Incepted Δημοσ. Τετάρτη στις 03:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:18 μμ Γλυκοκοιταζω το Sedai σε μικρο σαλονι - χολ γυρω στα 20τμ για ψυξη / θερμανση με λιγες απωλειες https://www.skroutz.gr/s/45249827/Toyotomi-Sedai-TAN-TAG-A10SC-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html υπαρχει καμια αλλη προταση?
rkb Δημοσ. Τετάρτη στις 03:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:20 μμ Δεν τα είδα λεπτομερώς, φαινόταν σε καλή κατάσταση. Ότι φωτογραφίες πρόλαβα να βγάλω. https://photos.app.goo.gl/jMhyipGzCjBvq6zV6 1
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 03:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:22 μμ 3 λεπτά πριν, Incepted είπε Γλυκοκοιταζω το Sedai σε μικρο σαλονι - χολ γυρω στα 20τμ για ψυξη / θερμανση με λιγες απωλειες https://www.skroutz.gr/s/45249827/Toyotomi-Sedai-TAN-TAG-A10SC-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html υπαρχει καμια αλλη προταση? https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira https://www.praktiker.gr/p/daikin-siesta-sensira-c25d-atxc25d-arxc25d-klimatistiko-inverter-9000btu-143202
Nick64 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:23 μμ (επεξεργασμένο) Fujitsu KE Series ASYG12KETF/AOYG12KETA Κλιματιστικό 12.000 BTU/h Μόλις είδα αυτό από κοντά στο Πλαίσιο. Θεωρώ ότι είναι καλή τιμή για 12 με χαμηλή κατανάλωση και WiFi. Τι λέτε; EDIT: Νομίζω που από την ώρα που τρέχει το Daikin Siesta Sensira C35D ATXC35D/ARXC35D Κλιματιστικό Inverter 12000BTU 604€ δεν αξίζει και τόσο το Fujitsu Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:29 μμ από Nick64
efib Δημοσ. Τετάρτη στις 03:24 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:24 μμ 2 λεπτά πριν, rkb είπε Δεν τα είδα λεπτομερώς, φαινόταν σε καλή κατάσταση. Ότι φωτογραφίες πρόλαβα να βγάλω. https://photos.app.goo.gl/jMhyipGzCjBvq6zV6 Έχουν στραπατσαρισμα οι συσκευασίες, λίγο χειρότερο από του @definitio.
Specs Δημοσ. Τετάρτη στις 03:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:29 μμ 2 hours ago, Ison_ said: Αν δεν κάνω λάθος βγαίνει φτηνότερο στο τετράμηνο να το έχεις ανοιχτό λίγες ώρες παρά 24, σε περίπτωση που θες τη ζέστη συγκεκριμένες ώρες (πχ λείπεις από το σπίτι πολύ). Δεν εχει στανταρ αποδοσεις η καθε εκδοχη για να συγκρινουμε. Εξαρταται απο τις αναγκες και κυριως απο τις απαιτησεις του καθενος. Αν θελουμε να χτυπαει πανω μας ενα ζεστο το χειμωνα η κρυο το καλοκαιρι αερακι γιατι μετα εγκαταλειπουμε τον χωρο, τοτε αρκει να δουλευει οσο ειμαστε στον χωρο , κατι σαν αεροθερμο/ανεμιστηρας δηλαδη. Αν θελουμε/χρειαζομαστε τον ΧΩΡΟ να ειναι ζεστος, θελουμε συνεχη λειτουργια με μειωση εστω οπως εγραψε ο Dimostr καποιες ωρες. Αν θελουμε ΕΜΕΙΣ να ειμαστε ζεστοι/δροσεροι σε ενα σημειο τοτε περιστασιακη χρηση αρκει. Μαλιστα η απορια μου ειναι σε οσους συγκρινουν τα κλιματιστικα με πετρελαιο/αεριο λεβητες , ετσι λειτουργουν και τους λεβητες? αποσπασματικα? τοτε αυτο ειναι καταστροφικο για την οικονομια κ οχι μονο. αν ναι το κλιματιστικο ειναι μονοδρομος, εστω κ με περιστασιακη χρηση, γιατι θερμαινει/ψυχει αμεσως κ ακριβως εκει που θες να πηγαινει ο αερας του και πολυ πιο οικονομικα φυσικα.
Incepted Δημοσ. Τετάρτη στις 03:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:34 μμ 11 λεπτά πριν, liakjim είπε https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira https://www.praktiker.gr/p/daikin-siesta-sensira-c25d-atxc25d-arxc25d-klimatistiko-inverter-9000btu-143202 Σ ευχαριστω @liakjim sta scop φαινεται να κερδιζει ομως το sedai , χανω κατι?
definitio Δημοσ. Τετάρτη στις 03:48 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:48 μμ 8 minutes ago, Specs said: Δεν εχει στανταρ αποδοσεις η καθε εκδοχη για να συγκρινουμε. Εξαρταται απο τις αναγκες και κυριως απο τις απαιτησεις του καθενος. Αν θελουμε να χτυπαει πανω μας ενα ζεστο το χειμωνα η κρυο το καλοκαιρι αερακι γιατι μετα εγκαταλειπουμε τον χωρο, τοτε αρκει να δουλευει οσο ειμαστε στον χωρο , κατι σαν αεροθερμο/ανεμιστηρας δηλαδη. Αν θελουμε/χρειαζομαστε τον ΧΩΡΟ να ειναι ζεστος, θελουμε συνεχη λειτουργια με μειωση εστω οπως εγραψε ο Dimostr καποιες ωρες. Αν θελουμε ΕΜΕΙΣ να ειμαστε ζεστοι/δροσεροι σε ενα σημειο τοτε περιστασιακη χρηση αρκει. Μαλιστα η απορια μου ειναι σε οσους συγκρινουν τα κλιματιστικα με πετρελαιο/αεριο λεβητες , ετσι λειτουργουν και τους λεβητες? αποσπασματικα? τοτε αυτο ειναι καταστροφικο για την οικονομια κ οχι μονο. αν ναι το κλιματιστικο ειναι μονοδρομος, εστω κ με περιστασιακη χρηση, γιατι θερμαινει/ψυχει αμεσως κ ακριβως εκει που θες να πηγαινει ο αερας του και πολυ πιο οικονομικα φυσικα. Μακράν τη καλύτερη ζέστη και ατμόσφαιρα στο χώρο είχαμε εμείς με πετρέλαιο-καλοριφέρ... Σαφώς και άναβε συγκεκριμένες ώρες μόνο, αλλά ζέσταινε το δωμάτιο γενικότερα, αν αέριζες λίγο τον χώρο δεν κρύωνε τόσο γρήγορα (μάλλον μπορούσες να έχεις λίγο ανοικτά για ανανέωση του αέρα και στέγνωνες και τα ρούχα στο πιτς φυτίλι - στέγνωναν και οι πετσέτες του μπάνιου), αποθήκευε πρακτικά ζέστη. Το χειμώνα το πετρέλαιο καμία σχέση με κλιματιστικό...ειδικά με τα inverter που μπορεί στο όριο της θερμοκρασίας να βγάζουν χλιαρό αέρα, που μπορεί να είναι ενοχλητικός γενικότερα και ειδικότερα με τα ρεύματα αέρα. ...αναγκαστικά (με τους λέβητες αερίου / κατάργηση κεντρικής θέρμανσης / τώρα με τη "πράσινη" στροφή) τα αφήσαμε πίσω, αλλά δεν συγκρίνονται τα δύο θα έλεγα.
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 03:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:50 μμ 15 λεπτά πριν, Incepted είπε Σ ευχαριστω @liakjim sta scop φαινεται να κερδιζει ομως το sedai , χανω κατι? Ναι, το Daikin είναι μακράν πιο αποδοτικό.
Specs Δημοσ. Τετάρτη στις 04:16 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:16 μμ 3 hours ago, dimostr said: O @Specs έχει ανεβάσει τέτοια στοιχεία Ναι κ (αντι να ψαχνω το λινκ στο χαος) για να το συνοψισω με ενα ενδεικτικο παραδειγμα (ολοι οι αριθμοι αυθαιρετοι η και οχι!)απο τα δικα μου κλιματιστικα: Οταν λειτουργει συνεχως 24/7 το κλιματιστικο μου Daikin Sensira 12ρι, με εξωτερικη θερμοκρασια 12 βαθμων , κινειται στην περιοχη των 170 watt. Εκει εχει εναν βαθμο αποδοσης COP 8. Δηλαδη παιρνει 170 watt κ αποδιδει 8 φορες το 170= 1360 watt και εχω μια σταθερη θερμοκρασια 22 βαθμων στο σπιτι στον ΤΟΙΧΟ αλλα και στον ΑΕΡΑ κ παντου λογω συνεχους χρησης. Αν το κλεισω για 5 ωρες, σταδιακα το 22 θα γινει 21 . Οταν το ξανανοιξω, θα λειτουργησει στα διπλασια τουλαχιστον 340 watt μεχρι να φτασει στους 22 το σπιτι ξανα κ μετα θα κατεβει στα 170 watt ξανα. Ομως οσο θα λειτουργει στα 500 watt εχει εναν βαθμο αποδοσης COP 6. Δηλαδη παιρνει 340 watt κ αποδιδει 6 φορες το 340= 2040 watt το οποιο ειναι 33% λιγοτερο αποδοτικο. 29 minutes ago, definitio said: Σαφώς και άναβε συγκεκριμένες ώρες μόνο ιδιες οι ωρες με το κλιματιστικο? 29 minutes ago, definitio said: αν αέριζες λίγο τον χώρο δεν κρύωνε τόσο γρήγορα ουτε με το κλιματιστικο αν το δουλευεις τοσες ωρες οσες το καλοριφερ, ο αερας που μπαινει και στα δυο θερμαινεται μετα απο λιγο κ εχω βαλει ακριβως πινακα παλιοτερα ποσο φτηνα κοστιζει ο αερισμος του σπιτιου. Προσωπικα εχω μονιμα ανοιχτο παραθυρο στον υπνο κ σε ανακλιση στο καθιστικο. 32 minutes ago, definitio said: ειδικά με τα inverter που μπορεί στο όριο της θερμοκρασίας να βγάζουν χλιαρό αέρα αν τα θες για αεροθερμα ναι δεν κανουν τα ινβερτερ, προτεινω τα on-off με 50 βαθμους αερακι! 1 1
definitio Δημοσ. Τετάρτη στις 04:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:42 μμ (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, Specs said: ιδιες οι ωρες με το κλιματιστικο? ουτε με το κλιματιστικο αν το δουλευεις τοσες ωρες οσες το καλοριφερ, ο αερας που μπαινει και στα δυο θερμαινεται μετα απο λιγο κ εχω βαλει ακριβως πινακα παλιοτερα ποσο φτηνα κοστιζει ο αερισμος του σπιτιου. Προσωπικα εχω μονιμα ανοιχτο παραθυρο στον υπνο κ σε ανακλιση στο καθιστικο. αν τα θες για αεροθερμα ναι δεν κανουν τα ινβερτερ, προτεινω τα on-off με 50 βαθμους αερακι! Το σαλόνι ζεσταινόταν με κλιματιστικό απ' όταν κόπηκε το πετρέλαιο, περίπου 15 χρόνια τώρα...συνήθως πετρέλαιο λειτουργούσε κάποιες ώρες πρωί - μεσημερι - βράδυ... ...το κλιματστικό μάλλον πιο παρατεταμένα για να πιάσει/διατηρήσει θερμοκρασία. ...προσωπικά θεωρώ ότι το πετρέλαιο/καλοριφέρ και πιο γρήγορα ζέσταινε τον χώρο συνολικά και κρατούσε ζέστη περισσότερο (συν τα έμμεσα οφέλη της θερμαινόμενης συσκευής στο χώρο) ...όχι, δεν ξέρω τί μετρήσεις έχεις κάνει εσύ και σε τί συνθήκες, αλλά ήταν πρακτικά αδύνατο να κρατήσει σε κρύο το κλιματιστικό μια καλή ζέστη στο χώρο, αν έμενε σε ανάκλιση έστω η μπαλκονόπορτα...αν άνοιγε ο χώρος για εξαερισμό (πχ το πρωί), πάλι από την αρχή. ...και τον χειμώνα μόνιμα ανοιχτό παράθυρο στον ύπνο; Γενναίος είσαι. Ναι, το On/Off του σαλονιού που έχουμε λειτουργεί σε ζέστη και δεν αντικαταστάθηκε από σόμπα/κονβέκτορα όπως στο ένα εκ των υπνοδωματίων όπου υπάρχει AC (ο άλλος λόγος ήταν ο θόρυβος), ακριβώς επειδή η λειτουργία του ήταν ανεκτή, δεν κρύωνε δλδ διακριτά ο αέρας... Αυτή ήταν και είναι η ανησυχία μου με το κλιματιστικό σε μικρό τετράγωνο δωματιο... ...όχι καμία απολυτως σύγκριση στη θέρμανση... ...το κλιματιστικό είναι κυρίως λύση ανάγκης, όχι ιεραρχημένη λύση θέρμανσης. Επεξ/σία Τετάρτη στις 04:43 μμ από definitio
Specs Δημοσ. Τετάρτη στις 04:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:58 μμ 2 minutes ago, definitio said: το κλιμαστιτικό μάλλον πιο παρατεταμένα για να πιάσει/διατηρήσει θερμοκρασία H μονη εξηγηση , να εχεις ισχυ στο πετρελαιοσυστημα 25 kw κ να το συγκρινεις με τα 5kw κλιματιστικο.. κατα τα αλλα ειναι κ θεμα γουστου, αλλα περασα απο λεβητα πετρελαιου κ σωματα κ μετα πελετ με σωματα. Αν δεν ηταν η αυθαδεια των εμπορων με την εναρξη του πολεμου στην Ουκρανια που με εκανε να σταματησω το πελλετ απο αηδια στους μαυραγοριτες αυτους μαζι με το οτι ηδη ειχα για ψυξη κλιματιστικα οποτε στο φορουμ εδω διαβαζα κ παντα μου εκαναν εντυπωση του @dimostr τα "ηρωικα" ευθεια διαγραμματα κ η επιμονη του για 24/7 καθως κ των αλλων παιδιων εδω μεσα ,οποτε μου ανοιξε τα ματια ολο αυτο κ δοκιμασα κ θερμανση κ ειπα αλληλουια! Και επειδη ειμαι πολεμιος της λογικης του "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" , αυτα που βιωματικα γνωριζω υπευθυνα, αυτα διαδιδω, να ζεσταθει κ ο γειτονας κ η κατσικα του ακομη!😇 Δεν χανεις τιποτε να δοκιμασεις να μετρησεις αλλα οχι με γκολ απο τα αποδυτηρια, δηλαδη στην αρχικη θερμανση του σπιτιου το κλιματιστικο. Βαλε το πετρελαιο μεχρι να ερθει να ζεσταθει ο χωρος κ μετα για συντηρηση κ πες μας κ εμας τι διαπιστωσες. Αυτα κ αν κ αθεος, δηλωνω : Μετανοειτε, ηγγικεν γαρ η βασιλεια των κλιματιστικων 🤣
Craven Δημοσ. Τετάρτη στις 05:03 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:03 μμ 5 ώρες πριν, dimostr είπε Όσο υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι τα κλιματιστικά τα έχω για να τα ανάβω 2-3-4 ώρες και αμα ειμαι σπίτι και αλλα τέτοια δε πρόκειται ποτέ να καταλάβει κάποιος την απόδοση και την ποιότητα στη θέρμανση αυτών των μηχανημάτων Οι αντλίες θερμότητας αέρος αέρος πρέπει όπως και όλα τα συστήματα θέρμανσης να δουλεύουν 24/7 και η οποία τροποποίηση του στη λειτουργία τους πρέπει να είναι όχι στο σβήσιμο τους κατά την απουσία μας αλλα στην ελάττωση της ζητούμενης θερμοκρασίας Μάλιστα.. έχω λανθασμένη αντίληψη για το πως θα λειτουργώ 3xAC στα 3 ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ που κάθε βράδυ πάμε στα 2 απο αυτά (επιλογή ανάλογα το βράδυ) λίγες ώρες για ύπνο που είχα πει εξαρχής πόσα έχω πάρει, για ποια χρήση τα έχω πάρει (από την πρώτη κιόλας δοκιμή), για το που θα λειτουργούν, πως θα λειτουργούν, πόσες ώρες θα λειτουργούν κτλ. Η δοκιμή δεν έγινε καν για εμένα αφού εγώ δεν ανάβω κλιματισμό τον χειμώνα εκεί που κοιμάμαι αλλά για όσους τα θέλουν για να τα λειτουργήσουν στα υπνοδωμάτια τους όπως το 90% των Ελλήνων. Επίσης τι και αν είπα πως θα τα "πετάξω" από το μπαλκόνι τα Daikin όχι επειδή καίνε πολύ αλλά επειδή σαν AC με τιμή (όταν τα πήρα) 200+ παραπάνω το κάθε ένα από τα TCL (450 διαφορά σύνολο), με χειρότερη ποιότητα κατασκευής και πλαστικά, χωρίς κανένα extra, "όχι να καίνε και παραπάνω" (μετάφραση: τελικά, τι είχαν που άξιζε την διαφορά πέρα απο το όνομα;) εστιάζοντας στην ποιότητα και όχι την κατανάλωση.. αλλά δεν έχουν σημασία τα παραπάνω, εγώ έχω την λανθασμένη αντίληψη. Η πρόταση στην ουσία; "'άσε 3 AC όλη μέρα στους 19 για να δεις το βράδυ πιο σωστή κατανάλωση... δηλαδή αντί για 210 watt μετά απο μισή ώρα και για τις 4-5 ώρες που θα το χρειαστείς, θα έχεις 150-200watt όλη μέρα και θα δεις! θα είναι πιο οικονομικό! μα στο λέμε εμείς και τα γραφήματα μας είναι legit!", άστα δηλαδή να κάψουν πχ 8-9kw και τα 3 μαζί αντί να κάψει <1kw το κάθε ένα μέσα το βράδυ γιατί έτσι θα δουλεύουν πιο σωσά σαν αντλίες θερμότητας. Έχεις δίκιο και εσύ και ο Specs (που η αντίστοιχη καλοκαιρινή δοκιμή δεν τον ενοχλούσε, το ανάποδο). Από την μια υπάρχει η έλλειψη αντίληψης και απο την άλλη η νοοτροπία η οποία επιφέρει και έλλειψη λογικής. Όπως και να έχει, συγγνώμη παιδιά για την άκυρη δοκιμή, δεν χρειάζεται να γίνει και η όποια σύγκριση με το Daikin. Όπως τα χρησιμοποιούμε με λανθασμένη αντίληψη 9 στους 10 Έλληνες στα υπνοδωμάτια για λίγες ώρες, 1-2kw πάνω ή κάτω την ημέρα, σιγά τη διαφορά, πάρτε ότι γουστάρετε. Πάρτε και κανένα των 250 ευρώ το ίδιο κάνει, άλλωστε περισσότερα κρακ από τα φτηνά Daikin δεν θα κάνουν. Στην τελική, αφού σαν αερόθερμο το χρησιμοποιούμε, μην βάλετε AC, βάλτε ένα αερόθερμο των 3000watt να καίει για αυτές τις λίγες ώρες, είναι το ίδιο πράγμα. Μαλακία που έδωσα τα Xiaomi Heaters και έβαλα AC στην θέση τους αφού την ίδια χρήση κάνουμε. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που μπορούν να αφήνουν 4-5 AC σε όλο το σπίτι ανοιχτά 24/7 για να λειτουργούν σωστά σαν αντλίες θερμότητας. Θα πουν βέβαια κάποιοι κακοπροαίρετοι "αν κάποιος έχει να αφήνει 3-4-5 AC ανοιχτά 24/7, γιατί να μην χρησιμοποιήσει μια άλλη πιο οικονομική μορφή θέρμανσης για όλο το σπίτι για 24/7 θέρμανση παντού). Μην τους ακούτε. Να στε καλά και συγγνώμη για την σπατάλη χρόνου. Τουλάχιστον έμαθα για 300η φορά τα τελευταία 20 χρόνια για το πως λειτουργούν οι αντλίες θερμότητας και πως είναι η σωστή χρήση ενός AC, η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.
dimostr Δημοσ. Τετάρτη στις 05:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:14 μμ 10 λεπτά πριν, Craven είπε Να στε καλά και συγγνώμη για την σπατάλη χρόνου. Συγχωρεμένος
Specs Δημοσ. Τετάρτη στις 05:16 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:16 μμ Μιας κ εγινε ερωτημα αρκετες φορες αν αξιζει το μαλλον ακριβοτερο νεο Perfera -A ως προς το προηγουμενο Perfera-R αλλα κ επειδη εχω το R και εψαχνα τυχον στην εφαρμογη διαφορες, μετα απο ανακριση του @insomniagfg και με την αδεια του, δηλωνω τα εξης. To Perfera-A εχει στην εφαρμογη Onecta εκτος απο τις Kwh καταναλωσης που ειναι και στο R, καταγραφη και Θερμικων kwh ! Αυτοματως και κανοντας την διαιρεση εχουμε το COP η EER αναλογως την εποχη, τον βαθμο αποδοσης δηλαδη. Στα στοιχεια που εδωσε ο ανακρινομενος, εχουμε: Consumption : Jul 122 , Aug 113 , Sep 26 , Oct 23 , Nov 63 Thermal output : 1127 , 1218 , 346 , 241 , 659 Αρα βαθμος αποδοσης : ΕΕR 9.23 - 10.77 - 13.30 - COP 10.47 10.47 Bεβαια η ακριβως ιδια αποδοση Οκτ κ Νοε ειναι εντυπωσιακη! Θα δειξει μολις κρυωσει κι αλλο ο καιρος αν ειναι κατι που το εχουν ετσι για εφε (αμφιβαλλω) η για να βλεπουμε την αποδοση χωρις την αναγκη του @liakjim 😜 Και λιγο υλικο για τους απιστους κ τους οπτικους τυπους Spoiler 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα