Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αν είχε θέμα δεν θα το έλεγαν στο εγχειρίδιο; Πχ μια προειδοποίηση ή κάτι παρεμφερές;

Γιατί σου λένε στα αυτοκίνητα για το start/stop ότι θα φας την μπαταρία/μίζα πιο γρήγορα; 🤣

Το θέμα είναι να μην ενεργοποιηθούν τα θερμικά / προστασίες από υπερβολή και συχνή χρήση της λειτουργίας.

Screenshot_586.png.05591ddd5056e6ca84b87616239b40ba.png

• Like 2
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 hours ago, zeys13 said:

άκυρο απο alphaclima που έβγαλε για ενα βράδυ προσφορές ενα Daikin FTXM35N perfera στα 775

αμφιβαλλω αν το ειχε καν διαθεσιμο, γιατι ειναι ΔΥΟ γενιες παλιοτερο το Perfera αυτο.

Μαλλον ειναι πολλα καταστηματα που με την διαθεσιμοτητα παιρνουν τα χρηματα κ κανουν τις δουλειες τους μεχρι να τα επιστρεψουν , ασε που μπορει να σου φορτωσουν κατι αλλο απο την βιασυνη σου να παρεις κ να μη περιμενεις...

Φαινεται σε κριτικες...η διαθεσιμοτητα ειναι εικονικη.

22 minutes ago, liakjim said:

Αν είχε θέμα δεν θα το έλεγαν στο εγχειρίδιο; Πχ μια προειδοποίηση ή κάτι παρεμφερές;

Η Haier στο δικο μου, το λεει ετσι

Operation
SELF-CLEAN Operation
􀂳Functional description:
the purpose of this function is to clean the evaporator.
􀂳Entry and exit􀄟
Press SELF CLEAN button to enter this function, then
it will display "CL" on the panel of the indoor unit and also
on the remote controller. Maximum running time not more
than 25 minutes, this function will exit automatically with
the " Pi " sound twice, then the unit return to original state.
Under operation process of SELF CLEAN, press the button
repeatedly is invalid and cannot exit, please press the
“power” button or swift to other mode to exit.
􀂳􀀁Note:
1.This function is invalid in timer / sleep mode.
2.After this mode starts, the air volume may reduce or
even have no airflow,or even cold airflow blowing.
3.It is normal if the unit make some sound like expand with
heat and contract with cold􀀏
4. The “CL” display time may last differently on the remote
controller and panel.
5.If the outside ambient temperature below zero, error
code “F25 “may be occurred during self-cleaning operation ,
which is normal protection, please turn off the power
and to restart after 10 seconds .
6.The best condition to run this mode: the temperature is
20􀂥~27􀂥 and the humidity is 35􀄊~60􀄊 in the door,
the temperature is 25􀂥~38􀂥􀄍cooling season􀄎out the
door.
7.It is hard to frost if the air is too dry(humidity􀄡20%). and
if the humidity is too high(humidity􀄣70%).the condensate
water may increase, which may move away some frost.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα για επαγγελματικό χώρο(κατάστημα ρούχων σε) το πρόγραμμα έβγαλε απώλειες για 18αρι για 60 τετραγωνικά…χρήση 80-20(μπορεί και 90-10) θέρμανση-ψύξη…παραθαλάσσια περιοχή στην Αργολίδα…προτάσεις από 700 έως 1400…αγορά από αλυσίδα, δωρεάν εγκατάσταση αδιάφορη καθώς δεν υποστηρίζεται στην περιοχή και θα γίνει από τοπικό εγκατάσταση(με τις σημειώσεις που έχετε επισημάνει για αντλία κενού,ελάχιστο μήκος σωληνώσεων κτλπ)…Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Δημοσ.
On 20/11/2024 at 20:27, Klausx said:

Έχει πολλά σημάδια, μέχρι και τα χάλκινα πιαστράκια έχουν βγει και ξανά μπει μικρότερα. Το μηχάνημα έχει κάνει χιλιόμετρα, επιστροφή μην το ρισκάρεις.

Ακριβώς αυτό με χάλασε ίσως περισσότερο από τ' άλλα εν τέλει (περισσότερο απ τη χιλιοχτυπημένη εσωτερική μονάδα με σπασπένη τελείως τη κάτω πλάκα φελιζόρλ, παραλίγο να πέσουν έξω οι οδηγίες, και χτυπημένες έως σπασμένες τις γωνίες και τις τρύπες στο χαρτόνι) ως προς τις υποθέσεις για "διαδρομές" που μπορεί να έχει κάνει...

...είναι κι αυτό ένα πρόβλημα με τα μαγαζιά με "καλή εξυπηρέτηση πελατών"...αυτό που μπορεί να στείλεις πίσω εσύ - δικαιολογημένα - μπορεί να καταλήξει εύκολα σε τρίτο που δεν θα δώσει σημασία...

(...όπως με το Πλαίσιο προ-20ετίας...πήγαινες μητρική που αποδεδειγμένα είχε πρόβλημα, την επομένη πιθανό να έβρισκες το ίδιο κουτί στο ράφι...γεγονός...τώρα δεν ξέρω τί γίνεται)

Αφενός ο Κωτσόβολος ανταποκρίθηκε αμέσως - απάντησε γρήγορα στο email και μετά ακολούθησε τηλεφώνημα - αφετέρου ο τρόπος που πήγε να σπρώξει το "ας το ανοίξει ο τεχνικός όταν έρθει για την εγκατάσταση, θα ξέρει αυτός αν χρειάζεται αλλαγή" κτλ (αναμενόμενο από τη πλευρά τους, αλλά η προσπάθεια χειραγώγησης κ καλά με υπέρμετρη κατανόηση), με χάλασε λίγο , ενώ η πιθανότητα να είχα λάβει μονάδα, εξωτερική τουλάχιστον, με "χιλιόμετρα" επάνω, με αποτέλειωσε εκείνη τη στιγμή που μιλούσαμε..

...δεν ξέρω, η διαδικασία με έκανε κάπως καχύποπτο ως προς το τί μηχάνημα μπορεί να στείλουν όταν η τιμή είναι μειωμένη και ο πελάτης περισσότερο πρόθυμος να αξιοποιήσει την "άχαστη" προσφορά...οπότε επέλεξα υπαναχώρηση και επιστροφή χρημάτων...

...δεν ξέρω πώς ήταν οι συσκευασίες όταν φορτώθηκαν, αλλά κι ο τρόπος που τις χειριζόταν αυτός που τις έφερε (παρακολουθούσα από το μπαλκόνι) δεν μου ενέπνευσε αξιοπιστία...εδώ καλογερεύουμε για πάρουμε κάτι καλό για το σπίτι κι ο άλλος το χειρίζεται σαν σφαχτάρι κάνοντας και κατοστάρι...κι ενώ η εξωτερική μονάδα μεταφέρεται κι από ένα άτομο βέβαια, για την ασφάλεια της συσκευής κι ως ένδειξη επαγγελματισμού θα προτιμουσα να τη μετέφεραν δύο...
...κι αυτοί είναι βαριά χωμένοι βέβαια, πρέπει να τρώνε πολύ αγγούρι για να παραδώσουν όσες περισσότερες συσκευές γίνεται σε δεδομένο χρόνο, ωστόσο αυτό βαρύνει το κατάστημα...

Θα περιμένω μέχρι να βγει το επόμενο "αλλάζω συσκευή" ή κάτι τέτοιο......συνέπεσε και με αιφνίδιο ιατρικό πρόβλημα, δεν είμαστε για εργασίες "μετακομίσεων" που ήταν απαραίτητες για να εγκατασταθεί το κλιμαστιστικό στο συγκεκριμένο σημείο....δεν μου έκατσε τώρα, δεν πειράζει...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, USS456 είπε

Καλησπέρα στην παρέα για επαγγελματικό χώρο(κατάστημα ρούχων σε) το πρόγραμμα έβγαλε απώλειες για 18αρι για 60 τετραγωνικά…χρήση 80-20(μπορεί και 90-10) θέρμανση-ψύξη…παραθαλάσσια περιοχή στην Αργολίδα…προτάσεις από 700 έως 1400…αγορά από αλυσίδα, δωρεάν εγκατάσταση αδιάφορη καθώς δεν υποστηρίζεται στην περιοχή και θα γίνει από τοπικό εγκατάσταση(με τις σημειώσεις που έχετε επισημάνει για αντλία κενού,ελάχιστο μήκος σωληνώσεων κτλπ)…Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Heavy 63

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, USS456 είπε

SRK/SRC-63ZR-W η SRK/SRC-71ZR-W για 60τμ οχι 18αρι για μενα.. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, IsiR είπε

SRK/SRC-63ZR-W η SRK/SRC-71ZR-W για 60τμ οχι 18αρι για μενα.. 

το κτήριο είναι παλιό και ανύπαρκτη ή ελάχιστη μόνωση για αυτό λέω για κοιτάω για το 18αρι…το χειμώνα γενικά είναι αρκετά κρύος ο χώρος ενώ το καλοκαίρι και με 38+ έξω είναι δροσερός αλλά γενικά μας νοιάζει η θέρμανση κατά κύριο λόγο

1 λεπτό πριν, USS456 είπε

το κτήριο είναι παλιό και ανύπαρκτη ή ελάχιστη μόνωση για αυτό λέω για κοιτάω για το 18αρι…το χειμώνα γενικά είναι αρκετά κρύος ο χώρος ενώ το καλοκαίρι και με 38+ έξω είναι δροσερός αλλά γενικά μας νοιάζει η θέρμανση κατά κύριο λόγο

Λάθος τώρα ειδα  ότι προτείνεις μεγαλύτερο και όχι μικρότερο..το σκέφτομαι και αυτό το ενδεχόμενο…το πρόγραμμα με δύο διαφορετικές δοκιμές μου βγάζει για 16300-17300000 btu απώλειες…

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, USS456 είπε

Με το Μιτσουμπα θα είμαστε επιρρεπείς στο σκαλοπάτι των 11 βαθμών Κελσίου; 

Ναι. Δεν το θέλουμε; Αν όχι δες το asyg071klca. Λογικά δεν θα ενοχλεί ο θόρυβός του σε μαγαζί.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι. Δεν το θέλουμε; Αν όχι δες το asyg071klca. Λογικά δεν θα ενοχλεί ο θόρυβός του σε μαγαζί.

Από άποψη οικονομίας μεταξύ Μιτσουμπα Φουτζιτσου ή πολύ δύσκολο να προβλεφθεί λόγω πολλών παραγόντων ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Klausx είπε

Γιατί σου λένε στα αυτοκίνητα για το start/stop ότι θα φας την μπαταρία/μίζα πιο γρήγορα; 🤣

Το θέμα είναι να μην ενεργοποιηθούν τα θερμικά / προστασίες από υπερβολή και συχνή χρήση της λειτουργίας.

Screenshot_586.png.05591ddd5056e6ca84b87616239b40ba.png

Εγώ θα έκανα παραλληλισμό με τις αλλαγές λαδιών, που περνάει στα ψιλά το ότι υπάρχει και "severe" cycle, αλλά κανείς δεν τσεκάρει αν τικάρει τα κουτάκια και πάνε σαν τα πρόβατα και αλλάζουν στις 15-20-30.000.

Νομίζω ότι στο δικό μου δεν τρέχει σωστά πάνω από τους 35 (κάνει μόνο τον κύκλο ψύξης).

29 λεπτά πριν, USS456 είπε

17300000 btu απώλειες

Ψηλοτάβανο; :P 

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 20/11/2024 at 17:33, Specs said:

Σου απαντω οχι φυσικα για κοντρα αποψεων αλλα μηπως κ απο αυτους τους διαλογους εδω μεσα, εστω κ με μορφη αντιπαραθεσης ωφεληθουν καποιοι.

Αν θεωρεις τα κλιματιστικα που εκτος απο μια ετησια συντηρηση/πλυσιμο συν τα φιλτρα εσωτερικου χωρου αναλογα με το ποσο τα λειτουργει καποιος, οτι ζητανε περισσοτερη ενασχοληση, μαλλον δεν κανατε ποτε ετησια συντηρηση/ καθαρισμο στον λεβητα/καυστηρα/καμιναδα κ ολα τα σχετικα του λεβητοστασιου, τα εχω ξεχασει πλεον μιας κ πανε 20 χρονια απο τοτε.

καμμια δυνατοτητα ελεγχου της εσωτερικξς θερμοκρασιας κ κυριως των διακυμανσεων της, καμμια σχεση με τα κλιματιστικα που "καρφωνουν" σε μερικα δεκατα συν πλην την θερμοκρασια χωρου

καθαρα υποκειμενικο...

Συγγνωμη αν δεν ησουν εσυ που εγραφες οτι το σπιτι εχει 13 βαθμους μεσα, οποτε με οποιο τροπο θερμανσης ξεκινησει να θερμαινεται , αυτος ο τροπος θα "αδικηθει" μιας κ μεχρι να ζεσταθει σε καποια θερμοκρασια ανεκτη πρεπει να λειτουργει επι ΜΕΡΕΣ. Ισως ηταν ο Craven? συγγνωμη κ παλι

Οχι, δεν είχα γράψει εγώ κάτι τέτοιο...

Καμία αντιπαράθεση, αλλά έχοντας μείνει σε σπίτια με πετρέλαιο-καλοριφέρ και σε σπίτια με κλιματιστικά & άλλα μέσα θέρμανσης, η ζέστη με πετρέλαιο-καλοριφέρ δεν συγκρίνεται και ως προς την αίσθηση ζέστης & ως προς τα παράπλευρα οφέλη...
...κατά την εμπειρία μου η διαφορά είναι χαοτική...οπότε  θεωρώ πως μόνο αν έχει ξεχάσει κανείς πώς ήταν πριν ή δεν το είχε ζήσει, μπορεί να τα θεωρεί συγκρίσιμα...
...εκεί μπορεί να οφείλεται μια απορριπτική διάθεση, δεν είναι κατευθυνόμενη προς εσένα...

Τώρα με αλλαγές σε θέματα προμηθειών, ενεργειακών πολιτικών κοκ, αποφάσεις της πολυκατοικίας εν καιρώ απουσίας κ.α. η κατάσταση είναι αλλιώς, αλλά προσωπικά δεν θα άλλαζα ποτέ από επιλογή...

Δεν είπα ότι δεν θέλανε οι λέβητες πετρελαίου συντήρηση...
...αλλά από τη πλευρά του τελικού χρήστη-στο διαμέρισμά του, η ευκολία, η απουσία προβλημάτων & αφορμών για ενασχόληση (κάνει θόρυβο σε Χ συνθήκες, θέλει αφύγρανση σε Ψ συνθήκες, φίλτρα, καθαρισμοί, τυχόν προβληματα εγκατάστασης/πχ νερά από την εσωτερική μονάδα, αλλά και χωρίς προβλήματα, τα υγρά από την εξωτερική κοκ) καθιστά αυτό τον τρόπο θέρμανσης τον πιο αποδοτικό και βολικό που έχω ζήσει  (δεν έχω ζήσει σε σπίτι με φυσικό αέριο, οφείλω να επισημάνω)
...τό μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα από τη δεκαετία του '80 μέχρι τώρα σε σπίτι/πολυκατοικία με κεντρικό λέβητα πετρελαίου είναι η συμφωνία για τις ώρες λειτουργίας και η εξαέρωση μια στο τόσο...κι όπου υπήρχε ατομικός θερμοστάτης/ρυθμιστής κάνενα πρόβλημα...μια φορά νομίζω είχε χαλάσει ο θερμοστάτης στο μητρικό σπίτι στη Πρέβεζα...αυτά...
Τόσες δεκαετίες άλλο πρόβλημα δεν θυμάμαι...

Αντίθετα με τα κλιματιστικά, κάθε σπίτι και κάθε δωμάτιο είναι μια χωριστή ιστορία...

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, USS456 είπε

Από άποψη οικονομίας μεταξύ Μιτσουμπα Φουτζιτσου ή πολύ δύσκολο να προβλεφθεί λόγω πολλών παραγόντων ;

Θα πρέπει να είναι πολύ κοντά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...