dimviii Δημοσ. Τετάρτη στις 10:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:27 μμ κατεβασε αλλα 20 ευρω το πλαισιο https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/inventor-leon-lhuvi-09wfi-lhuvo-09-klimatistiko-9-000-btu-h_4458923
mdkamael Δημοσ. Τετάρτη στις 10:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:39 μμ Update "αρκουδιου" της κακιας ωρας - μιας και το shelly αργει ακομη να φτασει 🙎♂️. Εξωτερική θ 12 βαθμοί, ζήτηση 23, μεσα 24 μεσο ορο (23.9-24.5) με 55% υγρασια...
Sovjohn Δημοσ. Τετάρτη στις 11:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:29 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα απανταχού εξπέρ Γρήγορη ερώτηση γιατί δεν το 'χω με τις μάρκες και ναι, έριξα ένα γρήγορο διάβασμα αλλά κάποια στάνταρ θα υπάρχουν: Είμαι ενοικιαστής σε ένα σπίτι και υπήρχαν πριν έρθω εγώ εδώ ένα LG 9ρι AC σε υπνοδωμάτιο (που υποαποδίδει, είναι παλιό, παρόλο που του έχω κάνει συντηρήσεις) και κυρίως ένα Mitsubishi 24ρι από τα πρώτα inverter το οποίο δουλεύει μεν, αλλά προφανώς καίει άπειρα γιατί είναι 20ετίας και βάλε - είναι στο σαλόνι περίπου 40-42 τμ. Το σπίτι είναι μονοκατοικία με μέτρια μόνωση (στην ταράτσα κάτι έχει και στο πάτωμα νομίζω, σίγουρα όχι κάτι καλό στους τοίχους προς τα έξω) και υπολόγισα πρόχειρα τις θερμικές απώλειες στο σαλόνι σε αποτέλεσμα ~18700 κάπου. Τι να πάρω, οέο?! Το καλοκαίρι που αφήσαμε αρκετά τα κλιματιστικά ανοιχτά, σύνολο 4, μαζί με το τέρας στο σαλόνι όμως, το κοντέρ έγραψε πάνω από 4.500 KWh. Για ένα μεγάλο κομμάτι απ' αυτές σίγουρα ευθύνεται το τέρας στο σαλόνι... Αν ήταν δικά μου τα € θα το έψαχνα με αυστηρά δικά μου κριτήρια, αλλά, ο ιδιοκτήτης έχει συμφωνήσει να τα αλλάξει με νέα και τα 2 και επειδή λείπει, σκέφτομαι να του στείλω 2 επιλογές για να διαλέξει ποια θέλει. Μια κάπως πιο οικονομική και μία κάπως πιο premium (όχι top of the line premium απλά συγκριτικά με την χαμηλότερη επιλογή). Επειδή βέβαια εγώ θα πληρώνω το ρεύμα και όχι αυτός, ψάχνω για 2 επιλογές με καλά στατιστικά και υψηλή ενεργειακή κλάση κατά το δυνατόν. Γενικά, για ψύξη θα χρησιμεύουν μόνο, αλλά φέτος το χειμώνα, επειδή βάζω φυσικό αέριο, τον υφιστάμενο αρχαίο λέβητα πετρελαίου δεν θα τον ακουμπήσω, οπότε θα παίξουν τα (νέα) AC για θέρμανση κιόλας. Του χρόνου θα παίζει το ΦΑ οπότε θεωρώ θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστα ή καθόλου για θέρμανση. Στο σαλόνι να πάω σε 24ρι πάλι για να είναι safe ή παίζει και 18ρι καλής ποιότητας/απόδοσης να μου κάνει; Στο 9ρι να πάρω τίποτα με δωρεάν εγκατάσταση τώρα που έχουν βλέπω και προσφορές κάποιοι μεγάλοι λιανέμποροι; Έχετε 2 μάρκες να μου προτείνετε για 24ρι και 9ρι, να τις κάνω πακέτο και να ρωτήσω ποια επιλογή προτιμάει; Ειδικά χαρακτηριστικά τύπου ιονιστής κτλ δε με πολυνοιάζουν, έχουμε καθαριστή αέρα, αφυγραντήρα για το χειμώνα, νομίζω κομπλέ είμαστε. Ούτε το wifi με πολυενδιαφέρει. Ευχαριστώ πολύ και κάθε άποψη δεκτή Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:32 μμ από Sovjohn
GiannisSol Δημοσ. Τετάρτη στις 11:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:32 μμ 5 ώρες πριν, liakjim είπε @definitio @Specs Αν το ανοίξεις 2-3 ώρες θα το δουλεύεις και θα έχεις συμπεριφορά ενός αεροθερμου. Καλά κάνεις και το δουλεύεις έτσι , κανείς δεν πρόκειται να σου πει τι θα κάνεις στο σπίτι σου, αλλά αυτό δεν απαγορεύει σε κάποιον να σε συμβουλεύσει για τον σωστό τρόπο χρήσης. Σωστό όσον αφορά τη θερμική άνεση και την οικονομία ( εννοείται ότι αν κάποιος λείπει όλη ημέρα και έρχεται το βράδυ να κοιμηθεί θα θεωρεί ότι τσάμπα θα καίει όλη ημέρα αλλά είναι πολύ πιθανό τελικά όλο το βράδυ να κάψει περισσότερο από ότι αν το είχε ανοιχτό όλη την ημέρα. Φυσικά εξαρτάται κατά περίπτωση από τον χώρο και τις συνθήκες). Σε αμονωτο σπίτι η λειτουργία θερμανσης-ψυξης 24/7 είναι επιζήμια. Καλύτερα να το δουλεύει κάποιος μόνο τις ώρες που βρίσκεται στο χώρο . Ο φίλος με το tcl ανάφερε αρχική θερμοκρασία χώρου 13 βαθμούς. Μου φενεται υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία για αθερμαστο χώρο σε μια περίοδο που έχουμε ακομη φθινοπωρο (ελλιπής μόνωση;) Πολύ πιθανόν για αυτό και να λέει ότι δεν τον συμφέρει η χρήση 24/7 και μάλλον ισχύει. Επίσης πιθανόν σε σπίτια με ελλιπή μόνωση και ένα απλό κλιματιστικό on-off σαν χρήση αεροθερμου να είναι πιο ευχάριστο με το κύμα ζέστης που βγάζει για τις λίγες ώρες που το χρειαζόμαστε. 2
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 11:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:42 μμ 12 λεπτά πριν, Sovjohn είπε Καλησπέρα απανταχού εξπέρ Γρήγορη ερώτηση γιατί δεν το 'χω με τις μάρκες και ναι, έριξα ένα γρήγορο διάβασμα αλλά κάποια στάνταρ θα υπάρχουν: Είμαι ενοικιαστής σε ένα σπίτι και υπήρχαν πριν έρθω εγώ εδώ ένα LG 9ρι AC σε υπνοδωμάτιο (που υποαποδίδει, είναι παλιό, παρόλο που του έχω κάνει συντηρήσεις) και κυρίως ένα Mitsubishi 24ρι από τα πρώτα inverter το οποίο δουλεύει μεν, αλλά προφανώς καίει άπειρα γιατί είναι 20ετίας και βάλε - είναι στο σαλόνι περίπου 40-42 τμ. Το σπίτι είναι μονοκατοικία με μέτρια μόνωση (στην ταράτσα κάτι έχει και στο πάτωμα νομίζω, σίγουρα όχι κάτι καλό στους τοίχους προς τα έξω) και υπολόγισα πρόχειρα τις θερμικές απώλειες στο σαλόνι σε αποτέλεσμα ~18700 κάπου. Τι να πάρω, οέο?! Το καλοκαίρι που αφήσαμε αρκετά τα κλιματιστικά ανοιχτά, σύνολο 4, μαζί με το τέρας στο σαλόνι όμως, το κοντέρ έγραψε πάνω από 4.500 KWh. Για ένα μεγάλο κομμάτι απ' αυτές σίγουρα ευθύνεται το τέρας στο σαλόνι... Αν ήταν δικά μου τα € θα το έψαχνα με αυστηρά δικά μου κριτήρια, αλλά, ο ιδιοκτήτης έχει συμφωνήσει να τα αλλάξει με νέα και τα 2 και επειδή λείπει, σκέφτομαι να του στείλω 2 επιλογές για να διαλέξει ποια θέλει. Μια κάπως πιο οικονομική και μία κάπως πιο premium (όχι top of the line premium απλά συγκριτικά με την χαμηλότερη επιλογή). Επειδή βέβαια εγώ θα πληρώνω το ρεύμα και όχι αυτός, ψάχνω για 2 επιλογές με καλά στατιστικά και υψηλή ενεργειακή κλάση κατά το δυνατόν. Γενικά, για ψύξη θα χρησιμεύουν μόνο, αλλά φέτος το χειμώνα, επειδή βάζω φυσικό αέριο, τον υφιστάμενο αρχαίο λέβητα πετρελαίου δεν θα τον ακουμπήσω, οπότε θα παίξουν τα (νέα) AC για θέρμανση κιόλας. Του χρόνου θα παίζει το ΦΑ οπότε θεωρώ θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστα ή καθόλου για θέρμανση. Στο σαλόνι να πάω σε 24ρι πάλι για να είναι safe ή παίζει και 18ρι καλής ποιότητας/απόδοσης να μου κάνει; Στο 9ρι να πάρω τίποτα με δωρεάν εγκατάσταση τώρα που έχουν βλέπω και προσφορές κάποιοι μεγάλοι λιανέμποροι; Έχετε 2 μάρκες να μου προτείνετε για 24ρι και 9ρι, να τις κάνω πακέτο και να ρωτήσω ποια επιλογή προτιμάει; Ειδικά χαρακτηριστικά τύπου ιονιστής κτλ δε με πολυνοιάζουν, έχουμε καθαριστή αέρα, αφυγραντήρα για το χειμώνα, νομίζω κομπλέ είμαστε. Ούτε το wifi με πολυενδιαφέρει. Ευχαριστώ πολύ και κάθε άποψη δεκτή Ερωτηματολόγιο Χ2 πλιζ
Sovjohn Δημοσ. Πέμπτη στις 12:10 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:10 πμ 12 minutes ago, liakjim said: Ερωτηματολόγιο Χ2 πλιζ Spoiler Σαλόνι: Θερμικές Απώλειες 6233.83Watt 5361.09KCal/h 148.42Watt/m2 127.65KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:1968 Εμβαδό Κατοικίας:42 m2 Ύψος Ορόφου:3.00 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Έδαφος Μόνωση Δαπέδου:Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με:Πλάκα κάτω από στέγη Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2 Παράθυρα:3 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1300€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού επαρκούς αλλά ενεργοβόρου κλιματιστικού 24000BTU Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης μόνο για χειμώνα 2024-25, αργότερα αποκλειστική πηγή ψύξης και σχεδόν ποτέ θέρμανσης. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Όχι. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλόνι περίπου 40-42 τ.μ. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Νέα Φιλαδέλφεια, πλησίον Μεταμόρφωσης https://penteli.meteo.gr/stations/metamorfosi/ με έως 41-42C το καλοκαίρι και 6C το χειμώνα. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Επιθυμητός μέτριος ή χαμηλός θόρυβος. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Μονώσεις σε οροφή και πάτωμα, δε νομίζω σε τοίχους προς τα έξω, διπλά τζάμια, ταβάνι 3 μέτρα προς ταράτσα με πλάκα. Spoiler Υπνοδωμάτιο: Θερμικές Απώλειες 2379.32Watt 2046.21KCal/h 132.18Watt/m2 113.68KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:1968 Εμβαδό Κατοικίας:18 m2 Ύψος Ορόφου:3.00 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Έδαφος Μόνωση Δαπέδου:Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με:Πλάκα κάτω από στέγη Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:1 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 600€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού οριακά επαρκούς κλιματιστικού 9000BTU Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης μόνο για χειμώνα 2024-25, αργότερα αποκλειστική πηγή ψύξης και σχεδόν ποτέ θέρμανσης. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Όχι. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Εφηβικό υπνοδωμάτιο περίπου 18 τ.μ. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Νέα Φιλαδέλφεια, πλησίον Μεταμόρφωσης https://penteli.meteo.gr/stations/metamorfosi/ με έως 41-42C το καλοκαίρι και 6C το χειμώνα. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Επιθυμητός μέτριος ή χαμηλός θόρυβος. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Μονώσεις σε οροφή και πάτωμα, δε νομίζω σε τοίχους προς τα έξω, διπλά τζάμια, ταβάνι 3 μέτρα προς ταράτσα με πλάκα.
Craven Δημοσ. Πέμπτη στις 12:41 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:41 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Σε αμονωτο σπίτι η λειτουργία θερμανσης-ψυξης 24/7 είναι επιζήμια. Καλύτερα να το δουλεύει κάποιος μόνο τις ώρες που βρίσκεται στο χώρο . Ο φίλος με το tcl ανάφερε αρχική θερμοκρασία χώρου 13 βαθμούς. Μου φενεται υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία για αθερμαστο χώρο σε μια περίοδο που έχουμε ακομη φθινοπωρο (ελλιπής μόνωση;) Πολύ πιθανόν για αυτό και να λέει ότι δεν τον συμφέρει η χρήση 24/7 και μάλλον ισχύει. Επίσης πιθανόν σε σπίτια με ελλιπή μόνωση και ένα απλό κλιματιστικό on-off σαν χρήση αεροθερμου να είναι πιο ευχάριστο με το κύμα ζέστης που βγάζει για τις λίγες ώρες που το χρειαζόμαστε. Η εξωτερική θερμοκρασία στις 16/11 την στιγμή που ξεκίνησα την δοκιμή, ήταν 8,8 βαθμοί το πρωί στις 10-11 και το σπίτι ήταν κλειστό ενάμιση μήνα πριν το τεστ με τις θερμοκρασίες στην περιοχή να παίζουν από 8 ως 13 βαθμούς max για τις προηγούμενες 7 ημέρες πριν την δοκιμή. Μέρα με την μέρα φυσικά η θερμοκρασία των χώρων έχει αλλάξει. Τώρα το συγκεκριμένο δωμάτιο αν και κλειστό και χωρίς θέρμανση ξεκινάει από τους 15+ βαθμούς το χαμηλότερο έστω και αν έξω έχει ακόμα χειρότερη παγωνιά αφού κάθε βράδυ η θερμοκρασία είναι 5 με 6 βαθμούς και η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες είναι να πέσει ακόμα και στους -5 μέρι το ΣΚ. Φθινόπωρο Άναψα απο περιέργεια το TCL πριν λίγη ώρα και αυτή τη στιγμή καίει σταθερά στα 115 με 120watt έχωντας μια σταθερή θερμοκρασία στον χώρο στους 20,5 βαθμούς στον αισθητήρα στον "αέρα" και 18,7 στον αισθητήρα στον τοίχο. Όντως ήταν λάθος το test μου όχι γιατί αδίκησα το Daikin, αλλά γιατί αδίκησα το TCL με τα νούμερα που βλέπω τώρα. Προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να αφήνω 3 AC ανοιχτά 24/7 γιατί όπως φαίνεται και απο τα παραπάνω, μέσα σε μισή άντε το πολύ 1 ώρα η κατανάλωση είναι εκεί που θα ήταν ακόμα και 24/7 να τα άφηνα (πόσο πιο χαμηλά απο 115 watt δηλαδή θα έκαιγε απλά για να κοιμηθεί κανείς). Το υπόλοιπο σπίτι με το τζάκι και τους αεραγωγούς που χω βάλει κτλ παίζει συνεχώς στους 20 βαθμούς μέσα στην ημέρα με αποτέλεσμα να μην ανάβει με τίποτα ο λέβητας πετρελαίου λόγω του θερμοστάτη που νοιώθει συνεχώς υψηλή θερμοκρασία. Τώρα που το σπίτι ήρθε σιγά σιγά στα ίσια του θα υπάρξει όντως μόνιμη θέρμανση αλλά αυτή θα είναι πετρέλαιο μόλις έρθει και ο "έξυπνος" θερμοστάτης που σκοπεύω να πάρω. Καθένας μας έχει διαφορετικά δεδομένα και διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να διαφέρουν απο την "ιδανική χρήση" μιας συσκευής. Πχ στο σπίτι στον Πειραιά, δεν έχω άλλη θέρμανση, λειτουργούν 2 Daikin perfera και ένα panasonic 24/7 (ειδικά τα perfera) και όλα είναι μια χαρά όπως τα περιγράφουν και τα παιδιά. Αυτό εδώ δεν γίνεται! μιλάμε για 120τμ σπίτι με 60τμ σαλόνι-κουζίνα-χωλ ενιαίο χώρο + οι διάδρομοι + μπάνιο, wc, τρία υπνοδωμάτια κτλ κτλ σε ένα μέρος που σε λίγες μέρες θα έχει κάθε βράδυ μόνιμα θερμοκρασία υπό το μηδέν. Αν έκανα αυτό που λένε τα παιδιά, τότε θα ζέσταινα μόνο κομμάτια του σπιτιού με κόστος μεγαλύτερο απο το να το ζέσταινα όλο. Για αυτό επιμένω πως η ανάγκη κάθε ανθρώπου και κάθε χώρου είναι διαφορετικά! Καλό το ποίημα με τις αντλιες θερμότητας και πως αυτές λειτουργούν ιδανικά αλλά για αυτό επιμένω να αφήνουμε κάποιες στιγμές την θεωρία και να μιλάμε σύμφωνα με την ανάγκη του άλλου. Αυτή είναι η απόδειξη.. 2 διαφορετικά σπίτια του ίδιου ανθρώπου με εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:57 πμ από Craven
GiannisSol Δημοσ. Πέμπτη στις 01:24 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:24 πμ (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Craven είπε Η εξωτερική θερμοκρασία στις 16/11 την στιγμή που ξεκίνησα την δοκιμή, ήταν 8,8 βαθμοί το πρωί στις 10-11 και το σπίτι ήταν κλειστό ενάμιση μήνα πριν το τεστ με τις θερμοκρασίες στην περιοχή να παίζουν από 8 ως 13 βαθμούς max για τις προηγούμενες 7 ημέρες πριν την δοκιμή. Μέρα με την μέρα φυσικά η θερμοκρασία των χώρων έχει αλλάξει. Τώρα το συγκεκριμένο δωμάτιο αν και κλειστό και χωρίς θέρμανση ξεκινάει από τους 15+ βαθμούς το χαμηλότερο έστω και αν έξω έχει ακόμα χειρότερη παγωνιά αφού κάθε βράδυ η θερμοκρασία είναι 5 με 6 βαθμούς και η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες είναι να πέσει ακόμα και στους -5 μέρι το ΣΚ. Φθινόπωρο Άναψα απο περιέργεια το TCL πριν λίγη ώρα και αυτή τη στιγμή καίει σταθερά στα 115 με 120watt έχωντας μια σταθερή θερμοκρασία στον χώρο στους 20,5 βαθμούς στον αισθητήρα στον "αέρα" και 18,7 στον αισθητήρα στον τοίχο. Όντως ήταν λάθος το test μου όχι γιατί αδίκησα το Daikin, αλλά γιατί αδίκησα το TCL με τα νούμερα που βλέπω τώρα. Προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να αφήνω 3 AC ανοιχτά 24/7 γιατί όπως φαίνεται και απο τα παραπάνω, μέσα σε μισή άντε το πολύ 1 ώρα η κατανάλωση είναι εκεί που θα ήταν ακόμα και 24/7 να τα άφηνα (πόσο πιο χαμηλά απο 115 watt δηλαδή θα έκαιγε απλά για να κοιμηθεί κανείς). Το υπόλοιπο σπίτι με το τζάκι και τους αεραγωγούς που χω βάλει κτλ παίζει συνεχώς στους 20 βαθμούς μέσα στην ημέρα με αποτέλεσμα να μην ανάβει με τίποτα ο λέβητας πετρελαίου λόγω του θερμοστάτη που νοιώθει συνεχώς υψηλή θερμοκρασία. Τώρα που το σπίτι ήρθε σιγά σιγά στα ίσια του θα υπάρξει όντως μόνιμη θέρμανση αλλά αυτή θα είναι πετρέλαιο μόλις έρθει και ο "έξυπνος" θερμοστάτης που σκοπεύω να πάρω. Καθένας μας έχει διαφορετικά δεδομένα και διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να διαφέρουν απο την "ιδανική χρήση" μιας συσκευής. Πχ στο σπίτι στον Πειραιά, δεν έχω άλλη θέρμανση, λειτουργούν 2 Daikin perfera και ένα panasonic 24/7 (ειδικά τα perfera) και όλα είναι μια χαρά όπως τα περιγράφουν και τα παιδιά. Αυτό εδώ δεν γίνεται! μιλάμε για 120τμ σπίτι με 60τμ σαλόνι-κουζίνα-χωλ ενιαίο χώρο + οι διάδρομοι + μπάνιο, wc, τρία υπνοδωμάτια κτλ κτλ σε ένα μέρος που σε λίγες μέρες θα έχει κάθε βράδυ μόνιμα θερμοκρασία υπό το μηδέν. Αν έκανα αυτό που λένε τα παιδιά, τότε θα ζέσταινα μόνο κομμάτια του σπιτιού με κόστος μεγαλύτερο απο το να το ζέσταινα όλο. Για αυτό επιμένω πως η ανάγκη κάθε ανθρώπου και κάθε χώρου είναι διαφορετικά! Καλό το ποίημα με τις αντλιες θερμότητας και πως αυτές λειτουργούν ιδανικά αλλά για αυτό επιμένω να αφήνουμε κάποιες στιγμές την θεωρία και να μιλάμε σύμφωνα με την ανάγκη του άλλου. Αυτή είναι η απόδειξη.. 2 διαφορετικά σπίτια του ίδιου ανθρώπου με εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Νόμιζα ότι μιλάς για συνθήκες Αθήνας . Αλλά εσύ είσαι σε ένα αρκετά κρυο μέρος και μάλιστα σπίτι κλειστό που το άνοιξες πρόσφατα . Οπότε παω πάσο με τις θερμοκρασίες .Έχω και εγώ αντίστοιχο σπίτι και αυτά τα ανοίγματα το χειμώνα ειδικά μετα από χιονιαδες το έβρισκα με μονοψηφιες θερμοκρασίες. Ήταν τραγικό πόσο ρεύμα για τα κλιματιστικά και πόσο πετρέλαιο για τον καυστήρα έτρωγα για 4-5 μέρες να το φέρω σε ισορροπία .Την λύση την έφερε μια υδραυλικη ξυλόσομπα που έβαλα και φέρνει το σπίτι σε ισορροπία σε 2 μέρες με 100 κιλά ξύλα έναντι 130 λίτρων πετρελαίου. Απίστευτη δύναμη η άτιμη. Τώρα θέλω να συνδυάσω αυτη για ξεκίνημα στο άνοιγμα του σπιτιού , και μια αντλία θερμότητας για τη συντήρηση μετά, και να διώξω το λέβητα πετρελαίου . Τέλος πάντων εκτός θέματος αυτα. Το θέμα που με κουφανε είναι ότι το tcl πέφτει τόσο χαμηλά σε watt χωρίς on off. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:25 πμ από GiannisSol
Craven Δημοσ. Πέμπτη στις 01:44 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:44 πμ 12 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Νόμιζα ότι μιλάς για συνθήκες Αθήνας . Αλλά εσύ είσαι σε ένα αρκετά κρυο μέρος και μάλιστα σπίτι κλειστό που το άνοιξες πρόσφατα . Οπότε παω πάσο με τις θερμοκρασίες .Έχω και εγώ αντίστοιχο σπίτι και αυτά τα ανοίγματα το χειμώνα ειδικά μετα από χιονιαδες το έβρισκα με μονοψηφιες θερμοκρασίες. Ήταν τραγικό πόσο ρεύμα για τα κλιματιστικά και πόσο πετρέλαιο για τον καυστήρα έτρωγα για 4-5 μέρες να το φέρω σε ισορροπία .Την λύση την έφερε μια υδραυλικη ξυλόσομπα που έβαλα και φέρνει το σπίτι σε ισορροπία σε 2 μέρες με 100 κιλά ξύλα έναντι 130 λίτρων πετρελαίου. Απίστευτη δύναμη η άτιμη. Τώρα θέλω να συνδυάσω αυτη για ξεκίνημα στο άνοιγμα του σπιτιού , και μια αντλία θερμότητας για τη συντήρηση μετά, και να διώξω το λέβητα πετρελαίου . Τέλος πάντων εκτός θέματος αυτα. Το θέμα που με κουφανε είναι ότι το tcl πέφτει τόσο χαμηλά σε watt χωρίς on off. Ο πεθερός είναι με πέλλετ και το σπίτι είναι φούρνος, εγώ προσωπικά δεν αντέχω σε τόση ζέστη. Νομίζω με έναν έξυπνο θερμοστάτη (να φύγει ο κλασσικός ηλίθιος siemens) και αντίστοιχες έξυπνες θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα σε συνδυασμό και με το τζάκι που σκοτώνει, θα είναι μια χαρά. Για το TCL ούτε εγώ το πιστεύω.. παίζει στα 115 watt, όταν πέσει η θερμοκρασία ανεβαίνει για λίγο μέχρι τα 220 και ξανά στα 115 watt. Έτσι όπως τα λέγαμε εδώ μέσα περίμενα 500+ Λίρα 100 βγήκε και ξαναλέω, πολύ κρίμα που δεν πήρα 3 TCL Δια του λόγου το αληθές 1
ekotas_ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:15 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:15 πμ (επεξεργασμένο) Για περιστασιακή χρήση Σ/Κ και αν, σε εξοχική κατοικία στην Αρτέμιδα για υπνοδωμάτιο 15m2 πιο από αυτά θα επιλέγατε; Ψύξη/Θέρμανση 60/40 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-kg-series-aseh09kgtg-aoeh09kgcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542738 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402456 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948609 Ευχαριστώ. Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:17 πμ από ekotas_
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 04:42 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:42 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Craven είπε Ο πεθερός είναι με πέλλετ και το σπίτι είναι φούρνος, εγώ προσωπικά δεν αντέχω σε τόση ζέστη. Νομίζω με έναν έξυπνο θερμοστάτη (να φύγει ο κλασσικός ηλίθιος siemens) και αντίστοιχες έξυπνες θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα σε συνδυασμό και με το τζάκι που σκοτώνει, θα είναι μια χαρά. Για το TCL ούτε εγώ το πιστεύω.. παίζει στα 115 watt, όταν πέσει η θερμοκρασία ανεβαίνει για λίγο μέχρι τα 220 και ξανά στα 115 watt. Έτσι όπως τα λέγαμε εδώ μέσα περίμενα 500+ Λίρα 100 βγήκε και ξαναλέω, πολύ κρίμα που δεν πήρα 3 TCL Δια του λόγου το αληθές Αν μπορείς δες τι θα κάνει όταν η εξωτερική πέσει κάτω από τους 10C. Το Morris winfin 35150 που βάλαμε στα πεθερικά ( φασόν TCL ) , ανεβάζει αρκετά τα ελάχιστα watts του όταν πέσει η εξωτερική και από ότι θυμάμαι έχει και δεύτερο σκαλοπάτι στους 2C που πάει ελάχιστα κάπου 900W ( αν δεν με απατά η μνήμη μου). Για αυτό δεν μου αρέσει για θέρμανση. Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:45 πμ από liakjim
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 07:11 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:11 πμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Craven είπε Ο πεθερός είναι με πέλλετ και το σπίτι είναι φούρνος, εγώ προσωπικά δεν αντέχω σε τόση ζέστη. Νομίζω με έναν έξυπνο θερμοστάτη (να φύγει ο κλασσικός ηλίθιος siemens) και αντίστοιχες έξυπνες θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα σε συνδυασμό και με το τζάκι που σκοτώνει, θα είναι μια χαρά. Για το TCL ούτε εγώ το πιστεύω.. παίζει στα 115 watt, όταν πέσει η θερμοκρασία ανεβαίνει για λίγο μέχρι τα 220 και ξανά στα 115 watt. Έτσι όπως τα λέγαμε εδώ μέσα περίμενα 500+ Λίρα 100 βγήκε και ξαναλέω, πολύ κρίμα που δεν πήρα 3 TCL Δια του λόγου το αληθές Να πούμε ότι έπεσε στα χέρια μου πριν 5 χρόνια ένας με 7ήμερο χρονοδιακόπτη της σειράς REV με εκμάθηση χώρου 72 ωρών, έλεγχο PID, βαθμονόμηση 0.1 και set points 0.2, που χρονολογείται από το 1999 παρακαλώ. Όταν τον χρησιμοποίησα στο πετρέλαιο, μου έκαψε επί τόπου -20% και η αίσθηση που έδωσε ο προγραμματισμός στο σπίτι ήταν μέρα με νύχτα. Το ίδιο και φίλος που πήρε έναν REV24 μετά από αυτά που είδε σε μένα, σε φυσικό αέριο, έβγαλε τα λεφτά του σε 2-3 λογαριασμούς. Οι μηχανικοί θερμοστάτες είναι για τα πανηγύρια και οι άλλες σειρές επίσης. Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:19 πμ από cmaniac
dimostr Δημοσ. Πέμπτη στις 08:30 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:30 πμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Craven είπε έχει ένα AC στην κρεβατοκάμαρα και κοιμάται 6-7 ώρες το βράδυ απο τις οποίες το ανάβει για 2-3. Φαντάζομαι ότι και τα σώματα καλοριφέρ ( αν εχει πετρέλαιο η φυσικό αεριο) αναλογικά τα κλείνει στα υπνοδωμάτια και ανοίγει τις βανες που έχουν για 2-3 ώρες αντί να κατεβάσει το θερμοστάτη 2-3 βαθμούς για να βγει η νύχτα , αυτό προτείνεις σε σχέση με την 24/7 λειτουργία ενός συστήματος θέρμανσης ? Επεξ/σία Πέμπτη στις 08:30 πμ από dimostr 1
zeys13 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:45 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:45 πμ Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν το έχω βρει να το έχει κάποιος. https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/301133-a-c-in12btu-daikin-atxd35a-siesta Το έχει κάποιος; Έχει στάνταρ το wifi; Έτσι καταλαβαίνω. Αξίζει η διαφορά τιμής με το https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278368-a-c-in12btu-daikin-atxc35d-sensira Με τη λογική οτι ο wifi ανταπτορας στοιχίζει 70 ευρώ νομίζω. Θέλω να αλλάξω ενα 12 on-off (σκοτώνει) που έχω στη μητέρα μου και δουλεύει 24/7 Έχω φάει μέχρι τώρα 2 άκυρα απο παραγγελίες παλίοτερα. μία απο το eshop το καλοκαίρι, με ενα daikin 12 που είχε βγάλει προσφορά στα 470 και άλλο άκυρο απο alphaclima που έβγαλε για ενα βράδυ προσφορές ενα Daikin FTXM35N perfera στα 775. Για να δούμε θα τα καταφέρω τώρα;;;
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 08:48 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:48 πμ 2 λεπτά πριν, zeys13 είπε Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν το έχω βρει να το έχει κάποιος. https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/301133-a-c-in12btu-daikin-atxd35a-siesta Το έχει κάποιος; Έχει στάνταρ το wifi; Έτσι καταλαβαίνω. Αξίζει η διαφορά τιμής με το https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278368-a-c-in12btu-daikin-atxc35d-sensira Με τη λογική οτι ο wifi ανταπτορας στοιχίζει 70 ευρώ νομίζω. Θέλω να αλλάξω ενα 12 on-off (σκοτώνει) που έχω στη μητέρα μου και δουλεύει 24/7 Έχω φάει μέχρι τώρα 2 άκυρα απο παραγγελίες παλίοτερα. μία απο το eshop το καλοκαίρι, με ενα daikin 12 που είχε βγάλει προσφορά στα 470 και άλλο άκυρο απο alphaclima που έβγαλε για ενα βράδυ προσφορές ενα Daikin FTXM35N perfera στα 775. Για να δούμε θα τα καταφέρω τώρα;;; Ναι σε όλα. Χτύπα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα