alexdeskas Δημοσ. Δευτέρα στις 12:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:21 μμ (επεξεργασμένο) Άλλος ένας απογοητευμένος με την αγορά ακριβού κλιματιστικού... Για μένα λέω... Και μιλάω για τη θέρμανση τώρα που έσφιξε λίγο το κρύο... Θεσσαλονίκη σήμερα γύρω στους 4 βαθμούς τα χαράματα. Μέσα ... 20 βαθμοί. Midea Gaia 9000 BTU Στους 4 πρώτους κύκλους η ταχύτητα ανεμιστήρα στο αθόρυβο. Οι 3 επόμενοι κύκλοι η ταχύτητα ανεμιστήρα στο 1%. Και οι τελευταίοι 3 κύκλοι λειτουργίας με ταχύτητα ανεμιστήρα στο αυτόματο. ΔΕΝ κατέβασε ποτέ περσίδα ... Περσίδα κατεβάζει γύρω στους 36 βαθμούς... με εξωτερική 4 με 5 βαθμούς. Τις προηγούμενες μέρες που είχε πάνω από 8 με 10 βαθμούς κατέβαζε περσίδα πότε στους 28 στην αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα πότε στους 30 και πότε στους 35 με ταχύτητα ανεμιστήρα στο αθόρυβο. Τώρα με το κρύο έξω ... ΠΟΤΕ Με μπλε η κατανάλωση με κόκκινο η θερμοκρασία στις περσίδες. Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:30 μμ από alexdeskas
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 12:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:30 μμ 8 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Άλλος ένας απογοητευμένος με την αγορά ακριβού κλιματιστικού... Για μένα λέω... Και μιλάω για τη θέρμανση τώρα που έσφιξε λίγο το κρύο... Θεσσαλονίκη σήμερα γύρω στους 4 βαθμούς τα χαράματα. Μέσα ... 20 βαθμοί. Midea Gaia 9000 BTU Στους 4 πρώτους κύκλους η ταχύτητα ανεμιστήρα στο αθόρυβο. Οι 3 επόμενοι κύκλοι η ταχύτητα ανεμιστήρα στο 1%. Και οι τελευταίοι 3 κύκλοι λειτουργίας με ταχύτητα ανεμιστήρα στο αυτόματο. ΔΕΝ κατέβασε ποτέ περσίδα ... Περσίδα κατεβάζει γύρω στους 36 βαθμούς... με εξωτερική 4 με 5 βαθμούς. Τις προηγούμενες μέρες που είχε πάνω από 8 με 10 βαθμούς κατέβαζε περσίδα πότε στους 28 στην αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα πότε στους 30 και πότε στους 35 με ταχύτητα ανεμιστήρα στο αθόρυβο. Τώρα με το κρύο έξω ... ΠΟΤΕ Τι σημαίνει το " δεν κατέβασε περσίδα; "
alexdeskas Δημοσ. Δευτέρα στις 12:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:37 μμ Μόλις τώρα, liakjim είπε Τι σημαίνει το " δεν κατέβασε περσίδα; " Όταν ξεκινάει ή όταν πιάσει θερμοκρασία η περσίδα είναι προς τα πάνω. Όταν ξενικησει στη θέρμανση μετά από λίγο κατεβαίνει προς τα κάτω...
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 12:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:39 μμ 1 λεπτό πριν, alexdeskas είπε Όταν ξεκινάει ή όταν πιάσει θερμοκρασία η περσίδα είναι προς τα πάνω. Όταν ξενικησει στη θέρμανση μετά από λίγο κατεβαίνει προς τα κάτω... Μπορείς να βάλεις την εικόνα σου λίγο καλύτερα ώστε να φαίνεται το υπόμνημα με το τι είναι το καθένα; Πχ το κόκκινο να φανταστώ είναι η θερμοκρασία του αέρα στις περσίδες;
alexdeskas Δημοσ. Δευτέρα στις 12:45 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:45 μμ 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Μπορείς να βάλεις την εικόνα σου λίγο καλύτερα ώστε να φαίνεται το υπόμνημα με το τι είναι το καθένα; Πχ το κόκκινο να φανταστώ είναι η θερμοκρασία του αέρα στις περσίδες; Ναι, έχω κάνει διόρθωση στο κείμενο. Με κόκκινο η θερμοκρασία στις περσίδες και με μπλε η κατανάλωση... 1
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 01:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:33 μμ 36 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Ναι, έχω κάνει διόρθωση στο κείμενο. Με κόκκινο η θερμοκρασία στις περσίδες και με μπλε η κατανάλωση... Γιατί δεν δοκιμάζεις με follow me; Το δικό μου carrier το έχω follow me και auto στον ύπνο. Έχει την κλασική κατανάλωση των 300W με τα επίσης γνωστά spikes των 900W ανά μισή ώρα. η θερμοκρασία στον χώρο πάει κάπως έτσι (με ζήτηση 21 ) Στο παιδικό με το atxc25b, έχω σαφώς καλύτερη διακύμανση θερμοκρασίας
Specs Δημοσ. Δευτέρα στις 02:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:32 μμ Ακομη και αποψε που ειχαμε πολυ κρυα νυχτα, η θερμοκρασια τοιχου απο τους 22,00 επεσε μονο στους 21,87 που την εχω κρατησει 3 μερες τωρα για διαφορα πειραματα που κανω στις θερμοκρασιες ζητησης μεταξυ Perfera 9 και Sensira 12, που βρισκονται στον ιδιο χωρο. Μιας κ ισως το βλεπετε κ καινουργιοι στο θεμα, σοφο ειναι να μην υπερδιαστασιολογειτε, εχουν αποθεμα ισχυος τα κλιματιστικα για τις λιγες ωρες/μερες της σεζον που (ισως) θα ειναι σε ακραιες για την περιοχη. Αγοραστε κλιματιστικα που να εχουν την πιο οικονομικη λειτουργια στις πιο συνηθισμενες θερμοκρασιες. Ιδιως αν τα δουλευετε "σωστα", δηλαδη 24/7 οπως αλλωστε καθε μορφη θερμανσης, η αδρανεια των δομικων στοιχειων των κτιριων κραταει ... μερες. Αργει να αλλαξει δηλαδη η εσωτερικη θερμοκρασια.
VonLoutsos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:42 μμ 15 hours ago, efib said: @VonLoutsos, 60τμ με ξύλινα κουφώματα μαλλον χρειάζεται περισσότερα από 24000btu. Mε τον υπολογισμο που ειχα κανει, απο οτι και εγώ αντιλαμβάνομαι και απο οτι έχω συζήτηση θέλει 2χ 24000 (και πάλι όπως ειναι διαμορφωμένο θα κάνουν δουλειά σχετικά καλη) και εκεί θα πρέπει ειτε να ανάβω το κάθε ένα ξεχωριστά είτε να βάλω σύστημα να ανοιγο/κλείνουν μαζι με κάποιο τρόπο. 15 hours ago, liakjim said: Ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο; Και τα δύο (να το κάνουν φουρνο ή πολύ δροσερο το καλοκαίρι με την παρουσα κατασταση δεν το βλέπω) Γενικά έχω σκοπό να αλλάξω και πορτοπαράθυρα στο μέλλον, απλά τώρα που παίζει και Black Friday αν βρω κάτι καλό να το χτυπήσω.
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ 5 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Mε τον υπολογισμο που ειχα κανει, απο οτι και εγώ αντιλαμβάνομαι και απο οτι έχω συζήτηση θέλει 2χ 24000 (και πάλι όπως ειναι διαμορφωμένο θα κάνουν δουλειά σχετικά καλη) και εκεί θα πρέπει ειτε να ανάβω το κάθε ένα ξεχωριστά είτε να βάλω σύστημα να ανοιγο/κλείνουν μαζι με κάποιο τρόπο. Και τα δύο (να το κάνουν φουρνο ή πολύ δροσερο το καλοκαίρι με την παρουσα κατασταση δεν το βλέπω) Γενικά έχω σκοπό να αλλάξω και πορτοπαράθυρα στο μέλλον, απλά τώρα που παίζει και Black Friday αν βρω κάτι καλό να το χτυπήσω. https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseg24kmte-aoeg24kmta-klimatistiko-24-000-btu-h_4515528 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306248-a-c-in24btu-fujitsu-aseg24kmte https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282146-a-c-in24-toshiba-24j2avsg-e1-b24g3kvsg-e 1
VonLoutsos Δημοσ. Δευτέρα στις 03:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:08 μμ (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, liakjim said: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseg24kmte-aoeg24kmta-klimatistiko-24-000-btu-h_4515528 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306248-a-c-in24btu-fujitsu-aseg24kmte https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282146-a-c-in24-toshiba-24j2avsg-e1-b24g3kvsg-e Στα 1000 Ευρώ μήπως τα βάλω μαζί δύο ίδια και ξεμπερδεύω κάποια πρόταση; Εδιτ: Ιονιστή καλό δεν θα ήταν να έχουν; Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:09 μμ από VonLoutsos
GREG10ARIS Δημοσ. Δευτέρα στις 04:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:14 μμ Καλησπερα! Ψαχνω 9αρι κλιματιστικο για το δωματιο, κυριως για ψυξη το καλοκαιρι. Εχω ξεχωρισει αυτο λογω της τιμης που περιλαμβανει την εγκατασταση, της μαρκας και της ενεργειακης κλασης. Πιστευετε αξιζει να περιμενω για καποια καλυτερη προσφορα;
ane2024 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:24 μμ Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν heavy με κατάληξη WF , δηλαδή με ενσωματωμένο WiFi. Ένας τοπικός πωλητής πήρε τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο ( τουρνικιωτη) για το 71 wf , και η απάντηση του ήταν ότι τα heavy δεν συνδέονται στο δίκτυο στην Ελλάδα . Του φάνηκε παράξενο. Του λέω αφού πουλάνε την σύνδεση WiFi και ξεχωριστά. Τώρα ή έχουν πολλά απλά σε στοκ ή ο υπάλληλος δεν ήξερε την τύφλα του. Υπάρχει κάποιος που έχει heavy με WiFi και το δουλεύει κανονικά με εφαρμογή? 1
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 04:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:40 μμ (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, ane2024 είπε Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν heavy με κατάληξη WF , δηλαδή με ενσωματωμένο WiFi. Ένας τοπικός πωλητής πήρε τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο ( τουρνικιωτη) για το 71 wf , και η απάντηση του ήταν ότι τα heavy δεν συνδέονται στο δίκτυο στην Ελλάδα . Του φάνηκε παράξενο. Του λέω αφού πουλάνε την σύνδεση WiFi και ξεχωριστά. Τώρα ή έχουν πολλά απλά σε στοκ ή ο υπάλληλος δεν ήξερε την τύφλα του. Υπάρχει κάποιος που έχει heavy με WiFi και το δουλεύει κανονικά με εφαρμογή? huh? PS. Το ζήτημα με το cloud που αναφέρω ήταν δική μου χαζομάρα. Πρέπει για κάθε συσκευή να έχεις άλλον λογαριασμό - δεν μπορείς να έχεις έναν λογαριασμό για όλες, αλλιώς σου κάνει αυτά που αναφέρω (σε ξελογκάρει κυρίως). Μερικές φορές ακόμα κάνει timeout αλλά σπανιότερα απ'ότι το καλοκαίρι. Ίσως τώρα που χειμωνιάζει να υπερφορτωθεί πάλι το cloud και να κάνει τα ίδια. Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:07 μμ από cmaniac 1
flampouras Δημοσ. Δευτέρα στις 05:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:02 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, liakjim είπε https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseg24kmte-aoeg24kmta-klimatistiko-24-000-btu-h_4515528 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306248-a-c-in24btu-fujitsu-aseg24kmte https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282146-a-c-in24-toshiba-24j2avsg-e1-b24g3kvsg-e 1289 το ASEG24KMTE;; Με δωρεάν εγκατάσταση + 100 δωροεπιταγή;;; Μολις το παράγγειλα Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:02 μμ από flampouras
ane2024 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:05 μμ Επειδή κάπου το χάνω . Το cloud είναι του play store? ή της εφαρμογής? Πια εφαρμογή έχεις , την απλή ή την Pro? Πάντως δουλεύει Ίσως αυτά με το WiFi να είναι πιο καινούργια κομμάτια, αλλά με τις ίδιες προδιαγραφές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα