Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Πάει να ξεκινήσει....

Σταματάει και βγάζει dF για λίγο .

Screenshot_2024-11-21-12-16-49-716~2.jpeg

Ναι το κάνει και σε εμένα , το έχουν πει και ένα κάρο άλλοι κάτοχοι midea. Σκάει για λίγο την 4οδη πριν από κάθε κύκλο on off. Αν θυμάμαι καλά ο @Klausxέχει πει ότι το κάνουν για να εκτονωθεί η πίεση του ψυκτικού υγρού πριν την επόμενη εκκίνηση. Εμένα καμιά φορά με ξυπνάει αυτό το φςςςςςςςττττ που κάνει. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό είναι 16Κ.

Σε γενικές γραμμές, στα μικρά μοντέλα τα perfera υπερτερούν, στα μεγαλύτερα είναι πάνω κάτω τα ίδια σε αποδόσεις.

Haori και edge white/black είναι σχεδόν ίδια σε αποδόσεις. Τα Toshiba έχουν και το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης εγγύησης αν και μέσω της Daikin μπορείς να επεκτείνεις την εγγύηση στα δέκα χρόνια έναντι μιας χρηματικής επιβάρυνσης. 

Σε εχω μπερδέψει συγνωμη αλλα ψαχνω πολυ τι να παρω γιατι δεν εχω περιθωρια λαθους.

ενα 16k ψαχνω για το σαλονι και τυπικα ρωτησα και αυτο που εβαλες στα 500ευρω το daikin γιατι ειναι φθηνο και λεω αν αξιζει να το βαλω και αυτο στην κουζινα με 2 κλιματιστικα να ζεσταινω ολο το σπιτι.

Οποτε ειναι καλυτερο και για την ζεστη απο αλλα κλιματιστικα ιδιας τιμης το daikin 500 ευρω? η εκει αξιζει πχ καποιο κινεζικο φασον με γνωμονα οτι δεν εχω παραπανω λευτα απο τα 500 ευρω να βαλω?

Ωραια αφου δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα στα 16k θα παω στο haori για κατι εξτρα που εχει και αλλαζει το καπακι επενδυηση χρωμα* wifi ιονιστη 7 χρονια εγγυηση. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ναι το κάνει και σε εμένα , το έχουν πει και ένα κάρο άλλοι κάτοχοι midea. Σκάει για λίγο την 4οδη πριν από κάθε κύκλο on off. Αν θυμάμαι καλά ο @Klausxέχει πει ότι το κάνουν για να εκτονωθεί η πίεση του ψυκτικού υγρού πριν την επόμενη εκκίνηση. Εμένα καμιά φορά με ξυπνάει αυτό το φςςςςςςςττττ που κάνει. 

Εντάξει εμένα σχεδόν δεν ακούγεται... Πρέπει να στήσεις αυτί για να το ακούσεις.

Όταν το δουλεύω με Follow Me αρκετές φορές μετά από το dF το οποίο το κάνει σε άσχετες χρονικές περιόδους ( μπορεί και σε 1 ώρα μπορεί και σε πολύ περισσότερες) ,  μετά δεν ξεκινάει αλλά περιμένει να πέσει η θερμοκρασία άλλον 1 βαθμό για να ξεκινήσει, όχι όμως πάντα.

Στο Follow Me δουλεύει ως εξής...

Ζητάω πχ 21. Φτάνει 23 και σταματάει.. ξανακιναει όταν πέσει 22 και σταματά στους 23.

Αρκετες φορές όμως μετά το dF δεν ξεκινάει στους 22 αλλά περιμένει να πάει 21.

Μου φαίνεται βρήκα το μπελά μου με αυτό το κλιματιστικό... Καμία μέρα δε ξέρω και γω τι θα κάνω...

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Εντάξει εμένα σχεδόν δεν ακούγεται... Πρέπει να στήσεις αυτί για να το ακούσεις.

Όταν το δουλεύω με Follow Me αρκετές φορές μετά από το dF το οποίο το κάνει σε άσχετες χρονικές περιόδους ( μπορεί και σε 1 ώρα μπορεί και σε πολύ περισσότερες) ,  μετά δεν ξεκινάει αλλά περιμένει να πέσει η θερμοκρασία άλλον 1 βαθμό για να ξεκινήσει, όχι όμως πάντα.

Στο Follow Me δουλεύει ως εξής...

Ζητάω πχ 21. Φτάνει 23 και σταματάει.. ξανακιναει όταν πέσει 22 και σταματά στους 23.

Αρκετες φορές όμως μετά το dF δεν ξεκινάει στους 22 αλλά περιμένει να πάει 21.

Μου φαίνεται βρήκα το μπελά μου με αυτό το κλιματιστικό... Καμία μέρα δε ξέρω και γω τι θα κάνω...

Πούλημα και αγορά perfera 🥲

Ενώ την έχουμε βρει τη λύση, πάτε και πειραματίζεστε...

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mellodos είπε

Ειμαι αναμεσα σε αυτο  και το Daikin ATXD35A  και κλινω προς toshiba . Κακως?

Από άποψη απόδοσης το daikin θα πρέπει να είναι ένα τσικ ανώτερο. Το toshiba θα πρέπει να είναι πιο αθόρυβο και έχει και την εγγύηση.

Με την ευκαιρία, ψάχνω το service manual του arxd-a . Όποιος το βρει ας το ανεβάσει.

Δημοσ.

Θα μπορούσατε να μου πείτε ποιο θα επιλέγατε από τα παρακάτω, για χρήση σε ψύξη και θέρμανση σε παιδικό δωμάτιο; Είχα καταλήξει στο Midea λόγω των περισσότερων τεχνολογιών που διαθέτει, αλλά θα ήθελα την άποψή σας βάσει εμπειρίας.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-ke-series-asyg09kete-b-aoyg09keta-klimatistiko-9-000-btu-h_3959821

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-comfora-p25-atxp25n-arxp25n-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4295943

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-crystal-black-series-ag16black-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4222709

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Από άποψη απόδοσης το daikin θα πρέπει να είναι ένα τσικ ανώτερο. Το toshiba θα πρέπει να είναι πιο αθόρυβο και έχει και την εγγύηση.

Με την ευκαιρία, ψάχνω το service manual του arxd-a . Όποιος το βρει ας το ανεβάσει.

Για δες αν ειναι αυτο ? https://www.daikin.gr/content/dam/document-library/Installer-reference-guide/ac/split/arxd-a/ARXD-A_Installer reference guide_4PEN715853-2_English.pdf 

image.png

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Πάει να ξεκινήσει....

Σταματάει και βγάζει dF για λίγο .

Screenshot_2024-11-21-12-16-49-716~2.jpeg

Όταν κάνει Defrost πρέπει να δουλεύει η εξωτερική μονάδα, βλέπεις κάτι τέτοιο; Αν όχι ίσως κάποιο σφάλμα. Βάλτο super θέρμανση να δεις αν είναι οκ από απόδοση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vigilantius είπε

Θα μπορούσατε να μου πείτε ποιο θα επιλέγατε από τα παρακάτω, για χρήση σε ψύξη και θέρμανση σε παιδικό δωμάτιο; Είχα καταλήξει στο Midea λόγω των περισσότερων τεχνολογιών που διαθέτει, αλλά θα ήθελα την άποψή σας βάσει εμπειρίας.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-ke-series-asyg09kete-b-aoyg09keta-klimatistiko-9-000-btu-h_3959821

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-comfora-p25-atxp25n-arxp25n-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4295943

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-crystal-black-series-ag16black-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4222709

Κλιματιστικό δικό μου Inventor (=Midea) σε παιδικό δωμάτιο το καλοκαίρι: Αρχικά βγάζει πολύ κρύο και όλα καλά. Το παιδί σκεπάζεται με το σεντόνι. Μετά σταματά εντελώς και αρχίζει να ανεβαίνει τόσο η θερμοκρασία όσο και η υγρασία. Το παιδί ιδρώνει και ξεσκεπάζεται. Μετά από κάποια ώρα αρχίζει πάλι να ψύχει τον χώρο και το παιδί είναι πλέον ξεσκέπαστο και ιδρωμένο. Το φαινόμενο αυτό θα το έχεις μάλλον με όλα τα κινέζικα, όπως γράφουν οι περισσότεροι εδώ. Βελτιώνεται κάπως με το Follow me με το τηλεχειριστήριο κοντά στο κρεβάτι του παιδιού. Κάποιοι προτείνουν και την λειτουργία Eco, αλλά εγώ που την δοκίμασα αυξάνει την υγρασία και διατηρεί την θερμοκρασία του δωματίου πιο ψηλά. Για θέρμανση ως αποκλειστικό μέσο μπορείς να αναμένεις κάτι παρόμοιο. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δουλεύει συνέχεια, ώστε να έχουν ζεσταθεί τα δομικά στοιχεία του δωματίου και έτσι να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία όταν περνάει στο off (σταματά να λειτουργεί ο συμπιεστής). Γενικά συμπεριφέρονται σαν on-off, ειδικά σε μικρά δωμάτια και αυτό είναι πολύ προβληματικό.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Κλιματιστικό δικό μου Inventor (=Midea) σε παιδικό δωμάτιο το καλοκαίρι: Αρχικά βγάζει πολύ κρύο και όλα καλά. Το παιδί σκεπάζεται με το σεντόνι. Μετά σταματά εντελώς και αρχίζει να ανεβαίνει τόσο η θερμοκρασία όσο και η υγρασία. Το παιδί ιδρώνει και ξεσκεπάζεται. Μετά από κάποια ώρα αρχίζει πάλι να ψύχει τον χώρο και το παιδί είναι πλέον ξεσκέπαστο και ιδρωμένο. Το φαινόμενο αυτό θα το έχεις μάλλον με όλα τα κινέζικα, όπως γράφουν οι περισσότεροι εδώ. Βελτιώνεται κάπως με το Follow me με το τηλεχειριστήριο κοντά στο κρεβάτι του παιδιού. Κάποιοι προτείνουν και την λειτουργία Eco, αλλά εγώ που την δοκίμασα αυξάνει την υγρασία και διατηρεί την θερμοκρασία του δωματίου πιο ψηλά. Για θέρμανση ως αποκλειστικό μέσο μπορείς να αναμένεις κάτι παρόμοιο. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δουλεύει συνέχεια, ώστε να έχουν ζεσταθεί τα δομικά στοιχεία του δωματίου και έτσι να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία όταν περνάει στο off (σταματά να λειτουργεί ο συμπιεστής). Γενικά συμπεριφέρονται σαν on-off, ειδικά σε μικρά δωμάτια και αυτό είναι πολύ προβληματικό.

Ερωτηση επειδη μ εκανε εντυπωση... ειναι σιγουρα στο heat και οχι στο auto?! ( δεν εννοω το fan mode ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...