ που ανοιξα το a/c ο θερμοστατης του εδειχνε 34 βαθμους κ σε 20 λεπτα που το εχω ανοιχτο τωρα δειχνει 30c

Θα περιμενω να δω πως θα αντιδρασει οταν φτασει στους 27 κ το ποσο θα καψει στο 5ωρο,να δω κιολας εαν θα πεσει κ κατω απο τους 27 αφου δουλευει συνεχεια στο full.

Αυτο δεν δειχνει καλη μονωση αλλα δυστυχως ελλειψη μονωσης. Αν ειναι το ξυλινο κατασκευασμα που εδειξες στις φωτο με την ξυλινη οροφη και το κλιματιστικο στο μεσοδοκαρο και ξυλο περιμετρικα στους τοιχους.

Αυτη τη στιγμη σε σπιτι του 2005 με οροφο πανω κατω και στα πλευρα, εχω εσωτερικη 30 και ολη τη μερα απο τις 9:00 μεχρι τωρα η εξωτερικη ειναι απο 35 βαθμους και τωρα δειχνει 39,5 υποσκια ο μετεωρολογικος σταθμος στο μπαλκονι κατω απο τεντες προφυλαγμενος.

Με 34 βαθμους εσωτερικη επομενως δεν εχεις καθολου καλη μονωση. Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα ο χωρος να πιανει μεν 27 βαθμους που λες και θες, αλλα μολις κανει την οποια αποπειρα το κλιματιστικο να κοψει, το 27 ξεφευγει και ανεβαινει ξανα λογω μεγαλων απωλειων του χωρου.

Ητοι αν οι απωλειες του χωρου ειναι μεγαλυτερες και γρηγοροτερες απο την ταχυτητα με την οποια ψυχει το Τογιοτομι, οτι και να κανεις δεν θα παψει ποτε να δουλευει ψηλα. Πιανει το 27 αλλα αν τολμησει να ριξει στροφες ή να σβησει το 27 χανεται γρηγορα. Οποτε αναγκαζεται να δουλευει συνεχεια για να το διατηρει. Ειναι σαν να εχεις αφησει ανοιχτη ενα εκατοστο την πορτα του ψυγειου σου και να απορεις γιατι το ψυγειο ενω δειχνει συντηρηση 2 βαθμους δουλευει συνεχεια τερμα ψηλα σε καταναλωση. Παλευει το καημενο να καλυψει τις απωλειες και δουλευει αφρεναριστο. Και επειδη εσυ βλεπεις τη θερμοκρασια εκει που την θελεις νομιζεις ολα καλα και οτι φταιει το ψυγειο.

Εφοσον λες οτι η εσωτερικη σου ειναι 34 χωρις κλιμα, δοκιμασε να ζητησεις απο το κλιματιστικο 33 βαθμους, μολις ενα βαθμο κατω, που το εχει πανευκολα και που προφανως δεν θα προλαβει να το χασει τοσο γρηγορα οσο το 27. Και δες υστερα απο 1-2 ωρες στο ρολοι τι καταναλωσεις εχεις. Ιδανικα ηθελες μετρητη καταναλωσης. Πιστευω οτι το κλιματιστικο θα εκοβε στροφες τρελα.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Sebu είπε

Αυτη τη στιγμη σε σπιτι του 2005 με οροφο πανω κατω και στα πλευρα, εχω εσωτερικη 30 και ολη τη μερα απο τις 9:00 μεχρι τωρα η εξωτερικη ειναι απο 35 βαθμους και τωρα δειχνει 39,5 υποσκια ο μετεωρολογικος σταθμος στο μπαλκονι κατω απο τεντες προφυλαγμενος.

Ας πουμε οτι το σπιτι εχει πολυ χαλια μονωση που μπορει να εχεις δικιο και για 10 ωρες λειτουργιας επειδη δουλευει στο φουλ λογω της μονωσης θα καψει 23-24kwh σωστα;

δηλαδη σε 30 ημερες απο 10 ωρες την ημερα συνολικα το a/c θα καψει 23kwh x 30=690kwh μονο το κλιματιστικο σωστα;

Τωρα ρωτω εγω,με το παλιο μου 18αρι το carrier μη inverter που το ρυθμιζε η μανα μου πολλες φορες κ το εβαζε 21-22 βαθμους γιατι δεν ειδα ποτε σε μηνιαια καταναλωση πανω απο 350-400kwh και μιλαμε για 350-400kwh ολο το σπιτι,ειναι αυτο δυνατο;εδω με το νεο κλιματιστικο μιλαμε για 700kwh σε ενα μηνα χωρις το υπολοιπο σπιτι.

Εαν ολο αυτο σου φαινεται λογικο κ νορμαλ παω πασο.

20+ χρονια με το παλιο κλιματιστικο δεν ειδα ποτε εκκαθαριστικο το καλοκαιρι πανω απο 1450kwh και θα δω τωρα με το νεο εαν συνεχισω ετσι 3500-4000kwh...πολυ νορμαλ μου ακουγεται.απο τις 1400 στις 3500-4000kwh...μαλιστα

Επεξ/σία από akiskar123
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Sebu είπε

Αυτο δεν δειχνει καλη μονωση αλλα δυστυχως ελλειψη μονωσης ...

Ως θεωρία, έχει μια βάση. Αλλά όχι στην περίπτωση του φίλου από την στιγμή που το παλαιότερο κλιματιστικό επαρκούσε με κλάσμα της κατανάλωσης, στα ίδια ακριβώς δεδομένα εγκατάστασης, περιβάλλοντος και λειτουργίας.

Προφανώς υπάρχει θέμα με το κλιματιστικό και όλη η κουβέντα έχει να κάνει για να βρεθεί το αίτιο.

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Sebu είπε

δοκιμασε να ζητησεις απο το κλιματιστικο 33 βαθμους,

δεν παει 33 μεχρι 30 μπορω,
το εβαλα στους 30 κ ο θερμοστατης δειχνει 28 βαθμους,δεν αλλαξε τιποτα στην συμπεριφορα του κλιματιστικου,ουτε εξωτερικη ουτε σωτερικη μοαδα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Χθες το βραδυ ειχε 33c στο σαλονι και το ανοιξα για 1 ωρα κ κατι με ζητηση στους 27c,μεσα σε αυτο το διαστημα η θερμοκρασια εφτασε στους 27c με 34% υγρασια,

Από αυτά που λες, φαίνεται ότι το κλιματιστικό έχει μια χαρά απόδοση.

Όσον αφορά το αν ινβερτάρει ή όχι, θα φανεί από την Tapo.

Προσωπικά διαισθάνομαι λάθος χρήση (διακοπτόμενη) , σε χώρο με αρκετές απώλειες και ότι το μηχάνημα είναι μια χαρά.

Δημοσ.
30 minutes ago, akiskar123 said:

Ας πουμε οτι το σπιτι εχει πολυ χαλια μονωση που μπορει να εχεις δικιο και για 10 ωρες λειτουργιας επειδη δουλευει στο φουλ λογω της μονωσης θα καψει 23-24kwh σωστα;

δηλαδη σε 30 ημερες απο 10 ωρες την ημερα συνολικα το a/c θα καψει 23kwh x 30=690kwh μονο το κλιματιστικο σωστα;

Τωρα ρωτω εγω,με το παλιο μου 18αρι το carrier μη inverter που το ρυθμιζε η μανα μου πολλες φορες κ το εβαζε 21-22 βαθμους γιατι δεν ειδα ποτε σε μηνιαια καταναλωση πανω απο 350-400kwh και μιλαμε για 350-400kwh ολο το σπιτι,ειναι αυτο δυνατο;εδω με το νεο κλιματιστικο μιλαμε για 700kwh σε ενα μηνα χωρις το υπολοιπο σπιτι.

Εαν ολο αυτο σου φαινεται λογικο κ νορμαλ παω πασο.

20+ χρονια με το παλιο κλιματιστικο δεν ειδα ποτε εκκαθαριστικο το καλοκαιρι πανω απο 1450kwh και θα δω τωρα με το νεο εαν συνεχισω ετσι 3500-4000kwh...πολυ νορμαλ μου ακουγεται.απο τις 1400 στις 3500-4000kwh...μαλιστα

Ειναι ατοπο να συγκρινουμε το παλιο με το νεο κλιματιστικο που το μονο κοινο που εχουν ειναι οι ονομαστικες btu, οταν δεν εχεις πραγματικα δεδομενα καταναλωσης μεταξυ των δυο ουτε λειτουργιας. Συγκρινουμε επομενως μηλα με ξινομηλα.

Δεν ξερουμε ουτε ποσο ψηλα δουλευε το παλιο (ποσο μπορουσε να ανεβασει), ουτε πως και ποτε εσβηνε.

Επισης ηταν ον/οφ αρα οταν επιανε το στοχο εσβηνε μεχρι να πληρουνται οι συνθηκες (χρονος σβηστο, απωλεια θερμοκρασιας) ωστε να ξαναπαρει μπρος. Στο μεσοδιαστημα σβηστο δεν εκαιγε τιποτα.

Αυτο ως ινβερτερ λειτουργει συνεχεια. Αν αδυνατει λογω απωλειων να διατηρησει το στοχο, αδυνατει να ινβερταρει και να χαμηλωσει στροφες και ταχυτητα λειτουργιας.

Επισης μονος σου ειπες οτι η εξωτερικη μοναδα μπηκε σε αλλο σημειο πιο "πνιγηρο" αρα δεν τιθεται κανενα απολυτως θεμα συγκρισης, ειναι ατοπη. Στο σημειο που ειναι η νεα εξωτερικη μπορει να ζοριζεται παραπανω να ανταπεξελθει γιατι εγκλωβιζεται ζεστος αερας στο χωρο. Ειχα παραπλησιο προβλημα στο πατρικο ειχε βαλει η μητερα μου μουσαμα πισω απο το ενα κλιματιστικο για να μην μπαινει βροχη απο τα καγκελα του μπαλκονιου. Με το υπολοιπο μπαλκονι να εχει μουσαμα στα καγκελα, τεντες και τοιχο το κλιματιστικο δεν ανεπνεε σωστα. Μολις ξηλωσα και πεταξα τον πισω μουσαμα και επλυνα καλα και την εξωτερικη μοναδα και καθαρισα το στοιχειο, αμεσως μειωθηκε σημαντικα ο θορυβος της εξωτερικης μοναδας (δεν ζοριζοταν πλεον) και επεσε και η καταναλωση εσωτερικα. Περαιτερω βελτιωση επιτευχθηκε μολις ελυσα και επλυνα και το στοιχειο της εσωτερικης.

Λες οτι η μητερα σου το εβαζε 21-22, αυτο δεν λεει απολυτως τιποτα ομως. Αν ειναι λχ θερμοστατης μη καλιμπραρισμενος σωστα και εσυ ζηταγες 21 και ο θερμοστατης μετραγε 21 οταν η εσωτερικη ηταν 27 και εσβηνε εσυ ελεγες πωωωω θηριο κατεβασε 21 και εκοψε, ψυγειο ο χωρος. Πιστεψε με αν ο χωρος ειχε 21-22 οχι απλα θα κρυωνες, θα κυκλοφορουσες με μπουφαν. Με εξωτερικη 35 και θερμοκρασια χωρου 31 και να πετυχεις ζητουμενη 21 θα θες παλτο Εσκιμωου να κυκλοφορησεις.

Με εξωτερικη 35 αν εσωτερικα ενας χωρος εχει πιασει 26 αρχιζεις να κρυωνεις και δεν το δεχεσαι. Το 21-22 ειναι τελειως αφυσικο. Οπως στα καραβια που η κεντρικη  ψυξη/θερμανση στους κοινοχρηστους χωρους δεν εχει ρυθμιση, βγαζει αβερτα κρυο για αυτο στα παλιοτερα πλοια ο κοσμος κρυωνε και τουρτουριζε το καλοκαιρι.

Το μονο που μπορω να θεωρησω δεδομενο ειναι οτι το σπιτι δεν εχει καλη μονωση και το μηχανημα ζοριζεται.

Το παλιο δεν αξιζει να το βαζουμε στην κουβεντα οσο δεν εχουμε πραγματικα στοιχεια καταναλωσης απο μετρητη χρησης και οχι ρολοι ΔΕΗ, για να ξερουμε ακριβως πως συμπεριφεροταν το ιδιο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από αυτά που λες, φαίνεται ότι το κλιματιστικό έχει μια χαρά απόδοση.

Όσον αφορά το αν ινβερτάρει ή όχι, θα φανεί από την Tapo.

Προσωπικά διαισθάνομαι λάθος χρήση (διακοπτόμενη) , σε χώρο με αρκετές απώλειες και ότι το μηχάνημα είναι μια χαρά.

Εκανα το εξης,εκλεισα την πορτα του σαλονιου κ ζητησα 30 βαθμους κ 50% υγρασια σε 5 λεπτα ηταν στους 30 βαθμους κ 50% υγρασια,τωρα το εβαλα στους 27 με κλειστη την πορτα παλι,ωστοσο ακομα αν ειναι οκ δεν μπορω να δεχθω κ να κρατησω ενα μηχανημα που εαν ανοιξω την πορτα του σαλονιου θα καιει 2400 watt την ωρα ενω το παλιο δεν εκαιγε τοσο,το παλιο το ανοιγα εκανε ψυγειο το σαλονι κ το υπολοιπο σπιτι ηταν δροσερο κ εβλεπα 400kwh παραπανω το 4μηνο,εαν ειναι με το νεο να δουλευει συνεχεια στο φουλ κ να κανω την ΔΕΗ πλουσια και να βλεπω 3500kwh το 4μηνο καλυτερα να το πεταξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...