definitio Δημοσ. Τετάρτη στις 05:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:20 μμ 11 minutes ago, Specs said: Δεν χανεις τιποτε να δοκιμασεις να μετρησεις αλλα οχι με γκολ απο τα αποδυτηρια, δηλαδη στην αρχικη θερμανση του σπιτιου το κλιματιστικο. Βαλε το πετρελαιο μεχρι να ερθει να ζεσταθει ο χωρος κ μετα για συντηρηση κ πες μας κ εμας τι διαπιστωσες. Αυτα κ αν κ αθεος, δηλωνω : Μετανοειτε, ηγγικεν γαρ η βασιλεια των κλιματιστικων 🤣 1) Τώρα δεν υπάρχει η λύση της θέρμανσης με πετρέλαιο καθόλου... 2) Δεν ήξερα ότι η έγκυρη σύγκριση τρόπων θέρμανσης είναι πετρέλαιο VS πετρέλαιο + κλιματιστικό...εδώ χάνεται η ουσία...αν έχεις τη πολυτέλεια, γιατί όχι; Αλλά δεν προσφέρεται για συγκρίσεις. Στα περισσότερα σπίτια που έζησα είχε θέρμανση με πετρέλαιο και το μόνο πρόβλημα ήταν, στη περίπτωση κεντρικής διαχείρισης και έλλειψης θερμοστάτη-ελέγχου ανά διαμέρισμα, η συμφωνία στο ωράριο λειτουργίας (πχ κάποιος που σηκώνεται πολύ νωρίς vs κάποιον που μελετάει στο σπίτι και κοιμάται πιο αργά) ...στην "ποιότητα" της θέρμανσης εντός του χώρου, τουλάχιστον σε οικιακές εφαρμογές, το πετρέλαιο-καλοριφέρ ήταν ασύγκριτο...από Γιάννενα και Θεσσαλονίκη μέχρι Λέσβο και Χανιά... Και σε συντήρηση πάλι και μακροπρόθεσμη λειτουργία κτλ...δεν θυμάμαι μέχρι που κόπηκε το πετρέλαιο να είχαμε άλλο θέμα πέρα από μια απλή εξαέρωση... ...τα κλιματιστικά ζητάνε περισσότερη ενασχόληση απ΄αυτή την άποψη.
Craven Δημοσ. Τετάρτη στις 05:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:29 μμ (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, dimostr είπε Συγχωρεμένος Επείδή είσαι νέο μέλος (2019), 20+ χρόνια εδώ, έχω φάει με το κουτάλι αυτή τη νοοτροπία του "το παίζω δάσκαλος, προσβάλλω χωρίς λόγο" κτλ.. Αν θεωρεί κάποιος πως επειδή έχει γράψει 5 πράγματα αυτόκλητα σε ένα συγκεκριμένο θέμα ξαφνικά αποκτά απο το πουθενά κάποιο κύρος που του επιτρέπει να την λέει η να προσβάλλει και μάλιστα κάποιους που απλά θέλουν να βοηθήσουν, τότε όντως εκεί υπάρχει θέμα αντίληψης. Έχουν περάσει αρκετοί τέτοιοι και θα πρέπει να καταλάβεις πως η έπαρση ποτέ δεν αποδείχτηκε στο τέλος προσόν. Απόδειξη οι 10δες "δάσκαλοι" που πέρασαν και εξαφανίστηκαν ανα τα χρόνια. Μια απλή συμβουλή: Ότι θες να το λες χωρίς να προσβάλλεις και χωρίς δεικτικό τρόπο. Ευχαριστώ για την συγχώρεση. Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:30 μμ από Craven 1 1
Specs Δημοσ. Τετάρτη στις 05:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:33 μμ 3 minutes ago, definitio said: ..τα κλιματιστικά ζητάνε περισσότερη ενασχόληση απ΄αυτή την άποψη. Σου απαντω οχι φυσικα για κοντρα αποψεων αλλα μηπως κ απο αυτους τους διαλογους εδω μεσα, εστω κ με μορφη αντιπαραθεσης ωφεληθουν καποιοι. Αν θεωρεις τα κλιματιστικα που εκτος απο μια ετησια συντηρηση/πλυσιμο συν τα φιλτρα εσωτερικου χωρου αναλογα με το ποσο τα λειτουργει καποιος, οτι ζητανε περισσοτερη ενασχοληση, μαλλον δεν κανατε ποτε ετησια συντηρηση/ καθαρισμο στον λεβητα/καυστηρα/καμιναδα κ ολα τα σχετικα του λεβητοστασιου, τα εχω ξεχασει πλεον μιας κ πανε 20 χρονια απο τοτε. 9 minutes ago, definitio said: στη περίπτωση κεντρικής διαχείρισης και έλλειψης θερμοστάτη-ελέγχου ανά διαμέρισμα καμμια δυνατοτητα ελεγχου της εσωτερικξς θερμοκρασιας κ κυριως των διακυμανσεων της, καμμια σχεση με τα κλιματιστικα που "καρφωνουν" σε μερικα δεκατα συν πλην την θερμοκρασια χωρου 10 minutes ago, definitio said: στην "ποιότητα" της θέρμανσης εντός του χώρου καθαρα υποκειμενικο... 11 minutes ago, definitio said: Δεν ήξερα ότι η έγκυρη σύγκριση τρόπων θέρμανσης είναι πετρέλαιο VS πετρέλαιο + κλιματιστικό Συγγνωμη αν δεν ησουν εσυ που εγραφες οτι το σπιτι εχει 13 βαθμους μεσα, οποτε με οποιο τροπο θερμανσης ξεκινησει να θερμαινεται , αυτος ο τροπος θα "αδικηθει" μιας κ μεχρι να ζεσταθει σε καποια θερμοκρασια ανεκτη πρεπει να λειτουργει επι ΜΕΡΕΣ. Ισως ηταν ο Craven? συγγνωμη κ παλι 1
dimostr Δημοσ. Τετάρτη στις 05:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:34 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Craven είπε Επείδή είσαι νέο μέλος (2019), 20+ χρόνια εδώ, έχω φάει με το κουτάλι αυτή τη νοοτροπία του "το παίζω δάσκαλος, προσβάλλω χωρίς λόγο" κτλ.. Αν θεωρεί κάποιος πως επειδή έχει γράψει 5 πράγματα αυτόκλητα σε ένα συγκεκριμένο θέμα ξαφνικά αποκτά απο το πουθενά κάποιο κύρος που του επιτρέπει να την λέει η να προσβάλλει και μάλιστα κάποιους που απλά θέλουν να βοηθήσουν, τότε όντως εκεί υπάρχει θέμα αντίληψης. Έχουν περάσει αρκετοί τέτοιοι και θα πρέπει να καταλάβεις πως η έπαρση ποτέ δεν αποδείχτηκε στο τέλος προσόν. Απόδειξη οι 10δες "δάσκαλοι" που πέρασαν και εξαφανίστηκαν ανα τα χρόνια. Μια απλή συμβουλή: Ότι θες να το λες χωρίς να προσβάλλεις και χωρίς δεικτικό τρόπο. Ευχαριστώ για την συγχώρεση. Κανεις αυτό ακριβώς που κατηγορείς και το ποσο χρόνο έχει κάποιος κάπου δε λέει και πολλά , μου ακούγεται σαν τα μαστορια που έρχονται να τοποθετήσουν τα κλιματιστικά (μιας και για αυτά μιλάμε εδώ) και όταν τους λες θέλω αυτά που λέει το τεχνικό εγχειρίδιο του μηχανήματος για τοποθέτηση σου ΑΠΑΝΤΑΝΕ , ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ , και απλά είναι καφρος και δε ξέρει τι του γίνετε ,,,,,,, καληνύχτα Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:35 μμ από dimostr 2
Craven Δημοσ. Τετάρτη στις 05:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:36 μμ 1 λεπτό πριν, dimostr είπε Κανεις αυτό ακριβώς που κατηγορείς και το ποσο χρόνο έχει κάποιος κάπου δε λέει και πολλά , μου ακούγεται σαν τα μαστορια που έρχονται να τοποθετήσουν τα κλιματιστικά (μιας και για αυτά μιλάμε εδώ) και όταν τους λες θέλω αυτά που λέει το τεχνικό εγχειρίδιο του μηχανήματος για τοποθέτηση σου ΑΠΑΝΤΑΝΕ , ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ , και απλά είναι καφρος ,,,,,,, καληνύχτα Δεν κατάλαβες το παραμικρό από ότι έγραψα... κρίμα 2
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 05:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:39 μμ Παιδιά τα inventer είναι για να δουλεύουν 24/7. Τέλος. Όσοι από εμάς το κάνουμε, ανάβουμε με τα πρώτα κρύα και σβήνουμε με τις πρώτες ζέστες και έχουμε ένα σπίτι σε σταθερή θερμοκρασία, με άψογη θερμική άνεση και με τεράστια οικονομία. 23 λεπτά πριν, Specs είπε καταγραφη και Θερμικων kwh ! Εντυπωσιακό. 5
Specs Δημοσ. Τετάρτη στις 05:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:46 μμ 2 minutes ago, liakjim said: Εντυπωσιακό. μη βασανισω αλλο τον @insomniagfg αλλα μαλλον θα πρεπει το πολυ ως τα μεσανυχτα 😜, να μας ποσταρει μερικες ημερες απο τον νοεμβριο, με διαφορα εξωτερικης θερμοκρασιας, να δουμε αν βγαινει διαφορετικος βαθμος αναλογως της εξωτερικης θερμοκρασιας... και αν ειναι ετσι, να κανει το βασικο τεστ: να αλλαξει κ την ταχυτητα του ανεμιστηρα για ακριβως στην αλλαγη της ωρας , επι ΜΙΑ ωρα σημερα, αν δειχνει και ανα ωρα θερμικη αποδοση, να δουμε διαφορα απο 1η ταχυτητα σε 5η ταχυτητα. Ζηταω πολλα? οχι, απλα μην παει χαμενη η επενδυση χρονου κ χρηματος απο την Daikin στην εφαρμογη το λεω ... 😁 1
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 05:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:51 μμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Specs είπε μη βασανισω αλλο τον @insomniagfg αλλα μαλλον θα πρεπει το πολυ ως τα μεσανυχτα 😜, να μας ποσταρει μερικες ημερες απο τον νοεμβριο, με διαφορα εξωτερικης θερμοκρασιας, να δουμε αν βγαινει διαφορετικος βαθμος αναλογως της εξωτερικης θερμοκρασιας... και αν ειναι ετσι, να κανει το βασικο τεστ: να αλλαξει κ την ταχυτητα του ανεμιστηρα για ακριβως στην αλλαγη της ωρας , επι ΜΙΑ ωρα σημερα, αν δειχνει και ανα ωρα θερμικη αποδοση, να δουμε διαφορα απο 1η ταχυτητα σε 5η ταχυτητα. Ζηταω πολλα? οχι, απλα μην παει χαμενη η επενδυση χρονου κ χρηματος απο την Daikin στην εφαρμογη το λεω ... 😁 Ως τώρα μόνο αντλίες θερμότητας έχω ακούσει να βγάζουν σαν έξοδο πληροφορία θερμικών κιλοβατώρων. Μάλλον θα τρέχουν σε πραγματικό χρόνο την απλή εξίσωση της ισχύος με θερμοκρασίες αέρα και κυβικά. Αναρωτιέμαι αν το δείχνουν και σε λειτουργία ψύξης που εκεί κοιτάμε ενθαλπιες. Αν ναι θα πάω να χαιδευτω σε μια γωνιά 😅 Αν δε, τα βγάζει και σε τίποτα homeassistant, με βλέπω να πουλάω νεφρό για να χτυπήσω δύο τέτοια . Δεν χάνεται τέτοιο πράγμα. Edit, τώρα είδα @Specs ότι έχει και καλοκαιρινούς μήνες. Δεν μπορώ να σου πω πόσο πολύ έχω ενθουσιαστεί! Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:51 μμ από liakjim 2
Craven Δημοσ. Τετάρτη στις 06:01 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:01 μμ Μόλις τώρα, liakjim είπε Παιδιά τα inventer είναι για να δουλεύουν 24/7. Τέλος. Όσοι από εμάς το κάνουμε, ανάβουμε με τα πρώτα κρύα και σβήνουμε με τις πρώτες ζέστες και έχουμε ένα σπίτι σε σταθερή θερμοκρασία, με άψογη θερμική άνεση και με τεράστια οικονομία. Το θέμα μου δεν είναι αν έχετε δίκιο. Εννοείται ότι για αυτό είναι φτιαγμένα, λες να μην το ξέρω τόσα χρόνια σε αυτό το θέμα: λες να το μαθαίνω απο τον dimostr σήμερα; Ξέρεις καλά πως δεν είναι αυτό το θέμα μου, αν ήταν θα απαντούσα στον Specs. Το θέμα μου είναι και πάντα ήταν η νοοτροπία κάποιων που ξαφνικά έπιασαν τον πάπα από τα @@. Για να απαντήσω όμως και για αυτό που λες, όταν έχεις 3 υπνοδωμάτια, καλώς η κακώς η χρήση θα είναι συγκεκριμένη. Δεν μπορώ να έχω 4 ac στο σπίτι (3x9 και το ένα 24ρι) ανοιχτά 24/7.. για την ακρίβεια δεν τα ανάβω καν τώρα χειμώνα και το έκανα μόνο για την δοκιμή για να βοηθήσω γιατί το είχα υποσχεθεί το καλοκαίρι καθώς δεν υπήρχαν δεδομένα για το TCL. Εγώ δεν τα ανάβω καν το ξαναλέω. Από το "να βοηθήσω" όμως μέχρι το να σου πει ο άλλος από το πουθενά για αντίληψη και άλλες αηδίες, υπάρχει μεγάλος δρόμος. Για να μιλήσουμε ανοιχτά.. Θέλετε εδώ να λέμε μόνο για το ποια είναι η ιδανική χρήση ή να μιλάμε και λίγο αντικειμενικά για το τι κάνουν 9 στους 10 Έλληνες στο υπνοδωμάτιο τους; Γιατί αυτό που έχει μπερδευτεί εδώ μέσα είναι το "ιδανική/σωστή χρήση" σε σχέση με το "καλύτερη δυνατή χρήση σύμφωνα με τις ανάγκες ΣΟΥ". Κατανοώ πως θες να υπερασπιστείς τον συμφορουμίτη σου που μαζί απαντάτε στους περισσότερους και πολύ σωστά πράττεις (το εννοώ και εγώ αυτό θα έκανα) αλλά θα πρέπει στις απαντήσεις εδώ μέσα να καταλαβαίνουμε πως δεν απευθύνόμαστε πάντα ο ένας στον άλλο αλλά και στον μέσο χρήστη, μας αρέσει δεν μας αρέσει η χρήση που κάνει, δηλώνοντας φυσικά ανα περίσταση ποια είναι η σωστή χρήση σύμφωνα με τις ανάγκες του. Δεν νομίζω να σας το έχω παίξει ποτέ γνώστης για το οτιδήποτε. Δεν έχω καν πει ποτέ "εγώ ξέρω" για πράγματα που νοιώθω σίγουρος ότι ξέρω (έφτασα να το διάβασω και αυτό σαν κατηγορία). Η συμβουλή μου είναι απλή και θα την επαναλάβω και όποιος δεν γουστάρει την πετάει.. θα πρέπει να θυμάστε οτι ο κάθε ένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλος έχει ένα AC στο σαλόνι (όπως είχα εγώ πέρσι σαν μόνη πηγή θέρμανσης) και το ανάβει 24/7 όπως έκανα και εγώ.. άλλος έχει ένα AC στην κρεβατοκάμαρα και κοιμάται 6-7 ώρες το βράδυ απο τις οποίες το ανάβει για 2-3. Δεν μπορείς στον δεύτερο να του πεις "άστο 24/7 ανοιχτό για να δουλέψει λίγο καλύτερα αυτές τις 2-3 ώρες"! πρέπει κάποιες στιγμές να μπαίνει και η λογική μπροστά από την "ορθή χρήση". Αυτά γιατί το πλατιάσαμε και δεν έχει νόημα να μανουριαζόμαστε για κάτι τόσο ασήμαντο.
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 06:02 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:02 μμ @definitio, όχι, δεν θέλουμε πετρέλαιο+κλιματιστικό για να γίνει η σύγκριση. Αυτό που σου λέει ο @Specsείναι ότι πρώτα θα πρέπει να έρθει το σπίτι σε ισορροπία με συνεχή χρήση των κλιματιστικών και μετά να κάνεις τη σύγκριση σου. Είναι λογικό ότι ένα μέσο θέρμανσης που χρησιμοποιεί νερό και έχει πολλαπλάσια ισχύ να φέρει σε ισορροπία το σπίτι πολύ πιο γρήγορα αλλά με τα inventer όπως και με τις αντλίες θερμότητας, δεν μας ενδιαφέρει η ταχύτητα αλλά η διατήρηση της θερμικής ισορροπίας με όσο μικρότερο κόστος γίνεται και εκεί είναι που τα κλιματιστικά θα δείξουν το τι μπορούν να κάνουν. 1 λεπτό πριν, Craven είπε Το θέμα μου δεν είναι αν έχετε δίκιο. Εννοείται ότι για αυτό είναι φτιαγμένα, λες να μην το ξέρω τόσα χρόνια σε αυτό το θέμα: λες να το μαθαίνω απο τον dimostr σήμερα; Ξέρεις καλά πως δεν είναι αυτό το θέμα μου, αν ήταν θα απαντούσα στον Specs. Το θέμα μου είναι και πάντα ήταν η νοοτροπία κάποιων που ξαφνικά έπιασαν τον πάπα από τα @@. Για να απαντήσω όμως και για αυτό που λες, όταν έχεις 3 υπνοδωμάτια, καλώς η κακώς η χρήση θα είναι συγκεκριμένη. Δεν μπορώ να έχω 4 ac στο σπίτι (3x9 και το ένα 24ρι) ανοιχτά 24/7.. για την ακρίβεια δεν τα ανάβω καν τώρα χειμώνα και το έκανα μόνο για την δοκιμή για να βοηθήσω γιατί το είχα υποσχεθεί το καλοκαίρι καθώς δεν υπήρχαν δεδομένα για το TCL. Εγώ δεν τα ανάβω καν το ξαναλέω. Από το "να βοηθήσω" όμως μέχρι το να σου πει ο άλλος από το πουθενά για αντίληψη και άλλες αηδίες, υπάρχει μεγάλος δρόμος. Για να μιλήσουμε ανοιχτά.. Θέλετε εδώ να λέμε μόνο για το ποια είναι η ιδανική χρήση ή να μιλάμε και λίγο αντικειμενικά για το τι κάνουν 9 στους 10 Έλληνες στο υπνοδωμάτιο τους; Γιατί αυτό που έχει μπερδευτεί εδώ μέσα είναι το "ιδανική/σωστή χρήση" σε σχέση με το "καλύτερη δυνατή χρήση σύμφωνα με τις ανάγκες ΣΟΥ". Κατανοώ πως θες να υπερασπιστείς τον συμφορουμίτη σου που μαζί απαντάτε στους περισσότερους και πολύ σωστά πράττεις (το εννοώ και εγώ αυτό θα έκανα) αλλά θα πρέπει στις απαντήσεις εδώ μέσα να καταλαβαίνουμε πως δεν απευθύνόμαστε πάντα ο ένας στον άλλο αλλά και στον μέσο χρήστη, μας αρέσει δεν μας αρέσει η χρήση που κάνει, δηλώνοντας φυσικά ανα περίσταση ποια είναι η σωστή χρήση σύμφωνα με τις ανάγκες του. Δεν νομίζω να σας το έχω παίξει ποτέ γνώστης για το οτιδήποτε. Δεν έχω καν πει ποτέ "εγώ ξέρω" για πράγματα που νοιώθω σίγουρος ότι ξέρω (έφτασα να το διάβασω και αυτό σαν κατηγορία). Η συμβουλή μου είναι απλή και θα την επαναλάβω και όποιος δεν γουστάρει την πετάει.. θα πρέπει να θυμάστε οτι ο κάθε ένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλος έχει ένα AC στο σαλόνι (όπως είχα εγώ πέρσι σαν μόνη πηγή θέρμανσης) και το ανάβει 24/7 όπως έκανα και εγώ.. άλλος έχει ένα AC στην κρεβατοκάμαρα και κοιμάται 6-7 ώρες το βράδυ απο τις οποίες το ανάβει για 2-3. Δεν μπορείς στον δεύτερο να του πεις "άστο 24/7 ανοιχτό για να δουλέψει λίγο καλύτερα αυτές τις 2-3 ώρες"! πρέπει κάποιες στιγμές να μπαίνει και η λογική μπροστά από την "ορθή χρήση". Αυτά γιατί το πλατιάσαμε και δεν έχει νόημα να μανουριαζόμαστε για κάτι τόσο ασήμαντο. Αν το ανοίξεις 2-3 ώρες θα το δουλεύεις και θα έχεις συμπεριφορά ενός αεροθερμου. Καλά κάνεις και το δουλεύεις έτσι , κανείς δεν πρόκειται να σου πει τι θα κάνεις στο σπίτι σου, αλλά αυτό δεν απαγορεύει σε κάποιον να σε συμβουλεύσει για τον σωστό τρόπο χρήσης. Σωστό όσον αφορά τη θερμική άνεση και την οικονομία ( εννοείται ότι αν κάποιος λείπει όλη ημέρα και έρχεται το βράδυ να κοιμηθεί θα θεωρεί ότι τσάμπα θα καίει όλη ημέρα αλλά είναι πολύ πιθανό τελικά όλο το βράδυ να κάψει περισσότερο από ότι αν το είχε ανοιχτό όλη την ημέρα. Φυσικά εξαρτάται κατά περίπτωση από τον χώρο και τις συνθήκες). 5
vasilhsstr Δημοσ. Τετάρτη στις 06:53 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:53 μμ Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα μια βοήθεια. Σε Toshiba Arata RAS18CAVG-E/18CKVG-E 2ετίας (αγορά από Κώτσο και όλα τα service κανονικά) όταν πιάνει τη ζητούμενη θερμοκρασία και ρίχνει ταχύτητα ανεμιστήρα κάνει ένα ενοχλητικό θόρυβο. Έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ? Επίσης που απευθύνομαι για έλεγχο, αντιπροσωπεία Toshiba ή Κώτσο ? θόρυβος Toshiba Arata RAS18CAVG-E18CKVG-E.m4a 1
mdkamael Δημοσ. Τετάρτη στις 06:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:56 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, vasilhsstr είπε Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα μια βοήθεια. Σε Toshiba Arata RAS18CAVG-E/18CKVG-E 2ετίας (αγορά από Κώτσο και όλα τα service κανονικά) όταν πιάνει τη ζητούμενη θερμοκρασία και ρίχνει ταχύτητα ανεμιστήρα κάνει ένα ενοχλητικό θόρυβο. Έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ? Επίσης που απευθύνομαι για έλεγχο, αντιπροσωπεία Toshiba ή Κώτσο ? θόρυβος Toshiba Arata RAS18CAVG-E18CKVG-E.m4a interesting ... το ιδιο μου κάνει ένα των 3 μικρών κλιματιστικών που έχω στα Υ/Δ. Mitsubishi Heavy 9αρι. Ξεκινησα να το παρατηρω οταν επαιζε στο eco-mode. Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:57 μμ από mdkamael
vasilhsstr Δημοσ. Τετάρτη στις 07:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:06 μμ 7 λεπτά πριν, mdkamael είπε interesting ... το ιδιο μου κάνει ένα των 3 μικρών κλιματιστικών που έχω στα Υ/Δ. Mitsubishi Heavy 9αρι. Ξεκινησα να το παρατηρω οταν επαιζε στο eco-mode. Τώρα που το λες κι εγώ σε eco mode το παρατηρώ...
GiannisSol Δημοσ. Τετάρτη στις 07:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:28 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Specs είπε H μονη εξηγηση , να εχεις ισχυ στο πετρελαιοσυστημα 25 kw κ να το συγκρινεις με τα 5kw κλιματιστικο.. κατα τα αλλα ειναι κ θεμα γουστου, αλλα περασα απο λεβητα πετρελαιου κ σωματα κ μετα πελετ με σωματα. Αν δεν ηταν η αυθαδεια των εμπορων με την εναρξη του πολεμου στην Ουκρανια που με εκανε να σταματησω το πελλετ απο αηδια στους μαυραγοριτες αυτους μαζι με το οτι ηδη ειχα για ψυξη κλιματιστικα οποτε στο φορουμ εδω διαβαζα κ παντα μου εκαναν εντυπωση του @dimostr τα "ηρωικα" ευθεια διαγραμματα κ η επιμονη του για 24/7 καθως κ των αλλων παιδιων εδω μεσα ,οποτε μου ανοιξε τα ματια ολο αυτο κ δοκιμασα κ θερμανση κ ειπα αλληλουια! Και επειδη ειμαι πολεμιος της λογικης του "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" , αυτα που βιωματικα γνωριζω υπευθυνα, αυτα διαδιδω, να ζεσταθει κ ο γειτονας κ η κατσικα του ακομη!😇 Δεν χανεις τιποτε να δοκιμασεις να μετρησεις αλλα οχι με γκολ απο τα αποδυτηρια, δηλαδη στην αρχικη θερμανση του σπιτιου το κλιματιστικο. Βαλε το πετρελαιο μεχρι να ερθει να ζεσταθει ο χωρος κ μετα για συντηρηση κ πες μας κ εμας τι διαπιστωσες. Αυτα κ αν κ αθεος, δηλωνω : Μετανοειτε, ηγγικεν γαρ η βασιλεια των κλιματιστικων 🤣 Συμφωνώ σε ότι λες . Απλά έχε υπόψιν σου ότι πολλά σπίτια είναι σε μαύρο χάλι από θέμα μόνωσης είναι κυριολεκτικά γυμνά σαν να έχεις την πηγή θέρμανσης σε εξωτερικο χωρο. Τα κλιματιστικά εκεί δεν κάνουν τίποτα. Γιατί κανείς δεν θα βάλει 18αρι σε υπνοδωμάτιο ή 35αρι σε σαλόνι ακόμη και αν απαιτείται τόσο λόγο απωλειών. Αυτά τα σπίτια έρχονται βόλτα μόνο με ξυλόσομπες που οι επιφανειες της έχουν 500 βαθμούς. Δεν ξέρουμε τι σπίτι (σε απώλειες) έχει ο καθένας , τι κλιματιστικό έχει επιλέξει , καθώς αν το συγκρίνει με τα σώματα του καλοριφέρ που πιθανόν είναι υπερδιαστασιολογημενα όπως κάνανε τότε συν ότι τα θερμαινει ο λέβητας με 70-75 βαθμούς νερά. Έχω περάσει από όλα αυτά τα στάδια και έχω να πω ότι η σωστή επιλογή κλιματιστικου ανάλογα τις απώλειες του χώρου θερμαίνει μια χαρά . Εάν δεν θερμαίνει υπάρχει πρόβλημα με τη μελέτη απωλειών και της επιλογής κλιματιστικού. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:30 μμ από GiannisSol 1
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 07:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:33 μμ 40 λεπτά πριν, vasilhsstr είπε Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα μια βοήθεια. Σε Toshiba Arata RAS18CAVG-E/18CKVG-E 2ετίας (αγορά από Κώτσο και όλα τα service κανονικά) όταν πιάνει τη ζητούμενη θερμοκρασία και ρίχνει ταχύτητα ανεμιστήρα κάνει ένα ενοχλητικό θόρυβο. Έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ? Επίσης που απευθύνομαι για έλεγχο, αντιπροσωπεία Toshiba ή Κώτσο ? θόρυβος Toshiba Arata RAS18CAVG-E18CKVG-E.m4a Δεν τον βρίσκω φυσιολογικό. @Klausx;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα