foto13 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:02 μμ (επεξεργασμένο) Γεια! Θέλω να ρωτήσω ανάμεσα σε αυτό Fujitsu KN Eco Series ASEH09KNCA Eco Κλιματιστικό Inverter | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr 499 ευρώ και αυτό Fujitsu KM series ASEH09KMCG/AOEH09KMCG Κλιματιστικό Inverter | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr 604 ευρώ. Γιατί υπάρχει διαφορά τιμής? Με ενδιαφέρει κυρίως η λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί ζω στην Καβάλα. Χρήση θέρμανση 70% / Ψύξη 30%. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:05 μμ από foto13
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 05:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:05 μμ 2 λεπτά πριν, foto13 είπε Γεια! Θέλω να ρωτήσω ανάμεσα σε αυτό Κλιματιστικά Inverter | Air condition Daikin, Toyotomi, Carrier, Mitsubishi, Toshiba, Morris, Inventor, General Electric, Fujitsu, Juro Pro, Pitsos, Tycoon Fujitsu, Ονομαστική απόδοση (Btu/h) 9.000 | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr 499 ευρώ και αυτό Fujitsu KM series ASEH09KMCG/AOEH09KMCG Κλιματιστικό Inverter | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr 604 ευρώ. Γιατί υπάρχει διαφορά τιμής? Με ενδιαφέρει κυρίως η λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί ζω στην Καβάλα. Χρήση θέρμανση 70% / Ψύξη 30%. Καλύτερα βάλε το Toshiba arata.
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 05:06 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:06 μμ (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, mdkamael είπε Ερωτηση επειδη μ εκανε εντυπωση... ειναι σιγουρα στο heat και οχι στο auto?! ( δεν εννοω το fan mode ) Φυσικά είναι στο heat. Τα προβλήματα ήταν πιο μεγάλα το καλοκαίρι στο cool. Είχα απηυδήσει. Τώρα, στην θέρμανση δεν είναι τόσο έντονο, κυρίως γιατί δεν ανεβαίνει η αίσθηση της θερμοκρασίας όπως στην ψύξη, λόγω αύξησης της υγρασίας στα OFF. Και οι τοίχοι είναι ακόμα ζεστοί, λόγω εξωτερικής θερμοκρασίας και κεντρικής θέρμανσης, οπότε δεν έχω τόσο μεγάλες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία όταν σβήνει ο συμπιεστής.Τα κλιματιστικά στην θέρμανση τα δουλεύω συμπληρωματικά, όταν σταματά η κεντρική θέρμανση. Ωστόσο θυμάμαι πέρυσι τον χειμώνα, στα κρύα, το παιδί να ξεσκεπάζεται από την πολλή ζέστη που βγάζει αρχικά το κλιματιστικό και μετά να καταλαβαίνω ότι κρυώνει γιατί βήχει. Φανταστικό ύπνο έκανα και εγώ και το παιδί μου. Εδώ δεν μιλάμε μόνο για χειρότερη οικονομία, τριγμούς και τα σχετικά στα κινέζικα. Είναι θέμα υγείας πρωτίστως από τα αλεπάλληλα on-off. Από την άλλη έχω και δύο Fujitsu inverter εννιάρια που κάνουν OFF από 370 watt, και μετά αρχίζει στο ένα από τα δύο το τσίκι-τσίκι, όπως περιέγραψε ένας άλλος φίλος εδώ. Η μόνη βοήθεια που βρήκα είναι οι πληροφορίες του Forum εδώ, με τα διαγράμματα συγκεκριμένων μοντέλων. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:11 μμ από Pan_K 2
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 05:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:07 μμ 38 λεπτά πριν, Pan_K είπε Κλιματιστικό δικό μου Inventor (=Midea) σε παιδικό δωμάτιο το καλοκαίρι: Αρχικά βγάζει πολύ κρύο και όλα καλά. Το παιδί σκεπάζεται με το σεντόνι. Μετά σταματά εντελώς και αρχίζει να ανεβαίνει τόσο η θερμοκρασία όσο και η υγρασία. Το παιδί ιδρώνει και ξεσκεπάζεται. Μετά από κάποια ώρα αρχίζει πάλι να ψύχει τον χώρο και το παιδί είναι πλέον ξεσκέπαστο και ιδρωμένο. Το φαινόμενο αυτό θα το έχεις μάλλον με όλα τα κινέζικα, όπως γράφουν οι περισσότεροι εδώ. Βελτιώνεται κάπως με το Follow me με το τηλεχειριστήριο κοντά στο κρεβάτι του παιδιού. Κάποιοι προτείνουν και την λειτουργία Eco, αλλά εγώ που την δοκίμασα αυξάνει την υγρασία και διατηρεί την θερμοκρασία του δωματίου πιο ψηλά. Για θέρμανση ως αποκλειστικό μέσο μπορείς να αναμένεις κάτι παρόμοιο. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δουλεύει συνέχεια, ώστε να έχουν ζεσταθεί τα δομικά στοιχεία του δωματίου και έτσι να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία όταν περνάει στο off (σταματά να λειτουργεί ο συμπιεστής). Γενικά συμπεριφέρονται σαν on-off, ειδικά σε μικρά δωμάτια και αυτό είναι πολύ προβληματικό. Με λίγο πειραματισμό στη θέση του τηλεκοντρόλ θα πρέπει να δεις βελτίωση. 1 ώρα πριν, Vigilantius είπε Θα μπορούσατε να μου πείτε ποιο θα επιλέγατε από τα παρακάτω, για χρήση σε ψύξη και θέρμανση σε παιδικό δωμάτιο; Είχα καταλήξει στο Midea λόγω των περισσότερων τεχνολογιών που διαθέτει, αλλά θα ήθελα την άποψή σας βάσει εμπειρίας. https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-ke-series-asyg09kete-b-aoyg09keta-klimatistiko-9-000-btu-h_3959821 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-comfora-p25-atxp25n-arxp25n-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4295943 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-crystal-black-series-ag16black-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4222709 Toshiba Yukai ( ή arata από Κωτσο). 2
Klausx Δημοσ. Πέμπτη στις 05:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:31 μμ Midea prime 9αρι σε υπνοδωμάτιο μετά από 4 χρόνια κυρίως ψύξη, συνολική κατανάλωση 2600 κWh που σημαίνει αρκετές ώρες λειτουργίας με συντήρηση κάθε χρόνο.... Στον ίδιο χώρο ήταν ένα On/off 15+ χρόνια χωρίς να έχει πιάσει κάτι τέτοιο εσωτερικά... Δεν υπήρχε περίπτωση να καθαρίσει από την μέσα μεριά ενώ ήταν εγκατεστημένο. 4 χέρια με χημικό χωρίς αραίωση με πινέλο και τρίψιμο με σκληρή βούρτσα για να γίνει σαν καινούριο. Το πρόβλημα ξεκίνησε πέρσι τον Σεπτέμβρη/Οκτώβρη που δούλευε λίγες ώρες το μεσημέρι και μετά κλείσιμο χωρίς στέγνωμα. Φυσικά παίζει ρόλο και η σχεδίαση σαν σύνολο (σασί ενιαίο με το λεκανάκι με κακή ρύση, πυκνό στοιχείο) Σύντομα και οι βελτιώσεις στο εξωτερικό μηχάνημα για τον θόρυβο. 4 2 1 1
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 05:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:55 μμ Βάλε ρε άνθρωπε τις φωτογραφίες σε spoiler, παραλίγο να ξεράσω 🤮😶 1 1
mdkamael Δημοσ. Πέμπτη στις 06:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:23 μμ (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Klausx είπε Midea prime 9αρι σε υπνοδωμάτιο μετά από 4 χρόνια κυρίως ψύξη, συνολική κατανάλωση 2600 κWh που σημαίνει αρκετές ώρες λειτουργίας με συντήρηση κάθε χρόνο.... Στον ίδιο χώρο ήταν ένα On/off 15+ χρόνια χωρίς να έχει πιάσει κάτι τέτοιο εσωτερικά... Δεν υπήρχε περίπτωση να καθαρίσει από την μέσα μεριά ενώ ήταν εγκατεστημένο. 4 χέρια με χημικό χωρίς αραίωση με πινέλο και τρίψιμο με σκληρή βούρτσα για να γίνει σαν καινούριο. Το πρόβλημα ξεκίνησε πέρσι τον Σεπτέμβρη/Οκτώβρη που δούλευε λίγες ώρες το μεσημέρι και μετά κλείσιμο χωρίς στέγνωμα. Φυσικά παίζει ρόλο και η σχεδίαση σαν σύνολο (σασί ενιαίο με το λεκανάκι με κακή ρύση, πυκνό στοιχείο) Σύντομα και οι βελτιώσεις στο εξωτερικό μηχάνημα για τον θόρυβο. Κατι τετοια με ταρακουνουν ωστε να παταω το κουμπακι του self clean οταν αεριζω το διαμερισμα ... τζιζουζ κραιστ... Επεξ/σία Πέμπτη στις 06:23 μμ από mdkamael
Klausx Δημοσ. Πέμπτη στις 06:43 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:43 μμ 39 λεπτά πριν, liakjim είπε Βάλε ρε άνθρωπε τις φωτογραφίες σε spoiler, παραλίγο να ξεράσω 🤮😶 Χαχα, καλά εγώ το έχω δει άπειρες φορές και πολύ χειρότερα (μαύρη) 🤣 11 λεπτά πριν, mdkamael είπε Κατι τετοια με ταρακουνουν ωστε να παταω το κουμπακι του self clean οταν αεριζω το διαμερισμα ... τζιζουζ κραιστ... Κάθε φορά που το κλείνεις στην ψύξη 30 λεπτά με 1 ώρα στην λειτουργία Fan μεσαία σκάλα. Επίσης όταν αερίζεις το δωμάτιο μπορείς πάλι να το βάζεις στην λειτουργία Fan. Απλά όχι ενώ δουλεύει σκούπα ή στρώνεις κρεβάτια κτλ 1
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 06:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:48 μμ 2 λεπτά πριν, Klausx είπε Χαχα, καλά εγώ το έχω δει άπειρες φορές και πολύ χειρότερα (μαύρη) 🤣 Κάθε φορά που το κλείνεις στην ψύξη 30 λεπτά με 1 ώρα στην λειτουργία Fan μεσαία σκάλα. Επίσης όταν αερίζεις το δωμάτιο μπορείς πάλι να το βάζεις στην λειτουργία Fan. Απλά όχι ενώ δουλεύει σκούπα ή στρώνεις κρεβάτια κτλ Στα MHI έχει δύο modes. Ένα που λέγεται allergen clear (κάνει έναν κύκλο ψύξης-θέρμανσης και τρέχει για 90') και ένα που λέγεται self clean και έχει προγραμματισμό από το τηλεχειριστήριο, όπου μετά την εντολή off από το τηλεχειριστήριο μόνο, για 2 ώρες τρέχει τον ανεμιστήρα με τις περσίδες κλειστές. 2
mdkamael Δημοσ. Πέμπτη στις 06:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:52 μμ 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε Στα MHI έχει δύο modes. Ένα που λέγεται allergen clear (κάνει έναν κύκλο ψύξης-θέρμανσης και τρέχει για 90') και ένα που λέγεται self clean και έχει προγραμματισμό από το τηλεχειριστήριο, όπου μετά την εντολή off από το τηλεχειριστήριο μόνο, για 2 ώρες τρέχει τον ανεμιστήρα με τις περσίδες κλειστές. Αυτό. K οσοι δεν έχουν μια αντίστοιχη αυτοματοποιημενη λειτουργία στο μηχάνημα τους, μπορούν να το επιτευξουν manually με τον τροπο όπως τον περιέγραψε πιο πάνω ο @Klausx.
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 06:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:57 μμ 2 λεπτά πριν, mdkamael είπε Αυτό. K οσοι δεν έχουν μια αντίστοιχη αυτοματοποιημενη λειτουργία στο μηχάνημα τους, μπορούν να το επιτευξουν manually με τον τροπο όπως τον περιέγραψε πιο πάνω ο @Klausx. Με ένα ir blaster μπορείτε να το αυτοματοποιήσετε και να το κάνετε με το κινητό σας. Εγώ το έχω κάνει και στα τρία κλιματιστικά με το homeassistant. 1
Klausx Δημοσ. Πέμπτη στις 07:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:03 μμ 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Στα MHI έχει δύο modes. Ένα που λέγεται allergen clear (κάνει έναν κύκλο ψύξης-θέρμανσης και τρέχει για 90') και ένα που λέγεται self clean και έχει προγραμματισμό από το τηλεχειριστήριο, όπου μετά την εντολή off από το τηλεχειριστήριο μόνο, για 2 ώρες τρέχει τον ανεμιστήρα με τις περσίδες κλειστές. Μέχρι δύο φορές τον χρόνο θα έλεγα την συγκεκριμένη λειτουργία (allergen clear) και ιδανικά μετά από χημικό καθαρισμό. Στο Fujitsu αν και στην δοκιμή αποχέτευσης είδα ότι δεν κρατάει μέσα νερό θα του βάζω κάθε αρχή καλοκαιριού και μία ταμπλέτα.
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 07:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:29 μμ 24 λεπτά πριν, Klausx είπε Μέχρι δύο φορές τον χρόνο θα έλεγα την συγκεκριμένη λειτουργία (allergen clear) και ιδανικά μετά από χημικό καθαρισμό. Στο Fujitsu αν και στην δοκιμή αποχέτευσης είδα ότι δεν κρατάει μέσα νερό θα του βάζω κάθε αρχή καλοκαιριού και μία ταμπλέτα. Μέχρι δυο φορές; Γιατί; Ταλαιπωρεί το στοιχείο;
Klausx Δημοσ. Πέμπτη στις 07:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:39 μμ 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μέχρι δυο φορές; Γιατί; Ταλαιπωρεί το στοιχείο; Τα πάντα, βγαίνει εκτός ορίων αν π.χ. βάλει θέρμανση με 40 βαθμούς έξω. Βρες το Εύρος τιμών λειτουργίας στα χαρακτηριστικά.
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 07:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:49 μμ 8 λεπτά πριν, Klausx είπε Τα πάντα, βγαίνει εκτός ορίων αν π.χ. βάλει θέρμανση με 40 βαθμούς έξω. Βρες το Εύρος τιμών λειτουργίας στα χαρακτηριστικά. Αν είχε θέμα δεν θα το έλεγαν στο εγχειρίδιο; Πχ μια προειδοποίηση ή κάτι παρεμφερές;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα