Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλοκοιτάω ένα από τα Daikin ATXC25D Siesta Sensira  ή Toshiba Arata RAS10CAVG-E/B10CKVG-E

Κυρίως για θέρμανση σε δωμάτιο.

Τι να προτιμήσω;;;;;

Εχουμε πρόταση για κάτι άλλο; 

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, cmaniac said:

Ναι, θα φανεί αμέσως, θα σου αρχίσει τα έντονα on-off και ενδεχομένως δεν θα μπορεί να μείνει στο set point.

Σε ποια εξωτερικη θα φανει? Τωρα οι συνθηκες ειναι 12 εξωτερικη ζητηση 22, καταναλωση 160w.Μεχρι βραδυ θα κατεβει και αλλο θα το παρακολουθησω, αν και δεν νομιζω να αλλαξει κατι.

Επεξ/σία από insomniagfg
Δημοσ.

@liakjim τελικά έγινε παραγγελία και το ASEH09KGTG για το υπνοδωμάτιο μαζί με το ASEG24KMTE για το σαλόνι .

Με γνώμονα την μέγιστη οικονομία επιλέχθηκε αυτό το 9αρι δεν βρήκα κάτι πιο αποδοτικό στη θέρμανση. Πέφτει και αυτό τόσο χαμηλά όσο το 24αρι; 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billsoul είπε

Ναι

27 λεπτά πριν, leonkoum είπε

Καλοκοιτάω ένα από τα Daikin ATXC25D Siesta Sensira  ή Toshiba Arata RAS10CAVG-E/B10CKVG-E

Κυρίως για θέρμανση σε δωμάτιο.

Τι να προτιμήσω;;;;;

Εχουμε πρόταση για κάτι άλλο; 

Toshiba Yukai /Arata

Μόλις τώρα, GiannisSol είπε

@liakjim τελικά έγινε παραγγελία και το ASEH09KGTG για το υπνοδωμάτιο μαζί με το ASEG24KMTE για το σαλόνι .

Με γνώμονα την μέγιστη οικονομία επιλέχθηκε αυτό το 9αρι δεν βρήκα κάτι πιο αποδοτικό στη θέρμανση. Πέφτει και αυτό τόσο χαμηλά όσο το 24αρι; 

Σε σχέση με το 24άρι ναι. Στις πιο πίσω σελίδες έχει ο @Klausx πει για το 12άρι .

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/11/2024 στις 5:08 ΜΜ, Klausx είπε

ASEH09KGTG

Μέχρι 115w πέφτει στην θέρμανση και μετά κάνει off, 120w για μία ώρα το έχω δει σταθερά, γενικά θέλει υψηλά τον θερμοστάτη αφού δεν έχει follow me αλλιώς πολλά On/off στην κρύα εκκίνηση.

out temp: 15°C
In temp start: 20.5°C
Set point: 24.5°C
In temp: 22.6°C

Screenshot_555.png.7bb207a55d46740d1104425df6d94449.png

Screenshot_556.png.46b22701465b7e7074cf92fab71fb34f.png

Έγινε παραγγελία το συγκεκριμένο κλιματιστικο για φίλο που έψαχνε κάτι πολύ αποδοτικό. Ήθελα να σε ρωτήσω αν έχει τρόπο να ρυθμίσεις το offset της θερμοκρασιας. Θα γίνει μέτρηση του χώρου με θερμόμετρο και θέλω να το φέρω όσο πιο κοντά γίνεται για ρεαλιστικη ρύθμιση θερμοκρασίας καθώς θα γίνεται χρήση από μεγάλης ηλικίας άτομο που δεν κατανοεί offset και ιστορίες ώστε να επιλέξει μεγαλύτερη θερμοκρασία.

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι

Toshiba Yukai /Arata

Σε σχέση με το 24άρι ναι. Στις πιο πίσω σελίδες έχει ο @Klausx πει για το 12άρι .

Όσο αφορά το 24αρι γίνεται και σε αυτό ρύθμιση του offset στη θερμοκρασία ; Θα τους τα ρυθμίσω και τα δύο να είναι όσο πιο σωστά γίνεται. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

έχει τρόπο να ρυθμίσεις το offset της θερμοκρασιας

13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Όσο αφορά το 24αρι γίνεται και σε αυτό ρύθμιση του offset στη θερμοκρασία ; Θα τους τα ρυθμίσω και τα δύο να είναι όσο πιο σωστά γίνεται. 

Ναι και ναι.

Δημοσ.

Ηρθε το 24 αρι μορρις που πηρα και απο βδομαδα θα γινει η εγκατασταση. Μια ερωτιση σχετικα με την εγκατασταση. Η εξωτερικη μοναδα ειναι 48 κιλα και θα μπει σε εξωτερικο τοιχο απο τουβλο. Υπαρχει περιπτωση να εχω θεμα λογο βαρους? Υπαρχει και η επιλογη να μπει κατω, εχω χωρο, να το προτιμησω?
Ευχαριστω

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimitrismvr__ είπε

Ηρθε το 24 αρι μορρις που πηρα και απο βδομαδα θα γινει η εγκατασταση. Μια ερωτιση σχετικα με την εγκατασταση. Η εξωτερικη μοναδα ειναι 48 κιλα και θα μπει σε εξωτερικο τοιχο απο τουβλο. Υπαρχει περιπτωση να εχω θεμα λογο βαρους? Υπαρχει και η επιλογη να μπει κατω, εχω χωρο, να το προτιμησω?
Ευχαριστω

Κάτω είναι το προτιμότερο. Επάνω είναι η λύση ανάγκης όταν έχουμε έλλειψη χώρου. 

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dimitrismvr__ είπε

Καλύτερα κάτω, μακριά από τοίχο υπνοδωματίου (για το θόρυβο) , και με κάτι σαν λάστιχο κάτω από τη βάση δαπέδου (για κραδασμούς). 

.. και αλφαδιασμένο, επειδή οι βεράντες έχουν κλίση για τα νερά .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, insomniagfg είπε

Σε ποια εξωτερικη θα φανει? Τωρα οι συνθηκες ειναι 12 εξωτερικη ζητηση 22, καταναλωση 160w.Μεχρι βραδυ θα κατεβει και αλλο θα το παρακολουθησω, αν και δεν νομιζω να αλλαξει κατι.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει κατώφλι στις θερμοκρασίες που συνηθίζεται ζήτηση για θέρμανση. Δεν είναι κάτι που ούτε τα Daikin ούτε τα Toshiba που έγραψα πριν συνηθίζουν, αλλά στα υψηλής απόδοσης είναι που υπάρχει το ερωτηματικό για λόγους φυσικής, γι αυτό ψάχνομαι για το δικό σου, αλλά και για το Daiseikai. Σκέψου ότι είσαι ο αρωγός μας για να βεβαιώσουμε ότι η Daikin αύξησε την απόδοση χωρίς να θυσιάσει τον έλεγχο χαμηλά από την προηγούμενη γενια. Specs vs reality.

Στο δια ταύτα, εάν λοιπόν έχει κάποιο όριο, θα είναι πάνω από τους 10-15. Υπάρχει πιθανότητα να συζητάμε και πάνω από 20, αλλά εκεί ακόμα κι αν υπάρχει, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει και κανέναν.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Κάτω είναι το προτιμότερο. Επάνω είναι η λύση ανάγκης όταν έχουμε έλλειψη χώρου. 

7 λεπτά πριν, sap00 είπε

Καλύτερα κάτω, μακριά από τοίχο υπνοδωματίου (για το θόρυβο) , και με κάτι σαν λάστιχο κάτω από τη βάση δαπέδου (για κραδασμούς). 

.. και αλφαδιασμένο, επειδή οι βεράντες έχουν κλίση για τα νερά .

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Αφου δεν εχω θεμα χωρου, θα το βαλω κατω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiannisSol είπε

1 ώρα πριν, liakjim είπε

πιο πίσω σελίδες έχει ο @Klausx πει για το 12άρι .

9αρι έχω βάλει σε υπνοδωμάτιο 15τ.μ.

Δημοσ.
1 hour ago, dimitrismvr__ said:

Ευχαριστω

Απο πολλες αποψεις, και κυριως θεμα κραδασμων/θορυβου. Εχω ασχημη εμπειρια με κλιματιστικο που αρχισε να τα φτυνει και οντας σε τοιχοποιια κρεμασμενο, περνανε ολες οι δονησεις στον τοιχο και ειναι δραμα.

• Like 2
Δημοσ.
9 hours ago, insomniagfg said:

Καλησπερα, τι θα ηθελες να δω?

Καλησπερα.Θελω σκρηνσοτ απο τα πεδια της εφαρμογης, να δω τις διαθεσιμες ρυθμισεις αν εχει επιπλεον για το Α ως προς το προηγουμενο R. Το βασικο μενου, αλλα κ το Ρυθμισεις>Ελεγχος οπως και το υπομενου Ελεγχος>Προηγμενες λειτουργιες αν εχει κατι εξτρα. Σε σποιλερ πληζ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

9αρι έχω βάλει σε υπνοδωμάτιο 15τ.μ.

Δεν έχει τηλεχειριζομενη ρύθμιση περσίδων στο δεξιά-αριστερά αν κατάλαβα καλά; 

Κλασικοί Γιαπωνέζοι , τσακωμενοι με τις πολυτέλειες αρκεί το μηχάνημα να πετάει σε απόδοση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...